Semifinale masculine | Super-duelul Nadal - Djokovic s-a încheiat! Ştim MAREA FINALĂ de la Wimbledon 2018. Toate rezultatele

14 iul 2018 37138 afişări Tenis
Semifinale masculine | Super-duelul Nadal - Djokovic s-a încheiat! Ştim MAREA FINALĂ de la Wimbledon 2018. Toate rezultatele
 • Ziua a 11-a de Wimbledon 2018 a programat semifinalele de la simplu masculin. Pentru prima dată de la începutul Erei Open, toţi cei patru jucători ajunşi în careul de aşi al unui Grand Slam au peste 30 de ani. Doar una dintre semifinale s-a încheiat vineri, derby-ul Nadal - Djokovic urmând a ajunge la concluzie, sâmbătă, înainte de startul finalei feminine. Urmărim împreună deznodământul acestei partide.
 • Kevin Anderson - Novak Djokovic este marea finală a turneului de la Wimbledon 2018
 • Kevin Anderson (#8) este primul finalist la Wimbledon 2018: l-a învins pe John Isner (#9), scor 7-6(6), 6-7(5), 6-7(9), 6-4, 26-24
 • Rafael Nadal (#2) - Novak Djokovic (#12) 4-6, 6-3, 6-7(9), 6-3, 8-10. Djokovic serveşte primul în setul 5, ibericul a anulat cu un excelent serviciu la teu prima minge de break a decisivului, o minge de 3-5. La 4-4, Djokovic salvează la rândul său, tot graţie serviciului, două mingi consecutive de break ale #1 mondial. Nadal este sub presiune în game-ul imediat următor, după ce două greşeli în primele două puncte, însă revine cu patru servicii imparabile consecutive, pentru a egala scorul la 5. Urmează trei ture confortabile de serviciu, adjudecate la 15, care duc meciul până la 4 ore 44 minute de joc. Djokovic supravieţuieşte cu lovituri SF unui game de peste 15 minute, cu trei mingi de break - un game în care am depăşit 5 ore de joc şi 140 de lovituri câştigătoare în meci - 70 pentru fiecare tenismen şi care face 7-8 pe tabelă. Nadal egalează scorul la 8, după ce a salvat minge de meci printr-o extrem de curajoasă scurtă. Djokovic apără fără emoţii lansarea şi revine în avantaj, la 9-8. Nadal alunecă în game-ul pe serviciu, cade când scorul arăta 0-30, oferă trei mingi consecutive de meci, iar Djokovic pune punct meciului cu break alb.
 • Nadal a început la serviciu setul al patrulea, a condus 3-0, sârbul a revenit şi a egalat - 3-3, însă liderrul mondial a sprintat spre 2-2 la general cu o nouă serie de trei game-uri consecutive.
 • Semifinala Rafael Nadal (#2) - Novak Djokovic (#12) a fost întreruptă sâmbătă noapte, la scorul de 4-6, 6-3, 6-7(9), după un tiebreak dramatic, în care liderul mondial a avut minge de 2-1 la seturi pe serviciu. Partida s-a jucat în condiţii de sală - două ore 54 minute pentru 3 seturi - detalii AICI

Organizatorii de la Wimbledon au decis ca semifinala surpriză, dintre Isner şi Anderson - două veritabile maşini de trimis aşi - să deschidă programul zilei de vineri. Sud-africanul încearcă să reproducă pe iarba londoneză rezultatul de la US Open 2017 (finală), în timp ce Isner vizează o primă finală a carierei.

Rivalitatea cea mai stufoasă din tenisul modern, dintre Rafael Nadal şi Novak Djokovic, îşi consumă, vineri, episodul cu numărul 52. După ce la început de carieră, ibericul domina clar scorul meciurilor directe, sârbul a reuşit în 2016 să preia conducerea la general. Nadal a strâns scorul, câştigând ultimele două meciuri, până la 25-26. Liderul mondial are însă avantaj în turneele de Mare Şlem, 9-4.

Programul pe Terenul Central, de la ora 15:00

 • Kevin Anderson (#8) - John Isner (#9), 3-8 palmaresul direct 7-6(6), 6-7(5), 6-7(9), 6-4, 26-24

În primul set, sud-africanul a apărat trei mingi de break în game-ul 3, a ratat apoi pe retur minge de set în game-ul 10 (la 5-4) şi s-a impus în tiebreak revenind de la 5-6.

Setul doi i-a revenit lui John Isner, tot în tiebreak, după ce americanul a salvat o minge de break, în game-ul 9, păstrându-şi invincibilitatea în game-urile pe serviciu în acest turneu.

În setul trei, sud-africanul a reuşit să întrerupă o serie de 110 game-uri de serviciu câştigate consecutiv de Isner la Wimbledon 2018. Anderson a cedat însă imediat rebreak, în game-ul în care a servit pentru câştigarea manşei, la 5-3. Americanul a presat incredibil la fileu şi a smuls o ultimă eroare din partea finalistului de la US Open. Tiebreak-ul a adus şi mai mult suspans: mai întâi Isner, apoi Anderson, au irosit câte o minge de set pe serviciu, pentru ca, la a treia oportunitate, Big John să închidă manşa, scor 11-9 în tiebreak, la două ore şi 58 minute de la primul serviciu.

Kevin Anderson a împins partida în set decisiv, având nevoie de două break-uri pentru a-l răpune pe John Isner, 6-4, la capătul celui mai scurt set al partidei - de 44 de minute.

Prima semifinală masculină a depăşit cinci ore de joc. Este, oficial, cel mai lung meci de pe tabloul final de 4 din istoria Wimbledon-ului. În primele 22 de game-uri, au existat doar două mingi de break, ambele pe serviciul lui John Isner.

John Isner a salvat două mingi consecutive de break, la scorul de 17-17. Patru puncte consecutive îl duc în avantaj în decisiv, 18-17. Fără break în decisiv.

39 de game-uri jucate în setul decisiv. Niciun break. Peste două ore şi un sfert timpul de joc doar setului cinci. 20-19 pentru Isner.

49 de game-uri în setul decisiv. John Isner este epuizat, asta se vede în joc. Isner face voleu cu mâna stângă! ca într-un vis şi ia break-ul izbăvitor.

50 de game-uri în setul decisiv. AVEM un supravieţuitor. Kevin Anderson câştigă al doilea maraton în două zile. 6 ore 35 minute.

Citeşte şi: Cel mai lung meci din istoria tenisului. RECORD absolut pentru meciul Isner - Mahut, la Wimbledon

 • Rafael Nadal (#2) - Novak Djokovic (#12), 25-26 palmaresul direct

Finală cu repetiţie pe iarba londoneză: Serena Williams - Angelique Kerber.

 • Ziua a 10-a de la Wimbledon 2018 a stabilit o finală de 10: Angelique Kerber (favorită 11) - Serena Williams (favorită 25).
 • Angelique Kerber şi-a câştigat prima biletul pentru finală, după o victorie cu dublu 6-3 în faţa Jelenei Ostapenko. Reprezentanta Germaniei a servit la 6-3 şi 5-1, a avut minge de meci, însă nu a putut închide partida într-o oră. La 3-5, Ostapenko a fost aproape de a duce mai departe revenirea, având minge de break, însă reprezentanta Germaniei a valorificat a doua minge de meci avută.
 • Serena Williams a completat finala, după o partidă la fel de rapidă: 6-2, 6-4. Septupla campioană a avut şi ea o ezitare pe serviciu în final de meci: la 5-4 în setul doi şi-a pierdut serviciul, dar s-a impus cu break la zero în game-ul imediat următor.

Programul pe Terenul Central, de la ora 15:00

 • Angelique Kerber (#11) - Jelena Ostapenko (#12) 6-3, 6-3, într-o oră şi 8 minute
 • Serena Williams (#25) - Julia Goerges (#13) - 6-2, 6-4, într-o oră şi 10 minute

Despre semifinale

Serena Williams vizează prima finală de Mare Şlem la zece luni după ce a devenit mamă. Americanca va reveni în Top 30 dacă o învinge pe Goerges şi are un avantaj psihologic important: a învins-o de fiecare dată pe nemţoaică în meciurile directe şi are un record de 9 victorii şi o singură înfrângere pe tabloul de 4 la All England Club.

Jelena Ostapenko şi Julia Goerges se află în premieră în semifinale la Wimbledon. Letona visează frumos, întrucât are bilanţ perfect în semifinalele de Grand Slam şi 8 victorii în carieră împotriva jucătoarelor din Top 10. În plus, Ostapenko este singura fostă campioană a junioarelor rămasă în cursă pentru coroană.

Angelique Kerber este singura jucătoare care, în 2018, a ajuns cel puţin până în sferturile de finală în toate turneele de Mare Şlem disputate.Nadal completează tabloul semifinalelor, scăpând la limită din chinga lui Del Potro. Nebunie pe Terenul 1: Kevin Anderson a făcut meciul vieţii şi l-a eliminat pe Roger Federer.

 • Ziua a 9-a de Wimbledon 2018 a stabilit semifinalele de pe tabloul de simplu masculin: Rafael Nadal - Novak Djokovic şi Kevin Anderson - John Isner.
 • Organizatorii au luat decizia de a-l trimite pe Roger Federer pe a doua arenă a complexului de la All England Club, în timp ce pe Central au jucat, în ordine, Novak Djokovic şi Rafael Nadal.
 • Novak Djokovic a fost primul calificat în careul de aşi: sârbul revine după aproape doi ani într-o semifinală de turneu de Mare Şlem, la capătul unui meci în care a fost mai proaspăt din punct de vedere fizic decât Nishikori, iar singura sincopă a venit pe fondul unei dispute cu arbitrul de scaun.
 • Kevin Anderson a semnat cea mai mare surpriză a competiţiei masculine: a revenit de la 0-2 la seturi, 4-5 şi 40-Adv pentru a-l învinge pe deţinătorul trofeului, Roger Federer (detalii: AICI). John Isner a completat semifinala de pe prima jumătatea a tabloului, după ce l-a învins pe Raonic (3-1 la seturi).
 • Nadal a definitivat tabloul semifinalelor, cu o revenire de la 1-2 la seturi în faţa lui Del Potro.
 • Ultimele reprezentante ale României pe tablourile principale de la Wimbledon 2018 (seniori) au părăsit, miercuri, întrecerea.

Organizatorii turneului de la Wimbledon au schimbat logica de alcătuire a programului pentru ziua sferturilor masculine. Spectatorii de pe Terenul Central şi Terenul 1 vor vedea la lucru, în ordine, cele două partide de pe câte o jumătate de tablou. Marţi, la feminin, londonezii deciseseră ca partidele ale căror învingătoare urmau să se întâlnească în meci direct în semifinale să se joace în paralel.

Programul pe Terenul Central, de la ora 15:00

 • Novak Djokovic (#12) - Kei Nishikori (#24) -6-3, 3-6, 6-2, 6-2
 • Rafael Nadal (#2) - Juan Martin del Potro (#5) - 7-5, 6-7(7), 4-6, 6-4, 6-4

Programul pe Terenul 1, de la ora 15:00

 • Roger Federer (#1) - Kevin Anderson (#8)  6-2, 7-6(5), 5-7, 4-6, 11-13
 • John Isner (#9) - Milos Raonic (#13) - 6-7(5), 7-6(7), 6-4, 6-3

Miercuri este şi ziua în care Mihaela Buzărnescu şi Irina Begu (perechea cap de serie 15) evoluează în sferturile de finală ale probei de dublu, împotriva perechii cap de serie 12, formată din Nicole Melichar şi Kveta Peschke. Meciul este programat de la 13:30 pe Terenul 3.

 • Nicole Melichar / Kveta Peschke (#12) - Mihaela Buzărnescu / Irina Begu (#15) -5-7, 6-4, 6-4

Serena Williams continuă cursa spre trofeu, după o super-revenire. S-au stabilit semifinalele feminine, la Wimbledon 2018. Del Potro a închis meciul cu Simon şi se pregăteşte de un super-duel cu Nadal

 • Ziua a 8-a de Wimbledon 2018 a programat sferturile de finală de la simplu feminin şi a stabilit semifinalele: Serena Williams (#25) - Julia Goerges (#13) şi Angelique Kerber (#11) - Jelena Ostapenko (#12).
 • Jelena Ostapenko a fost prima jucătoare care şi-a asigurat prezenţa în semifinalele Wimbledon 2018. Letona nu a pierdut set la All England Club şi îşi îmbunătăţeşte performanţa din 2017. Angelique Kerber a rezistat presiunii crescânde a Dariei Kasatkina, în setul secund, semnând şi ea o victorie în minimum de seturi.
 • Serena Williams a pierdut primul set la Wimbledon 2018. Camila Giorgi a făcut manşa perfectă, în pur stil Williams, însă americanca a revenit cu acceleraţia la podea şi s-a calificat în careul de aşi.
 • Julia Goerges a câştigat duelul cu olandeza Kiki Bertens, revenind de la 0-1 la seturi.
 • Tot marţi, pe Terenul 2, s-a definitivat tabloul sferturilor masculine: Juan Martin del Potro şi Gilles Simon reiau duelul întrerupt luni seară din cauza întunericului, de la scorul de 7-6(1), 7-6(5), 5-7, iar argentinianul a închis în patru seturi, cu emoţii, 7-5 în tierbreak, după ce în prealabil servise la 5-4 şi ratase patru mingi de meci.

Terenul Central le primeşte marţi, în ordine, pe singurele jucătoare cu victorii multiple în turneele de Mare Şlem rămase în competiţie, ambele foste număr unu mondial. Organizatorii au alcătuit programul astfel încât cele două sferturi de pe aceeaşi jumătate de tablou, ale căror învingătoare se vor înfrunta în meci direct în semifinale, spă se dispute la aceeaşi oră.

Programul pe Terenul Central, de la ora 15:00

 • Angelique Kerber (#11) - Daria Kasatkina (#14) - 6-3, 7-5
 • Serena Williams (#25) - Camila Giorgi 3-6, 6-3, 6-4

Programul pe Terenul 1, de la ora 15:00

 • Jelena Ostapenko (#12) - Dominika Cibulkova 7-5, 6-4
 • Julia Goerges (#13) - Kiki Bertens (#20) - 3-6, 7-5, 6-1

Programul pe Terenul 2, nu înainte de ora 15:00

 • Juan Martin del Potro (#5) - Gilles Simon, 7-6(1), 7-6(5), 5-7, 7-6(5)

Citeşte şi: 'Prima fată care loveşte ca Agassi', domnişoara "Don't Call Me Gorgeous", 'artista nebună' şi tipa care miroase mingile de tenis. O altfel de prezentare a sfertfinalistelor de la Wimbledon 2018


MANIC MONDAY, ziua optimilor: Djokovic 'bate' întunericul, meciul Del Potro - Simon a fost întrerupt. Nadal, perfect şi rapid ca Federer şi Serena Williams. Tabloul sferturilor e complet, la simplu feminin

 • Djokovic 'bate' întunericul, meciul Del Potro - Simon a fost întrerupt. Nadal, perfect şi rapid ca Federer şi Serena Williams. Tabloul sferturilor e complet, la simplu feminin
 • 15 partide, dintre cele 16 programate în Manic Monday, în faza optimilor de finală la simplu feminin şi masculin, şi-au desemnat învingătorii: Juan Martin del Potro a ratat victoria cu 3-0 în faţa lui Gilles Simon. Francezul a reuşit break-ul şi a luat cu 7-5 manşa a treia, iar organizatorii au luat imediat decizia de a întrerupe jocul, la scorul general 2-1 pentru Del Potro. Optimea celor doi, care decide viitorul adversar al lui Rafael Nadal, se va relua marţi, în ziua sferturilor de pe tabloul feminin.
 • Tabloul sferturilor feminine este complet: 7 dintre cele 8 optimi s-au încheiat în minimum de seturi.
 • Dominica Cibulkova o va înfrunta pe Jelena Ostapenko (cap de serie12). Ambele jucătoare ajung la meciul direct fără set pierdut şi cu o linie de 8-0 la Wimbledon 2018.
 • Nicio jucătoare dintre primele 10 favorite în sferturile Wimbledon 2018. Karolina Pliskova, cea care o învinsese dramatic pe Mihaela Buzărnescu în turul trei, a părăsit competiţia, luni.
 • Julia Goerges a completat al doilea sfert de finală, cu Kiki Bertens.
 • Daria Kasatkinaeste singura jucătoare calificată în sferturi după un set decisiv (victorie la Alison van Uytvanck). Viitoarea sa adversară: Angelique Kerber
 • Serena Williams a completat tabloul sferturilor de finală la simplu feminin, acolo unde o va înfrunta pe Camila Giorgi.
 • La masculin, Roger Federer a fost pirmul jucător calificat în sferturi.
 • Primul sfert de finală completat la simplu masculin a fost cel dintre Milos Raonic şi John Isner.
 • Novak Djokovic a trecut la limită linia de finiş înainte de lăsarea întunericului, învingându-l în minimum de seturi pe Karen Khachanov. Problemele au fost create de faptul că meciul dinainte, Anderson - Monfils, a fost pe punctul de a se transforma într-un clasic, după ce sud-africanul condusese cu 2-0 la seturi. Finalistul US Open 2017 a pus totuşi capăt meciului în patru seturi, avansând spre un duel cu Roger Federer. Pentru Djokovic, urmează un duel cu japinezul Kei Nishikori.

Terenul Central este rezervat în Manic Monday pentru jucătorii care, cumulat, au câştigat 60 de titluri de Mare Şlem (doar la simplu!). Roger Federer deschide, iar Serena Williams face apoi tranziţia spre ultimul duel al zilei, al lui Rafael Nadal.

Primele două arene sunt dominate, de altfel, de partidele de pe tabloul masculin: patru optimi ATP au fost programate pe Terenul Central şi Terenul 1 (Djokovic fiind programat pe Terenul 1). Chiar dacă raportul masculin - feminin este 4-2, un alt deţinător de titlu de Mare Şlem, Juan Martin del Potro, nu a prins primele două arene, fiind trimis pe Terenul 2, în final de zi. Ca o curiozitate, două dintre optimile de simplu feminin sunt programate pe Terenul 18.

ProSport vă ţine la curent cu toate rezultatele înregistrate în Manic Monday.

Meciurile care dau start-joc, luni, de la ora 13:30

 • Camila Giorgi - Ekaterina Makarova 6-3, 6-4, într-o oră şi 30 minute
 • Dominica Cibulkova  - Su-Wei Hsieh 6-4, 6-1, într-o oră şi 21 minute
 • Jelena Ostapenko (#12)  - Aliaksandra Sasnovich 7-6(4), 6-0, într-o oră şi 18 minute
 • Kiki Bertens (#20) - Karolina Pliskova (#7) 6-3, 7-6(1), într-o oră şi 39 minute

Programul pe Terenul Central, de la ora 15:00

 • Roger Federer (#1) - Adrian Mannarino (#22)  6-0, 7-5, 6-4, într-o oră şi 45 minute
 • Serena Williams (#  25) - Evgeniya Rodina 6-2, 6-2
 • Rafael Nadal (#2) - Jiri Vesely 6-3, 6-3, 6-4

Programul pe Terenul 1, de la ora 15:00

 • Angelique Kerber (#11) - Belinda Bencic 6-3, 7-6(5), într-o oră şi 48 minute
 • Kevin Anderson (#8) - Gael Monfils 7-6(4), 7-6(2), 5-7, 7-6(4)
 • Novak Djokovic (#12) - Karen Khachanov 6-4, 6-2, 6-2

Celelalte OPTIMI, SIMPLU FEMININ:

 • Daria Kasatkina (#14) - Alison Van Uytvanck  6-7(6), 6-3, 6-2
 • Julia Goerges (#13) - Donna Vekic 6-3, 6-2, într-o oră şi 16 minute

Celelalte OPTIMI, SIMPLU MASCULIN:

 • Milos Raonic (#13) - Mckenzie McDonald 6-3, 6-4, 6-7(5), 6-2, în două ore 31 minute
 • John Isner (#9) - Stefanos Tsitsipas (#31) 6-4, 7-6(8), 7-6(4)
 • Kei Nishikori (#24) - Ernest Gulbis 4-6, 7-6(5), 7-6(10), 6-1
 • Juan Martin del Potro (#5) - Gilles Simon 7-6(1), 7-6(5), 5-7 - întrerupt
Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.