Echipa editorială

Andrei Trifan – redactor șef

Andrei TrifanFotbalul este viața lui. Actualul Redactor-șef al ProSport s-a îndrăgostit de Sportul Rege pe vremea Generației de Aur și a jucat, el însuși, la nivel de juniori, pentru formațiile de Liga 1 Rocar și FC Național mai bine de 11 ani.

A absolvit Colegiul Național Tudor Vianu, dar pasiunea pentru sport i-a purtat pașii spre Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, al cărei licențiat este din 2009.

Pe „terenul” presei a intrat în 2005, la site-ul Fanatik.ro și la săptămânalul Fanatik, conduse de Horia Ivanovici. Acolo, a ocupat pe rând funcțiile de reporter, editor, reporter special și redactor-șef adjunct.

În 2008, a devenit editorul secției Sport, la Cancan. Din 2012, a acceptat provocarea televiziunii și a devenit producător de segment al emisiunii Cancan TV. Un an mai târziu, Andrei se întoarce la prima „dragoste”, presa scrisă, și devine Editor-șef al site-ului Fanatik.ro.

Din 2019, alege să dea curs propunerii venite de la ProSport, unde preia funcția de Coordonator Digital. Câteva luni mai târziu, el devine Redactor-Șef al ProSport, unul dintre cele mai puternice branduri din mass-media din România.

De-a lungul carierei sale, a fost invitat permanent la emisiuni TV de specialitate, precum FANATIK SHOW, de la Digisport, și a activat ca moderator radio, la Sport Total FM, al unei emisiunii săptămânale despre fotbal.

 

Bogdan SAVIN – redactor-șef adjunct

Bogdan SavinActivează de peste 17 în presa sportivă. La început a fost colaborator al departamentului care se ocupa de ligile inferioare, a „făcut practica” la meciuri din Liga 2 sau a treia și treptat a ajuns la secția „Fotbal Intern” a ProSport. A acumulat experiență și după patru ani a acceptat oferta celor de la Adevărul.

Aici a asigurat conţinut pentru rubricile de sport ale Adevărul și Click! (fiecare publicație cu profilul ei, automat articolele erau total diferite), plus foarte multe materiale pentru revista de pariuri sportive Bet Cafe Magazin. A revenit la ProSport, iar din 2020 ocupă funcția de redactor-șef adjunct. Are mai multe apariții tv sau în studioul ProSport Live.

 

Marius Mitran – editorialist

Marius Mitran

Recunoscut după apelativul de „Maestru” pentru cunoștințele în materie de fotbal și, în general, de sport, Marius Mitran se întoarce în echipa ProSport după o pauză de 16 ani.

A debutat în presă în anul 1992 la ziarul Ora (1992-1994). După doi ani, s-a mutat la Gazeta Sporturilor (1994-1995), a urmat Sportul românesc (1995-1997), iar 1997 este anul în care Marius a trecut de la rolul de redactor la cel de editorialist la cel mai nou și modern ziar de sport al acelor vremuri, ProSport (1997-1999).

Tot în perioada 1997-1999 este invitat permanent al celei mai cunoscute emisiuni de sport din România, Procesul Etapei, de la PRO TV. După doi ani, revine la rivala tradițională, Gazeta Sporturilor. Din anul 2001 începe să îmbine munca de ziarist cu cea de manager și acceptă rolul de director al revistei Life Sport (2001-2003).

ProSport îl aduce acasă pe Marius în anul 2003, de această dată rolul său fiind de redactor-șef adjunct (2003-2005). Timp de un an este redactor șef la Sport Total (2005-2006). Intră cu adevărat în fotbal ca manager – timp de doi ani este directorul clubului UTA Arad (2006-2008). Din 2007 și până în 2015 este realizator la Sport Total FM, invitat permanent DigiSport (2010-2013). Din anul 2013 și până în prezent ocupă rolul de Director al Departamentului de Imagine și Comunicare al Ligii Profesioniste de Fotbal.

Din 2008 și până în prezent este invitat permanent al emisiunii Replay de la TVR 1, acolo unde toți iubitorii de fotbal din România își îndreaptă atenția pentru a rememora cele mai importante momente ale fotbalului românesc.

Autor, împreună cu avocatul Marian Nazat, al cărții „Basmul fotbalului” – 2018

Absolvent al Facultății de Litere, Universitatea București

Absolvent al Colegiului Național de Apărare

Laureat al Premiului „Ioan Chirilă”, împreună cu Marian Olaianos, în anul 2010, pentru emisiunea REPLAY, cea mai bună emisiune TV a anului.

Peste 1000 de articole publicate și co-autor, alături de Marian Olaianos, al filmelor „BALACI”, „Hai, România!” și „Marius Lăcătuș”.

Radu Paraschivescu – editorialist

Radu Paraschivescu Radu Paraschivescu este scriitor şi traducător. A scris aproape treizeci de cărţi, dintre care şase romane şi cinci cărţi de proză scurtă, şi a tradus o sută douăzeci. Printre scriitorii din care a tradus se numără Salman Rushdie, Julian Barnes, John Steinbeck, Jonathan Coe, William Burroughs, Kazuo Ishiguro, David Lodge, Stephen Fry, William Golding, Martin Amis şi Nick Hornby.

A scris texte pentru peste douăzeci de volume colective. Colaborează cu posturile de radio Digi FM şi Rock FM, precum şi cu postul TV Digi Sport. Scrie ritmic pentru „New Money” şi uneori pentru „Dilema Veche”. Realizează podcastul „Vorbitorincii” în colaborare cu Cătălin Striblea.
Are peste 3.500 de articole scrise în peste douăzeci de publicaţii. E amorezat de Franţa, Italia şi Portugalia (ordine alfabetică), precum şi de muzica lui Mark Knopfler şi David Gilmour, pe care o consideră oricând asortabilă unui vin alb sau unei felii de tort Doboş de pe care glazura nu poate fi desprinsă sub nicio formă.

 

Vali Moraru – editorialist

Vali Moraru

Și-a început ”junioratul” în presă încă din timpul Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării cu colaborări la Radio Delta și Mediafax. Și-a făcut debutul la ”seniori” în ’94 la Ziua Sport, ca reporter de fotbal, după care e ”ademenit” de o ofertă de la Antena 1 și Radio Romantic.

Marele transfer vine la 24 de ani, în ’96, când îl semnează Pro TV, mai întâi ca prezentator de știri, apoi ca prezentator, reporter live și editor la sport. ”Joacă” pentru Pro TV la Mondialul din ’98, Euro 2000 și la Gala Hagi.

Urmează două sezoane petrecute la B1 TV. Revine în echipa de la Pro TV odată cu transferul la TV Sport, unde are și sarcini de “playmaker”, adică de coordonator editorial. Aici realizează primul talk-show, ”TV Sport Special”, care va deveni ”Special” după ce postul se transformă în Sport.ro, actualul Pro X.

Joacă titular încă 6 sezoane, timp în care colaborează cu ProSport. Încearcă o nouă aventură în 2010, la DigiSport, unde ajunge deja la al 11-lea sezon de DigiSport Special. Primește diverse premii pentru cel mai bun jurnalist TV sau cea mai bună emisiune de sport din partea AFAN și CSJ. Dar Marele Premiu este pentru el faptul că face exact ce-i place. Și acum scrie în ProSport.

 

Victor Ciutacu – editorialist

Victor CiutacuFost redactor șef la Jurnalul Național și unul dintre cei mai cunoscuți oameni de televiziune ai momentului (acum este realizator al emisiunii „Punctul Culminant”, talk-show-ul zilnic cu cea mai mare audiență din România) noua achiziție ProSport a cochetat cu fotbalul în tinerețe și a rămas un mare iubitor al Sportului Rege.

 

 

 

Daniel Nazare

Daniel NazareAproape 25 de ani de experiență în presa sportivă. A debutat ca jurnalist în 1997, în primul an de facultate, fiind redactor la ziarul ZIUA care avea, la acea vreme, un supliment de 4 pagini dedicat sportului.

Apoi s-a transferat la Sportul Românesc, Evenimentul Zilei, ProSport (reporter special și, ulterior, şef departament Fotbal Intern), Adevărul (șef secţie Sport şi, ulterior, Director Editorial Divizia Web), Cancan (redactor-şef adjunct) și Click.ro (redactor-şef).

Daniel Nazare (43 de ani) a fost invitat permanent, de-a lungul timpului, la posturile GSP TV, TV Sport, Telesport, Sport.ro și Digi Sport (colaborator la emisiunea Digi Sport Special în perioada 2011-2015, moderată de Vali Moraru). A scris la rubrica de opinii pentru ProSport, Adevărul, Evenimentul Zilei, Ilfov Sport, 100% Sport.

A fost corespodent pentru publicaţia spaniolă AS, a comentat meciuri din campionatul Spaniei în perioada 2006-2008 la Boom Sport One și deține Licența C de antrenor de fotbal (pentru copii, unde a antrenat grupe de 2010 și 2011 la Capital Sport). Momentan, liber de contract.

Daniel Nazare, absolvent al Școlii Superioare de Jurnalistică, este E-Tutore – Specializare pedagogică pentru formatori în învăţământul de la distanţă, diplomă obţinută în 2012 la Madeira (Portugalia).

A predat cursuri de jurnalism sportiv pe platforme e-learning. În 2014, a fost desemnat cel mai bun jurnalist radio la Gala AFAN.

Daniel Nazare este prezentator de emisiuni („Executii Matinale” și „Liga de Weekend”) la Radio Sport Total FM, singurul post de profil din România și invitat la televiziunea Sport.ro. Este acum senior-editor la Prosport, unde semnează opinii și analize, dar scrie și articole zi de zi.

 

Andrei Preotu – redactor

Andrei PreotuAventura lui Andrei Preotu a început încă din 1996, atunci când a fost invitatul lui Ovidiu Ioanițoaia la „Procesul Europenelor”.

În 2006 a ajuns la Fanatik, primul loc de muncă. Apoi, a semnat cu NewsIn. După aventura de la OnlineSport, a urmat o perioadă de aproape zece ani în care a învățat meserie la Digi Sport.

La finalul lui 2019 a acceptat oferta ProSport. Să nu vă mirați dacă o să îl vedeți și la ProSport Live.

În paralel, comentează constant meciuri din ligile de top ale Europei, dar și din cupele europene. Pe Orange Sport, Prima Sport și Voyo.

 

Christian Luță – redactor

Christian LuțăPasiunea pentru fotbal, dobândită încă de la o vârstă fragedă, nu i-a putut purta pașii spre o carieră în sportul pe care l-a îndrăgit dintotdeauna, însă l-a făcut să aleagă jurnalismul.

Absolvent al Colegiului Național „Mihai Eminescu”, Christian este actualmente student al Facultății de Administrație și Afaceri. Din 2022, a ales să ia drumul presei sportive și ocupă postul de redactor la ProSport.

 

 

Alin Grigore – redactor

Alin GrigoreJoacă fotbal de la vârsta de 7 ani și știe cam toate secretele acestui sport, mai ales când vine vorba despre defensiva unei echipe. Datorită iubirii față de „sportul rege” a decis să se dedice în totalitate acestuia și a luat drumul jurnalismului sportiv.

În urma studiilor superioare realizate în domeniul jurnalismului, s-a hotărât, în 2013, să-și înceapă cariera la Gazeta Sporturilor. După câteva luni de „ucenicie” a fost angajat și a devenit un jurnalist cu valențe ofensive.

În dese rânduri subiectele sale au făcut agenda zilnică a programelor de știri sportive, iar în 2020, după 7 ani la GSP, a decis să schimbe tabăra și a acceptat oferta ProSport.

 

Cornel Popescu – redactor

Cornel Popescu a debutat în jurnalism la începutul anilor 2000, iar de atunci a lucrat pentru numeroase publicații de sport. Acesta este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Spiru Haret. Din decembrie 2009, Cornel Popescu ocupă postul de redactor la ProSport.

 

Robert Jugravu – redactor

A crescut pe vremea meciurilor care iscau un vuiet puternic în cartiere când echipele nu făceau altceva decât să iasă de la vestiare și a rămas un fan al fotbalului jucat pentru fani, până la ultima picătură de energie.

În presa sportivă, a debutat la 19 ani în tricoul alb-albastru al Ziarului Azi, sub atenta supraveghere a celebrului „O. Știre.”. A urmat transferul la cotidianul Ultima Oră, apoi a devenit șef al secției Sport la Curentul, unde și-a petrecut o bună parte din carieră.

Absolvent al programului de masterat din cadrul Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, în prezent poartă cu mândrie tricoul „rossonerilor” de la ProSport, ziar care nu i-a lipsit niciodată din ghiozdan pe băncile școlii.

 

Alex Popescu – redactor

Iubește sportul din copilărie, în special fotbalul internațional, și scrisul este marea lui pasiune.

A absolvit Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu și apoi a urmat cursurile Facultății de Automatică și Calculatoare din cadrul Politehnicii București, dar dragostea pentru fotbal l-a adus în lumea presei sportive.

A scris pentru diverse publicații de profil, printre care se numără FANATIK și PROSPORT, iar acum se dedică integral poveștilor despre jucătorii de top ai lumii și cluburile cele mai iubite de pe mapamond.

 

Cristian Păunescu – redactor

Are studii superioare de specialitate și activează în presa sportivă de foarte mulți ani. A lucrat pentru publicații centrale, acum e la ProSport, dar a colaborat și cu reviste din străinătate. E un jurnalist experimentat și e pasionat de sporturile individuale. Nu înseamnă că nu apreciază fotbalul, handbalul sau voleiul, dar a preferat să cunoască lumea gimnasticii sau a înotului. A realizat materiale ample cu cei din natație și recent a dezvăluit și din secretele lui David Popovici, pe vremea în care „Racheta Românească” nu era un star.

A reușit să dialogheze cu nume uriașe ale sportului, ca Nadia Comăneci sau regretatul „amiral” Ivan Patzaichin. Cunoaște și dedesubturile multor federații, ceea ce înseamnă că a realizat anchete care au dus la schimbări în forurile respective. Poartă un nume celebru, Păunescu, dar nu e rudă cu marele poet. E un tip care poate scrie cu ușurință și despre șah, dar și despre tenis de masă. E pasionat de istorie și dacă nu ar fi activat în presă, i-ar fi plăcut să fie la catedră pentru a-i învăța pe cei mici despre marile evenimente petrecute pe plan mondial.

 

Andreea Visu – redactor

Pasiunea pentru fotbal este o moștenire de familie, astfel că drumul către jurnalismul sportiv a venit natural. A intrat în presă în anul 2016, la IlfovSport. A început să scrie despre ligile inferioare și ușor-ușor a promovat la Revista IlfovSport, denumită ulterior 100% Sport. A lucrat apoi timp de doi ani și jumătate pentru singurul radio de sport din România, Sport Total FM.

În 2019, a fost cooptată de către Gazeta Sporturilor, unde a evoluat timp de șapte luni, pentru că a venit rapid o ofertă din televiziune. S-a transferat la LookSport și i s-a alăturat lui Radu Banciu în cadrul emisiunii Fotbal All Inclusive.

Din ianuarie 2020, „joacă” pentru echipa ProSport.

Între timp, a absolvit Comunicare și Relații Publice, la Facultatea de Litere din cadrul Universității București, și a urmat un master în Jurnalism Tematic, la Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării.

 

Matei Năstase – redactor

Redactor la ProSport.ro din 2021, cu o experiență în presa online de 3 ani, la mai multe publicații culturale.