Numirea lui Contra, sub lupa fotbaliştilor de la naţională: "Am vorbit cu câţiva şi...". Nici Daum n-a scăpat: "A avut partea lui de vină"

23 sep 2017 4302 afişări Nationala
Numirea lui Contra, sub lupa fotbaliştilor de la naţională: "Am vorbit cu câţiva şi...". Nici Daum n-a scăpat: "A avut partea lui de vină"

Cosmin Moţi, una dintre prezenţele constante în lotul echipei naţionale pe perioada mandatului lui Christoph Daum, crede că numirea lui Cosmin Contra ca selecţioner este de bun augur şi ştie ce ar trebui să ia jucătorii naţionalei de la "Guriţă": răutatea pozitivă. Fundaşul central a vorbit şi despre Daum, despre aducerea lui Lobonţ şi derby-ul FCSB - Dinamo.

Chiar dacă nu a avut ocazia să lucreze cu Cosmin Contra, Moţi are doar cuvinte de laudă la adresa tehnicianului. Unul dintre cei mai importanţi jucătoria ai lui Ludogoreţ cred că Daum a făcut şi lucruri bune la echipa naţională, dar este de părere că neamţul a avut partea sa de vină pentru ratarea calificării la CM 2018. Moţi spune că aducerea lui Lobonţ este oportună pentru că-i ajută pe cei tineri. Fundaşul central a vorbit şi despre derby-ul cu FCSB - Dinamo.

"E un antrenor român, tânăr, mă bucur pentru această numire. Am văzut discuţii prin presă că au fost două variante: Contra şi Petrescu. Cred că amândouă au fost opţiuni bune, pentru că sunt valoroşi pentru echipa naţională. Ca antrenor nu am interacţionat cu Contra. E bine că poate reuşeşte să ne inspire răutatea pozitivă. Am vorbit cu câţiva jucători şi lumea a avut cuvinte de laudă la adresa lui.

A fost şi partea lui de vină, dar cred că a fost şi vina noastră. Sunt lucruri pe care le ştim şi nu ar trebui să le discutăm. Suntem jucători şi ar trebui să facem ce ne zice antrenorul. Sunt rezultate proaste, dar Daum a făcut şi lucruri bune. Sunt multe lucruri... de mentalitate, de un pic mai multă libertate jucătorului în afara terenului. Nu trebuie trecute cu vederea. Ar fi absurd să zicem că domnul Daum a făcut doar lucruri rele la naţională.

Cred că e o idee bună, am jucat cu el la Dinamo, ştiu cât suflet pune şi ştiu cât îi poate ajuta pe cei tineri. Normal că şi Keşeru se bucură, a primit convocarea, e bucuros, pentru că a muncit la echipa de club, a avut evoluţii bune.

Dinamo bate mâine. E echipa mai bună. Nu am văzut ultimele meciuri, dar într-un derby orgoliile contează mai mult decât valoarea"
, a spus Cosmin Moţi la DigiSport.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.