"Nu e obligatoriu să joace". Explicaţiile convocării lui Lobonţ, oferite de omul care l-a adus la lot

19 sep 2017 6433 afişări Nationala
"Nu e obligatoriu să joace". Explicaţiile convocării lui Lobonţ, oferite de omul care l-a adus la lot

Mihai Stoichiţă, directorul Comisiei Tehnice din cadrul FRF, a explicat convocarea lui Bogdan Lobonţ, la 39 de ani, în lotul echipei naţionale. Oficialul FRF spune că portarul de la AS Roma este un factor important în vestiar şi îi poate ajuta pe elevii lui Cosmin Contra.

"Pisica" se află în lotul echipei din capitala Italiei din 2010, când a fost transferat de la Dinamo. Lobonţ, deşi a ajuns la 39 de ani, este considerat un factor important de echilibru în vestiarul echipei AS Roma, club cu care şi-a prelungit contractul până în vara lui 2018, în urmă cu un an. Aceeaşi strategie încearcă să o aplice şi Stoichiţă prin convocarea sa.

"În cadrul acestei strategii de revitalizare, remotivare... Lobonţ de-a lungul timpului a fost unul dintre cei mai exponenţiali jucători, din acest puncte de vedere, în cadrul echipelor la care a activat. Lobonţ dacă vine nu e neapărat să joace, nu ia locul niciunui alt portar. Lobonţ este un catalizator al vestiarului. La 39 de ani, la Roma, Lobonţ e în continuare acolo. Şi nu e italian", a spus Mihai Stoichiţă, directorul Comisiei Tehnice a FRF, la DigiSport.

De altfel, decizia convocării lui Bogdan Lobonţ îi aparţine în totalitate lui Mihai Stoichiţă, conform spuselor lui Andrei Vochin, consilierul preşedintelui Răzvan Burleanu. "Convocarea lui Lobonţ îi aparţine în totalitate Directorului Tehnic al Federaţiei Române de Fotbal. Pentru că în acest moment Cosmin Contra nu a semnat şi nu este antrenorul echipei naţionale, atunci s-a luat decizia de a trimite telegrame de convocare pentru toţi jucătorii eligibili", a declarat Andrei Vochin pentru Telekomsport.ro.

Bogdan Lobonţ a apărat ultima dată la naţională în noiembrie 2013, cu Grecia, în barajul pentru Cupa Mondială din 2014.

85 de selecţii a strâns "Pisica" Lobonţ pentru echipa naţională a României, pentru care a debutat pe 2 septembrie 1998, într-o victorie cu Liechtenstein (7-0)


 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.