Gigi Becali răspunde dur comunicatului CSA, îl contrazice pe Talpan, vrea să schimbe numele echipei şi a găsit deja câteva denumiri: "O să îi spunem Tracia"

18 nov 2015 20374 afişări Liga 1
Gigi Becali răspunde dur comunicatului CSA, îl contrazice pe Talpan, vrea să schimbe numele echipei şi a găsit deja câteva denumiri: "O să îi spunem Tracia"

La câteva ore după ce Clubul Sportiv al Armatei Steaua, prin Florin Talpan, a cerut retrogradarea echipei lui Gigi Becali, patronul roş-albaştrilor a dat replica.

Pentru Becali, echipa pe care o patronează nu avea nevoie de acordul Armatei, pentru că este o entitate cu totul şi cu totul diferită, încă dinainte să ajungă pe mâinile lui, Viorel Păunescu fiind cel care a despărţit echipa de fotbal de Armată. Patronul Stelei a plusat, într-o intervenţie la Digi Sport care aduce aminte de interminabilele discuţii telefonice de dinainte să înfunde puşcăria, anunţându-l pe Gheorghe Boroi că este gata să cedeze echipa către CSA şi că va schimba numele. A găsit şi câteva variante, precum "Tracia" sau "Soarele Bucureşti".

"Eu spun aşa: când s-a infiinţat asociaţia lui Păunescu, nu mai avea treabă cu Armata, fiindcă avea un Consiliu de Administraţie al ei, membri ai ei, era entitate separată. Nu mai trebuia să ceară aprobare de la Armată. Nicio lege nu cere asta şi cereai aprobarea de pomană, că era separată."Nu spune nimeni că nu putem folosi numele Steaua, ci să se desfiinţeze marca: reprezentarea grafică şi numele. Numele nostru este la Registrul Comerţului: Steaua Bucureşti. L-am folosit cu aprobarea Ministerului Apărării, apoi prin statut şi hotărâre judecătorească, am preluat şi spus că se va numi Steaua Bucureşti. Este în acte! Echipa nu avea nimic împrumutat, s-a preluat toată echipa, cu toate bunurile, printr-un protocol, fiindcă Armata nu mai avea voie să facă fotbal. Nu te poţi confunda cu ei, fiindcă prin lege ei nu pot face fotbal profesionist. Atunci, cum să ne confundăm cu ei? Ei şi-ar face echipă să joace între unităţile militare", a spus Becali la emisiunea "Digi Sport Special".


Întrebat despre noul nume al echipei, omul de afaceri a spus că doreşte ca formaţia pe care o patronează să aibă un nume românesc, găsind pe loc câteva variante: "O să îi schimb şi numele. Nu-i mai spunem nici Steaua, îi spunem Tracia, un nume românesc, normal. Sau Dacia, sau Soarele Bucureşti. O să le sară lumea în cap. Nu e problemă, poţi să îi schimbi numele şi de 10 ori. Aşa a făcut şi Astra, din Astra Ploieşti în Astra Giurgiu. Dacă nu ajung în Liga Campionilor, le-o dau lor. Îi schimb numele şi le-o dau lor, cu tot cu palmares, cu nume, tot", apoi a continuat tirul la adresa lui Boroi: "Eu l-am sunat pe Boroi, dar nu răspunde. Vreau să îi spun: 'Măi, domnul Boroi, pentru ce stau să mă cert? Eu vreau viaţă liniştită. Ia zi, mă, ce vrei? Vrei să schimbăm numele? Hai să schimbăm numele şi gata. Hai să semnăm un contract, să terminăm bâlciul şi gata, ce mai vrei altceva?' După aia o să vină cu altele şi altele", a completat Becali.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.