FC Botoșani – Dinamo 0-0. Trupa lui Miriuță revine pe loc de playout! Mușat și Katsikas au fost eliminați, Nemec a ratat ocazii imense

Redactor:
Andrei Pal
FC Botoșani - Dinamo 0-0. Trupa lui Miriuță revine pe loc de playout! Mușat și Katsikas au fost eliminați, Nemec a ratat ocazii imense
  • Publicat:
  • Actualizat:

FC Botoșani – Dinamo 0-0

Echipele de start:

  • FC Botoșani: Cobrea – Ungurușan, Miron, Burcă, Mușat – Tincu, Bordeianu – Roman, Moruțan, Buș – D. Popa
  • Rezerve: Pap – Plămadă, Kuku, Târnovan, Dumitraș, Oiadă, Serediuc
  • Dinamo: Penedo – Romera, Nedelcearu, Katsikas, Filip – Nascimento, Anton, Mahlangu – Costache, Nemec, Salomao
  • Rezerve: Brănescu – Rivaldinho, Bokila, Oliva, Corbu, Dudea, Hanca

22:39 Final de meci la Botoșani! În urma acestui rezultat de egalitate, Dinamo revine pe locul 7, primul sub linia celor 6 care asigură prezența în play-off. FC Botoșani se menține pe locul 4, cu un punct peste Astra, dar la șapte puncte de CS U Craiova, ocupanta locului 3.


22:34 Se arată cinci minute suplimentare de la margine! Mihai Bordeianu a șutat periculos din afara careului, dar mingea a trecut puțin pe lângă stâlpul din stânga porții. Penedo era învins.


22:21 Dumitraș a șutat puțin peste poarta lui Penedo, de la 25 de metri. Portarul panamez a rămas întins pe gazon și cere îngrijiri medicale! Penedo poate continua partida.


22:18 Cartonaș roșu pentru Dinamo! Katsikas este eliminat direct după un fault grosolan asupra lui Kuku! Grecul a protestat pentru puțin timp, după care a părăsit gazonul, fiind fluierat de suporterii gazdelor.


22:15 Nemec, o nouă ratare imensă! Mahlangu a trecut în viteză de câțiva adversari după care i-a pasat lui Rivaldinho la 20 de metri. Brazilianul a șutat pe spațiul porții, Cobrea a respins în lateral, dar Nemec a apărut la finalizare. Slovacul a reluat mult peste dintr-o situație ideală, spre dezamăgirea suporterilor dinamoviști, prezenți la Botoșani. Din tribune s-a auzit cum întreaga peluză a oftat. Bokila a fost introdus în locul lui Nemec, după ratarea respectivă.


22:05 Costache semnează o nouă ratare pentru oaspeți. Mijlocașul a fost angajat în interiorul careului, de unde a reluat în forță, puțin peste vinclul porții adverse. A fost ultima acțiune de atac a lui Costache. Rivaldinho este introdus pe teren.


22:02 Încă o șansă mare pentru Dinamo! Costache îi pasează ideal lui Nemec în fața porții, unde slovacul se afla demarcat. Vârful curtat insistent de FCSB n-a lovit mingea din plin, iar balonul s-a scurs pe lângă poarta gazdelor.


22:00 Horațiu Feșnic, inamicul numărul 1 la Botoșani! Suporterii au sărit de pe scaune după ce Buș a căzut în careul oaspeților, în urma unui duel cu Paul Anton. La faza imediat următoare, Nemec a șutat la colțul scurt, Cobrea a reținut în doi timpi, dar se pare că a ieșit cu mingea în afara terenului. Centralul a dictat lovitură de colț pentru oaspeți.


21:57 Cartonaș roșu pentru Botoșani! Mușat a văzut direct cartonașul roșu după un fault grosolan asupra lui Sergiu Hanca! Jucătorul gazdelor nu a protestat după decizia lui Horațiu Feșnic.


21:55 Steliano Filip a fost la un pas de a marca un gol de senzație la Botoșani. Fundașul a centrat din marginea careului, defectuos, dar balonul a căpătat o traiectorie surprinzătoare. Execuția lui Filip s-a îndreptat amenințător spre bara a doua, iar dacă Alberto Cobrea nu respingea cu vârful degetelor, am fi asistat la un gol superb din partea lui Filip.


21:49 A început partea secundă la Botoșani. Jucătorul împrumutat de la Dinamo, Daniel Popa, a fost înlocuit de Kuku, la pauză.


21:31 Ocazie imensă pentru Dinamo! Romera a fost găsit singur în careu, dar a reluat mult peste poartă din numai câțiva metri. Gazdele au răspuns după numai câteva secunde prin Moruța, care a fost blocat după o serie de driblinguri în suprafața de pedeapsă a oaspeților. Ungurușan a încercat și el poarta din afara careului, cu un șut pe jos, dar Pedeno a reținut în doi timpi.


21:20 Am trecut de prima jumătate de oră a partidei. Costache a trecut spectaculos de mușat, dar n-a reușit să-i paseze lui Nemec. Romera a reluat în forță de la marginea careului, dar mingea a fost deviată în afara terenului de Burcă. Lovitură de colț pentru Dinamo. Salomao livrează o nouă centrare de calitate, iar Nedelcearu reia peste poată lui Cobrea.


21:09 Dinamoviștii cer penalty, după ce Buș a oprit mingea cu mâna, în careu, când Salomao încerca să centreze. Horațiu Feșnic a lăsat jocul să continue, iar botoșănenii au scăpat pe contraatac și Laurențiu Buș l-a întins pe Penedo cu un șut de la marginea careului. Steliano Filip vede „galbenul” pentru proteste.


20:55 Gazdele sunt mai prezente în ofensivă în acest debut de meci. Echipa pregătită de Miriuță a blocat toate acțiunile de atac inițiate de jucătorii de la Botoșani.


20:47 A început meciul de la Botoșani! Ilie Năstase a dat lovitura de începere. Plouă în Moldova, dar asistența nu este deloc redusă. Dinamo este de asemenea susținută de o galerie numeroasă în această seară.


19:14 Avem echipa de start a lui Dinamo. Miriuță vine cu o surpriză pentru meciul cu FC Botoșani. Hanca, unul dintre cei mai buni „câini” din sezonul trecut, ieșit din formă în momentul de față, este rezervă. Nedelcearu revine în primul „11”, după ce Dudea a jucat fundaș central, în cuplu cu Katsikas, la meciul cu Juventus București (3-0).


Dinamo duce o luptă neașteptată în acest sezon. După ce a impresionat sezonul trecut, atunci când s-a bătut la titlu până pe final, clubul finanțat de Ionuț Negoiță se zbate între playoff și playout după primele 14 etape. Pe locul 7 în acest moment cu 20 de puncte, Dinamo întâlnește în deplasare una dintre echipele care au impresionat în acest start, FC Botoșani, locul 5 cu 24 de puncte. Dacă pentru moldoveni clasarea în playoff ar fi un bonus neașteptat, pentru Dinamo este o necesitate, iar pasul greșit făcut etapa aceasta de Astra la Voluntari o poate aduce pe trupa lui Miriuță la un singur punct în spatele Botoșaniului și Astrei și la un punct peste Viitorul lui Hagi.

Costel Enache a pregătit o echipă solidă pentru partida din această seară, o echipă din care nu lipsește Olimpiu Moruțan, MVP-ul moldovenilor din acest sezon. De partea cealaltă, Vasile Miriuță pare să fie într-o perioadă de teste. Antrenorul se gândește la o posibilă reprofilare a lui Steliano Filip, cel care poate trece în fața apărării în cuplu cu Paul Anton. De asemenea, rămâne de văzut dacă Sergiu Hanca va prinde un loc de titular în această formulă, prestațiile sale din sezonul în curs fiind mult sub așteptări. 

Suntem șase echipe care se bat pentru trei locuri. FCSB, CFR și Craiova sunt sigure că vor intra în playoff. Nu mă tem pentru postul meu pentru că vom fi în primele șase pe 15 decembrie și vom merge mai departe„, a spus Vasile Miriuță în conferința de presă care a precedat partida.

Cristian Scutariu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate puteam să fug jumătate de oră'
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate…
Adio, Real Madrid! I-a spus „nu” lui Florentino Perez și pleacă la finalul sezonului
Adio, Real Madrid! I-a spus „nu” lui Florentino Perez și pleacă la finalul sezonului
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al bărbatului era coborât în groapă?
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al…
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma uriaşă e plătită de o companie a familiei conducătoare din Emirate
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma uriaşă e plătită de o…
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în weekend!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în…
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au cunoscut celebritatea
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen