Cum a scăpat Gino Iorgulescu de un contracandidat la şefia LPF: "Totul e ştiut deja! Nu avea rost să particip". Omul care a renunţat în ultima clipă

10 oct 2017 4812 afişări Liga 1
Cum a scăpat Gino Iorgulescu de un contracandidat la şefia LPF: "Totul e ştiut deja! Nu avea rost să particip". Omul care a renunţat în ultima clipă

Marius Stan, fostul preşedinte al Oţelului şi primar în Galaţi, îşi anunţase intenţia de a candida la şefia LPF, la alegerile care vor avea loc pe 23 octombrie, însă a renunţat şi a dezvăluit şi motivele pentru care a făcut-o. "Totul e ştiut deja" susţine Stan, conform DigiSport.

Deşi era convins să-şi depună candidatura la alegerile LPF, Marius Stan a renunţat la această idee, iar Gino Iorgulescu, actualul preşedinte al forului, îl va avea ca adversar doar pe Sorin Drăgoi, actual conducător al grupării ACS Poli Timişoara. Fostul preşedinte al fostei campioane a României (Oţelul, în 2011), Stan susţine că miza câştigării alegerilor este, de fapt, "atribuirea directă a drepturilor TV".

"Miza câştigării alegerilor nu este bunăstarea cluburilor, ci atribuirea directă a drepturilor TV pentru Liga 1, prin act adiţional, pentru încă trei ani. Adică, în continuare, cluburile, ca beneficiare ale banilor din drepturile TV vor putea fi considerate în afara legii. Dumitru Dragomir a încercat şi el să atribuie drepturile TV direct, dar Consiliul Concurenţei a transmis că este obligatorie licitaţia. Şi aşa s-a făcut!

Sunt convins că, mai devreme sau mai târziu, Consiliul Concurenţei se va sesiza şi nu ştiu cum vor reacţiona cluburile când se vor trezi că au drepturile blocate. Le sugerez de acum să organizeze o Adunare Generală pentru alegerea unui nou preşedinte. Atunci le voi sta la dispoziţie"
, a declarat Marius Stan, conform DigiSport.

Intel Sky Broadcast (ISB - actuala EAD) a primit drepturile TV pentru Liga 1 în anul 2014 pentru cinci ani. În schimbul lor s-au angajat să achite 27,5 milioane de euro net până în anul 2019.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.