Guardiola ia atitudine în cazul independenţei Cataloniei! "Credeam că în secolul 21 nu se mai întâmplă lucruri de genul ăsta". Ce-l nemulţumeşte

21 oct 2017 7956 afişări Comentează şi tu Campionate Externe
Guardiola ia atitudine în cazul independenţei Cataloniei! "Credeam că în secolul 21 nu se mai întâmplă lucruri de genul ăsta". Ce-l nemulţumeşte

Pep Guardiola, unul dintre susţinătorii declaraţi ai indepedenţei Cataloniei, a făcut primele declaraţii după toate evenimentele care au avut loc în regiunea de lângă capitala Spaniei, în urma referendumului care a avut loc pe 1 octomrbie. Guvernul din Madrid a  decis punerea în aplicare a articolului 155 din Constituţie în cazul Cataloniei, prin care îşi va impune controlul direct asupra regiunii.

"Este o zi foarte tristă pentru democraţie. Credeam că în secolul 21 nu se întâmplă astfel de lucruri, dar din nefericire s-au întâmplat. Parlamentul catalan este mult mai vechi decât cel spaniol. Sunt foarte trist. Până la urmă oamenii au uitat că ne doream să votăm. Ceea ce ne doream era să ascultăm poporul catalan. Şi probabil nu şi-ar fi dorit independenţa. Sau da.

Însă nu ne-au lăsat nici să facem asta. Este o zi foarte tristă pentru democraţie pentru că singurul lucru pe care ni-l doream era să votăm şi pentru că voinţa poporului este mai presus de orice lege, inclusiv de Constituţie. Este o zi foarte tristă pentru toată Europa, pentru toată lumea", a spus Guardiola.

Premierul spaniol Mariano Rajoy a anunţat, sâmbătă, că Guvernul de la Madrid îşi va impune controlul direct asupra Cataloniei, prin aplicarea articolului 155 din Constituţie.

Rajoy a spus că aplicarea articolului 155 are patru obiective: garantarea legalităţii, revenirea la normalitate, revenirea economică şi desfăşurarea de alegeri în situaţie de normalitate.


 

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.