Toți oamenii sunt conștienți că un consum excesiv de zahăr și de alimente procesate nu este deloc benefic pentru sănătate, însă nu fac nimic în acest sens.
Cardiologul José Abellán dezvăluie ce se întâmplă în corpul tău după la doar 48 de ore după ce renunți la respectivele produse.
Toți oamenii știu că un consum prea mare de zahăr și de alimente ultera-procesate este foarte rău pentru sănătate, însă nu fac nimic în acest sens. Cardiologul José Abellán transmite ce se întâmplă în corpul uman după la doar 48 de ore după ce renunți la respectivele produse dăunătoare pentru organism, scrie marca.com.
O alimentație sănătoasă este esențială pentru o sănătate de fier și pentru prevenirea bolilor, pe lângă obezitate sau supraponderabilitate. Consumul de alimente sănătoase și echilibrate ne ajută să ne simțim cu mai multă energie, mai multă vitalitate, o piele mai frumoasă, o concentrare mai bună, un somn mai bun și performanțe îmbunătățite. Nutriția face parte din fiecare aspect al vieții și influențează extrem de multe aspecte. Toată lumea știe mai mult sau mai puțin ce înseamnă să mănânci bine și ce ar trebui să includă o dietă sănătoasă: consumul de fructe și legume, cereale integrale, leguminoase, produse lactate, proteine.
Pe de altă parte, oamenii știu ce nu ar trebui să includă o dietă sănătoasă, și anume zahărul și alimentele ultra-procesate. Aceste două elemente sunt esențiale pentru îmbunătățirea vieții, însă nu toată lumea știe sau nu vrea să le elimine din dietă, deoarece sunt alimente concepute pentru a fi consumate și totodată nu putem să ne oprim să nu le consumăm.
Dar dacă, în 24 de ore de la eliminarea lor din dietă, sănătatea ta s-ar îmbunătăți? Cardiologul și profesorul în domeniul sănătății José Abellán, cardiolog intervențional la Spitalul Universitar General Santa Lucía din Murcia, subliniază importanța unei alimentații sănătoase și echilibrate și explică beneficiile eliminării zahărului și a alimentelor ultra-procesate.
„Dacă renunțați astăzi la alimentele procesate și la zahăr și începeți să consumați alimente naturale și sănătoase, veți vedea că tensiunea arterială se va îmbunătăți și va fi mai mică în 24 de ore”, spune el.
Dar asta nu e tot. Renunțarea la aceste produse îmbunătățește și alte aspecte în timp:
Cum identifici alimentele ultraprocesate? Pentru ca să le elimini definitiv din dietă, sau cel puțin pentru a le scoate inițial.
De obicei, acestea sunt compuse din cinci sau mai multe ingrediente, inclusiv făină rafinată, uleiuri vegetale rafinate, zaharuri adăugate, aditivi și sare.
Prelucrarea industrială a acestor produse le face durabile, gata de consum, foarte atractive, ultra-palatabile și nu foarte sățioase, ceea ce le face foarte profitabile de vândut și consumat mai mult decât alte alimente.
/https%3A%2F%2Fwww.prosport.ro%2Fwp-content%2Fuploads%2F2025%2F06%2F7597563-Mediafax_Group-Valentina_Sarosi-1400x935.jpg)
Pentru a identifica zahărul în alimentele procesate, trebuie să ne uităm la eticheta cu informații nutriționale („carbohidrați din care zaharuri”) și la lista de ingrediente. Acordați o atenție deosebită aici, deoarece zahărul adăugat poate fi ascuns sub alte denumiri. Potrivit expertului, această listă de termeni se referă la zaharuri, ingrediente care se termină în -oză: glucoză, maltoză, zaharoză…