Turneul Campioanelor 2019. Scenariu neașteptat în Grupa Roșie. Rezervă la Shenzhen, Kiki Bertens a învins-o pe #1 WTA, Ashleigh Barty, scoțându-i din buzunar biletul de semifinală. Bencic a învins-o pe Kvitova

Autor: Cezara Paraschiv Publicat: 29 Oct. 2019, 11:36 Actualizat: 29 Oct. 2019, 17:20 Tenis
Turneul Campioanelor 2019. Scenariu neașteptat în Grupa Roșie. Rezervă la Shenzhen, Kiki Bertens a învins-o pe #1 WTA, Ashleigh Barty, scoțându-i din buzunar biletul de semifinală. Bencic a învins-o pe Kvitova
  • Turneul Campioanelor 2019: rezultatele de marți, în Grupa Roșie.
    • Kiki Bertens – Ashleigh Barty 3-6, 6-3, 6-4.
    • Belinda Bencic – Petra Kvitova, 6-3. 1-6, 6-4.
  • Cu Naomi Osaka retrasă din competiție la începutul zilei, înainte de startul meciurilor, Grupa Roșie ajunge la meciurile decisive având patru jucătoare cu câte o victorie. Toate păstrează șanse de calificare mai departe. Meciurile de joi devin eliminatorii.
  • Kiki Bertens a produs o mare surpriză la Shenzhen. Intrată din postura de rezervă pentru etapa a doua a Grupei Roșii, după retragerea lui Naomi Osaka, olandeza care a jucat neîntrerupt după US Open a învins-o pe numărul unu mondial, Ashleigh Barty, după o schimbare incredibilă de tactică. Barty a condus pe tabelă 6-3, 3-2, plus serviciul, fiind la trei game-uri de calificarea matematică în semifinale, însă a pierdut de acolo opt game-uri consecutiv. Bertens a adoptat o tactică ultra-ofensivă, apelând la atacuri succesive la fileu. La cei 1,82 m, Bertens a reușit să scurteze punctele radical și să își domine îndemânatica adversară, care a ajuns să rateze exasperant de mult pentru standardele ei (31 de greșeli neforțate în ultimele două seturi). La 0-4 în decisiv, Barty a părut capabilă să revină, câștigând două game-uri uriașe, cu raliuri brutale, după 34 de puncte disputate. Bertens a reinstaurat logica atacurilor rapide și a închis partida, după două ore și nouă minute de joc.
  • Belinda Bencic a profitat de greșelile mai numeroase ale Petrei Kvitova pentru a se impune într-o partidă cu zece break-uri.

Belinda Bencic, victorie în fața Petrei Kvitova la Turneul Campioanelor 2019

♦ Belinda Bencic câștigă partida cu Petra Kvitova într-o oră și 47 de minute, 6-3, 1-6, 6-4.

BREAK-ul decisiv? Bencic își procură trei mingi consecutive de break, iar Kvitova, lovind tare, nu o poate salva decât pe prima.

♦ Un nou schimb de break-uri continuă seria, Kvitova fiind prima care se redresează la serviciu. La 4-3, Petra înghite în sec când Bencic găsește un serviciu uriaș pentru a-i anula minge de break. 4-4.

♦ Kvitova are parte de inevitabila scădere de nivel în game-ul trei al setului decisiv. Cu dublă greșeală și forehand-uri ratate, sportiva din Cehia îi pune game-ul pe tavă lui Bencic, în ciuda faptului că moralul elvețiencei nu e prea sus. Kvitova repară însă imediat stricăciunile, adjudecându-și break-ul cu un forehand-torpilat în diagonală.

♦ Petra Kkvitova trimite duelul supraviețuirii în cursa pentru semifinale în decisiv cu alte două game-uri câștigate, pentru 6-1. Niciuna dintre jucătoare nu se descurcă strălucit în spatele serviciului doi, însă Kvitova are avantaj clar în raliu.

♦ Bencic rupe seria Kvitovei, cu un game în care a salvat două mingi de break. Kvitova servește la 4-1.

♦ După ce a pierdut patru game-uri consecutiv în final de prim set, Kvitova fuge de pe teren, pentru o pauză de vestiare. Apoi, fuge pe tabelă spre 4-0, cu un joc mult mai îngrijit.

♦ Belinda Bencic câștigă primul set cu un break la zero, 6-3, după puțin peste jumătate de oră de joc. Ultimul punct a fost o dublă greșeală a dublei campioane de la Wimbledon. Forehand-ul de stângace al Petrei a făcut și el multe cadouri.

Momentele decisive ale primului set. Kvitova ratează minge de break în game-ul al șaselea și cedează apoi imediat pe lansare, chiar dacă are un procentaj excelent la frecvența primului serviciu – 75%. Bencic preia în premieră conducerea în partidă, 4-3.

♦ Bencic trece pe la egalitate în primul game pe lansare, însă se merge cap la cap, fără break-uri, până la 2-2.

♦ Învinsele primei zile de întreceri la Turneul Campioanelor, Belinda Bencic și Petra Kvitova joacă acum al doilea meci al zilei de marți.

Ashleigh Barty – Kiki Bertens, în Grupa Roșie la Turneul Campioanelor 2019. „Rezerva” a învins dramatic liderul mondial, atacând furibund la fileu

♦ GAME, SET, MECI Kiki Bertens, 3-6, 6-3, 6-4, după două ore și 9 minute. Olandeza începe cu dublă greșeală tura de serviciu pentru victorie, însă revine imediat cu execuții mult mai precise și o învinge pe numărul unu mondial!

♦ Barty rezistă în partidă, servind pentru a duce scorul la 4-5. Bertens servește însă pentru o victorie nesperată după prima oră de joc.

Bertens s-a regrupat! Un game lejer pe serviciu o duce la 5-3 în decisiv. Kiki a deplasat-o excelent pe Barty, din colț în colț.

♦ Barty revine! Game-ul anterior este o sursă de energie impresionantă pentru Barty. Ashleigh anulează patru mingi de game ale olandezei, câștigă un raliu de 26 de lovituri și recuperează unul dintre cele două break-uri. Imediat, vine un hold la zero care taie practic ecartul lui Bertens, de la 4-0, la 4-3.

♦ Game uriaș pentru Barty! Un hold autoritar o propulsează pe Bertens la 4-0, iar Barty simte presiunea pe lansare chiar și după ce luase avantaj liniștitor, 40-15. Australianca are nevoie de 20 de puncte pentru a închide game-ul, după trei mingi de break anulate. Efortul depus este unul imens.

♦ Bertens începe fenomenal decisivul, cu două break-uri în primele trei game-uri și un 3-0 sec în fața liderului mondial! Barty arată acum un joc dezlânat, presărat cu erori necaracteristice. De partea cealaltă, Bertens atacă în valuri, conștiincioasă, ajungând la șapte game-uri câștigate consecutiv. De la 6-3, 3-2 pentru Barty, tabela indică acum 3-6, 6-3, 3-0 pentru Bertens.

♦ Bertens împinge partida în set decisiv! Al treilea meci din Grupa Roșie are nevoie și el de set decisiv, la fel ca primele două. Kiki închide prompt cu serviciul, la 15 și prelungește suspansul. După 20 de minute de vis și o schimbare clară de tactică, Bertens o destabilizează complet pe Barty. Olandeza atacă cu religiozitate la fileu, a scurtat punctele și este răsplătită.

Bertens a dus raportul loviturilor câștigătoare în setul doi la 12-7 față de Barty. Trebuie remarcat însă și colapsul primului serviciu al australiencei, de la 56% în primul set, la 41% în al doilea.

♦ După patru break-uri consecutive, Bertens se impune pe serviciu. Este un moment decisiv în partidă, pentru că olandeza smulge al treilea break pe lansarea lui Barty și se desprinde la 5-3 în setul secund.

♦ Iaca și seria de break-uri din setul doi! La fel ca în actul inaugural, unde au fost cinci break-uri consecutive, Barty nu reușește să confirme pe lansare și să se desprindă decisiv pe tabelă. Bertens își destabilizează adversara cu o scurtă îndrăzneață, iar apoi este rândul lui Barty să rateze câteva execuții din poziții nu tocmai confortabile. Barty păstrează totuși o lungime în față, la 3-2, cu break avantaj, însă nici de această dată nu confirmă.

♦ Barty obține primul break al setului doi în game-ul trei. Bertens nu face față ritmului impus de campioana de la Roland Garros, greșește mult, iar „asortat” este un limbaj non-verbal sugestiv, care trădează criza de încredere și de soluții.

♦ Bertens salvează un game important în start de set doi, apărându-și lansarea după două mingi de break anulate.

♦ Ashleigh Barty câștigă primul set al partidei cu Kiki Bertens, 6-3, în 34 de minute, după un al doilea hold la zero consecutiv.

Liderul mondial a câștigat ultimele opt puncte pe serviciu și este la un set de calificarea în semifinalele WTA FInals. Barty s-a agățat și de ultimul game de retur din manșă, revenind de la 0-40, însă Bertens a reușit să își adjudece prima tură pe lansare. Olandeza a încheiat manșa inaugurală cu număr dublu de greșeli neforțate față de lovituri câștigătoare.

♦ Break și confirmare la serviciu pentru Barty! Australianca își păstrează incisivitatea la retur, iar la 4-2 face un game excelent pe serviciu, impunându-se la zero. La 5-2, jucătoarea care are deja asigurată prima poziție pentru final de an este la un game de câștigarea primului set, după mai puțin de jumătate de oră de joc.

♦ Seria break-urilor continuă. Patru dintre primele cinci game-uri revin jucătoarei aflate la retur. Doar Ashleigh Barty a reușit să își apere lansarea până acum. Ea a obținut un nou break grație unei lovituri de trecere spectaculoase, reușind să pună multă presiune, per total, pe reverul adversarei sale. Cu diferența de două game-uri refăcută, la 3-1, Barty nu reușește totuși să fructifice și mingea de 4-1 avută, fiind învinsă după două egalități de o Bertens performantă cu dreapta. Barty conduce 3-2 la schimbul de terenuri.

♦ Start intens. Liderul mondial câștigă prima tură pe lansarea olandezei, profitând de greșelile adversarei sale. Bertens însă răspunde prompt la 0-2, reușind să convertească a treia minge de break, pe o dublă greșeală a australiencei. Kiki și-a adjudecat și cel mai spectaculos punct al primelor trei game-uri – reușind un dificil voleu. Astfel, se păstrează echilibrul la primul schimb de terenuri.

♦  Ashleigh Barty deschide partida cu Kiki Bertens cu serviciul. Scenariile în grupă sunt destul de clare: dacă se impune în fața lui Bertens, indiferent de scor, australianca își asigură prezența în semifinale cu un meci rămas de jucat în Grupa Roșie.

Turneul Campioanelor 2019, programul zilei a treia

Lider în Grupa Roșie după primele două partide disputate, Barty revine pe teren având acum, clar, prima șansă de a avansa în semifinale. Bertens va încerca să obțină totuși o primă victorie a carierei în fața lui Barty, la al șaselea duel direct. După trei meciuri strânse în 2019, cu decisiv, pe hard, la Sydney, Miami și Beijing, cele două jucătoare se cunosc bine. Olandeza a jucat și săptămâna trecută la Turneul Elitelor, rezervat ocupantelor pozițiilor 9-15 WTA. Bertens a pierdut finala de la Zhuhai în fața Arynei Sabalenka, în minimum de seturi, la 4 și la 2.

În meciul secund, Petra Kvitova, aflată la a șaptea prezență la Turneul Campioanelor, o va înfrunta pe Belinda Bencic, 22 ani. Kvitova conduce 4-1 la meciuri directe și 2-1 pe 2019. Bencic a câștigat poate cel mai important duel din 2019 – finala de la Dubai.

Bencic deține recordul în sezon pentru cele mai multe victorii în decisiv (19) și cele mai multe victorii versus Top 10.

Turneul Campioanelor 2019, a 49-a ediție WTA Finals

 

Autor: Cezara Paraschiv Publicat: 29 Oct. 2019, 11:36 Actualizat: 29 Oct. 2019, 17:20 Tenis
Pe aceeași temă
Florin Pastramă a fost ridicat de Poliţie! Brigitte, prima reacţie
Florin Pastramă a fost ridicat de Poliţie! Brigitte, prima reacţie
VIDEO Patroana unui hotel din Mamaia, atacată cu ouă în trafic. Interlopul care o urmărea a fost filmat şi dat în direct pe Facebook. Poliţia i-a amendat
VIDEO Patroana unui hotel din Mamaia, atacată cu ouă în trafic. Interlopul care o urmărea a fost filmat şi dat în direct ...
Emmanuel Macron condamnă dur
Emmanuel Macron condamnă dur "atacul terorist" din Nisa: "A fost atacată întreaga Franţă/ "Nu vom ceda"
Talpan, furios dupa ce a vazut o postare despre FCSB pe pagina Ligii! Vrea sa inceapa un nou razboi: ce anunt face
Talpan, furios dupa ce a vazut o postare despre FCSB pe pagina Ligii! Vrea sa inceapa un nou razboi: ce anunt face
Amețeală și stare de leșin? Ce să mănânci și ce să bei dacă ai tensiunea mică
Amețeală și stare de leșin? Ce să mănânci și ce să bei dacă ai tensiunea mică
Ce s-a întâmplat după ce un ungur a luat acasă o prostituată din Gara de Nord, cu 50 lei ora! Te prăpădești de râs
Ce s-a întâmplat după ce un ungur a luat acasă o prostituată din Gara de Nord, cu 50 lei ora! Te prăpădești de râs
Jandarm coronasceptic, ucis de COVID-19. Mesajele pline de ură postate până să se infecteze
Jandarm coronasceptic, ucis de COVID-19. Mesajele pline de ură postate până să se infecteze
Anunţul făcut în urmă cu puțin timp de Iohannis! Se întâmplă vineri!
Anunţul făcut în urmă cu puțin timp de Iohannis! Se întâmplă vineri!
În timp ce EXCAVA un mormânt sacru un arheolog a făcut o descoperire ULUITOARE. „Schimbă cu totul istoria”
În timp ce EXCAVA un mormânt sacru un arheolog a făcut o descoperire ULUITOARE. „Schimbă cu totul istoria”
Un om sărac a găsit ceva în gunoiul lui Zuckerberg. De atunci caută cu atenţie în tomberonul miliardarului, iar viaţa lui s-a schimbat
Un om sărac a găsit ceva în gunoiul lui Zuckerberg. De atunci caută cu atenţie în tomberonul miliardarului, iar viaţa ...
Nu mai este niciun dubiu: România va intra din nou în carantină! Când se va întâmpla acest lucru. Acuze foarte grave la adresa lui Iohannis
Nu mai este niciun dubiu: România va intra din nou în carantină! Când se va întâmpla acest lucru. Acuze foarte grave ...
BOMBĂ! De la ce a pornit scandalul dintre Bianca Drăgușanu și Carmen de la Sălciua, de fapt. Ce a făcut bruneta cu Alex Bodi
BOMBĂ! De la ce a pornit scandalul dintre Bianca Drăgușanu și Carmen de la Sălciua, de fapt. Ce a făcut bruneta cu ...
"Ploaie cu bani" de la Guvern. Se anunţă creşteri pentru veniturile acestor categorii de persoane
10 motive pentru care o femeie căsătorită îşi înşală soţul
10 motive pentru care o femeie căsătorită îşi înşală soţul
Toți visau la mașina asta, dar acum nu o mai vrea nimeni. Este unul dintre cele mai rare modele de lux
Toți visau la mașina asta, dar acum nu o mai vrea nimeni. Este unul dintre cele mai rare modele de lux
Un tehnician a găsit un mesaj și bani într-un iPhone adus la reparat. Ce a urmat e uluitor
Un tehnician a găsit un mesaj și bani într-un iPhone adus la reparat. Ce a urmat e uluitor
Anthony Fauci critică răspunsul SUA în faţa pandemiei de Covid: ”Oamenii au fost ridiculizaţi pentru că purtau măşti”
Anthony Fauci critică răspunsul SUA în faţa pandemiei de Covid: ”Oamenii au fost ridiculizaţi pentru că purtau măşti”
Au ieșit pe stradă fără sutien! Cine are cei mai frumoși sâni?
Au ieșit pe stradă fără sutien! Cine are cei mai frumoși sâni?
De ce nu și-a declarat iubirea George Burcea pentru Viviana Sposub la ‘Ferma’
De ce nu și-a declarat iubirea George Burcea pentru Viviana Sposub la ‘Ferma’
Este oficial: Două judeţe au depăşit deja pragul critic de 4 la mie la rata de infectare cu COVID-19
Este oficial: Două judeţe au depăşit deja pragul critic de 4 la mie la rata de infectare cu COVID-19
Viața luxoasă pe care o ducea prințul Azim, fiul sultanului din Brunei! A murit la 38 de ani, iar motivele nu se cunosc
Viața luxoasă pe care o ducea prințul Azim, fiul sultanului din Brunei! A murit la 38 de ani, iar motivele nu se cunosc
The Midnight Sky, filmul regizat de George Clooney, va avea premiera pe Netflix în apropierea Crăciunului
The Midnight Sky, filmul regizat de George Clooney, va avea premiera pe Netflix în apropierea Crăciunului
Amanta unui șofer din Botoșani i-a lăsat un mesaj de NEUITAT pe mașină. Acum îl știe tot INTERNETUL - FOTO
Amanta unui șofer din Botoșani i-a lăsat un mesaj de NEUITAT pe mașină. Acum îl știe tot INTERNETUL - FOTO
IMAGINI EXCLUSIVE. Celebra asistentă TV, cu o rochiță prea scurtă, la spălătorie! Toți bărbații se uitau la formele ei
IMAGINI EXCLUSIVE. Celebra asistentă TV, cu o rochiță prea scurtă, la spălătorie! Toți bărbații se uitau la formele ei
FOTO. Carmen Grebenișan, topless. A pozat provocator în camera de hotel
FOTO. Carmen Grebenișan, topless. A pozat provocator în camera de hotel