Simona Halep încheie prin abandon turneul de la Toronto! S-a retras după doar un set jucat în sferturile Rogers Cup

Simona Halep încheie prin abandon turneul de la Toronto! S-a retras după doar un set jucat în sferturile Rogers Cup
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Simona Halep încheie prin abandon cursa de apărare a trofeului de la Rogers Cup.
  • Eleva lui Daniel Dobre a decis să renunțe la luptă după pierderea primului set al sfertului de finală cu Marie Bouzkova, acuzând dureri la glezna stângă, mai exact o accidentare la tendonul lui Ahile. Marie Bouzkova (91 WTA), care își adjudecase primul set cu 6-4, face, așadar, pasul spre semifinala cu Serena Williams, păstrându-și bilanțul intact, 11 seturi câștigate din 11 disputate la Rogers Cup 2019.

Simona Halep părăsește Rogers Cup 2019 din cauza unei accidentări la glezna stângă.

După un prim set dificil, în care Marie Bouzkova a reușit să o surprindă cu un start lansat, o defensivă de tip zid, execuții tari spre dreapta româncei și câteva ruperi de ritm eficiente, Simona Halep a decis să pună capăt partidei, felicitându-și adversara după aproximativ 50 de minute de joc. Constănțeanca s-a sfătuit cu fizioterapeuta turneului, dar și oamenii din loja sa – Daniel Dobre și Teo Cercel, înainte de a lua decizia de a se retrage.

Simona Halep a fost surprinsă în start de meci – o situație care, însă, nu îi este străină în fața unor adversare pe care le înfruntă în premieră. Bouzkova s-a desprins la 4-0 pe tabelă în doar 20 de minute, însă românca a profitat din plin de toată experiența acumulată la cel mai înalt nivel pentru a propune soluții. Cu un plus la capitolul forță a loviturilor, plimbându-și mai mult adversara dintr-un colț în celălalt al terenului, Halep a reușit propria serie de patru game-uri consecutive, egalând scorul la 4. A urmat însă o nouă scădere în jocul său, speculată prompt de Bouzkova, o sportivă ajunsă acum la o fantastică serie de trei victorii la rând în fața unor sportive care și-au trecut numele pe lista câștigătoarelor de turnee de Mare Șlem (Stephens, Ostapenko, Halep).

Campioana de la Wimbledon a amintit durerile apărute la gleznă după finalul fiecărui meci de la Rogers Cup 2019 (victoriile cu Jennifer Brady și Svetlana Kuznețova), catalogându-le drept normale după o pauză prelungită.

Ultimul abandon al Simonei Halep într-o partidă oficială se înregistra la finalul lunii septembrie, anul trecut, la Beijing (tot la finalul unui prim set pierdut, 1-6, în fața tunisiencei Ons Jabeur, locul 116 WTA la momentul respectiv).

PAS CU PAS, FILMUL EVENIMENTELOR DIN SFERTUL DE FINALĂ‚ SIMONA HALEP (4 WTA) – MARIE BOUZKOVA (91 WTA), LA ROGERS CUP 2019

â–º Simona Halep cere imediat intervenția echipei medicale și, după o discuție cu aceștia, decide să abandoneze.

â–º SET BOUZKOVA, 6-4. Cehoaica închide manșa inaugurală cu cel mai lejer game pe serviciu. Este al 11-lea set câștigat consecutiv de Bouzkova la Rogers Cup (inclusiv în calificări)

â–º BREAK BOUZKOVA. Simona cedează inițiativa, Marie începe să creadă din nou, revenită în postura outsiderei în set și, la 42 de minute de la startul meciului, seria pozitivă a tricolorei se încheie, Bouzkova având un nou break și o șansă de a servi pentru manșa întâi, la 5-4.

â–º BREAK HALEP și o primă egalitate în setul întâi. Simona citește mult mai bine serviciul adversarei sale, începe să își pună la lucru returul, reușind inclusiv un punct direct pe mingea a doua, iar Bouzkova nu mai leagă punctele bune, ca în primul set. 4-4

â–º Un hold la zero este exact ce ne prinde bine tuturor. Simona își oferă un repsiro, ajunge la un game în urma cehoaicei și are, acum, un mare plus mental.

â–º Un BREAK recuperat de Halep. La aproape o jumătate de oră de la startul meciului, Simona vine cu primele soluții. Începe să o alerge dintr-un colț în celălalt pe cehoaică, până când aceasta rămâne fără suflu în fața tirului cu intensitate din ce în ce mai mare. Punctează spectaculos și cu passing-ul, iar românca recuperează un prim break. 2-4

â–º Primul game al Simonei. Bouzkova a reușit să prindă o slăbiciune a Simonei, spre dreapta. Mingile ei aterizează foarte aproape de tușă, cu precizie, iar defensiva ei pare a fi extrem de eficientă. Totuși, Simona câștigă un prim game în acest start de meci, chiar și cu o dublă greșeală inserată în jocul ei.

â–º Simona le aduce zâmbetul pe buze fanilor tricolori care deja se fac auziți pe Centralul din Toronto cu un winner de rever în deschiderea game-ului de retur. Bouzkova își menține însă calmul, anulează minge de break cu o nouă scurtă și face 4-0 după 20 de minute. Ultimul punct, unul în care Bouzkova execută o lovitură cu o mișcare de-a dreptul caraghioasă, ne face să ne gândim serios la felul în care Serena Williams se plângea oamenilor din loja sa din cauza vântului care îi plimbă mingea, haotic.

â–º DUBLU BREAK Bouzkova. Scorul ia proporții după primele 14 minute. Bouzkova surprinde, nu doar fanii din tribună, ci și pe Simona Halep. Rezistă și de pe linia de fund, în schimburi prelungite, dar arată și că are mână bună, după o scurtă la care nici măcar Simona, cu rachetele sale din picioare, nu poate răspunde. 0-3

â–º Minge de rebreak ratată de Simona Halep. Chiar dacă a jucat de 5 ori cu mingea a doua și doar de trei ori cu prima, cehoaica reușește să confirme break-ul, Simona ratând returul la minge de break. 0-2

â–º BREAK Bouzkova. Start ezitant pentru Simona Halep, în fața unei jucătoare necunoscute, pe care nu a mai înfruntat-o niciodată. Eleva lui Daniel Dobre cedează prima tură pe lansare, fiind într-o fază a jocului în care caută să facă ajustările necesare pentru a combate jocul adversarei, dar și pentru noile condiții de joc, în nocturnă.

â–º Serena Williams și-a luat revanșa în fața lui Naomi Osaka, în fața căreia nu câștigase nici măcar un set în precedentele două meciuri directe, calificându-se în semifinale, acolo unde va aștepta învingătoarea partidei care ne interesează cel mai mult, dintre Simona Halep și Marie Bouzkova.


Eleva lui Daniel Dobre a făcut un salt calitativ evident de la primul la al doilea său meci de la Toronto, reușind să se reacomodeze cu specificitățile jocului pe hard, după o pauză totală de peste două săptămâni în care, după victoria de la Wimbledon, nu a mai pus mâna pe rachetă. Simona Halep a evoluat precis, punctând cu execuții spectaculoase anihilarea experimentatei Svetlana Kuznețova, o sportivă de calibru, cu două titluri de Mare Șlem în palmares aflată însă la apusul carierei și într-o evidentă lipsă de rezultate notabile în urma unei accidentări la mâna stângă. Pe cât de mulțumită a fost Simona de propria-i evoluție în partida de joi contra Kuznețovei, pe atât de fericită este și Bouzkova după o săptămână de vis la Toronto.

Intrată în premieră în prima sută mondială la finalul lunii iulie, jucătoarea în vârstă de 21 de ani are un parcurs perfect la Rogers Cup 2019, pornind din calificări și avansând spre sferturi fără set pierdut. Mai mult, Bouzkova, locul 91 în clasamentul mondial în prezent, ajunge la meciul direct cu Halep după două victorii consecutive în fața unor sportive cu titluri de Grand Slam câștigate în ultimii trei ani (6-2, 7-5 cu Sloane Stephens, în turul doi și 6-2, 6-2 cu Jelena Ostapenko în optimi). Forma Simonei Halep este net superioară în acest moment tenisului arătat în ultimele luni de Stephens și Ostapenko, iar Simona începe duelul cu Bouzkova având și un record perfect în sezon de trei victorii din trei partide disputate împotriva jucătoarelor venite din calificări.

  • Marie Bouzkova are asigurat un salt consistent prin prezența în sferturile Rogers Cup 2019, ea urmând să debuteze în Top 70 începând de luni. Pe de altă parte, cu o victorie în această noapte, Simona Halep și-ar securiza matematic poziția a patra în clasamentul mondial, singura care îi mai amenință în acest moment poziția fiind Elina Svitolina (cap de serie 6), programată să o înfrunte în meciul inaugural al zilei pe Sofia Kenin.

Simona Halep o înfruntă pe Bouzkova, în sferturi, cu gândul la continuarea unei serii impresionante la Rogers Cup

Românca este, de departe, sportiva cu cele mai bune rezultate la Rogers Cup în ultimii cinci ani. Simona Halep încearcă să acceadă pentru a cincea oară consecutiv în semifinale, pe tabloul final de patru, având 21 de victorii și doar două înfrângeri la Toronto și Montreal – cele două orașe gazdă ale Rogers Cup, începând cu 2015.

În acest sezon, Simona Halep nu a avut probleme în fața sportivelor aflate la limita Top 100. Semnele sunt cu atât mai încurajatoare cu cât, la finalul partidei, într-un interviu pentru DigiSport, Halep anunța că simte că se apropie de forma de joc avută la Wimbledon.

Simona Halep – Marie Bouzkova nu este meciul zilei la Rogers Cup: cele două se vor înfrunta după marele derby al sferturilor de la Toronto

Duelul Simona Halep – Marie Bouzkova încheie programul zilei sferturilor de finală la Rogers Cup. Partida celor două va începe la aproximativ 15 minute după finalizarea derby-ului zilei, a treia confruntare directă dintre Serena Williams și Naomi Osaka.

Naomi Osaka a învins-o în ambele meciuri directe pe Serena Williams, pe care o consideră idolul său, americanca nereușind să câștige nici măcar un set. Partida este cu atât mai interesantă cu cât cele două nu s-au mai înfruntat în circuit după finala cu scandal de la US Open 2018, în care Serena a acuzat că este furată de arbitrul central și victimă a discriminării.

  • Naomi Osaka nu a mai reușit să învingă vreo jucătoare din Top 10 mondial de la victoriile consecutive de la US Open și Australian Open.

Programul complet al sferturilor Rogers Cup 2019:

  • Sofia Kenin – Elina Svitolina (#6) – ora 19:30
  • Karolina Pliskova (#3) – Bianca Andreescu – nu înainte de ora 21:00
  • Serena Williams (#8) – Naomi Osaka (#2) – de la ora 2:00
  • Marie Bouzkova – Simona Halep (#4) – în jurul orei 3:30
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate puteam să fug jumătate de oră'
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate…
Adio, Real Madrid! I-a spus „nu” lui Florentino Perez și pleacă la finalul sezonului
Adio, Real Madrid! I-a spus „nu” lui Florentino Perez și pleacă la finalul sezonului
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al bărbatului era coborât în groapă?
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al…
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma uriaşă e plătită de o companie a familiei conducătoare din Emirate
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma uriaşă e plătită de o…
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în weekend!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în…
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au cunoscut celebritatea
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen