Simona Halep s-a calificat în pas de defilare în sferturile Rogers Cup. Kuznețova a scos la suprafață ce e mai bun în româncă și și-a primit „sentința” cu zâmbetul pe buze

Autor: Cezara Paraschiv Publicat: 09 Aug. 2019, 01:04 Actualizat: 09 Aug. 2019, 01:38 Tenis
  • Simona Halep – Svetlana Kuznețova, 6-2, 6-1 în optimile Rogers Cup 2019.
  • Simona Halep s-a calificat pentru al cincilea an consecutiv în sferturile turneului canadian, la capătul unui meci dominat cap-coadă în fața Svetlanei Kuznețova, menținând un nivel constant de concentrare, cu eficiență bună la serviciu și gestionând bine și factorul vânt.

Simona Halep a arătat un alt nivel de joc în meciul său secund la Rogers Cup față de ziua de miercuri. Având în față o adversară de calibru, cu certe calități, în ciuda căderii dramatice în clasament, eleva lui Daniel Dobre a pășit apăsat pe hardul din Toronto, impunând ritmul încă din start de meci. Winner-ul trimis cu reverul în lung de linie pentru a-și adjudeca primul punct al duelului a anunțat, ferm, intențiile sale și dispoziția de joc perfectă a campioanei de la Wimbledon.

Deținătoarea trofeului a servit extrem de îngrijit în primele două ture pe lansare, menținând o frecvență a primei mingi la borna de 90%, încadrând astfel cu jocuri clare pe lansare un break smuls cu multă determinare și execuții aspre într-un game doi maraton. Kuznețova s-a lămurit rapid că are nevoie de o minune pentru a îi pune probleme Simonei, fiind prima care a salutat cu aplauze execuțiile cele mai bune ale tricolorei.

Halep nu a slăbit ritmul, iar fluctuațiile din partida inaugurală, cu Jennifer Brady, au fost date complet uitării, chiar dacă vântul nu i-a făcut deloc misiunea ușoară. Istoria meciului s-a scris simplu: Halep a făcut break în fiecare game în care a avut breakpoint pe serviciul advers, iar ambele mingi de break avute de Svetlana au fost salvate. Porția servită de româncă a fost de două break-uri pe set, Simona dând culoare evoluției sale cu 19 lovituri câștigătoare, având clar avantaj în duelul pe diagonală de rever, reușind să își paseze eficient adversara ajunsă la fileu și să imprime schimbări de direcție care au arătat că ritmul revine, ferm, în buzunarul constănțencei.

Șapte game-uri adjudecate la rând de româncă au făcut tranziția între seturile 1 și 2, Kuznețova reușind să aibă o atitudine exemplară în fața dominației unei adversare net mai bune, joi, la Toronto. Rusoaica a zâmbit când a câștigat unicul său game în setul doi și și-a îmbrățișat sincer la fileu adversara și prietena din circuit, salutându-i cu fair-play calificarea în optimi.

  • Simona Halep își va afla adversara pentru un loc în semifinalele Rogers Cup la finele partidei dintre Jelena Ostapenko și Marie Bouzkova, în cursul acestei nopți.

â–º GAME, SET, MECI ȘI CALIFICARE ÎN SFERTURILE ROGERS CUP PENTRU SIMONA HALEP. Numărul patru mondial pune punct partidei după o oră și șapte minute de joc în condiții destul de dificile, cu vânt aspru în special în setul inaugural.

â–º Kuznețova zâmbește când reușește să o surprindă pe contră pe Simona, egalând scorul la 15 pe lansare. Este aproape de a pierde setul doi la zero, însă evită „rușinea”, la limită, întrerupând seria de șapte game-uri ale româncei. Ridică mâinile în aer în semn de victorie și zâmbește, cu game-ul de 1-5 în buzunar.

â–º Simona ajunge la un game de victorie în mai puțin de o oră de joc. Kuznețova spune totul prin mimica feței, care o recomandă în aceste momente și pentru un show de stand-up comedy. Simona își face treaba, intră în teren, lovește la linie și are 5-0 pe tabelă în setul doi. Fanii pregătesc, cu siguranță, colajele amuzante cu covrigei și baghețele.

â–º DUBLU BREAK! Kuznețova este în criză de soluții, își agață speranțele de o scurtă, dar nu poate tempera elanul Simonei, care a absorbit parcă intensitatea vântului și a transferat-o în jocul ei.

â–º Simona controlează din nou game-ul pe lansare, impunându-se la 30 și desprinzându-se la 3-0 pe tabelă. Arată în continuare bine reverul său cross și chiar dacă fanii ei suspină după o scurtă ratată, satisfacția vine după o nouă minge tăiată prea mult de rusoaică și oprită de fileu.

â–º BREAK HALEP. La 46 de minute de la startul partidei, Simona Halep își procură deja două mingi de break în start de set doi. Kuznețova se vede pasată fără milă la fileu, însă primele break-point-uri sunt risipite. Nici al treilea nu este cu noroc, pentru că, după un dialog intens cu reverul în diagonală, lungul de linie al Simonei ratează ținta, nemulțumind-o, evident, pe campioana de la Wimbledon. O dreaptă inversă a rusoaicei ce aterizează în culoarul de dublu o duce în cele din urmă pe Halep la 2-0, când cronometrul indică 50 de minute de joc.

â–º Kuznețova se ambiționează să o facă pe Simona să se întrebuințeze la maximum. Are câteva meciuri extrem de lungi la activ, iar moto-ul în start de set doi este să nu îi dea două mingi la rând în același loc româncei. Simona apără însă două mingi de break, apărându-se cu tenacitate. un serviciu în exterior apăsat îi aduce minge de game, iar pentru final păstrează un raliu croit după tiparul propus de rusoaică, cu schimbări ale zonei de țintă, dreapta sa aterizând decisiv pe tușă, ca pusă cu mâna. 6-2, 1-0

â–º SET HALEP, 6-2. Simona pune punct manșei inaugurale cu un nou break, după 37 de minute. Câte 8 lovituri câștigătoare au reușit cele două combatante, însă jocul româncei a fost mai îngrijit (14-19 greșeli neforțate)

â–º Kuznețova amenință, Halep ia game-ul. Cu un al doilea game câștigat pe serviciu în buzunar, Kuznețova încearcă să pună presiune la retur. Îi câștigă primul punct pe lansare Simonei, preluând devreme inițiativa în punctul de deschidere al game-ului. Rusoaica nu își poate ascunde dezamăgirea și se ceartă după două greșeli destul de ușoare care o apropie pe Simona de 5-2, la 40-15. Svetlana începe cursa de urmărire surprinzând-o pe contre-pied pe Simona, plecată pentru a acoperi colțul de rever, apoi în punctul imediat următor execută un rever câștigător pentru egalitate. Nu poate menține precizia la același nivel în următoarele două puncte, iar Simona Halep își trece în cont game-ul. 5-2

â–º Halep știe că are în față o jucătoare periculoasă, așa că nu slăbește ritmul. Contabilizâm încă o tură bună pe lansare în dreptul elevei lui „Brică” Daniel Dobre, care are un procentaj la prima minge de pus în ramă – 90%. Românca punctează și cu un unghi scurt, iar concentrarea pare a fi la cotele cele mai înalte. 4-1

â–º După un start prompt al Simonei, Kuznețova punctează și ea pe tabelă. Halep își testează și eficiența slice-ului, iar aspectul meciului este unul plăcut.

â–º Simona trece și ea pe la egalitate pe serviciu, însă confirmă break-ul și se distanțează la 3-0. Vântul este și el un factor în acest meci.

â–º BREAK HALEP, 2-0! Halep și Kuznețova fac spectacol încă de la primele puncte. Schimburile de lungi sunt adevărate raliuri, iar Svetlana aplaudă fair-pplay o finalizare de clasă a Simonei, care îi deschide o oportunitate bună la 0-30 la retur. Rusoaica alege să urce la fileu, însă românca replică și își procură imediat două mingi de break legate. Simona își creează avantaj cu un retur foarte lung pe a doua minge de break, însă a doua sa lovitură este greșită, iar mingea nu trece fileul. Halep forțează o a doua egalitate, având clar lungimea mai bună a mingii. Kuznețova încearcă să imite execuția în lung de linie câștigătoare a Simonei, însă ratează de puțin ținta, însă eleva lui Daniel Dobre nu poate converti nici al treilea breakpoint, rusoaica atacând din nou la fileu, inspirat. După alte două mingi de game ale Svetlanei Kuznețova, Halep i-a rupt serviciul, fructificând a patra minge de break, după o ramă a adversarei sale.

â–º Simona Halep începe partida la serviciu, iar primul punct îl câștigă cu un rever câștigător în lung de linie care o face pe Alexandra Dulgheru, aflată la microfonul de comentariu pentru DigiSport 2, să se întrebe: oare este legal să începi așa un meci? Românca avansează prompt spre 40-0, lovind excelent cu reverul, însă chiar dacă nu închide hold-ul la zero, face 1-0 pe tabelă. Fanii sunt și ei la datorie, chiar dacă arena nu este nici pe departe plină.

â–º Halep și Kuznețova s-au înfruntat de două ori la Rogers Cup, iar ultimul lor meci direct s-a consumat în urmă cu trei ani, la acest turneu, Simona impunându-se cu 2-1 la seturi.

â–º Ajunsă la 34 de ani, Kuznețova a făcut o declarație interesantă înaintea partidei cu Simona Halep. „Sunt profesionistă din 2000. Au tyrecut aproape atâția ani câți ani aveam când am câștigat primul Grand Slam. Am trecut prin atât de multe în acești 19 ani, și când spun multe – chiar sunt multe, nu doar ceva anume. Și nu poți fi sută la sută profesionist atâta timp”.

23:35 Undă verde pentru duelul Simona Halep – Svetlanța Kuznețova pe Centralul din Toronto. Bianca Andreescu este în sferturile Rogers Cup, după un meci superb cu Kiki Bertens, adjudecat 6-1, 6-7(7), 6-4, după două ore și jumătate de joc efectiv cumulat cu o oră de pauză cauzată de ploaie. A fost nevoie de duble greșeli consecutive pentru a le departaja pe cele două sportive în finalul decisivului.


Simona Halep revine pe teren la aproape 24 de ore după meciul-thriller cu Jennifer Brady pentru o confruntare cu ștaif în optimile Rogers Cup, împotriva unei sportive care, la rândul său, are două titluri de Mare Șlem în palmares – Svetlana Kuznetsova.

Testată serios din punct de vedere fizic și mental în partida sa inaugurală de la Toronto, Simona Halep are de rezolvat micile probleme de ordin fizic resimțite ieri, ca urmare a reconectării la un ritm de efort susținut, în orele ce preced intrarea pe Terenul Central pentru meciul al treilea din programul zilei de joi, după încheierea partidelor Karolina Pliskova – Anett Kontaveit și Bianca Andreescu – Kiki Bertens.

Eleva lui Daniel Dobre va regăsi de partea cealaltă a fileului o adversară cu care este foarte bine familiarizată. Românca a recunoscut în repetate rânduri că o consideră pe Kuznețova una dintre cele mai potrivite adversare pentru un antrenament intens, datorită eticii de muncă ireproșabile a acesteia. În plus, în vara lui 2016, după ce întrerupea pentru o scurtă perioadă colaborarea cu Simona Halep, Teo Cercel se alătura staff-ului rusoaicei, fost număr doi mondial. Cele două se vor înfrunta pentru a opta oară în circuit, scorul meciurilor directe fiind 4-3 în favoarea Simonei.

De ce a alunecat Svetlana Kuznețova în clasament, la limita Top 200, chiar înainte de întrecerea de la Toronto

Contextul acestui meci din optimile Rogers Cup este, însă, ușor diferit față de anii precedenți. Kuznețova s-a operat la încheietura mâinii stângi în final de 2017, apoi din nou în start de 2019, iar revenirea sa în circuit nu a fost nici pe departe lină, chiar dacă în 2018, la începutul sezonului de hard nord-american obținea un important trofeu la Washington. 2019-le i-a adus o cădere evidentă atât din punct de vedere al constanței în evoluții, cât și în clasament. Kuznețova nu a reluat turneele decât în luna aprilie, ratând Australian Open-ul și s-a menținut pe linia de plutire cu punctele de la Washington în prima sută mondială, adunând doar cinci victorii în șapte turnee până la startul turneelor din US Open Series. Până la Toronto, Svetlana nu reușise victorii consecutive la simplu decât pe zgura de la Lugano. Chiar și cu acest palmares ciuruit, Kuznețova a reușit în 2019 victorii la Aryna Sabalenka și Mihaela Buzărnescu, ambele din Top 30 mondial.

Pe lunga listă de probleme a Svetlanei Kuznețova s-a adăugat o întârziere în emiterea vizei pentru Statele Unite, pașaportul său fiind reținut la Ambasadă. Rusoaica nu a putut merge, astfel, la Washington, pentru a încerca să își apere trofeul. După ieșirea din clasament a acelor puncte, Kuznețova a ajuns pe locul 198 WTA.

Kuznețova a prins cu noroc loc pe tabloul principal de la Rogers Cup. După retragerea de ultim moment a Petrei Kvitova, organizatorii au promovat-o de pe lista de așteptare pe Venus Williams, iar wildcard-ul care îi fusese rezervat legendarei americance a mers direct la Kuznețova.

Autor: Cezara Paraschiv Publicat: 09 Aug. 2019, 01:04 Actualizat: 09 Aug. 2019, 01:38 Tenis
Pe aceeași temă
Margherita, BATUTĂ de părinţi după accident? Vecinii, ÎNGROZIŢI! Ce s-a auzit la miezul nopţii din casa lor
Margherita, BATUTĂ de părinţi după accident? Vecinii, ÎNGROZIŢI! Ce s-a auzit la miezul nopţii din casa lor
Anunţ disperat al unui fost lider interlop: „Mi s-a furat maşina. Recompensa e cu 4 zerouri”
Anunţ disperat al unui fost lider interlop: „Mi s-a furat maşina. Recompensa e cu 4 zerouri”
118 persoane suspecte de COVID-19 după ce au fost la un restaurant. Locul a ajuns focar de infecţie
118 persoane suspecte de COVID-19 după ce au fost la un restaurant. Locul a ajuns focar de infecţie
TRAGEDIE in fotbal! Jucatorul trimis de AS Roma in Romania a murit la 21 de ani! Anunt socant
TRAGEDIE in fotbal! Jucatorul trimis de AS Roma in Romania a murit la 21 de ani! Anunt socant
Horoscop iunie 2020: relaţii tensionate din cauza banilor, iluzii pe plan profesional
Horoscop iunie 2020: relaţii tensionate din cauza banilor, iluzii pe plan profesional
Margherita, BATUTĂ de părinţi după accident? Vecinii, ÎNGROZIŢI! Ce s-a auzit la miezul nopţii din casa lor
Margherita, BATUTĂ de părinţi după accident? Vecinii, ÎNGROZIŢI! Ce s-a auzit la miezul nopţii din casa lor
Gura maaaaare! Topul vedetelor care s-au dezbrăcat de haine și au înfulecat pe nerăsuflate
Gura maaaaare! Topul vedetelor care s-au dezbrăcat de haine și au înfulecat pe nerăsuflate
VIDEO Estul sălbatic: luptă armată cu mitraliere şi pistoale automate în plină zi, la Moscova
VIDEO Estul sălbatic: luptă armată cu mitraliere şi pistoale automate în plină zi, la Moscova
Dezvăluiri incredibile! Cine este mama biologică a băiețelului adoptat de Horia Brenciu
Dezvăluiri incredibile! Cine este mama biologică a băiețelului adoptat de Horia Brenciu
S-a uitat la acest FILM pentru adulţi timp de două ore. Ceva ŞOCANT s-a întâmplat apoi
S-a uitat la acest FILM pentru adulţi timp de două ore. Ceva ŞOCANT s-a întâmplat apoi
Reacția lui Fulgy, după ce Margherita a produs accidentul de mașină sub influența drogurilor! Ce decizie radicală a luat fratele vedetei 
Reacția lui Fulgy, după ce Margherita a produs accidentul de mașină sub influența drogurilor! Ce decizie radicală a ...
Rareș Bogdan îl dinamitează pe consilierul lui Orban: M-am săturat să răspund pentru imbecili, cretini
Rareș Bogdan îl dinamitează pe consilierul lui Orban: M-am săturat să răspund pentru imbecili, cretini
Cine sunt, de fapt, cei opt bărbați care au dus sicriul cu trupul lui ÎPS Pimen. Mărturie cutremurătoare
Cine sunt, de fapt, cei opt bărbați care au dus sicriul cu trupul lui ÎPS Pimen. Mărturie cutremurătoare
BREAKING. Florin Cîţu dă peste cap TOATE planurile. Economia României se va PRĂBUŞI cu 14%. Explicaţiile fără precedent
BREAKING. Florin Cîţu dă peste cap TOATE planurile. Economia României se va PRĂBUŞI cu 14%. Explicaţiile fără precedent
Prof. dr. Florin Mihălţan: riscurile fumătorilor în contextul COVID-19 VIDEO
Prof. dr. Florin Mihălţan: riscurile fumătorilor în contextul COVID-19 VIDEO
Un bărbat şi-a urmărit soţia cu o dronă. Ce făcea femeia lui, într-o parcare, avea să-l şocheze [VIDEO]
Un bărbat şi-a urmărit soţia cu o dronă. Ce făcea femeia lui, într-o parcare, avea să-l şocheze [VIDEO]
Reclamă la un telefon mobil INTERZISĂ! Demonstra cum face poze pe sub fustele femeilor
Reclamă la un telefon mobil INTERZISĂ! Demonstra cum face poze pe sub fustele femeilor
Imagini greu de privit. Ferrari de sute de mii de euro făcut PRAF într-o comună din România! FOTO
Imagini greu de privit. Ferrari de sute de mii de euro făcut PRAF într-o comună din România! FOTO
România, din nou în pragul STĂRII DE URGENȚĂ. Când se decide
România, din nou în pragul STĂRII DE URGENȚĂ. Când se decide
S-a despartit de mama fiicei sale, iar acum are o noua IUBITA! Cu cine s-a cuplat unul dintre cei mai ravniti barbati din lume
S-a despartit de mama fiicei sale, iar acum are o noua IUBITA! Cu cine s-a cuplat unul dintre cei mai ravniti barbati din ...
Ce vrea să facă Ioana Simion după divorțul de Ilie Nastase! Femeia nu vrea sa mai auda de fostul tenismen
Ce vrea să facă Ioana Simion după divorțul de Ilie Nastase! Femeia nu vrea sa mai auda de fostul tenismen
BREAKING. Una dintre cele mai mari companii aeriene REIA zborurile din România. ANUNŢUL de ultimă oră pe care îl aşteptau toţi românii
BREAKING. Una dintre cele mai mari companii aeriene REIA zborurile din România. ANUNŢUL de ultimă oră pe care îl aşteptau ...
O asistentă de la spitalul din Botoșani a murit la doar 46 de ani din cauza coronavirusului! A tratat mulți pacienți cu COVID-19, dar boala nu a cruțat-o și pe ea
O asistentă de la spitalul din Botoșani a murit la doar 46 de ani din cauza coronavirusului! A tratat mulți pacienți ...
Cum se schimb, de fapt, viața după 1 iunie. Anunțul pe care toți îl așteptau
Cum se schimb, de fapt, viața după 1 iunie. Anunțul pe care toți îl așteptau
Există vreo modalitate sigură de socializare în timpul pandemiei?
Există vreo modalitate sigură de socializare în timpul pandemiei?
Ce este și cum funcționează cutia de viteze DSG. Toți românii își doresc asta pe mașină!
Ce este și cum funcționează cutia de viteze DSG. Toți românii își doresc asta pe mașină!
Ce s-a întâmplat, de fapt, între Margherita de la Clejani și părinții ei, după accidentul rutier și după ce a fost prinsă drogată
Ce s-a întâmplat, de fapt, între Margherita de la Clejani și părinții ei, după accidentul rutier și după ce a fost ...
Fostul soț al Israelei Vodovoz s-a recăsătorit la doi ani de la moartea sa! Ce avere a moștenit
Fostul soț al Israelei Vodovoz s-a recăsătorit la doi ani de la moartea sa! Ce avere a moștenit