LIVE BLOG Australian Open, ziua a 3-a | Simona defilează pe Rod Laver Arena: victorie 6-2, 6-2. Irina Begu, calificare de excepție în turul 3. Victorie dură pentru Nadal, în cinci acte

LIVE BLOG Australian Open, ziua a 3-a | Simona defilează pe Rod Laver Arena: victorie 6-2, 6-2. Irina Begu, calificare de excepție în turul 3. Victorie dură pentru Nadal, în cinci acte
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • România are două reprezentante în turul trei al primului turneu de Mare Șlem al sezonului 2015
  • Simona Halep (3 WTA) s-a calificat în turul trei al Australian Open, prin victoria în fața australiencei Jarmila  Gajdosova (62 WTA), scor 6-2, 6-2 și va juca pentru accederea în optimi cu americanca Bethanie Mattek-Sands (256 WTA)
  • Irina Begu (42 WTA) s-a calificat în premieră în turul trei al unui turneu de Grand Slam, după ce a învins-o miercuri pe Katerina Siniakova (Cehia, 81 WTA), scor 7-5, 6-4 și o va întâlni în meciul următor pe Carina Witthoeft (Germania)
  • Florin Mergea a defilat alături de partenerul său, Dominic Inglot, în primul tur al tabloului de dublu: victorie în 70 de minute, 6-2, 6-2 pentru favoriții 14 împotriva perechii Ebden / Reid (Australia/Australia).
  • Monica Niculescu s-a calificat pentru a șaptea oară consecutiv în turul secund al probei feminine de dublu, alături de Vitalia Diatchenko
  • CLICK AICI PENTRU A URMĂ‚RI PRIMA PARTE A LIVE-BLOG-ULUI

15:55 M-am încălzit o singură dată, înainte de meci, pentru că știam că Nadal va câștiga, așa că l-am așteptat să o facă. A fost mult de așteptat, atrebuit să mă adaptez foarte repede, dar mă bucur că am făcut o treabă excelentă astăzi”, le-a spus Simona spectatorilor de pe Rod Laver Arena, în final de zi trei la Australian Open.


15:45 VICTORIE PENTRU SIMONA, 6-2, 6-2. Halep servește cu siguranță pentru a-și asigura locul în turul trei. Adversară îi va fi Bethanie Mattek-Sands, americanca de pe locul 258 WTA.


15:43 Evoluția Simonei, din miez de noapte australiană, l-a cucerit pe Ivan Ljubicic.


15:39 Simona exersează și venirile la fileu, pentru a încheia un game alb pe serviciu. 4-2.


15:33 Simona nu rămâne datoare la nici un capitol. Pentru că adversara a smuls aplauze cu dreapta în lung de linie în primul set, își încheie și ea game-ul de serviciu cu o execuție similară. 3-1, defilarea continuă.


15:29 Meciul este dominat prin constanță de Simona. Gajdosova reușește lovituri imposibil de parat pe alocuri, a încercat chiar și o schimbare de tactică: veniri mai dese la fileu. A treia favorită a turneului începe cu break și în setul doi, speculând fluctuațiile Gajdosovei.


15:25 Simona rămână perfectă la serviciu. 1-1


15:21 Gajdosova deschide și setul doi la serviciu, mai agresiv. Australianca preia în premieră conducerea într-un set, 1-0.


15:15 SET SIMONA: 1-0. Gajdosova trimite semnale amenințătoare cu dreapta în lung de linie. Două puncte aproape identice făcute de australiancă nu o impresionează pe Simona, care încheie setul cu un as.


15:10 Gajdosova este la pământ, la propriu. Aflată la serviciu, australianca aluncă și o trimite pe Simona la două puncte de primul set. Forehandul Jarmilei intră însă în funcțiune și deznodământul este amânat. Simona servește ls 5-2 pentru set.


15:07 Simona fructifică avantajul serviciului. Fanii sunt încântați.


15:00 DUBLU BREAK! Simona nu vrea să îi lase nimic Jarmilei Gajdosova: o aleargă din colț în colț chiar și la 40-30 pe serviciul ei, împingând game-ul în prelungiri și minge de break. 4-1


14:52 Simona corectează prompt eroarea care îi oferă adversarei șansa egalării. După egalități succesive și un gest nervos spre ceasul inexistent pe mâna sa, Simona se desprinde, 3-1.


14:46 Tenis pe repede înainte, marca Halep. 2-0 sec pentru tricoloră. Gajdosova replică printr-un game alb care reduce diferența.


14:42 Simona se grăbește: începe la retur partida cu reprezentanta gazdelor și reușește break-ul, cedând un singur punct.


14:40 Australia este cu ochii pe Simona., Tomic a câștigat partida de pe Margaret Court Arena și Australian Openul este „all about Simona”


14:33Nu este normal să am probleme după o oră și jumătate. Asta arată că nu sunt în cea mai bună formă„, a punctat Rafa, în interviul realizat pe teren, în apropierea fileului. Spaniolul a sărbătorit victoria ca pe un titlu, lăsându-se în genunchi, cu mâinile ridicate spre reflectoarele de pe Rod Laver Arena.


Cifrele maratonului câștigat de Rafael Nadal, care se adaugă listei de jocuri de colecție, alături de semifinala cu Verdasco și finala cu Federer din 2009 și finala cu Djokovic din 2011.


14:30 După o așteptare de mai bine de patru ore, Simona Halep și Jarmila Gajdosova sunt gata pentru intrarea pe Central.


14:25 VICTORIE DE COLECȚIE PENTRU NADAL. După un game de serviciu cât un meci întreg, în care a câștigat trei puncte, apoi a cedat tot atâtea, Nadal a servit bine la 40-40 și a fructificat a patra minge de meci, la fileu.


14:15 BREAK NADAL! Cel mai bun game al meciului pentru spaniol îl duce la patru mingi distanță de victorie. Pasingurile sunt perfecte, unghiurile spectaculoase și rezultatul pe măsură. Cronometrul a trecut deja de bariera de patru ore. La 6-5, servește pentru meci.


14:10 Doar pentru Simona: acești fani au rămas înafara arenei Rod Laver, deși pe teren se dispută un super-meci. Se pregătesc să o susțină pe Simona.


14:06 Seturi disputate pe ambele tereuri. 4-4 pe Rod Laver, 3-3 pe Margaret Court. Încep pariurile – care set se termină primul?


13:55 Eroul de pe Mrgaret Court într-o altă ipostază… și mai tânăr.


13:43 ATOMIC TOMIC, PE MARGARET COURT!  Puștiul răsfățat al Australiei ridică pulsul tribunei dincolo de limite. Salvează trei mingi consecutive de set și cu cinci puncte la rând preia conducerea în fața favoritului 22 de la Melbourne, Philip Kohlschreiber, 6-7, 6-4, 7-6.


13:36  Smyczek începe cu un game dificil, salvează două oportunități de break create de Rafa cu retururi bune de forehand, dar tot găsește motive de nemulțumire: cere insistent ca unul dintre ecrane să fie închis. Organizatorii îi fac pe plac.


13:22 Meciul continuă! Rafael Nadal forțează punctele, scurtează raliuile, dar rămâne în meci. După un set trei de 81 de minute, al patrulea a durat doar 35. Deocamdată, americanul are trei puncte în plus față de Rafa.


13:11 Circuitul încurajărilor: Smyczek i-a ținut pumnii conaționalului Kudla, în partda de ieri cu Feliciano Lopez. Astăzi, Irina Falconi îl susține pe Twitter pe Tim. Denis Kudla a ratat trei mingi de meci și a fost învins de spaniolul Lopez.

13:04 Meciul de pe Margaret Court Arena este și el strâns, chiar dacă este greu să concureze cu thriller-ul de pe Central. Tomic a egalat la seturi.


12:54 SMYCZEK PREIA CONDUCEREA, CU UN SET DE 81 MINUTE. Prestația americanului Tim Smyczek depășește cu mult așteptările. În tie-break, americanul mătură tot de pe linia de fund a terenului și se impune 7-2. Scorul general, Nadal – Smyczek 6-2, 3-6, 6-7.


12:32 68 de minute de joc, și Nadal tot nu încheie setul pe Rod Laver. Primul serviciu îl trădează din nou pe favoritul trei, Smyczek profită din plin cu lovituri spectaculoase, aplaudate chiar și de Nadal. Passing. Scurtă. Dou minngi de break și dublă greșeală. SEtul trei se reechilibrează, cu egalitate la cinci. Americanul ia avânt pe propriul servciu și pune din nou presiunea pe serviciul ibericului, care trebuie să împingă setul în tie-break. Cei doi jucătoari fac spectacol total pe Rod Laver Arena. Nadal vine și mai mult la fileu, face voleuri repetate și își câștigă serviciul.


12:15 Amurgul a contribuit la spectacolul maratonului câștigat de Sam Groth, 6-1 în setul 5 împotriva lui Kokkinakis..


12:11 Groth este supraviețuitorul maratonului Australiei, disputat nu pe soșele din Melbourne, ci pe Hisense Arena.


12:00 La ora la care ar fi trebuit să vedem debutul Simonei Halep, doar trei terenuri mai găzduiesc partide: Rod Laver, Margaret Court și Hisense Arena, acolo unde duelul tinerilor Australiei – Groth vs Kokkinakis a ajuns în setul 5.


11:51 IMAGINEA CARE ÎNGROZEȘTE ORICE FAN AL IBERICULUI: trainer-ul a fost chemat pe teren, poartă o discuție lungă cu Rafa și scoate o pastiluță. Rafa își șterge fața cu prosopul rece, iar Australia pare că este din nou țara ghinioanelor pentru Rafa, care s-a accidentat la spate în finala din 2014, în 2010 se retrăgea din cauza problemelor la genunchi în sferturile de finală, împotriva lui Murray, iar în 2011, cu Ferrer, a jucat cu întindere la mușchii piciorului.


11:45 BREAK SMYCZEK, REBREAK RAFA!. Schimb nebun de teren. Rafa a scăpat de dublă greșeală la minge de break, dar venirea sa la fileu a fost contrată cu un passing incredibil de americanul venit din calificări. Pe serviciul americanului, se furișează la egalitate, își crează oportunitate de break și are un reflex excelent atunci când mingea adversarului atinge fileul, căzând la câțiva centimetri de fileu, în terenul lui Rafa. Spaniolul reacționează și trimite câștigător în lung de linie, pentru 1-2.


11:36 Mesaj pentru Hewitt, cu 24 de ore înainte de meci. Rod Laver este lider de galerie pentru ultimul număr unu mondial dat de  Australia, în tenisul masculin. Lleyton va juca împotriva neamțului Benjamin Becker în primul meci al sesiunii de seară, în ziua a patra a Openului Australian.


11:26 Smyczek egalează la seturi cu o lovitură câștigătoare în lung de linie, cu terenul complet deschis. 6-3, cu trei break-uri pe serviciul lui Nadal, pe fondul unei cădere uriașe în jocul lui Rafa.


11:25 ALT SPANIOL, ALTE DE PROBLEME Marcel Grannolers are urme vizibile pe picior după meciul de dublu, pierdut alături de Marc Lopez.


11:15 Rafael Nadal suferă în setul doi, împotriva americanului Smyczek. După un prim set curat la serviciu, ibericul a scăzut ritmul: și-a pierdut serviciul în debut de set, însă a răspuns imediat cu break. La 3-3, jocul i s-a scurtcircuitat din nou, cu erori consecutive, culminând cu o dublă greșeală la prima dintre cele trei mingi de break.


11:10 Bouchard menține ritmul alert, pentru o victorie extrem de convingătoare în turul doi, contrastând puternic cu meciul Mariei Șarapova. Cele două sunt programate să se întâlnească în sferturi de finală.


11:00 Problemele capilor de serie s-au mutat din tabăra fetelor, în cea a băieților. Nick Kyrgios a produs a cincea surpriză a zilei, câștigând în patru seturi împotriva lui Ivo Karlovic (cap de serie 23). Jeremy Chardy (favorit 29) a fost trimis acasă de Andreas Seppi, David Goffin (20) s-a înclinat în fața unui Baghdatis renăscut, Martin Klizan (favorit 32) a fost eliminat de portughezul Joao Sousa iar Viktor Troicki, revenit după suspendare, a trecut de Leonardo Mayer (cap de serie 26).


10:45 Set rapid și pentru agresivul Nadal. 6-2 și cursa pentru recâștigarea încrederii continuă.


10:40 BAGEL BY GENIE! Primul set câștigat cu 6-0 de primele trei favorite din jumătatea a doua a tabloului îi revine lui Eugenie Bouchard.

CLICK AICI PENTRU A URMĂRI PRIMA PARTE A LIVE-BLOG-ULUI

A făcut primii pași în redacția ProSport în anul 2013, iar „universul" presei l-a fascinat din prima! Culege știri de ultimă oră, realizează live bloguri, analize, interviuri cu sportivi de top, în special din lumea tenisului, căutând părțile nevăzute ale sportului alb. După cinci ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Total bizar: iubita l-a pus să semneze un contract: ”Era foarte supărată!” Ce e obligat să facă și lucrurile interzise
Total bizar: iubita l-a pus să semneze un contract: ”Era foarte supărată!” Ce e obligat să facă și lucrurile interzise
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte; ANM anunţă o uşoară încălzire de la mijlocul săptămânii viitoare
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte; ANM anunţă o uşoară încălzire…
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Ce a decis familia lui Costel Corduneanu, în ziua înmormântării Stăpânului Moldovei! Totul a fost filmat cu o dronă
Ce a decis familia lui Costel Corduneanu, în ziua înmormântării Stăpânului Moldovei! Totul a fost filmat cu o dronă
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Legea care intră în vigoare în România. Devine obligatoriu în toată țara
Legea care intră în vigoare în România. Devine obligatoriu în toată țara
Ce sport practică fiica lui Corduneanu? Elisa îi calcă pe urme, deși are 12 ani
Ce sport practică fiica lui Corduneanu? Elisa îi calcă pe urme, deși are 12 ani
Wow sau Bau? Mike a uimit trecătorii după ce a apărut în colanţi la braţul Iuliei Albu. Criticul de modă şi-a dat OK-ul
Wow sau Bau? Mike a uimit trecătorii după ce a apărut în colanţi la braţul Iuliei Albu. Criticul de modă…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
De ce suntem penultimii în UE la salarii și primii la creșterea prețurilor. Expert: „Inflația e mama tuturor taxelor”
De ce suntem penultimii în UE la salarii și primii la creșterea prețurilor. Expert: „Inflația e mama tuturor taxelor”
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen