K.O.zlova. Meci fantastic pentru Halep, jucătoarea fără antrenor: a dat cu racheta de pământ, a trăit periculos, dar s-a calificat în optimi la Indian Wells, după 7-6/3, 7-5 cu Kateryna Kozlova

K.O.zlova. Meci fantastic pentru Halep, jucătoarea fără antrenor: a dat cu racheta de pământ, a trăit periculos, dar s-a calificat în optimi la Indian Wells, după 7-6/3, 7-5 cu Kateryna Kozlova
  • Publicat:
  • Actualizat:

SIMONA HALEP – KATERYNA KOZLOVA 7-6/3, 7-5

  • Simona Halep (27 de ani, locul doi WTA) s-a calificat în optimi la Indian Wells după ce învins-o pe sportiva de pe locul 114 mondial, Kateryna Kozlova (25 de ani), scor 7-6/3, 7-5, duminică seara. Kozlova a dat o replică excelentă, cu mingi scurte îngropate la fileu și forehanduri ucigătoare. A avut puterea să revină în primul act de la 3-5 și de la 2-5 în actul secund, dar Halep și-a ridicat nivelul și a jucat cu mintea în momentele cheie. În faza următoare o așteaptă pe jucătoarea fără antrenor Vondroushova sau Ostapenko.

21:55 Halep face break, set și meci!

21:52 Echilibru după ce jucătoarea fără antrenor a condus cu 5-2. Halep și-a pierdut concentrarea, Kozlova a egalat la timp. Suspansul guvernează și în setul al doilea, când Simo părea că deține controlul.

21:45 Halep are meciul în mână, dar nu profită de propriul serviciu și ucraineanca mai face un break esențial.

21:40 Kozlova prelungește suspansul și rămâne în meci după ce își face serviciul, 5-3 pentru Halep. Gameul opt conține și punctul meciului, cu un schimb intens și mingi plasate în cros, lângă fileu, din unghiuri aproape moarte.

21:35 Simona se distanțează la două lungimi, 4-2, după un game șase care a durat aproape 10 minute. Ucraineanca părea că deține resurse de energie nebănuite, dar acțiunile variate ale fostului lider mondial au uzat-o treptat.

21:22 Se joacă cu garda jos în setul secund. Niciuna dintre jucătoare nu-și face serviciul și ucraineanca se află în avantaj, 2-1

21:10 Halep confiscă primul set, 7-3 în tiebreak, după un act inaugural de peste o oră.

21:10 5-2 pentru Simona, Kozlova se grăbește și atacă, de multe ori, în momente prost alese.

21:04 Start în tiebreakul actului inaugural! Halep se desprinde la 3-0, dar încă nu dă dovadă de reacție la scurtele alese de Kozlova.

21:00 Cădere marcă înregistrată a Simonei. Fiica lui Stere Halep a servit pentru set, la 5-4, dar Kozlova a marșat pe forehandul necruțător cu care a punctat după ce a deplasat-o mult în teren pe Simo. A echilibrat spre stupefacția asistenței și a preluat, lejer, conducerea, 6-5 după ce a înșiruit trei gameuri la rând. Halep are un serviciu în creștere și manșa inaugurală se va decide în tiebreak.

20:55 Kozlova e ușor de anticipat la serviciu, Halep beneficiază de minge de set, dar adversara sa își regăsește cadența și anulează tot. Kozlova rămâne în manșa inaugurală. Urmează Simona la serviciu.

20:45 Gameul opt vine și un un prim semn de nervozitate al campioanei de la Roland Garros. Iritată de felul în care lovește, Halep dă cu racheta de bitumul albastru, dar merge mai departe și face break, 4-3. Plusează imediat și  tabela clipește vesel pentru 5-3. Urmează ucraineanca la serviciu pentru a rămâne în actul inaugural. Halep pare să-și fi reglat plecarea din blockstart la scurtele Katerynei.

20:35 Forcing al Katerynei Kozlova care pare să o domine mental pe jucătoarea de pe Litoral. De la 0-2, Kateryna trece în avantaj, 3-2, grație unui forehand agresiv, mereu bine plasat. Se face 3-3, după o replică de lider mondial dată de fosta elevă a lui Darren Cahill. Primul serviciu nu-i funcționează deocamdată Simonei la parametri optimi.

20:26 Halep nu găsește cele mai bune unghiuri, se precipită și Kozlova o pedepsește. Ucraineanca speculează prima minge de break și tabela îi face cu ochiul, 2-2. Urmează un game în care Simona are pe tavă două mingi de break, însă jucătoarea de 1,71 m le anulează. Kozlova mizează pe scurte îngropate în bitumul de albastrul cerului și o surprinde din nou pe Halep.

20:20 Diminețile îi plac Simonei! Pare că a băut o cafea tare și se află într-o dispoziție de joc potrivită pentru Kozlova, suspendată șase luni pentru dopaj, în urmă cu patru ani. Aflată pentru prima dată la serviciu, Simona și-l reglează cu calm și plasează mingi cu o supradoză de efect. Ucraineanca acceptă provocările jucătoarei în vârstă de 28 de ani și își câștigă serviciul imediat. Se face 2-1, cu fosta elevă a lui Firicel Tomai la serviciu.

20:15 Halep face break din a treia șansă de care beneficiază. Kozlova mizează pe o deplasare consistentă în teren, acoperă bine toate zonele și încearcă să o uzeze pe Simona. Fostul lider WTA nu mușcă momeala și returnează înșelător. Pare un stil de joc pe placul constănțencei care impune ritmul treptat. Au început să vină și spectatorii. Halep e tot fără antrenor.

20:08 A început partida dintre Simona și Kateryna. Kozlova e la serviciu. Sunt 16 grade Celsius la Indian Wells, ora locală 11:08.

20:00 Pe Arena Centrală (16.000 de locuri) și-au făcut apariția cele două jucătoare. Sunt doar câteva sute de spectatori deocamdată în superba arenă. Simona are un total de 11 victorii și 4 eșecuri în 2019.

19:47 Adversara Simonei, prin ochii noștri și ai lui Halep. La finalul meciului cu Strycova, din turul al doilea, Simona recunoștea că nu știe prea multe despre oponenta pe care o va întâlni în premieră: „Nu am apucat deloc să verific cum joacă. Nu am jucat niciodată împotriva ei, așa că trebuie să cercetez, ca să spun așa, și să fiu gata pentru meciul cu ea”, declara fostul lider mondial.
Ce tip de adversară e Kozlova? Una care în urmă cu patru ani a fost prinsă dopată, care are un singur titlu în palmares (Dalian 2017) și care, la fel ca Simona, adoră jocul precis de pe linia de fund. Nu are un prim serviciu impresionant, nu excelează nici pe mingea a doua și, în general, e preocupată de un tenis-procentaj în care să nu facă foarte multe greșeli și, eventual, să aștepte eroarea adversarului. Din acest punct de vedere, Halep are un avantaj, întrucât Simona preferă un stil identic, dar mai agresiv, și, în general, nu are probleme când întâlnește astfel de adversare.

De altfel, românca e mare favorită la pariuri, cu o cotă în jurul valorii de 1.11 – 1.13.

 


Organizatorii turneului au anunțat că meciul Simona Halep – Kateryna Kozlova e programat duminică de la ora 20:00 (ora României) fiind primul duel pe Terenul 1. Cele două se vor întâlni în premieră, iar partida va putea fi urmărită în format live text pe www.prosport.ro.

„Nu am apucat deloc să verific cum joacă. Nu am jucat niciodată împotriva ei, așa că trebuie să cercetez, ca să spun așa, și să fiu gata pentru meciul cu ea”, a declarat Simona.

  • Kateryna Kozlova a trecut de două tururi de calificări, iar în primele două runde de pe tabloul principal de la Indian Wells le-a depășit pe Katerina Siniakova (42 WTA, 7-5, 6-2) și pe Aliaksandra Sasnovich (34 WTA, 6-4, 2-6, 6-0).
  • Simona Halep a avut un prim tur liber, iar în a doua rundă a trecut de Barbora Strycova (50 WTA), scor 6-2, 6-4.


Câștigătoarea meciului va juca în optimi contra sportivei care se va impune în duelul Marketa Vondrousova (61 WTA) – Jelea Ostapenko (22 WTA), confruntare se va avea loc după miezul nopții.

Altfel, WTA a stabilit, în urma voturilor fanilor, că Simona Halep a reușit cea mai frumoasă lovitură a lunii februarie. Românca a pierdut la limită titlul pentru „jucătoarea lunii” în fața Belindei Bencic, cea care o învingea în meci direct în sferturile turneului de la Dubai, însă a primit din nou aprecieri pentru un punct memorabil câștigat în fața lui Eugenie Bouchard.
 

Bogdan Savin / Autor
Activează de peste 17 în presa sportivă. La început a fost colaborator al departamentului care se ocupa de ligile inferioare, a „făcut practica” la meciuri din Liga 2 sau a treia și treptat a ajuns la secția „Fotbal Intern” a ProSport. A acumulat experiență și după patru ani a acceptat ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest. Nu își mai poate privi copilul în ochi
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest.…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul.
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de el, şi de fata aceea…
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup