EXCLUSIV | „Cariera ei s-a desfășurat minunat!” De unde a început ascensiunea Simonei Halep și cine e cea care a ajutat-o să „strălucească: „Sunt mândră” | VIDEO

Autor: Octavian Vasilescu Publicat: 13 Jun. 2018, 10:59 Actualizat: 13 Jun. 2018, 11:13 Tenis

Ruxandra Dragomir a vorbit la ProSport LIVE despre fosta ei elevă, Simona Halep, care a cucerit primul ei titlu de Grand Slam din carieră la Roland Garros, după ce a învins-o în finală pe americanca Sloane Stephens, scor 2-1.

Fosta tenismenă s-a arătat încântată de pasul pe care l-a făcut Halep în cariera sa, pe care îl descrie ca fiind unul mic, dar greu de realizat. Dragomir se felicită pentru că a ales să o nominalizeze în echipa națională, încă de când era foarte tânără.

„Așteptările mele au fost întotdeauna mari în ceea ce o privește pe Simona, și mi-am dorit foarte mult, pentru ea, să câștige acest turneu. Din fericire, lucrul acesta s-a întâmplat și chiar sunt foarte fericită că a reușit să facă acest pas care părea foarte mic. Un pas mic, dar greu de realizat.

Îmi aduc aminte foarte multe lucruri. Întotdeauna am spus, încă de când am preluat echipa națională a României, că avem o generație de excepție și ar trebui să investim atât financiar, cât și sufletește în aceste fete, pentru că o generație ca asta se naște foarte greu. Mă bucur că am avut dreptate. În ceea ce o privește pe Simona, sunt cumva mândră de mine pentru că am avut inspirația să o nominalizez pentru prima dată în echipă, imediat după ce a reușit să ajungă până în semifinalele turneului de la Australian Open. La junioare, desigur. Am făcut acest pas asumându-mi un risc, pentru că era foarte tânără, erau, poate, alte jucătoare mult mai bine clasate din punct de vedere al clasamentului WTA decât Simona, dar eu mi-am asumat această responsabilitate luând-o în echipă alături de Sorana Cîrstea, Irina Begu și Raluca Olaru. Și mă bucur că am făcut lucrul acesta”, a punctat fosta tenismenă.

Fosta președintă a Federației Române de Tenis a ținut să scoată în evidență faptul că numărul 1 WTA nu a uitat să le mulțumească tuturor celor care au pus o cărămidă la dezvoltarea ei, și spune că Halep nu mai are nimic de corectat în jocul ei.

„Cariera ei s-a desfășurat minunat. Ea a ajuns la un nivel în care totul, din punct de vedere al organizarii, pare perfect. Știm cu toții, tenisul este un sport foarte greu, ca toate sporturile. Ea a reușit să-și formeze o echipă, și din fericire această echipă a ajutat-o foarte mult. Trebuie să nu uităm, exact cum a spus și ea, iar lucrul ăsta mi-a plăcut foarte mult, că le mulțumește tuturor celor care au așezat o cărămidă la fundația dezvoltării ei. Mă bucur că a spus acest lucru pentru că primii antrenori nu trebuiesc uitați. Primul antrenor este, din punctul meu de vedere, cea mai importantă persoană din cariera unui sportiv. Dacă nu reușești înveți un tenis corect, este foarte greu ca ulterior să îți schimbi loviturile și să ajungi un jucător de succes.

Simona nu mai avea de mult lucruri de corectat. Toate jucătoarele și toți jucătorii care joacă în circuitele ATP și WTA sunt jucători compleți. Diferența se face la mental, unde Simona a recunoscut că a lucrat foarte mult și lucrul acesta s-a văzut. În momentele cheie ea a fost superioară tuturor adversarelor pe care le-a avut.

Pentru toți jucătorii este foarte greu, pentru că perioada este foarte greu. Cu atât mai mult pentru Simona, pentru că în ultimii ani ea a avut rezultate foarte bune la Roland Garros, și atunci timpul a fost chiar foarte limitat să se obișnuiască pe terenul de iarbă. Este greu să te obișnuiești, dar nu imposibil”, a mai spus Ruxandra Dragomir.

Autor: Octavian Vasilescu Publicat: 13 Jun. 2018, 10:59 Actualizat: 13 Jun. 2018, 11:13 Tenis
Pe aceeași temă