Un SUPER CAMPION poate reveni la câteva luni după ce şi-a anunţat retragerea! "Care e momentul potrivit pentru a spune stop?"

18 feb 2013 1780 afişări Auto-Moto
Un SUPER CAMPION poate reveni la câteva luni după ce şi-a anunţat retragerea!  "Care e momentul potrivit pentru a spune stop?"

Nu a trecut foarte mult timp din momentul în care anunţul de retragere al lui Casey Stoner a şocat lumea moto. Dublu campion mondial, cu Ducati şi Honda, australianul a luat decizia de a renunţa la MotoGP la numai 27 de ani şi a lăsat oarecum în ceaţă planurile de viitor. Ei bine, se pare că sunt şanse să-l vedem din nou pe Stoner în şaua unei motociclete. Şi nu oriunde, ci chiar în MotoGP.

Cotidianul italian Gazzetta dello Sport anunţă azi că Stoner ar putea fi beneficiarul unui wild-card din partea Repsol Honda pentru a concura la Motegi şi la Phillip Island. Adică pe circuitul "de casă" al constructorului japonez şi în cursa din Australia, ţara de baştină a pilotului. Informaţia jurnaliştilor este susţinută de o declaraţie dată de Shuhei Nakamoto, vicepreşedintele Honda Racing Corporation. "Dacă vreodată Casey va decide că vrea să revină va fi primit cu căldură. I-am spus că oferta asta va fi mereu valabilă", a spus oficialul team-ului japonez.

Informaţia nu a fost confirmată de şeful de echipă HRC, Livio Suppo, cel care a lăsat totuşi o portiţă deschisă. "Ar fi foarte bine, însă momentan nu am informaţii în acest sens. Sigur, dacă ar vrea Casey nu ar fi nicio problemă să revină".

În acest moment, pentru Repsol Honda sunt înscrişi în sezonul 2013 al motomondialului de viteză spaniolii Dani Pedrosa şi Marc Marquez. Totuşi, team-ul japonez a mai concurat în sezonul 2011 cu trei piloţi, atunci când pe lângă Pedrosa şi Stoner mai pilota o motocicletă Honda şi italianul Andrea Dovizioso.

Casey Stoner şi-a anunţat retragerea din cursele moto în mai 2012 printr-un discurs emoţionant. Iată cele mai importante pasaje:

"După o perioadă lungă de gândire, după ce m-am consultat cu familia mea, cu soţia mea, am decis să nu concurez în sezonul 2013. Sunt cam doi ani de când mă gândesc la asta, voi încheia conturile în MotoGP, iar viaţa mea va continua altfel. După ani mulţi în care am participat în sportul pe care îl iubesc, perioadă în care familia mea a făcut nenumărate sacrificii, perioadă în care am muncit mult pentru a ajunge în vârf, constat că totul s-a schimbat. S-a schimbat până în punctul în care am ajuns să nu mai concurez din plăcere. Nu mai am pasiunea pentru asta şi cred că e mai bine să mă retrag acum".

"Au fost multe aspecte care m-au dezamăgit, dar şi multe care m-au făcut să iubesc acest sport. Din păcate balanţa s-a înclinat în direcţia greşită. Aşa că, din păcate, nu voi mai continua. Ar fi bine să pot spune că voi mai sta măcar un an, însă... care e momentul potrivit pentru a te opri? Aşa că am decis să pun punct acum", a spus Stoner.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.