Liviu Dragnea condamnat: ce se întâmplă cu "noul Rapid" şi "noul Scorniceşti" Turris Tr. Măgurele? FC Rapid 1923 a fost asumat de liderul PSD, iar echipa din Teleorman îi aparţine lui Valentin, fiul politicianului. Dragnea a primit 3 ani şi jumătate de închisoare cu executare, sentinţă definitivă

28 mai 2019 84940 afişări Special

UPDATE 28 Mai Liviu Dragnea se află, în prezent, în Penitenciarul Rahova, unde deja a început executarea pedepsei de 3 ani şi 6 luni de închisoare, dar vreme de 21 de zile, liderul PSD se va afla în carantină.

"Deţinuţii sunt supuşi unui examen clinic general, cu scopul depistării bolilor infectocontagioase şi parazitare, semnelor evidente de agresiune, adicţiilor, tulburărilor psihice, riscului de suicid, stabilirii formulei dentare, luându-se măsurile medicale care se impun, inclusiv internarea într-o unitate sanitară", se arată în regulament.

Măsurile ce se impun, conform legii, la primirea în penitenciar a condamnaţilor:

a) efectuarea percheziţiei corporale amănunţite;

b) întocmirea unui inventar al bunurilor personale;

c) efectuarea unui examen clinic general de către personalul de specialitate al penitenciarului, al cărui rezultat este consemnat în fişa medicală;

d) prelevarea amprentelor, urmând ca aceste date să fie transmise şi stocate pe suport hârtie în dosarul individual al persoanei condamnate şi în format electronic în baza de date naţională de comparare a amprentelor;

e) fotografierea, în vederea operaţionalizării documentelor de evidenţă;

f) informarea persoanei condamnate cu privire la drepturile, obligaţiile şi interdicţiile persoanelor condamnate, precum şi cu privire la recompensele care pot fi acordate, abateri şi sancţiuni disciplinare care pot fi aplicate;

g) intervievarea, în vederea stabilirii nevoilor imediate ale persoanei condamnate.


Liviu Dragnea, liderul PSD şi preşedintele Camerei Deputaţilor, a fost condamnat definitiv luni, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la 3 ani şi jumătate de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia Copilului din Teleorman, iar această sentinţă ar putea influenţa soarta a cel puţin două echipe de fotbal: FC Rapid 1923 şi FC Turris Turnu Măgurele.

Ambele formaţii, nou-promovate în Liga 2 după un marş triumfal prin Liga 4 şi Liga 3, au legături directe sau indirecte cu familia politicianului condamnat luni.

Liviu Dragnea, în 2017, despre “noul Rapid”: “O să-l creştem!”. Politicianul este membru de onoare al Clubului Aristocratic Rapid

“Noul Rapid” a fost asumat public şi explicit de liderul PSD încă de acum doi ani, când, aflat în vizită pe şantierul noului stadion din Craiova, a declarat despre club că “o să-l creştem”. Această legătură a lui Dragnea senior cu “noul Rapid” a fost întărită ulterior, în direct la Realitatea TV, de Nicolae Stanciu (prezentat în emisiune drept preşedinte al clubului) şi însuşi primarul Sectorului 1, Daniel Tudorache. Stanciu i-a confirmat moderatoarei Denise Rifai că Dragnea este, “aşa cum aţi spus şi dumneavoastră, patronul echipei”. Edilul Sectorului 1 a explicat, în aceeaşi emisiune, că merge la Dragnea de câte ori are nevoie să discute probleme despre “noul Rapid”, iar şeful său de partid i-a promis că va rezolva problema bazei sportive Pro Rapid.

De la stânga la dreapta: antrenorul Daniel Pancu, avocatul Andrei Nicolescu (partener de afaceri cu Sebi Ghiţă), Victor Angelescu şi primarul Daniel Tudorache la sărbătoarea de după promovarea "noului Rapid" în Liga 2. FOTO: contul de Facebook al FC Rapid 1923

Liviu Dragnea este membru de onoare al Clubului Aristocratic Rapid, organizaţie din care face parte şi generalul de Securitate Vasile Mălureanu, “părintele” din acte al Academiei Rapid, primul nume al clubului care a fost înscris, în 2017, direct în Liga 4.

“Noul Rapid”, ajutat de autorităţile locale şi potopit cu sponsori care fie au legături cu PSD, fie contracte cu Primăria Sectorului 1, a fost între timp adoptat de suporterii Rapidului care a falimentat în 2016. Lângă echipă a apărut şi Victor Angelescu, un tânăr om de afaceri prezentat iniţial ca unul din patroni, cu 40% din acţiuni, dar care nu figurează la Registrul Comerţului decât ca administrator al unui off-shore cipriot intrat în acţionariatul FC Rapid 1923. Publicului i s-a spus că echipa e finanţată de Angelescu, dar în prim-plan a continuat să apară, la fiecare succes, primarul Daniel Tudorache. Acesta a urcat pe podium, a luat medalie şi a îmbrăcat tricoul de campion atât anul trecut, cât şi anul acesta, la fiecare promovare a echipei (din Liga 4 în Liga 3 şi din Liga 3 în Liga 2).

După ce FC Rapid 1923 a promovat matematic în Liga 2, oficialii din acte ai clubului au anunţat public că, în sezonul viitor, vizează promovarea în Liga 1 şi că bugetul va fi de circa 2 milioane de euro. De asemenea, primarul Tudorache a declarat că în scurt timp va fi adus la echipă încă un investitor, care va avea 50% din acţiuni.

Condamnarea lui Dragnea lasă însă echipa fără “patron” şi protector din umbră. Rămâne de văzut dacă “noul Rapid” va reuşi să treacă peste şoc şi să îşi continue drumul spre Liga 1.

Turris Turnu Măgurele: stadion nou, finanţare stabilă, ambiţii mari. Va mai putea conta în lupta pentru promovare?

Valentin Dragnea, fiul politicianului condamnat luni, a venit pe stadionul din Giuleşti anul trecut, la meciul de Cupa României câştigat de Turris Turnu Măgurele pe terenul "noului Rapid". FOTO: Mediafax

Turris Turnu Măgurele, cealaltă formaţie legată de familia Dragnea promovată acum în Liga 2 după ce a defilat prin Liga 4 şi Liga 3, este finanţată direct şi public de Valentin, fiul liderului PSD.

Formaţia din Teleorman a beneficiat, în ultimii ani, de un tratament preferenţial care a stârnit nemulţumiri inclusiv printre primarii PSD din alte localităţi. La Turnu Măgurele s-a construit în pripă un stadion modern, cu toate facilităţile, în timp ce oraşe mari, cu o tradiţie lungă în fotbal (Piteşti, Constanţa, Bacău, Timişoara) încă aşteaptă să fie incluse în programul CNI şi să li se aloce fonduri pentru reconstrucţia arenelor vechi de zeci de ani.

Site-ul riseproject.ro a scris, în ultimii ani, despre legăturile fiului lui Liviu Dragnea cu TelDrum, o companie care câştiga toate contractele cu fonduri publice din Teleorman şi care a intrat în insolvenţă după ce Uniunea Europeană a sesizat fraude uriaşe cu fonduri europene în judeţul respectiv.

Anul trecut, când în România a fost declarată epidemia de pestă porcină, Valentin Dragnea şi-a vândut ferma de porci de la Salcia cu doar câteva zile înainte ca autorităţile să facă anunţul oficial, iar afacerile din acest domeniu să se prăbuşească.

Turris Turnu Măgurele este poreclită şi “noul Scorniceşti”, după numele echipei făcute de Ceauşescu în comuna natală, şi care a ajuns ca în anii 80 să joace în Divizia A după blaturi şi abuzuri care au scandalizat fotbalul românesc. Echipa din Teleorman era considerată de şefii de cluburi din Liga 2, până la condamnarea lui Liviu Dragnea, printre favoritele la o nouă promovare, succesivă, în Liga 1.

Şi în acest caz, este de văzut dacă sentinţa primită de liderul PSD va afecta ambiţiile fiului său, Valentin.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.