Cad măştile: Liviu Dragnea îşi asumă oficial, pentru prima oară, proiectul "Rapid pentru Partid". Liderul PSD despre Academia Rapid: "Vom creşte această echipă!" | VIDEO

10 sep 2017 21196 afişări Comentează şi tu Special
Cad măştile: Liviu Dragnea îşi asumă oficial, pentru prima oară, proiectul "Rapid pentru Partid". Liderul PSD despre Academia Rapid: "Vom creşte această echipă!" | VIDEO Liviu Dragnea a făcut anunţul oficial al asumării Rapidului de către PSD în faţa a zeci de ziarişti, în timp ce se afla în una din porţile noului stadion de la Craiova. FOTO: Mediafax 2 imagini http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/581/7969/16723497/2/vasile-malureanu-general-securitate-5-retusat.jpg

Pentru prima oară de la demararea operaţiunii „Rapid pentru Partid“, proiectul PSD de trecere a marelui club sub control politic a fost asumat de liderul formaţiunii de guvernământ, Liviu Dragnea. Prezent miercuri, 6 septembrie 2017, pe şantierul noului stadion din Craiova, Dragnea a răspuns astfel la întrebarea cine ar trebui să joace acolo la inaugurare: „Ce mi-aş dori eu e imposibil... Cu Rapidul mi-aş dori. Ăla din Liga a 4-a, pe care… o să-l creştem“. Dragnea se referă la Academia Rapid, grupare susţinută de primarul PSD al Sectorului 1, Dan Tudorache.

Se încheie astfel o perioadă în care operaţiunea de preluare a Rapidului nu a fost asumată public, acţiunile petrecându-se pe două paliere: cel vizibil, destinat suporterilor, cu atragerea unor foşti jucători în prima linie, şi cel invizibil, în culise, unde primarul Tudorache a supervizat planul şi acţiunile generalului de Securitate Vasile Mălureanu (detalii aici).


Generalul de brigadă Vasile Mălureanu, fondatorul Academiei Rapid, s-a specializat, în anii '60, sub comanda lui Pleşiţă, în acţiuni de dezinformare-manipulare

Academia Rapid e singura echipă care mai joacă pe stadionul din Giuleşti

ProSport a scris, în ultimele luni, despre toate evenimentele care au însoţit trecerea Rapidului sub controlul PSD (detalii aici). Primele informaţii despre interesul Partidului au venit astă-iarnă, după alegerile parlamentare. Cu timpul, semnalele s-au înmulţit, iar atacul final a început astă-vară. După ce, în luna mai, fostul premier Grindeanu a emis o Hotărâre de Guvern care dădea mână liberă autorităţilor locale în finanţarea cluburilor sportive, lucrurile s-au precipitat.

În acest moment, Academia Primăriei este singura echipă care poartă numele Rapid şi joacă pe arena din Giuleşti. Nou-înfiinţata formaţie Rapid Frumoşii Nebuni ai Giuleştiului, pusă pe picioare şi finanţată de galeria de la Tribuna a II-a, care nu a vrut să intre sub tutela PSD, a încercat să se înscrie în Liga 5, dar a fost refuzată de Asociaţia Municipală de Fotbal (AMFB). AFC Rapid, care a promovat astă-primăvară în Liga 4, a disputat primul meci de pe teren propriu pe stadionul Rocar. Horia Manoliu, preşedintele AFC, a tergiversat semnarea contractului de închiriere a arenei din Giuleşti, iar aceiaşi şefi ai AMFB au refuzat să aprobe ca partida AFC Rapid – Victoria să se joace pe stadionul de lângă Podul Grant.


Primarul Dan Tudorache a fost prezent în tribunele stadionului Dinamo la meciul AS Termo - Academia Rapid 0-2

Generalul Mălureanu şi oamenii săi au încercat încă de la început să elimine celelalte două rivale de pe stadionul Giuleşti, pentru ca Academia Rapid să rămână singură acolo. Responsabililor de la Clubul Sportiv Rapid (care deţine stadionul) li s-a pus pe masă un contract de exclusivitate în valoare de 5.000 de euro pe lună. Răspunsul de la Ministerul Transporturilor a întârziat, existând bănuiala că AFC Rapid şi Rapid Frumoşii Nebuni ar urma să conteste în instanţă. S-au încheiat contracte de închiriere cu fiecare din cele trei echipe, dar acum s-a ajuns tot la situaţia ca unica echipă de pe Giuleşti să fie cea patronată de PSD.

Gruia Stoica, Mohammad Murad, Primăria Sectorului 1 şi casa de pariuri SuperBet, printre sponsorii şi partenerii Academiei Rapid

Planul iniţial prevedea ca Academia Rapid să fie finanţată de la bugetul public, de Primăria Sectorului 1. Această primărie este însă singura din Bucureşti unde PSD nu are majoritatea în Consiliul Local. Propunerea primarului Tudorache a fost respinsă de consilieri, aşa că s-a găsit altă soluţie. A fost introdusă în circuit Asociaţia Rapid Redivivus 2017, creată încă de astă-primăvară de grupul generalului Vasile Mălureanu. Ofiţerul, în calitate de mandatar al Redivivus, a fondat Academia Rapid, apoi au apărut mai mulţi sponsori. Sursele ProSport spun că firma Grup Feroviar Român, a lui Gruia Stoica, finanţează Academia Rapid cu 100.000 de euro. Casa de pariuri SuperBet virează alţi 50.000 de euro. Alţi sponsori şi parteneri ai Academiei Rapid sunt Phoenicia Hotels, aparţinând afaceristului libanez Mohammad Murad (personaj controversat al cărui ultim hotel, pe litoral, a fost inaugurat acum o lună şi jumătate de Liviu Dragnea şi premierul Mihai Tudose), firma de suplimente nutritive şi sportive GNC Live Well şi Primăria Sectorului 1.

Bugetul total al Academiei Rapid trece de 300.000 de euro în acest prim sezon. Suporterii giuleştenilor au aderat deja în număr mare la proiectul PSD. La prima partidă, Academia Rapid - Progresul 2005, scor 13-0, au fost prezenţi în tribune circa 7.000 de spectatori. În etapa a doua, disputată pe stadionul Dinamo, AS Termo - Academia Rapid 0-2, oaspeţii au fost susţinuţi de peste 1.900 de suporteri.

Urmăriţi, mai jos, declaraţia lui Dragnea. Afirmaţiile legate de Rapid sunt făcute chiar la începutul înregistrării.

 

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.