Nicolae Stanciu, manager general la Academia: Rapidul e patronat de domnul Dragnea. Promisiunile preşedintelui PSD pentru clubul înfiinţat astă-vară

16 mar 2018 65404 afişări Fotbal Intern
Nicolae Stanciu, manager general la Academia: Rapidul e patronat de domnul Dragnea. Promisiunile preşedintelui PSD pentru clubul înfiinţat astă-vară Liviu Dragnea, patronul Academiei Rapid. FOTO: Mediafax

Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, şi managerul general al Academiei Rapid, fostul fotbalist rapidist Nicolae Stanciu, au recunoscut în direct, la Realitatea TV, în emisiunea „Talk News“, moderată de Denise Rifai, că în spatele acestui proiect stă voinţa lui Liviu Dragnea.

Se confirmă astfel oficial dezvăluirile ProSport legate de implicarea PSD şi a preşedintelui acestui partid în apariţia Academiei Rapid.

„E adevărat, domnul Liviu Dragnea mi-a promis că baza ProRapid va ajunge la noi în acest retur“

Discuţia din studioul Realitatea TV, purtată pe 8 martie, a început cu primarul Dan Tudorache afirmând că proiectul Academia Rapid nu e unul politic şi că ar fi vorba de o chestiune strict sportivă.

La numai câteva secunde distanţă, însă, noul manager general al Academiei, fostul fotbalist Nicolae Stanciu, a menţionat: „Eu mă aşteptam ca, în afară de Steaua şi de Arcul de Triumf, şi Rapidul să fie prins în proiectul ăsta (n.r. – reconstruirea stadioanelor). Rapidul fiind, aşa cum aţi spus şi dumneavoastră (n.r. – către moderatoarea Denise Rifai), patronat de domnul Dragnea…“.

Moderatoarea Denise Rifai a început să mustăcească, la auzul acestor afirmaţii, şi a intervenit prompt: „Patronat spiritual! Şi, fizic, prin domnul Tudorache!“.

În ultimele secunde ale emisiunii, însuşi primarul Dan Tudorache a recunoscut, la rându-i, că Liviu Dragnea supraveghează traiectoria Academiei Rapid şi e preocupat să îi dea o bază sportivă – tot de la stat: Ce vreau să mai spun... Ştiţi cum vreau eu să vă sprijine politicul (n.r. – li se adresa lui Daniel Pancu şi Daniel Niculae, prezenţi şi ei în studiou)? Ca baza Pro Rapid să ajungă cât mai repede la Primăria Sectorului 1! E adevărat, preşedintele Dragnea, că tot aţi vorbit de el, mi-a promis că va ajunge (n.r. – baza) în acest retur de campionat. Eu iau partea bună şi...“.

Ultimul conducător al României care a patronat din umbră o echipă de fotbal a fost dictatorul Nicolae Ceauşescu, iar clubul favorizat - Steaua Bucureşti. 

Firele care îl leagă pe Liviu Dragnea de Academia Rapid

Denise Rifai a obţinut de la Dan Tudorache şi Nicolae Stanciu confirmarea oficială a implicării lui Liviu Dragnea la Academia Rapid

Publicaţia noastră a primit semnale încă din iarna anului trecut că PSD caută o modalitate de a prelua sub tutelă brandul Rapid, după ce clubul a dat faliment în iunie 2016. Astă-vară, în scenă a apărut primarul Sectorului 1, Daniel Tudorache, care s-a implicat direct în construirea unei noi entităţi botezate oarecum asemănător cu adevărata echipă – Academia Rapid. La club au apărut sponsori apropiaţi de PSD şi au fost cooptaţi mai mulţi fotbalişti de renume din echipa de aur a Rapidului: Daniel Pancu şi Daniel Niculae – în conducere şi pe teren, Constantin Schumacher – antrenor.

Printre cei trei membri fondatori ai Academiei Rapid s-a numărat şi generalul de Securitate Vasile Mălureanu, specializat în perioada lui Nicolae Ceauşescu în urmărirea intelectualilor ostili regimului comunist, iar după Revoluţie – conform unor mărturii – în arderea dosarelor incomode pentru securişti. ProSport a scris aici despre fondatorii din acte ai Academiei.

Cei implicaţi la Academia Rapid au negat tot timpul, vehement, că l-ar avea în spate pe Liviu Dragnea. Acesta este însă membru vechi al Clubului Aristocratic Rapid, organizaţie care s-a implicat, prin intermediul Asociaţiei Redivivus Rapid 2017, în funcţionarea Academiei Rapid.

Astă-toamnă, într-o vizită întreprinsă la stadionul din Craiova, Liviu Dragnea a recunoscut el însuşi că şi-a asumat proiectul Academia Rapid, afirmând că e un club „pe care îl vom creşte“. ProSport a scris aici despre eveniment.

ProSport are informaţii clare că şedinţele importante pentru Academia Rapid se ţin la Primăria Sectorului 1, sub comanda primarului Dan Tudorache.

În acelaşi timp, unul din sfătuitorii edilului este Nicolae Cristescu, patron al Rapidului în perioada 2013-2014 şi apropiat de conducerea PSD. Cristescu a participat, de altfel, astă-vară, la discuţiile purtate de primar cu diversele tabere ale mişcării rapidiste.

Această construcţie - Academia Rapid - nu are însă, legal, nimic în comun, în afara numelui asemănător, cu adevăratul FC Rapid, intrat în faliment în iunie 2016. Momentan, Academia închiriază cu luna marca Rapid de la SC FC Rapid, care este în faliment.

Până acum, conducătorii Academiei au avut trei tentative de a obţine personalitatea juridică pentru acest nume. De fiecare dată, instanţa a respins demersul, menţionând că există deja o asociaţie Rapid (AFC) şi că noua entitate nu poate folosi aceeaşi denumire.

Academia Rapid posedă numai un Certificat de Identitate Sportivă fără valabilitate la FRF, acordat de Direcţia de Sport a Municipiului Bucureşti, şi cu care nu poate promova în Liga 3.

În acest moment, Academia a depus recurs la hotărârea Tribunalului Bucureşti de a respinge acordarea personalităţii juridice şi, în paralel, Asociaţia Redivivus 2017 a cerut dizolvarea AFC Rapid.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.