Impostorii care ne conduc. Ministrul Bogdan Matei, dialog jenant cu campioana mondială Corina Ungureanu după ce gimnasta i-a demascat o minciună. Scena incredibilă de la aeroport: "Aţi fost mai mic decât mine chiar dacă mă priveaţi de sus!"

19 mai 2019 54200 afişări Special
Impostorii care ne conduc. Ministrul Bogdan Matei, dialog jenant cu campioana mondială Corina Ungureanu după ce gimnasta i-a demascat o minciună. Scena incredibilă de la aeroport: "Aţi fost mai mic decât mine chiar dacă mă priveaţi de sus!"
GALERIE (7 de imagini) VEZI GALERIA

Bogdan Matei, ministrul tineretului şi sporturilor, a devenit protagonistul unui episod absolut penibil după ce Corina Ungureanu, fosta campioană mondială la gimnastică, i-a dat în vileag o minciună grosolană.

Aflat în plină campanie electorală, oficialul guvernamental a mers sâmbătă la Arad, unde se desfăşurau finalele Campionatelor Naţionale de gimnastică pentru juniori III. Ministrul a ajuns exact la final, când se derulau ultimele exerciţii, a dat medaliile, s-a pozat şi a plecat, spre stupefacţia celor prezenţi, care s-ar fi aşteptat să fie măcar întrebaţi cum o duc, de ce au nevoie şi cu ce pot fi ajutaţi.

Pe contul oficial de Facebook al MTS a apărut rapid o postare care descria altceva. Într-un limbaj care aminteşte de comunicatele de pe vremea lui Ceauşescu, publicul era informat că „ministrul a asistat azi la finala pe aparate a Campionatului Naţional de Gimnastică rezervat junioarelor III (…). Bogdan Matei a oficiat şi una din festivităţile de premiere, unde a înmânat medalii şi flori sportivei care s-a clasat pe primul loc. Senatorul Mihai Fifor şi directorul general al MTS, Daniel Jianu, au acordat şi ei medalii celorlalte ocupante ale podiumului”. În deschiderea postării, oamenii sunt informaţi şi că ministrul abia a revenit în ţară de la Montreal, unde asistase la Congresul WADA (Agenţia Mondială Antidoping).

Mesajul de pe Facebook de la care a plecat totul. Oficialii MTS au scris că ministrul a participat la finalele de gimnastică, deşi acesta ajunsese la sfârşitul competiţiei

Replica oficială a MTS: „domnişoara Corina Ungureanu, la care campanie vă referiţi, la cea a dvs? Dl Ministru s-a aflat doar pt câteva ore azi la Arad”

Postarea de pe contul MTS a luat capacul de pe oala sub presiune a nemulţumirilor şi, la câteva ore distanţă, Corina Ungureanu, campioană mondială la gimnastică în 1997 şi 1999, acum antrenoare la CS Petrolul Ploieşti, a replicat pe contul de Facebook al MTS, chiar sub comunicatul oficial: “Rectificaţi postarea domnule ministru! Aţi ajuns în sală la ultimele 3 finaliste de la sol şi aţi oficiat premierea! Foarte frumos şi vă mai aşteptăm şi după campanie la competiţiile viitoare!

P.S. Aţi pierdut 3 finale şi jumătate din 4 câte au fost azi”.

Replica dată de Corina Ungureanu pe contul oficial al MTS a generat furia ministrului şi a anturajului său

Mesajul Corinei Ungureanu, care este membră a Partidului Pro România, al lui Victor Ponta, a strâns repede mai multe aprecieri decât chiar postarea MTS!

Războiul a continuat, persoanele care administrează contul oficial de Facebook al MTS răspunzându-i ca la piaţă.

Iată răspunsul MTS, pe Facebook, la observaţia Corinei Ungureanu. Redăm textul exact cum a fost el scris de oficialii ministerului: “domnişoara Corina Ungureanu, la care campanie vă referiţi, la cea a dvs? Dl Ministru s-a aflat doar pt câteva ore azi la Arad şi vă mulţumim pt grija faţă de programul domniei sale. Dar poate a dorit să fie prezent şi la alte competiţii? Ca la atletism de exemplu? Sau să viziteze şi cluburile sportive? Sau să treacă şi pe la stadion, şi pe la bazin?

Gimnastica nu era unicul obiectiv din acea zi”.

Răspunsul de necrezut pe care oficialii responsabili de comunicare din minister l-au postat pe contul oficial după ce Corina Ungureanu le-a atras atenţia că au minţit

Ulterior, mesajul a fost şters. Gimnasta spune că ministrul şi consiliera acestuia au încercat să negocieze, la întâlnirea de pe aeroport, eliminarea ambelor mesaje. “Mi-au spus că dacă îl şterg eu pe al meu, îl şterg şi ei pe al lor. Nu mi-a venit să cred, ziceai că sunt la târg! Le-am spus clar că eu pe al meu nu-l şterg, pentru că e adevărat tot ce am scris. Eu nu am spus că n-o fi fost la alte competiţii, i-am cerut doar să modifice textul care spunea că a asistat la finale, pentru că nu văzuse decât câteva minute din tot concursul, a explicat Corina Ungureanu pentru ProSport.

„Domnul ministru mă invită la dânsul, să mă plâng personal

„Tot ce s-a petrecut pare ireal. Ministrul şi tot cârdul de la PSD au venit la sală când mai erau câteva minute de concurs. Au dat premiile, şi-au făcut pozele pentru campanie şi au plecat. Eram toţi furioşi. Dar jur că n-aveam de gând nici măcar atunci să comentez în vreun fel. Mă gândeam să-i las în plata Domnului. Eu sunt membru ProRomânia, dar pe cuvântul meu că până acum n-am zis nimic, nu m-am băgat, nici n-aveam de gând să zic ceva. Însă pe urmă am văzut postarea lor de pe contul MTS, unde se lăudau şi minţeau că aşa şi pe dincolo. Mă vezi că sunt mai colerică, am început să fierb. Chiar şi atunci le-am scris decent, le-am spus să rectifice şi să scrie conform cu ce a fost acolo. M-am trezit cu răspunsul ironic al domnului ministru“, a povestit Corina Ungureanu pentru ProSport.

„Am călătorit în acelaşi avion cu ministrul şi ceilalţi de la PSD, la câteva scaune distanţă. În aeroport, m-am dus la el, să discut. Nu mi-a venit să cred cum mi-a vorbit. Atât de arogant, atât de rupt de realitate... Mi-am dat seama atunci că omul ăsta pur şi simplu nu ştie pe ce lume este! Culmea e că mi-a reproşat mie că nu ştiu care e situaţia reală în ţară! Mi-a spus că ne-a mărit salariile, că n-am fost la el să-mi spun păsurile. Păi, ce salarii ne-a mărit? 300 de lei, care sunt banii de indemnizaţie? Iar chestia asta cu dusul la el... Aşa se rezolvă problemele? Să meargă angajaţii personal? El nu ştie ce se întâmplă în sistem? Cade tencuiala pe noi, condiţiile sunt mizerabile, mergem la concursuri pe banii noştri. Despre ce vorbim? Situaţia din sportul românesc e dezastruoasă. Totul la pământ. Şi domnul ministru mă invită la dânsul, să mă plâng personal”, a mai declarat campioana mondială.

Aceasta a subliniat că demersul n-are nicio legătură cu opţiunile sale politice: “E adevărat că am aderat politic la un partid, dar această discuţie n-are nicio legătură. Chiar am stat departe până acum de orice subiect, mi-am văzut de sportul meu. Şi aşa voi face şi în continuare. A fost vorba strict de această situaţie particulară, în care atâţia oameni am fost sfidaţi. Ce se consideră? Că suntem toţi proşti şi că plecăm capul şi tăcem? Că murim în tăcere? Uite că au greşit!”.

„Vă mulţumesc că mi-aţi reamintit cât de mici sunteţi voi ăştia care vă numiţi şefi în guvern acum!”

Corina Ungureanu a revenit duminică dimineaţa pe contul personal de Facebook, povestind continuarea acestui incident.

Iată mesajul fostei campioane:LECŢIA MEA DE PATRIOTISM PRIMITA IERI DE LA DOMNUL MINISTRU AL SPORTULUI -BOGDAN MATEI in aeroportul Otopeni la sosiri in asteptarea bagajului!

De unde a plecat povestea? Terminam finalele pe aparate de la Arad. Prezenti in sala mai toata familia gimnasticii feminine, plus picii de 9-10 ani. Ajunge delegatia PSD ( ministru MTS, domnul Jianu, domnul Chifor si inca caţiva pe care nu stiu cum ii cheama). Au ajuns la sala la finalul concursului cand mai erau 3 gimnaste la sol de concurat, au efectuat premierea si au plecat. Noi, antrenorii, ne astepram sa ne intrebe ce ne doare daca tot au ajuns, fie si campanie, fie si doar pentru a da bine, dar veniti oameni buni 5 minute si ne salutati macar! NIMIC! Au plecat!

Vad postare pe paginile de FB ale MTS si a domnului ministru in care spune ca a asistat la finale. I-am scris sa rectifice si i-am recomandat ca simplu antrenor si angajat al MTS sa continue campania si dupa 26 mai, ca il asteptam la cat mai multe concursuri sa vada cum cresc sportivii nostri dar si in salile de antrenament nu doar din gimnatica! Domnul Matei s-a suparat pe mine si mi-a transmis ca ar dori sa vorbeasca cu mine. Bun...Il astept la sosiri, ma duc, ma prezint si mi-o iau cu patriotism dragi prieteni -)))) Dupa postarea mizerabila la adresa mea de pe pagina de FB a Ministerului, 40 min in zbor, recunosc ca fierbeam si eu -)))))

Am vorbit cam 10 minute. Eu insotita de o gimnasta de 10 ani si dumnealui de catre doua persoane, restul delegatiei PSD asistau de la distanta. Nu mi-a fost dat pana acum sa intalnesc un om politic si am intalnit destui...sa-mi vorbeasca cu atata lipsa de respect!!! 

Ce imi amintesc:

ministru - d-ra Ungureanu, vedeti ca sunteti rupta de realitatea sportului?

eu-da, domnule ministru, o sa ma trezesc cand o sa-mi cada sala in cap si tencuiala din tavan in cap la copii in antrenamente

ministru- v-am dat bani la federatie!!!

eu- dvs nu stiti nici dupa atata timp ca federatia nu are cum sa finanteze cluburile??? NU PERMITE LEGEA!

ministru- scot postarea daca o scoateti si dvs, d-ra Ungureanu

eu- nu scot nimic ca eu sunt un civil si inca am voie sa vorbesc adevar, dvs sunteti demnitar si ati coborat foarte mult cand mi-ati raspuns la " mişto" de pe pagina oficiala la MTS. 

ministru- ati venit vreodata la mine sa-mi cereti ceva?

eu- nu este treaba mea sa vin la dvs la MTS sa cer! E treaba dvs sa va ingrijiti de noi, angajatii dvs ca doar de asta sunteti pusi acolo!!!

Si in incheiere mi-a dat o " palma" verbala de m-a linistit domnul Matei si m-a pus la locul meu -)) " D-ră, va respect ca sportiv dar ca om, NU! " trebuia sa-mi spuna de la inceput asta si nu mai pierdeam 10 min din timpul dumnealui si nici al meu!

P.s singurul martor la discutie, gimnasta mea care ma insotea la vederea parintilor ei in aeroport: " mami, domnul ala inalt cu ochelari i-a spus domnisoarei ca nu o respecta ca om! "

Asta a fost lectia primita de mine de la " capul" sportului.

Va transmit domnule ministru, ca oamenii de sport, sunt oameni demni si muncitori si sunt mandra ca fac parte dintre ei!

SI DA, DA, DA, SUNT PRO ROMANIA DE AZI MAI MULT CA NICIODATA SI VA MULTUMESC CA MI-ATI REAMINTIT CAT DE MICI SUNTETI VOI ASTIA CARE VA NUMITI ŞEFI IN GUVERN ACUM!

ATI FOST MAI MIC DECAT MINE CHIAR DACA MA PRIVEATI DE SUS DE LA PROBABIL 1.90 AI DVS! ASTA E, AM DOAR 1.56 ...“.

Replica ministrului a venit tot pe Facebook: "Ca bărbat poate nu am folosit cea mai elegantă remarcă"

Duminică după-amiază, ministrul Bogdan Matei a răspuns pe contul său de Facebook. Mesajul este unul împăciuitor, politicianul cerându-şi scuze "ca bărbat" pentru modul în care i s-a adresat campioanei mondiale pe aeroport.

Iată mesajul postat de ministrul Bogdan Matei pe contul său de Facebook. ProSport redă exact textul, inclusiv greşelile gramaticale ale înaltului oficial guvernamental.

"Observ cu amărăciune că ia o foarte mare amploare un dialog pe care l-am purtat sâmbătă seară la Otopeni cu fosta gimnastă Corina Ungureanu.
 
Ca atare, mă simt nevoit să fac câteva precizări:
 
1. Dacă domnişoara Ungureanu doreşte să avem un dialog calm şi să ne spună ce nevoi are şi cum am putea să o sprijinim mai mult, are uşa oricând deschisă la noi, iar eu personal o aştept cu drag pentru a o asculta. Inclusiv pentru a-mi cere scuze pentru dialogul de la aeroport, ca bărbat poate nu am folosit cea mai elegantă remarcă.
 
2. În privinţa reproşului că nu am asistat la toată finala de sâmbătă, da, aşa este, pentru că nu am avut cum. În cele câteva ore petrecute la Arad am fost şi la campionatele de atletism, i-am vizitat şi pe micii boxeri, am fost şi la stadionul Lipova, şi la bazinul Delfinul, m-am întâlnit şi cu conducerea DJTS. În scurtul timp avut la dispoziţie, am încercat să mă împart în cât mai multe locuri pentru a avea dialog cu cât mai multă lume.
 
3. Gimnastica este un sport pe care îl sprijinim cât putem. Chiar am mărit în acest an bugetul gimnasticii româneşti, creşterea fiind substanţială. Finanţăm inclusiv clubul unde domnişoara Ungureanu îşi desfăşoară activitatea, şi ea ştie foarte bine acest lucru.
 
4. Chiar luni voi solicita directorului de la clubul unde antrenează domnişoara Ungureanu, să ne prezinte situaţia reală şi să găsim soluţii pentru a remedia problemele semnalate de ea. 
În cele 6 luni de mandat am vizitat zeci de baze sportive şi am dialogat cu sute de sportivi, antrenori şi oameni din sport, încercând în permanenţă să rezolv cât mai multe dintre problemele semnalate şi să fiu cât mai aproape de nevoile sportivilor, situaţie în care, repet, mă mâhnesc asemenea dispute create artificial şi care nu pun într-o lumină corectă activitatea noastră de la Ministerul Tineretului şi Sportului."

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.