Impostorii care ne conduc. Ministrul Bogdan Matei, dialog jenant cu campioana mondială Corina Ungureanu după ce gimnasta i-a demascat o minciună. Scena incredibilă de la aeroport: „Ați fost mai mic decât mine chiar dacă mă priveați de sus!”

Autor: Matei Udrea Publicat: 19 May. 2019, 16:17 Actualizat: 20 May. 2019, 10:25 Gimnastica

Bogdan Matei, ministrul tineretului și sporturilor, a devenit protagonistul unui episod absolut penibil după ce Corina Ungureanu, fosta campioană mondială la gimnastică, i-a dat în vileag o minciună grosolană.

Aflat în plină campanie electorală, oficialul guvernamental a mers sâmbătă la Arad, unde se desfășurau finalele Campionatelor Naționale de gimnastică pentru juniori III. Ministrul a ajuns exact la final, când se derulau ultimele exerciții, a dat medaliile, s-a pozat și a plecat, spre stupefacția celor prezenți, care s-ar fi așteptat să fie măcar întrebați cum o duc, de ce au nevoie și cu ce pot fi ajutați.

Pe contul oficial de Facebook al MTS a apărut rapid o postare care descria altceva. Într-un limbaj care amintește de comunicatele de pe vremea lui Ceaușescu, publicul era informat că „ministrul a asistat azi la finala pe aparate a Campionatului Național de Gimnastică rezervat junioarelor III (…). Bogdan Matei a oficiat și una din festivitățile de premiere, unde a înmânat medalii și flori sportivei care s-a clasat pe primul loc. Senatorul Mihai Fifor și directorul general al MTS, Daniel Jianu, au acordat și ei medalii celorlalte ocupante ale podiumului”. În deschiderea postării, oamenii sunt informați și că ministrul abia a revenit în țară de la Montreal, unde asistase la Congresul WADA (Agenția Mondială Antidoping).

Mesajul de pe Facebook de la care a plecat totul. Oficialii MTS au scris că ministrul a participat la finalele de gimnastică, deși acesta ajunsese la sfârșitul competiției

Replica oficială a MTS: „domnișoara Corina Ungureanu, la care campanie vă referiți, la cea a dvs? Dl Ministru s-a aflat doar pt câteva ore azi la Arad”

Postarea de pe contul MTS a luat capacul de pe oala sub presiune a nemulțumirilor și, la câteva ore distanță, Corina Ungureanu, campioană mondială la gimnastică în 1997 și 1999, acum antrenoare la CS Petrolul Ploiești, a replicat pe contul de Facebook al MTS, chiar sub comunicatul oficial: „Rectificați postarea domnule ministru! Ați ajuns în sală la ultimele 3 finaliste de la sol și ați oficiat premierea! Foarte frumos și vă mai așteptăm și după campanie la competițiile viitoare!

P.S. Ați pierdut 3 finale și jumătate din 4 câte au fost azi„.


Replica dată de Corina Ungureanu pe contul oficial al MTS a generat furia ministrului și a anturajului său
 

Mesajul Corinei Ungureanu, care este membră a Partidului Pro România, al lui Victor Ponta, a strâns repede mai multe aprecieri decât chiar postarea MTS!

Războiul a continuat, persoanele care administrează contul oficial de Facebook al MTS răspunzându-i ca la piață.

Iată răspunsul MTS, pe Facebook, la observația Corinei Ungureanu. Redăm textul exact cum a fost el scris de oficialii ministerului: „domnișoara Corina Ungureanu, la care campanie vă referiți, la cea a dvs? Dl Ministru s-a aflat doar pt câteva ore azi la Arad și vă mulțumim pt grija față de programul domniei sale. Dar poate a dorit să fie prezent și la alte competiții? Ca la atletism de exemplu? Sau să viziteze și cluburile sportive? Sau să treacă și pe la stadion, și pe la bazin?
Gimnastica nu era unicul obiectiv din acea zi
„.


Răspunsul de necrezut pe care oficialii responsabili de comunicare din minister l-au postat pe contul oficial după ce Corina Ungureanu le-a atras atenția că au mințit

Ulterior, mesajul a fost șters. Gimnasta spune că ministrul și consiliera acestuia au încercat să negocieze, la întâlnirea de pe aeroport, eliminarea ambelor mesaje. „Mi-au spus că dacă îl șterg eu pe al meu, îl șterg și ei pe al lor. Nu mi-a venit să cred, ziceai că sunt la târg! Le-am spus clar că eu pe al meu nu-l șterg, pentru că e adevărat tot ce am scris. Eu nu am spus că n-o fi fost la alte competiții, i-am cerut doar să modifice textul care spunea că a asistat la finale, pentru că nu văzuse decât câteva minute din tot concursul, a explicat Corina Ungureanu pentru ProSport.

„Domnul ministru mă invită la dânsul, să mă plâng personal

„Tot ce s-a petrecut pare ireal. Ministrul și tot cârdul de la PSD au venit la sală când mai erau câteva minute de concurs. Au dat premiile, și-au făcut pozele pentru campanie și au plecat. Eram toți furioși. Dar jur că n-aveam de gând nici măcar atunci să comentez în vreun fel. Mă gândeam să-i las în plata Domnului. Eu sunt membru ProRomânia, dar pe cuvântul meu că până acum n-am zis nimic, nu m-am băgat, nici n-aveam de gând să zic ceva. Însă pe urmă am văzut postarea lor de pe contul MTS, unde se lăudau și mințeau că așa și pe dincolo. Mă vezi că sunt mai colerică, am început să fierb. Chiar și atunci le-am scris decent, le-am spus să rectifice și să scrie conform cu ce a fost acolo. M-am trezit cu răspunsul ironic al domnului ministru”, a povestit Corina Ungureanu pentru ProSport.

„Am călătorit în același avion cu ministrul și ceilalți de la PSD, la câteva scaune distanță. În aeroport, m-am dus la el, să discut. Nu mi-a venit să cred cum mi-a vorbit. Atât de arogant, atât de rupt de realitate… Mi-am dat seama atunci că omul ăsta pur și simplu nu știe pe ce lume este! Culmea e că mi-a reproșat mie că nu știu care e situația reală în țară! Mi-a spus că ne-a mărit salariile, că n-am fost la el să-mi spun păsurile. Păi, ce salarii ne-a mărit? 300 de lei, care sunt banii de indemnizație? Iar chestia asta cu dusul la el… Așa se rezolvă problemele? Să meargă angajații personal? El nu știe ce se întâmplă în sistem? Cade tencuiala pe noi, condițiile sunt mizerabile, mergem la concursuri pe banii noștri. Despre ce vorbim? Situația din sportul românesc e dezastruoasă. Totul la pământ. Și domnul ministru mă invită la dânsul, să mă plâng personal”, a mai declarat campioana mondială.

Aceasta a subliniat că demersul n-are nicio legătură cu opțiunile sale politice: „E adevărat că am aderat politic la un partid, dar această discuție n-are nicio legătură. Chiar am stat departe până acum de orice subiect, mi-am văzut de sportul meu. Și așa voi face și în continuare. A fost vorba strict de această situație particulară, în care atâția oameni am fost sfidați. Ce se consideră? Că suntem toți proști și că plecăm capul și tăcem? Că murim în tăcere? Uite că au greșit!”.

„Vă mulțumesc că mi-ați reamintit cât de mici sunteți voi ăștia care vă numiți șefi în guvern acum!”

Corina Ungureanu a revenit duminică dimineața pe contul personal de Facebook, povestind continuarea acestui incident.

Iată mesajul fostei campioane:LECȚIA MEA DE PATRIOTISM PRIMITA IERI DE LA DOMNUL MINISTRU AL SPORTULUI -BOGDAN MATEI in aeroportul Otopeni la sosiri in asteptarea bagajului!
De unde a plecat povestea? Terminam finalele pe aparate de la Arad. Prezenti in sala mai toata familia gimnasticii feminine, plus picii de 9-10 ani. Ajunge delegatia PSD ( ministru MTS, domnul Jianu, domnul Chifor si inca cațiva pe care nu stiu cum ii cheama). Au ajuns la sala la finalul concursului cand mai erau 3 gimnaste la sol de concurat, au efectuat premierea si au plecat. Noi, antrenorii, ne astepram sa ne intrebe ce ne doare daca tot au ajuns, fie si campanie, fie si doar pentru a da bine, dar veniti oameni buni 5 minute si ne salutati macar! NIMIC! Au plecat!
Vad postare pe paginile de FB ale MTS si a domnului ministru in care spune ca a asistat la finale. I-am scris sa rectifice si i-am recomandat ca simplu antrenor si angajat al MTS sa continue campania si dupa 26 mai, ca il asteptam la cat mai multe concursuri sa vada cum cresc sportivii nostri dar si in salile de antrenament nu doar din gimnatica! Domnul Matei s-a suparat pe mine si mi-a transmis ca ar dori sa vorbeasca cu mine. Bun…Il astept la sosiri, ma duc, ma prezint si mi-o iau cu patriotism dragi prieteni -)))) Dupa postarea mizerabila la adresa mea de pe pagina de FB a Ministerului, 40 min in zbor, recunosc ca fierbeam si eu -)))))
Am vorbit cam 10 minute. Eu insotita de o gimnasta de 10 ani si dumnealui de catre doua persoane, restul delegatiei PSD asistau de la distanta. Nu mi-a fost dat pana acum sa intalnesc un om politic si am intalnit destui…sa-mi vorbeasca cu atata lipsa de respect!!! 
Ce imi amintesc:
ministru – d-ra Ungureanu, vedeti ca sunteti rupta de realitatea sportului?
eu-da, domnule ministru, o sa ma trezesc cand o sa-mi cada sala in cap si tencuiala din tavan in cap la copii in antrenamente
ministru- v-am dat bani la federatie!!!
eu- dvs nu stiti nici dupa atata timp ca federatia nu are cum sa finanteze cluburile??? NU PERMITE LEGEA!
ministru- scot postarea daca o scoateti si dvs, d-ra Ungureanu
eu- nu scot nimic ca eu sunt un civil si inca am voie sa vorbesc adevar, dvs sunteti demnitar si ati coborat foarte mult cand mi-ati raspuns la ” mișto” de pe pagina oficiala la MTS. 
ministru- ati venit vreodata la mine sa-mi cereti ceva?
eu- nu este treaba mea sa vin la dvs la MTS sa cer! E treaba dvs sa va ingrijiti de noi, angajatii dvs ca doar de asta sunteti pusi acolo!!!
Si in incheiere mi-a dat o ” palma” verbala de m-a linistit domnul Matei si m-a pus la locul meu -)) ” D-ră, va respect ca sportiv dar ca om, NU! ” trebuia sa-mi spuna de la inceput asta si nu mai pierdeam 10 min din timpul dumnealui si nici al meu!
P.s singurul martor la discutie, gimnasta mea care ma insotea la vederea parintilor ei in aeroport: ” mami, domnul ala inalt cu ochelari i-a spus domnisoarei ca nu o respecta ca om! „
Asta a fost lectia primita de mine de la ” capul” sportului.
Va transmit domnule ministru, ca oamenii de sport, sunt oameni demni si muncitori si sunt mandra ca fac parte dintre ei!
SI DA, DA, DA, SUNT PRO ROMANIA DE AZI MAI MULT CA NICIODATA SI VA MULTUMESC CA MI-ATI REAMINTIT CAT DE MICI SUNTETI VOI ASTIA CARE VA NUMITI ȘEFI IN GUVERN ACUM!
ATI FOST MAI MIC DECAT MINE CHIAR DACA MA PRIVEATI DE SUS DE LA PROBABIL 1.90 AI DVS! ASTA E, AM DOAR 1.56 …”.

Replica ministrului a venit tot pe Facebook: „Ca bărbat poate nu am folosit cea mai elegantă remarcă”

Duminică după-amiază, ministrul Bogdan Matei a răspuns pe contul său de Facebook. Mesajul este unul împăciuitor, politicianul cerându-și scuze „ca bărbat” pentru modul în care i s-a adresat campioanei mondiale pe aeroport.

Iată mesajul postat de ministrul Bogdan Matei pe contul său de Facebook. ProSport redă exact textul, inclusiv greșelile gramaticale ale înaltului oficial guvernamental.

„Observ cu amărăciune că ia o foarte mare amploare un dialog pe care l-am purtat sâmbătă seară la Otopeni cu fosta gimnastă Corina Ungureanu.
 
Ca atare, mă simt nevoit să fac câteva precizări:
 
1. Dacă domnișoara Ungureanu dorește să avem un dialog calm și să ne spună ce nevoi are și cum am putea să o sprijinim mai mult, are ușa oricând deschisă la noi, iar eu personal o aștept cu drag pentru a o asculta. Inclusiv pentru a-mi cere scuze pentru dialogul de la aeroport, ca bărbat poate nu am folosit cea mai elegantă remarcă.
 
2. În privința reproșului că nu am asistat la toată finala de sâmbătă, da, așa este, pentru că nu am avut cum. În cele câteva ore petrecute la Arad am fost și la campionatele de atletism, i-am vizitat și pe micii boxeri, am fost și la stadionul Lipova, și la bazinul Delfinul, m-am întâlnit și cu conducerea DJTS. În scurtul timp avut la dispoziție, am încercat să mă împart în cât mai multe locuri pentru a avea dialog cu cât mai multă lume.
 
3. Gimnastica este un sport pe care îl sprijinim cât putem. Chiar am mărit în acest an bugetul gimnasticii românești, creșterea fiind substanțială. Finanțăm inclusiv clubul unde domnișoara Ungureanu își desfășoară activitatea, și ea știe foarte bine acest lucru.
 
4. Chiar luni voi solicita directorului de la clubul unde antrenează domnișoara Ungureanu, să ne prezinte situația reală și să găsim soluții pentru a remedia problemele semnalate de ea. 
În cele 6 luni de mandat am vizitat zeci de baze sportive și am dialogat cu sute de sportivi, antrenori și oameni din sport, încercând în permanență să rezolv cât mai multe dintre problemele semnalate și să fiu cât mai aproape de nevoile sportivilor, situație în care, repet, mă mâhnesc asemenea dispute create artificial și care nu pun într-o lumină corectă activitatea noastră de la Ministerul Tineretului și Sportului.”

 

 

Autor: Matei Udrea Publicat: 19 May. 2019, 16:17 Actualizat: 20 May. 2019, 10:25 Gimnastica
Pe aceeași temă
Scene-șoc în lumea manelelor. După Florin Salam, și Tzanca Uraganul a fost rupt cu bătaia de interlopi, în timp ce cânta
Scene-șoc în lumea manelelor. După Florin Salam, și Tzanca Uraganul a fost rupt cu bătaia de interlopi, în timp ce cânta
Poliţişti aflaţi în misiune, deposedaţi de arme şi bătuţi crunt de un clan de romi. Agenţii au apucat să tragă 12 focuri
Poliţişti aflaţi în misiune, deposedaţi de arme şi bătuţi crunt de un clan de romi. Agenţii au apucat să tragă 12 focuri
Cutremur major! Seism cu magnitudinea de 6,3! Autoritatile, in alerta
Cutremur major! Seism cu magnitudinea de 6,3! Autoritatile, in alerta
Un copil de 6 ani din Cluj a început să vorbească la grădiniţă. Peste scurt timp, educatoarea a sunat la 112 / Părinţii, condamnaţi!
Un copil de 6 ani din Cluj a început să vorbească la grădiniţă. Peste scurt timp, educatoarea a sunat la 112 / Părinţii, ...
„El ar fi varianta pentru echipa nationala!” Favoritul lui Meme pentru banca Romaniei: „De Dan Petrescu nu comentez!”
„El ar fi varianta pentru echipa nationala!” Favoritul lui Meme pentru banca Romaniei: „De Dan Petrescu nu comentez!”
Gheorghe Dinca a marturisit tot, dupa 5 luni de interogari! A spus unde este Luiza Melencu. Familia este in stare de soc
Gheorghe Dinca a marturisit tot, dupa 5 luni de interogari! A spus unde este Luiza Melencu. Familia este in stare de soc
ȚEAPĂ CLASICĂ. Passat din Germania, revândut în România. Câţi KM a pierdut pe drum?
ȚEAPĂ CLASICĂ. Passat din Germania, revândut în România. Câţi KM a pierdut pe drum?
Viaţa la bordul „oraşelor plutitoare“ ale Marinei Regale a Marii Britanii: cum
arată cele două nave uriaşe
Viaţa la bordul „oraşelor plutitoare“ ale Marinei Regale a Marii Britanii: cum arată cele două nave uriaşe
Dacia revine în forţă şi dă LOVITURA care aruncă în aer Volkswagen şi Ford
Dacia revine în forţă şi dă LOVITURA care aruncă în aer Volkswagen şi Ford
Metoda SEXUALĂ revoluţionară la care nimeni nu poate rezista. Avantajele sunt uriaşe
Metoda SEXUALĂ revoluţionară la care nimeni nu poate rezista. Avantajele sunt uriaşe
Măsura şoc luată de PNL la nici două săptămâni după ce au venit la putere. Anunţul a fost făcut chiar de premier
Măsura şoc luată de PNL la nici două săptămâni după ce au venit la putere. Anunţul a fost făcut chiar de premier
BREAKING NEWS | Se ştie numele noului selecţioner. Anunţul oficial făcut de federaţie la o zi după Spania - România 5-0
BREAKING NEWS | Se ştie numele noului selecţioner. Anunţul oficial făcut de federaţie la o zi după Spania - România 5-0
Dăncilă a aruncat internetul în aer! Ce au făcut românii imediat după dezbatere
Dăncilă a aruncat internetul în aer! Ce au făcut românii imediat după dezbatere
Cum arată părinții lui Klaus Iohannis și de ce locuiesc încă în Germania. FOTO
Cum arată părinții lui Klaus Iohannis și de ce locuiesc încă în Germania. FOTO
Istoria vibratorului: a fost inventat pentru a trata depresia şi anxietatea
Istoria vibratorului: a fost inventat pentru a trata depresia şi anxietatea
Dumnezeule, ce TRAGEDIE! A fost gasita MOARTA in casa. Toata tara e in SOC
Dumnezeule, ce TRAGEDIE! A fost gasita MOARTA in casa. Toata tara e in SOC
Dezastru la cursul valutar în România: 1 Euro = 5.00 lei
Dezastru la cursul valutar în România: 1 Euro = 5.00 lei
Mai multe tinere şi minore au acceptat invitaţia unui milionar de 50 de ani de a petrece pe IAHTUL lui în weekend. Au crezut că au avut parte de momente de neuitat, dar, la câteva zile după aceea, fetele au fost contactate de POLIŢIE: „Avem veşti proaste pentru voi...”
Mai multe tinere şi minore au acceptat invitaţia unui milionar de 50 de ani de a petrece pe IAHTUL lui în weekend. Au ...
O adolescentă i-a trimis un selfie provocator unui bărbat din Vrancea. Ce a urmat e TERIFIANT / DIICOT a preluat cazul
O adolescentă i-a trimis un selfie provocator unui bărbat din Vrancea. Ce a urmat e TERIFIANT / DIICOT a preluat cazul
România va fi acoperită de îngheţ. Avertisment ANM: Când îşi va intra iarna în drepturi
România va fi acoperită de îngheţ. Avertisment ANM: Când îşi va intra iarna în drepturi
Mega-scandal la Chefi la Cuțite de la Antena 1! O concurentă îl acuză pe Chef Cătălin Scărlătescu de hărțuire: „S-a băgat în mine și..”
Mega-scandal la Chefi la Cuțite de la Antena 1! O concurentă îl acuză pe Chef Cătălin Scărlătescu de hărțuire: ...
Andreea Antonescu a rupt tacerea! Vedeta a rabufnit dupa despartire. Ce a declarat despre iubitul tinerel: 'Adevărul este altul, cu totul altul'
Andreea Antonescu a rupt tacerea! Vedeta a rabufnit dupa despartire. Ce a declarat despre iubitul tinerel: 'Adevărul este ...
Valentina Pelinel si Cristi Borcea, mai indragostiti ca niciodata la botezul fiicei Ancai Serea! Gestul facut de afacerist pentru sotia lui
Valentina Pelinel si Cristi Borcea, mai indragostiti ca niciodata la botezul fiicei Ancai Serea! Gestul facut de afacerist ...
Video : Și-a cumpărat o mașină SECOND-HAND, dar în service mecanicii i-au dat VESTEA
Video : Și-a cumpărat o mașină SECOND-HAND, dar în service mecanicii i-au dat VESTEA
FOTO. Imagini intime INCENDIARE cu Roxana Vancea şi iubitul ei plin de muşchi au ajuns pe net!
FOTO. Imagini intime INCENDIARE cu Roxana Vancea şi iubitul ei plin de muşchi au ajuns pe net!
Dezvăluiri fără perdea: cum au ajuns să se iubească preşedintele Klaus Iohannis şi soţia lui, Carmen!
Dezvăluiri fără perdea: cum au ajuns să se iubească preşedintele Klaus Iohannis şi soţia lui, Carmen!
Andreea Bălan trece prin MOMENTE DE GROAZĂ! Fiica ei a înghițit ceva și a leșinat!
Andreea Bălan trece prin MOMENTE DE GROAZĂ! Fiica ei a înghițit ceva și a leșinat!
Horoscop zilnic – 20 Noiembrie 2019 – Zodia Pești
Horoscop zilnic – 20 Noiembrie 2019 – Zodia Pești