EXCLUSIV | Ultima ofertă a lui Becali pentru Armată: vrea să închirieze stadionul Steaua fără tribuna oficială

3 oct 2015 19074 afişări Special
EXCLUSIV | Ultima ofertă a lui Becali pentru Armată: vrea să închirieze stadionul Steaua fără tribuna oficială
  • Gigi Becali caută mijloace prin care să micşoreze pretenţiile CSA Steaua cu privire la cuantumul chiriei pentru stadionul Steaua. Finanţatorul FCSB vrea stadionul însă fără tribuna oficială, una pe care consideră că o deţine după investiţiile făcute acolo
  • Dacă până la evacuarea din Ghencea chiria plătită de FCSB era de 24.400 de euro pe meci, evaluarea Complexului Sportiv Steaua ar putea obliga Armata să solicite o chirie de circa 100.000 de euro pe lună, mult peste cât vrea Becali să plătească

Negocierile dintre Clubul Sportiv al Armatei Steaua şi FCSB pentru dreptul ultimilor de a folosi Complexul Sportiv Steaua continuă. Oamenii care trebuie să reprezinte interesele statului român în acest caz au primit o propunere cel puţin ciudată prin intermediul lui Valeriu Argăseală, omul detaşat de Gigi Becali pentru a-l reprezenta în negocieri. Astfel, FCSB le-a propus celor de la CSA Steaua să permită clubului de fotbal închirierea stadionului din Bd. Ghencea, însă fără tribuna oficială a arenei. Sursele ProSport indică faptul că propunerea inedită vine ca urmare a unui şir de încercări pe care FCSB le are pentru a ţine cât mai scăzut preţul chiriei.

Aşa cum ProSportscria la mijlocul lunii septembrie, Gigi Becali nu întâmpină rezistenţă în încercarea de a se folosi din nou de baza sportivă din Complexul Sportiv Steaua fără să plătească o chirie pe măsură. Colonelul George Boroi, preşedintele Clubului Sportiv al Armatei şi cel care trebuie să reprezinte interesele statului în această problemă, s-a dovedit extrem de maleabil în ceea ce priveşte dorinţa lui Becali, însă până în acest moment nu a fost luată o decizie finală pentru că nicio propunere a finanţatorului FCSB nu s-a încadrat în limitele legii cu privire la cuantumul chiriei. Din acest motiv a fost refuzat şi a reacţionat dur în public: ”Lui Boroi, ce să-i zic eu lui Boroi? Ştiţi de ce îşi permite (n.r. Boroi)? Pentru că nu se pricepe. Dacă ei vor palmaresul, să ia ei echipa, de ce nu vor să o ia? Ce proceduri legale? Care proceduri? Să facă licitaţie şi pentru stadion. Să facă ce vor. Dacă vor să distruga echipa, să o distrugă. Ţin stadionul ăla să facă gratare acolo şi să bea bere. Şi joacă după aia 20 de minute”.

Inedita oferă a lui Becali, închirierea stadionului fără tribuna oficială, nu înseamnă neapărat că acesta nu va mai folosi facilităţile de acolo. Potrivit propriilor declaraţii, finanţatorul FCSB crede că tribuna oficială îi aparţine şi nu vrea să mai plătească chirie pentru ea. ”Tot ce e la tribuna oficială, lifturi, lumini, camere de luat vederi, toate sunt ale mele pentru că le-am cumpărat de la executorul judecătoresc. Dacu eu iau alea de acolo, ei ar rămâne fără nimic”, ameninţa Becali. 

100.000 de euro pe lună, chiria legală pentru Complexul Sportiv Steaua?

Potrivit surselor ProSport, evaluarea potenţialului bazei sportive ar indica faptul că doritorii trebuie să plătească peste 100.000 de euro pe lună drept chirie, mult peste cât vrea Becali să plătească. Potrivit Hotărârii de Guvern nr. 373/2003 privind aprobarea închirierii unei părţi a unui imobil aflat în domeniul public al statului şi în administrarea Ministerului Apărării Naţionale trebuie organizată o licitaţie publică pentru închirierea suprafeţei din Ghencea. Această suma i-ar asigura clubului lui Becali accesul pe întregul complex care cuprinde, pe lânga stadionul principal, alte două terenuri cu iarbă naturală, unul acoperit cu iarbă sintetică, vestiare pentru juniori şi un teren cu iarbă sintetică de dimensiuni reduse. 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.