UTA și Voluntari, bătaie pe puncte în „zona roșie”! Ce spun Balint și Ciobotariu înaintea meciului de la Arad

Redactor:
Călin Mnerie
UTA și Voluntari, bătaie pe puncte în „zona roșie”! Ce spun Balint și Ciobotariu înaintea meciului de la Arad
  • Publicat:

UTA a încheiat seria de 8 meciuri fără victorie cu trei puncte în Cupa României, pe terenul Gloriei Buzău, însă adevărata provocare rămâne ieșirea din situația foarte grea din Superligă.

Arădenii au ajuns pe poziția a 15-a, direct retrogradabilă, i-au redat frâiele lui Laszlo Balint după despărțirea de Ilie Poenaru, iar duminică, la ora 15,45, au pe masă trei puncte imense în compania celor de la FC Voluntari.

E și meciul de revenire a lui Balint pe arena „Francisc Neuman”, el redebutând nefericit pe „Ilie Oană”, cu Petrolul, înainte de a lua gura de oxigen din Crâng.

UTA și Voluntari, bătaie pe puncte în „zona roșie”! Ce spun Balint și Ciobotariu înaintea meciului de la Arad

Fostul „principal” al Universității Craiova de abia așteaptă revederea cu publicul arădean, de care regretă că s-a despărțit în debutul lui 2022, dar pe de altă parte, știe că acest lucru nu ține loc de puncte.

„Este clar că mă încearcă emoții doar când mă gândesc la meci, dar acesta e ultimul ultimul detaliu pe care trebuie să-l luăm în calcul. Important este ca publicul, suporterii noștri minunați să să aibă încredere în echipă, să aibă încredere în băieți și să conștientizeze că vor face absolut tot ceea ce ține de ei și vor lăsa fiecare strop de energie ca să să încerce să câștige acest joc. Deci aici trebuie să ducem discuția, nu la revenirea lui Balint la Arad. Da, Balint este un antrenor care iubește clubul acesta și care a trăit momente extraordinare la acest club, dar în acest moment nu avem timp de sentimentalisme și de emoții. Este important să fim pragmatici și da, după meci m-aș bucura să vorbim despre o victorie frumoasă pe care să o sărbătorim împreună cu suporterii noștri. În acest moment, pot să vă spun că asta este cea mai mare dorință pentru mine”, a spus Balint, care a obținut una dintre cele șase victorii ale stagiunii trecute la UTA chiar împotriva celor de la Voluntari, la Arad, după un 2-0 semnat Miculescu și Roger jr. Cei doi fotbaliști evoluează acum pentru formațiile cotate cu principalele șanse la titlu, FCSB și CFR Cluj.

„Dacă am nevoie de un atacant să intre fundaș central…vreau ca toți jucătorii să fie pregătiți pentru asta”

Marea problemă a tehnicianului brașovean sunt multitudinea de absențe, în special în apărare și linia de mijloc. Vukcevic, Chindriș, Hoxhallari, Cascini, Isac și Ademi sunt accidentați, iar Hoxhallari – suspendat.

„Absențele numeroase ne împiedică să ne gândim la prea multe schimbări de sistem. Să vedem, poate pregătim ceva nou totuși de la mijloc în sus. Însă trebuie să ne gândim la soluții și nu la scuze sau alibiuri. Dacă am nevoie de un atacant să intre fundaș central, vreau ca toți jucătorii să fie pregătiți pentru asta. Important e să facem bine lucrurile simple și să fim eficienți.

Trebuie să abordăm fiecare detaliu al jocului cu curaj și încredere, să ne sprijinim unul pe celălalt, să fim foarte uniți. Fiecare jucător trebuie să își facă treaba când echipa nu are mingea deoarece organizarea defensivă e punctul de plecare în construcția ce o clădim. Trebuie să nu ne mai clătinăm la fiecare acțiune. Am convingerea că nimic nu va fi ușor, dar dacă va trebui, o să ne târâm pentru fiecare metru de teren”, mai afirmă antrenorul „Bătrânei Doamne”.

„A fost desemnat cel mai bun portar al sezonului trecut”

Arădenii au primit gol din fază fixă la Buzău și asta nu este o veste prea bună în vedere confruntării cu Voluntariul, o formație ce excelează la momentele statice.

„În general axul central al Mioveniului e foarte puternic, iar Armaș, Matricardi sau Nemec au capacitatea să facă diferența la fazele fixe. Vorbim în general despre jucători experimentați, iarNemec este un real pericol deoarece, deși foarte masiv, este în același timp și mobil. Personal, îmi place foarte mult și Damașcan, un real câștig pentru eu, iar de când a venit Govea au început să aibă și posesie cu progresie. Să nu uităm nici de Mihai Popa, cel care a fost desemnat cel mai bun portar al sezonului trecut, care ia foarte greu gol. Suntem puși în gardă de toate atuurile adversarului, dar este foarte important ce vom face noi, acolo va sta cheia jocului”, a mai punctat Laszlo Balint.

Ciobotariu: „Un joc foarte important, atât pentru noi, cât și pentru UTA”

Pentru FC Voluntari, eșecul din sezonul trecut de la Arad a fost punctul din care ilfovenii au pornit o serie de 6 victorii consecutive, ce avea să se dovedească importantă pentru clasarea pe loc de play-off la finele campionatului regular. Acum, trupa de lângă București se gândește, la rându-i, cum să stea cât mai departe de „zona roșie”. Până la urmă, Voluntari are doar 4 puncte în fața UTA-ei.

„Un joc foarte important, atât pentru noi, cât și pentru adversarul de mâine, pentru că ambele echipe au nevoie de puncte, clar. Mă uitam la situația din clasament și între locul 9, pe care suntem noi momentan, și locul 15, retrogradabil, ocupat de UTA, sunt doar patru puncte, deci este un sezon foarte echilibrat, așa că miza jocului este foarte mare, atât pentru noi cât și pentru adversarul nostru. Întâlnim o echipă cu jucători cu mare experiență, dacă ne uităm la fiecare compartiment al lor găsim cel puțin doi jucători cu mare experiență. În axul central defensiv sunt Erico și Benga, care joacă de foarte mult timp împreună, mijlocașii centrali Batha și Anton, jucători foarte buni, iar în atac nu știm exact echipa. Dar Keseru este un jucător foarte bun, cu mare experiență, Ubbink…vorbim de o echipă omogenă, cu experiență. Bineînțeles, ei pornesc cu avantajul terenului propriu, un stadion frumos, unde au un public minunat, care îi împinge de la spate de fiecare dată.

E un examen important pentru noi, suntem motivați, ne dorim să scoatem un rezultat pozitiv. Trebuie să mergem la Arad să practicăm un fotbal bun și, bineînțeles, ne dorim foarte mult să câștigăm această partidă. În ultimul joc disputat, în Cupă la Buzău, au reușit să câștige, au marcat goluri, deci au un moral bun. Este adevărat, în campionat nu sunt foarte bine, dar distanța, ca și puncte, este foarte mică, între o echipă care e pe penultimul loc și o echipă care se află la jumătatea clasamentului. Deci, în momentul în care reușești să câștigi două meciuri, urci în clasament și urci bine. De partea cealaltă, dacă nu reușești să câștigi sau pierzi două meciuri consecutive, atunci te afli la subsolul clasamentului, unde este foarte greu de gestionat situația”, a spus Liviu Ciobotariu despre confruntarea de duminică după-amiază.

„Va fi altfel pentru ei odată cu venirea lui Gyuszi Balint”

Voluntariul este una dintre echipele care în returul campionatului au adâncit cumva criza de rezultate ale UTA-ei și a pus o cărămidă la plecarea lui Balint. Acum, antrenorul care i-a readus pe arădeni în Superligă e din nou la Arad, iar Ciobotariu girează, oarecum, alegerea conducerii „roș-albe”. „Eu cred că odată cu venirea lui Gyuszi Balint, care cunoaște deja situația de la UTA, este clar că va fi altfel pentru jucătorii lor, pentru suporteri, pentru toată lumea. El a făcut lucruri foarte bune acolo, echipa juca foarte bine. Noi suntem pregătiți, știm ce ne așteaptă, știm că avem un examen greu, dar avem nevoie de puncte și ne vom lupta ca să le obținem. Nu știu dacă este un meci între mine și Gyuszi Balint. Atât eu, cât și el, depindem de jucători. Este adevărat că este un antrenor foarte bun, pregătește foarte bine jocurile, dar diferența o fac jucătorii, ei sunt cei care trebuie să reacționeze la ceea ce spunem noi”, mai susține fostul fundaș al naționalei, care nu conta la meciul de la Arad doar pe Ricardinho.

Formații probabile:

UTA: Balauru – Abeid, Erico, Benga, Dobrescu – Batha, Anton – R. Pop, Ubbink, Otele – Postolachi.

Voluntari: M. Popa – Meleke, Matricardi, Armaș – M. Lopes, Tavares, V. Rață, Aliji – Govea – Nemec, Damașcan

Arbitri: Viorel Flueran (Craiova) – Valentin Avram (București), Alexandru Cerei (Cluj). Rezervă: Andrei Moroiță (Ploiești).

Camera VAR: Cătălin Popa (Pitești), Valentin Dumitru (Gherghița).

Observator FRF: Aron Huzu (Sibiu)

Observator LPF: Romulus Gabor (Hunedoara)

 

 

 

Călin Mnerie / Redactor
Jurnalist sportiv din anul 1998, și-a început cariera la Ziarul Adevărul din Arad, al șaptelea cotidian din țară ca tiraj la acea vreme. Absolvent al Liceului ”Moise Nicoară” un an mai devreme, a terminat și Facultatea de Istorie și Jurnalism din cadrul Universității de Vest ”Vasile ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Când și unde va fi înmormântat Costel Corduneanu. Familia interlopului a stabilit toate detaliile
Când și unde va fi înmormântat Costel Corduneanu. Familia interlopului a stabilit toate detaliile
Bergodi a câștigat o avere ca ”să rezilieze amiabil” contractul cu Rapid. Nu și-a asumat nimic
Bergodi a câștigat o avere ca ”să rezilieze amiabil” contractul cu Rapid. Nu și-a asumat nimic
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
„Sincer, eu l-aș titulariza pe el la EURO”. Fotbalistul care nu trebuie să lipsească din echipa de start a României
„Sincer, eu l-aș titulariza pe el la EURO”. Fotbalistul care nu trebuie să lipsească din echipa de start a României
S-a iubit cu Giani Kiriță, iar acum la 56 de ani arată fantastic! Sacrificiile pe care le face zilnic
S-a iubit cu Giani Kiriță, iar acum la 56 de ani arată fantastic! Sacrificiile pe care le face zilnic
Bomba bombelor în showbiz, avem imagini colosale cu Anamaria Prodan
Bomba bombelor în showbiz, avem imagini colosale cu Anamaria Prodan
BANCUL ZILEI. Polițistul către Bulă: - De ce mergeți cu 160 km la oră?
BANCUL ZILEI. Polițistul către Bulă: - De ce mergeți cu 160 km la oră?
O nouă taxă ar putea mări preţul biletelor de avion. Pasagerii ar primi în schimb o asigurare importantă
O nouă taxă ar putea mări preţul biletelor de avion. Pasagerii ar primi în schimb o asigurare importantă
EȘEC răsunător pentru cea mai AȘTEPTATĂ misiune de la NASA
EȘEC răsunător pentru cea mai AȘTEPTATĂ misiune de la NASA
Detalii incredibile despre înmormântarea de lux a lui Costel Corduneanu! Ce s-a aflat despre mormântul Stăpânului Moldovei
Detalii incredibile despre înmormântarea de lux a lui Costel Corduneanu! Ce s-a aflat despre mormântul Stăpânului Moldovei
Doi papagali au fost chemați ca martori într-un proces de divorț! Fabulos ce au repetat obsesiv cele două păsări
Doi papagali au fost chemați ca martori într-un proces de divorț! Fabulos ce au repetat obsesiv cele două păsări
Fumatul este INTERZIS la 5 m de altă persoană! Noua regulă intră în vigoare
Fumatul este INTERZIS la 5 m de altă persoană! Noua regulă intră în vigoare
Mireasa de 38 de ani a murit la propria ei nuntă, într-o tragedie care a șocat o țară întreagă
Mireasa de 38 de ani a murit la propria ei nuntă, într-o tragedie care a șocat o țară întreagă
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Penurie de alimente și creșteri de prețuri fără precedent în Marea Britanie din cauza vremii nefavorabile. „Piețele s-au prăbușit”
Penurie de alimente și creșteri de prețuri fără precedent în Marea Britanie din cauza vremii nefavorabile. „Piețele s-au prăbușit”
Henry Cavill şi Natalie Viscuso au anunţat că vor deveni părinţi
Henry Cavill şi Natalie Viscuso au anunţat că vor deveni părinţi
E legală depășirea prin dreapta a unei mașini ce virează la stânga? Ce prevede Codul Rutier
E legală depășirea prin dreapta a unei mașini ce virează la stânga? Ce prevede Codul Rutier
Ramore și soția lui divorțează la doar 2 luni de la nuntă. Câștigătorul sezonului 13 iUmor și Denisa Drăgan au o fetiță de 5 luni
Ramore și soția lui divorțează la doar 2 luni de la nuntă. Câștigătorul sezonului 13 iUmor și Denisa Drăgan au…