Superlativele ultimei etape din Superliga: cei doi antrenori care termină la egalitate Sezonul Regular, cu cele mai multe nominalizări!

Superlativele ultimei etape din Superliga: cei doi antrenori care termină la egalitate Sezonul Regular, cu cele mai multe nominalizări!
  • Publicat:
  • Actualizat:

Etapa 30 din Sezonul Regular al Superligii a adus partide spectaculoase, cu tipare diferite și desfășurări captivante. Poli Iași s-a impus dramatic la Oțelul, revenind în inferioritate numerică, FC Hermannstadt a reușit să învingă Rapidul de play-off, FCSB a tranșat exemplar derby-ul rundei cu Universitatea Craiova, în vreme ce Dinamo a câștigat categoric la UTA Arad iar CFR Cluj a zdrobit, 6-0, codașa!

Cum arată primul 11 ideal al ultimei etape din această parte a campionatului? Dar, poate și mai important, care e ierarhia finală a antrenorilor pentru această perioadă a sezonului?

Echipa Etapei 30 în Superliga. Portar: decisiv pentru o mică „minune”

Jesus Fernandez (Politehnica Iași): Deși a încasat două goluri în start de partidă la Oțelul Galați, fără să i se poată imputa ceva, spaniolul a avut ulterior o prestație fantastică, devenind decisiv în revenirea uluitoare a elevilor lui Miriuță, deși în inferioritate numerică! Intervențiile lui au construit fundamentalul pentru revenirea de la 0-2 pentru un 3-2 esențial în evitarea retrogradării.

Fundași: trei jucători esențiali pentru trei victorii mari

Valentin Crețu (FCSB): Cu misiunea deloc ușoară de a-l bloca pe Alex Mitriță, pericolul principal din ofensiva oltenilor, s-a achitat excelent de sarcinile defensive în 1-0 cu Universitatea Craiova, rezolvând prin risipa de energie deja caracteristică și prin poziționări excelente. A preluat foarte bine și l-a servit pe Adrian Șut pentru execuția care a tranșat derby-ul rundei în favoarea roș-albaștrilor.

Ionuț Stoica (FC Hermannstadt): Căpitan imperial în defensivă la 1-0 cu Rapid, a încheiat meciul cu 95% procentaj de pase corecte, câștigând 8 din 11 dueluri în care a fost implicat, cu procentaj 100% la acest capitol pe segmentul duelurilor cu mingea jos. Nu mai puțin de 16 acțiuni reușite în apărare și 4 șuturi blocate, în organizarea unei defensive care excelat contra giuleștenilor fără „tăiș”.

Paul Papp (Petrolul Ploiești): Esențial în încheierea seriei de 6 partide fără victorie pentru „lupi” în campionat, a reluat perfect cu capul, din zona colțului scurt, cornerul bătut de Mihnea Rădulescu pentru 1-0 cu Sepsi OSK Sf. Gheorghe. În plus, 12 din 16 dueluri directe câștigate în apărare, salvator într-o situație iminentă de gol pentru covăsneni și un număr record de acțiuni reușite în apărare, 21!

Mijlocași laterali: protagoniști pentru dublu 1-0

Cristian Neguț (FC Hermannstadt): Eroul sibienilor la 1-0 cu Rapid, a intrat pe teren în minutul 76 și a înscris golul victoriei mari pentru trupa lui Marius Măldărășanu. A urmărit cu inspirație maximă o minge lungă, profitând de gafa lui Ignat, apoi a executat fără preluare, cu un voleu perfect, aducând înaintea luptei din play-out trei puncte mari pentru echipa lui.

Zoran Mitrov (FC Botoșani): Autorul fazei prin care s-a marcat singurul gol la 1-0 cu Unirea Slobozia, după o acțiune personală de excepție în banda dreaptă și centrare în mijlocul careului spre atacant. Nu mai puțin de 7 șuturi expediate spre poarta ialomițenilor, un pericol permanent în ofensiva lui Grozavu, dinamic și inspirat în alegerea celor mai bune soluții aproape de fiecare dată.

Mijlocași centrali: ce linie de forță!

Cătălin Cîrjan (Dinamo București): A deschis calea spre victoria dinamoviștilor, 2-0 la UTA Arad, cu o execuție de mare calitate, șut pe colțul lung, și a completat cu o prestație aproape perfectă, 92% pase corecte în angrenajul „câinilor”. Bazându-se pe rolul eficient al lui Gnahore, a putut acoperi multiple poziții în linia mediană, cu risipă de efort pentru o victorie categorică și convingătoare în dreptul formației lui Kopic.

Adrian Șut (FCSB): Marcatorul singurului gol al partidei de gală din această rundă, 1-0 cu Universitatea Craiova, a expediat un șut superb, cu stângul, care nu e piciorul său de bază, din afara careului pentru o victorie de moral în fața unei rivale din play-off. Dincolo de reușită, prestație sigură și cu mult echilibru în duelurile intense de la mijlocul terenului, absorbind excelent tensiunea oaspeților.

Eddy Gnahore (Dinamo București): Încă o dată, esențial pentru „câini”, așa cum a fost în tot parcursul din acest sezon, până azi! Omul meciului deși nu a marcat în 2-0 la UTA Arad, a avut 98% procentaj de pase corecte, a câștigat 4 din 5 dueluri directe, filtrând un număr record de baloane, 103!, pentru construcția dinamoviștilor. Punct de echilibru și clarviziune la mijloc, impresionant prin constanță!

Atacanți: monopol de Gruia!

Mohammed Kamara (CFR Cluj): Autorul golurilor de 3-0 și 4-0 în succesul fără comentarii cu Gloria Buzău, 6-0, liberianul a produs inclusiv penalty-ul pentru deschiderea de scor, fiind faultat în careu în primul minut al meciului! Primul gol, o reluare inteligentă cu capul în urma unui corner, iar al doilea, cursă cu demarcare în flancul stâng și rezolvare cu stil și calm a duelului unu la unu cu portarul advers.

Louis Munteanu (CFR Cluj): Încă un hatt-trick în dreptul talentatului vârf din Gruia, după ce a punctat din penalty pentru deschiderea de scor și a semnat în același mod pentru 5-0, plus reușită de 2-0 în succesul zdrobitor cu Gloria Buzău (6-0). În formă maximă, dezinvolt și periculos pentru adversar la aproape orice fază în care s-a aflat aproape de balon.

Echipa Etapei 30 ProSport

Avem 8 fotbaliști români în primul 11 ideal al ultimei runde din Sezonul Regular 2024/2025, cu câteva nume care adaugă nominalizarea finală la zestrea deja consistentă de apariții între cei mai buni fotbaliști din etapele precedente:

J. Fernandez (Poli Iași) – Crețu (FCSB), I. Stoica (Hermannstadt), Papp (Petrolul) – Neguț (Hermannstadt), Cîrjan (Dinamo), Șut (FCSB), Gnahore (Dinamo), Mitrov (Botoșani) – L. Munteanu (CFR Cluj), M. Kamara (CFR Cluj)

Top jucători în Echipa Etapei sezonul 2024/2025

8 nominalizări – Nistor („U” Cluj)

7 nominalizări – L. Munteanu (CFR Cluj), Mitriță (Univ. Craiova)

6 nominalizări – Bîrligea (FCSB)

5 nominalizări – Gnahore (Dinamo), Cisotti (Oțelul / FCSB), Petrila (Rapid), Pospelov (Slobozia), Blănuță („U” Cluj)

4 nominalizări – Olaru, V. Crețu (FCSB), Baiaram, Maldonado (Univ. Craiova), Chipciu („U” Cluj), Poulolo (UTA), Mitrov (Botoșani)

3 nominalizări – Anestis (Botoșani), Korenica, Nkololo, S. Rocha (CFR Cluj), Cîrjan, Politic (Dinamo), Alibec, Sîrbu (Farul), M. Popescu, Radunovic, Fl. Tănase (FCSB), Balaure, I. Stoica (Hermannstadt), I. Popescu, Stevanovic (Oțelul), Samayoa (Poli Iași), Zima (Petrolul), Dobre (Rapid), Ciobotariu, Fl. Ștefan (Sepsi), Boboc, I. Cristea, Thiam („U” Cluj), Bancu, Safira (Univ. Craiova)

2 nominalizări – E. Lopez (Botoșani), Budescu, Matos (Buzău), Abdallah, Boateng, Opruț, Roșca, Selmani, Sivis (Dinamo), Buzbuchi, Dican, Ganea, Țîru (Farul), Musi, O. Popescu, Ștefănescu, Șut (FCSB), Găman, Neguț (Hermannstadt), J. Fernandez, A. Roman, G. Soares (Poli Iași), Grozav, M. Rădulescu (Petrolul), Borza, Christensen, Ignat, Pașcanu, R. Pop (Rapid), An. Dumitrescu, Ninaj (Sepsi), Bic, Masoero („U” Cluj), Omondi (UTA), Oshima, L. Popescu (Univ. Craiova)

1 nominalizare –  Chică-Roșă, Friday, Ongenda, Pavlovic, Sadiku (Botoșani), Ișfan, Sălceanu, D. Tavares, Turda (Buzău), Deac, Fică, Graovac, Hindrich, M. Ilie, M. Kamara, Păun, Postolachi, Tachtsidis (CFR Cluj), Licsandru, Mărginean, Milanov, Olsen (Dinamo), Cercel, Cojocaru, Vînă (Farul), Alhassan, Chiricheș, Gele, Miculescu, Ngezana, Târnovanu (FCSB), Antwi, Căbuz, Căpușă, T. Goncalves, Ionuț Stoica (Hermannstadt), J. Cisse, Dur-Bozoancă, Juric, Maciel, Al. Pop (Oțelul), Dumitriu, Huja, Hanca, T. Keita, Papp, Roche (Petrolul), Bordeianu, S. Camara, Gheorghiță, Stefanovici (Poli Iași), Aioani, Braun (Rapid), M. Coman, Debeljuh, El Sawy, Gyenge, Neskovic, Niczuly, Oberlin, Simic (Sepsi), Afalna, Antoche, Dorobanțu, Ibrian, Medina, Purece, Rusu, Vlăsceanu (Slobozia), Ov. Popescu, Silaghi („U” Cluj), Cicâldău, Mora, Koljic, Zajkov (Univ. Craiova), I. Conte, Costache, Fabry, Iliev, Mabea, Râpă (UTA)

  • Sunt menționate echipele în tricourile cărora au fost nominalizați jucătorii. Au părăsit pe parcurs Superliga: Siegrist (3 nominalizări), Alimi, Zivulic (2 nominalizări), Atanaskoski, Boupendza, Canadija, Deaconu, Florescu, L. Fulop, Kadiri, Kamberi, R. Popa, Rrahmani, Rivaldinho, Vlădoiu (1 nominalizare)

Antrenorul etapei: Elias Charalambous (FCSB)

În fața unei formații, Universitatea Craiova, care câștigase 5 din ultimele 6 etape în Superliga, reinventată parcă de Mirel Rădoi, cipriotul de pe banca FCSB a obținut un succes în care a gestionat impecabil resursele aflate la dispoziție în ciuda absențelor, abordând tactic ireproșabil meciul de pe „Arena Națională”. Un 1-0 sec, în care a închis culoarele pentru pericolul nr. 1 al oltenilor, Mitriță, și a conservat avantajul printr-o eficientă organizare defensivă.

Deși campioana a ajuns deja la 53 de partide în acest sezon în toate competițiile, Elias Charalambous reușește să încheie Sezonul Regular din Superliga pe primul loc, demonstrând calități de excepție în alternarea strategiilor pe toate planurile. Încă o victorie importantă și de moral, în fața unei formații de play-off, Craiova, și prin aceasta start în ultima fază a campionatului la turație maximă!

Top Antrenorul Etapei sezonul 2024/2025

5 nominalizări – Elias Charalambous (FCSB), Ioan Ovidiu Sabău („U” Cluj)

4 nominalizări – Adrian Mihalcea (Unirea Slobozia)

3 nominalizări – Zeljko Kopic (Dinamo București)

2 nominalizări – Marius Șumudică (Rapid București), Gheorghe Hagi (Farul Constanța)

1 nominalizare – Marius Măldărășanu (Hermannstadt), Dan Petrescu (CFR Cluj), Mirel Rădoi (Universitatea Craiova), Leo Grozavu (Botoșani)

  • Au părăsit pe parcurs Superliga: Emil Săndoi (3 nominalizări), Liviu Ciobotariu (2 nominalizări)

Descoperă echipa ideală din fiecare etapă a Superligii

Ofițerul de presă al Echipei Naționale de Fotbal a Românei (2014-2022) și creatorul de content dedicat tricolorilor. A creat și dezvoltat Departamentul Comunicare al FRF, fiind vreme de aproape 8 ani Manager Comunicare, Proiecte Speciale sau Șeful Biroului de Presă FRF. În paralel a activat ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Medicii Papei Francisc s-au gândit să întrerupă tratamentul pentru a-i permite să moară în pace
Medicii Papei Francisc s-au gândit să întrerupă tratamentul pentru a-i permite să moară în pace
Meteorologii Accuweather anunță o lună aprilie cum n-a mai fost, în București. Cum va fi vremea de Paște
Meteorologii Accuweather anunță o lună aprilie cum n-a mai fost, în București. Cum va fi vremea de Paște
Ce se întâmplă cu David Pușcaș după declarațiile Luminiței Anghel? Mărturisirea sfâșietoare făcută de fiul adoptiv al artistei: „Sunt devastat. Nu am știut că...”
Ce se întâmplă cu David Pușcaș după declarațiile Luminiței Anghel? Mărturisirea sfâșietoare făcută de fiul adoptiv al artistei: „Sunt devastat.…
Cum l-au numit turcii pe George Pușcaș după 7 luni petrecute la Bodrum
Cum l-au numit turcii pe George Pușcaș după 7 luni petrecute la Bodrum
Surpriză uriaşă! Billel Omrani joacă la altă echipă din România, după ce a plecat de la Poli Iaşi
Surpriză uriaşă! Billel Omrani joacă la altă echipă din România, după ce a plecat de la Poli Iaşi
BREAKING | 6 milioane de euro dintr-un foc. Şucu a făcut o mega-investiţie la Rapid:
BREAKING | 6 milioane de euro dintr-un foc. Şucu a făcut o mega-investiţie la Rapid: "De când am venit, am…
Soția lui Daniel Pancu, imagini incendiare! Andra Teodorescu s-a pozat la fel ca-n tinerețe, când făcea furori în revistele pentru adulți
Soția lui Daniel Pancu, imagini incendiare! Andra Teodorescu s-a pozat la fel ca-n tinerețe, când făcea furori în revistele pentru…
Vestea dată de Smiley și Gina Pistol! E bucurie mare în familia lor
Vestea dată de Smiley și Gina Pistol! E bucurie mare în familia lor
BANCUL ZILEI. Un tip din Vaslui către iubita lui: – Am ceva super pentru diseară!
BANCUL ZILEI. Un tip din Vaslui către iubita lui: – Am ceva super pentru diseară!
Satul în care de doi ani nu s-a mai născut nicun copil.
Satul în care de doi ani nu s-a mai născut nicun copil. "Suntem noi, ăștia de 75 de ani"
ALIMENTUL pe care toată lumea trebuie să-l mănânce ZILNIC
ALIMENTUL pe care toată lumea trebuie să-l mănânce ZILNIC
Mi-au maltratat copiii, mi-au luat totul! Fostul coleg milionar al lui Gică Hagi trăieşte o dramă! Ce meserie a ajuns să aibă după ce a rămas fără întreaga avere
Mi-au maltratat copiii, mi-au luat totul! Fostul coleg milionar al lui Gică Hagi trăieşte o dramă! Ce meserie a ajuns…
N-a scăpat nici Pescobar! Ce i-a spus Piedone, după ce a mers în locațiile lui
N-a scăpat nici Pescobar! Ce i-a spus Piedone, după ce a mers în locațiile lui
Regulă nouă privind suspendarea și retragerea permisului de conducere. Se aplică în toate statele UE
Regulă nouă privind suspendarea și retragerea permisului de conducere. Se aplică în toate statele UE
„Chipul ei” Semnul divin pe care Igor Cuciuc l-a primit de la fiica sa moartă, chiar când se afla în avion! Nu i-a venit să creadă ce vede când s-a uitat pe geam
„Chipul ei” Semnul divin pe care Igor Cuciuc l-a primit de la fiica sa moartă, chiar când se afla în…
Antonia, anunț trist după 13 ani de relație cu Alex Velea: 'Nu mai pot'
Antonia, anunț trist după 13 ani de relație cu Alex Velea: 'Nu mai pot'
Gadget-ul momentului! Cele mai bune căști de gaming true wireless pentru PS5, PC și mobile
Gadget-ul momentului! Cele mai bune căști de gaming true wireless pentru PS5, PC și mobile
Harta oficială a drumurilor pe care se vor monta 400 de radare fixe. Anunțul făcut de CNAIR
Harta oficială a drumurilor pe care se vor monta 400 de radare fixe. Anunțul făcut de CNAIR
Chefi la cuțite, 26 martie 2025. Cine a câștigat a noua amuletă. Un concurent a primit cuțitul de aur. Ce concurenți au uimit
Chefi la cuțite, 26 martie 2025. Cine a câștigat a noua amuletă. Un concurent a primit cuțitul de aur. Ce…
×