Universitatea Craiova domină Echipa Etapei 29 în Superliga, dar antrenorul rundei vine din play-out!

Universitatea Craiova domină Echipa Etapei 29 în Superliga, dar antrenorul rundei vine din play-out!
Fotbaliștii craioveni Iulian Laurențiu Popescu, Nicușor Silviu Bancu, Takuto Oshima, Ionuț Alexandru Mitriță, Ștefan Baiaram, Lyes Hafid Houri si Cristian Mihai Căpățînă salută galeria după meciul dintre Universitatea Craiova si Farul Constanta, contand pentru Superliga Superbet, desfasurat pe Stadionul Ion Oblemenco din Craiova, sambata 1 martie 2025. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
  • Publicat:

Etapa 29 din Superliga, penultima din sezonul regular, a adus ultimele confirmări în privința calificatelor în play-off. Vom avea FCSB, Universitatea Craiova, CFR Cluj, „U” Cluj, Dinamo și Rapid în lupta la titlu, cele mai iubite formații din țară și cele mai mari rivalități!

Am avut doar 10 goluri în cele 8 partide din acest week-end, e probabil ca oboseala, dar și tensiunea apropierii fazelor decisive din campionat să își spună cuvântul. FC Botoșani a dat marea lovitură la Cluj, derby-ul bucureștean Rapid – FCSB a devenit remiză albă, dar care sunt fotbaliștii care s-au evidențiat? Îi descoperim într-un 4-5-1 provocator!

Echipa Etapei 29 în Superliga. Portar: omul victoriei pentru Burcă

Cosmin Dur-Bozoancă (Oțelul Galați): Șase intefvenții salvatoare, dintre care patru la execuții din interiorul careului, pentru a închide un 1-0 în deplasare cu Unirea Slobozia, esențial în lupta pentru evitarea retrogradării. Portarul lui Ovidiu Burcă a contribuit decisiv la gestionarea eficientă a asediului ialomițean, câtă vreme gălățenii au evoluat din minutul 55 în inferioritate numerică!

Fundași: doi din play-off, doi din play-out!

Carlos Mora (Universitatea Craiova): Cu 5 din 6 driblinguri reușite, 9 din 12 dueluri directe câștigate și 6 acțiuni defensive reușite (locul 2 din echipa oltenilor), a bifat încă o partidă sigură și remarcabilă în 1-0 cu Farul Constanța, dovedindu-se unul dintre cei mai buni apărători dreapta din campionat, în ciuda faptului că, la bază, este mijlocaș dreapta.

Nikola Stevanovic (Oțelul Galați): Procentaj fantastic de 12 din 13 dueluri directe câștigate, lider imperial al defensivei într-un 1-0 de sacrificiu la Unirea Slobozia, după aproape o repriză în inferioritate numerică. În plus, sârbul a fost liderul acțiunilor reușite în apărare din meci (18) și a contabilizat cele mai multe ieșiri inspirate din defensivă (11).

Nicolas Samayoa (Poli Iași): Fundamental în prima victorie a moldovenilor după 10 etape!, la 1-0 cu Petrolul Ploiești. Stoperul a fost liderul partidei la ieșiri inspirate din defensivă (10), a contabilizat 16 acțiuni reușite în apărare, conservând în repriza secundă, dominată de „lupi”, avantajul fragil transformat în puncte „de aur”.

Mihai Popescu (FCSB): „Regele” duelurile directe din derby-ul 0-0 cu Rapid, 11 din 16 câștigate, a coordonat eficient apărarea campioanei pentru o remiză deși FCSB a jucat o oră în zece oameni. În ciuda unui volum de pase greșite destul de mare și a câtorva urcări din defensivă cu efect periculos, a strâns 2 din 3 driblinguri reușite, balon trimis pe poartă și unul pe lângă, activând cu o energie care a mobilizat tot angrenajul roș-albastru.

Extreme: dublu „M” pe flancuri

Zoran Mitrov (FC Botoșani): Aruncat în luptă în minutul 58, la 0-0 pe terenul Universității Cluj, a demonstrat încă o dată că face parte din revelațiile sezonului din postura de „armă secretă” venită de pe bancă. O cursă formidabilă la capătul căruia l-a servit ideal pe Enzo Lopez a adus victoria surprinzătoare și tare „grea” pentru formația lui.

Alexandru Mitriță (Universitatea Craiova): Încă un meci de excepție pentru „Piticul Atomic”, marcatorul victoriei din 1-0 cu Farul Constanța, la capătul unui meci în care a fost liderul paselor decisive în construcție (6), a avut procentaj 100% de mingi lungi trimise corect spre coechipieri, și a reușit 5 driblinguri.

Mijlocași centrali: un japonez între dinamoviști

Cătălin Cîrjan (Dinamo București): Acțiune personală curajoasă și inspirată pentru 2-0 în meciul cu FC Hermannstadt, un procentaj de 90% pase corecte în meci, între principalii actori ofensivi care au destabilizat sibienii, inclusiv cu centrări și schimbări de direcție. Într-un duo complementar cu Gnohere, a decis practic succesul dinamoviștilor din această rundă.

Takuto Oshima (Universitatea Craiova): Pasă de gol excepțională pentru singura reușită din 1-0 cu Farul Constanța, execuție de mare calitate și foarte inspirată care l-a lăsat, practic, pe Mitriță singur cu… golul. Totodată, 10 din 13 dueluri directe câștigate, dovedindu-se exuberant și util în postura de inter unde l-a pus Rădoi, față de rolul cu sarcini mai mult defensive.

Eddy Gnahore (Dinamo București): Meci aproape perfect în 2-0 cu FC Hermannstadt, reușind deschidere de scor cu o execuție de clasă și furnizând pasa decisivă pentru al doilea gol. În plus, procentaj 100% de dueluri directe câștigate, un impresionant 95% în dreptul procentului de pase corecte furnizate, doar 7 baloane pierdute din 107, fiind cel mai jucat fotbalist de pe teren!

Atacant: argentinianul preia laurii

Enzo Lopez (FC Botoșani): Parcă reinventat sub comanda lui Leo Grozavu, argentinianul a marcat golul victoriei în 1-0 la Universitatea Cluj, victorie foarte mare pentru moldoveni. Lopez a ajuns la 4 goluri în ultimele 8 runde, devenind esențial pentru calculele celor de la FC Botoșani în lupta pentru evitarea retrograderii.

Echipa Etapei 29 alcătuită de ProSport

Trei din cele șase formații calificate în play-off nu au reprezentant după această rundă, după ce Universitatea Cluj a pierdut acasă cu FC Botoșani, CFR Cluj a remizat la Sepsi iar Rapid n-a reușit decât un șut pe poartă în derby-ul de Capitală cu FCSB, deși a jucat mai bine de o oră în superioritate numerică:

Dur-Bozoancă (Oțelul) – Mora (Craiova), Stevanovic (Oțelul), Samayoa (Iași), M. Popescu (FCSB) – Mitrov (Botoșani), Gnahore (Dinamo), Cîrjan (Dinamo), Oshima (Craiova), Mitriță (Craiova) – E. Lopez (Botoșani)

Top jucători în Echipa Etapei sezonul 2024/2025

8 nominalizări – Nistor („U” Cluj)

7 nominalizări – Mitriță (Univ. Craiova)

6 nominalizări – L. Munteanu (CFR Cluj), Bîrligea (FCSB)

5 nominalizări – Cisotti (Oțelul / FCSB), Petrila (Rapid), Pospelov (Slobozia), Blănuță („U” Cluj)

4 nominalizări – Gnahore (Dinamo), Olaru (FCSB), Baiaram, Maldonado (Univ. Craiova), Chipciu („U” Cluj), Poulolo (UTA)

3 nominalizări – Anestis, Mitrov (Botoșani), Korenica, Nkololo, S. Rocha (CFR Cluj), Politic (Dinamo), Alibec, Sîrbu (Farul), V. Crețu, M. Popescu, Radunovic, Fl. Tănase (FCSB), Balaure, I. Stoica (Hermannstadt), I. Popescu, Stevanovic (Oțelul), Samayoa (Poli Iași), Zima (Petrolul), Dobre (Rapid), Ciobotariu, Fl. Ștefan (Sepsi), Boboc, I. Cristea, Thiam („U” Cluj), Bancu, Safira (Univ. Craiova)

2 nominalizări – E. Lopez (Botoșani), Budescu, Matos (Buzău), Abdallah, Boateng, Cîrjan, Opruț, Roșca, Selmani, Sivis (Dinamo), Buzbuchi, Dican, Ganea, Țîru (Farul), Musi, O. Popescu, Ștefănescu (FCSB), Găman (Hermannstadt), A. Roman, G. Soares (Poli Iași), Grozav, M. Rădulescu (Petrolul), Borza, Christensen, Ignat, Pașcanu, R. Pop (Rapid), An. Dumitrescu, Ninaj (Sepsi), Bic, Masoero („U” Cluj), Omondi (UTA), Oshima, L. Popescu (Univ. Craiova)

1 nominalizare –  Chică-Roșă, Friday, Ongenda, Pavlovic, Sadiku (Botoșani), Ișfan, Sălceanu, D. Tavares, Turda (Buzău), Deac, Fică, Graovac, Hindrich, M. Ilie, Păun, Postolachi, Tachtsidis (CFR Cluj), Licsandru, Mărginean, Milanov, Olsen (Dinamo), Cercel, Cojocaru, Vînă (Farul), Alhassan, Chiricheș, Gele, Miculescu, Ngezana, Șut, Târnovanu (FCSB), Antwi, Căbuz, Căpușă, T. Goncalves, Neguț (Hermannstadt), J. Cisse, Dur-Bozoancă, Juric, Maciel, Al. Pop (Oțelul), Dumitriu, Huja, Hanca, T. Keita, Roche (Petrolul), Bordeianu, S. Camara, J. Fernandez, Gheorghiță, Stefanovici (Poli Iași), Aioani, Braun (Rapid), M. Coman, Debeljuh, El Sawy, Gyenge, Neskovic, Niczuly, Oberlin, Simic (Sepsi), Afalna, Antoche, Dorobanțu, Ibrian, Medina, Purece, Rusu, Vlăsceanu (Slobozia), Ov. Popescu, Silaghi („U” Cluj), Cicâldău, Mora, Koljic, Zajkov (Univ. Craiova), I. Conte, Costache, Fabry, Iliev, Mabea, Râpă (UTA)

  • Sunt menționate echipele în tricourile cărora au fost nominalizați jucătorii. Au părăsit pe parcurs Superliga: Siegrist (3 nominalizări), Alimi, Zivulic (2 nominalizări), Atanaskoski, Boupendza, Canadija, Deaconu, Florescu, L. Fulop, Kadiri, Kamberi, R. Popa, Rrahmani, Rivaldinho, Vlădoiu (1 nominalizare)

Antrenorul etapei: Leo Grozavu (FC Botoșani)

Victorie fără gol primit pe terenul Universității Cluj, formație care a dominat cel mai mult din postura de lider sezonul regular, și mai ales o schimbare nu doar la față, ci și în concretețe, a abordării pentru FC Botoșani sub comanda lui Leo Grozavu. Antrenorul sosit în iarnă a scos puncte pentru moldovenii preluați în vertij cu formațiile de top, CFR Cluj, Sepsi, Craiova și „U” Cluj!

Etapa aceasta, a utilizat încă o dată „arma secretă” Mitrov, jucător aruncat în luptă în partea secundă mai mereu, care are capacitatea să influențeze major partidele. Iar cursa lui Zoran, cu finalizarea lui Enzo Lopez, un argentinian care, lucrând cu Grozavu, a ajuns deja la 4 goluri în 8 etape, spun totul despre ”efectul Leo” în Superliga.

Top Antrenorul Etapei sezonul 2024/2025

5 nominalizări – Ioan Ovidiu Sabău („U” Cluj)

4 nominalizări – Elias Charalambous (FCSB), Adrian Mihalcea (Unirea Slobozia)

3 nominalizări – Zeljko Kopic (Dinamo București)

2 nominalizări – Marius Șumudică (Rapid București), Gheorghe Hagi (Farul Constanța)

1 nominalizare – Marius Măldărășanu (Hermannstadt), Dan Petrescu (CFR Cluj), Mirel Rădoi (Universitatea Craiova), Leo Grozavu (Botoșani)

  • Au părăsit pe parcurs Superliga: Emil Săndoi (3 nominalizări), Liviu Ciobotariu (2 nominalizări)

Descoperă echipa ideală din fiecare etapă a Superligii

Ofițerul de presă al Echipei Naționale de Fotbal a Românei (2014-2022) și creatorul de content dedicat tricolorilor. A creat și dezvoltat Departamentul Comunicare al FRF, fiind vreme de aproape 8 ani Manager Comunicare, Proiecte Speciale sau Șeful Biroului de Presă FRF. În paralel a activat ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Medicii Papei Francisc s-au gândit să întrerupă tratamentul pentru a-i permite să moară în pace
Medicii Papei Francisc s-au gândit să întrerupă tratamentul pentru a-i permite să moară în pace
Meteorologii Accuweather anunță o lună aprilie cum n-a mai fost, în București. Cum va fi vremea de Paște
Meteorologii Accuweather anunță o lună aprilie cum n-a mai fost, în București. Cum va fi vremea de Paște
Ce se întâmplă cu David Pușcaș după declarațiile Luminiței Anghel? Mărturisirea sfâșietoare făcută de fiul adoptiv al artistei: „Sunt devastat. Nu am știut că...”
Ce se întâmplă cu David Pușcaș după declarațiile Luminiței Anghel? Mărturisirea sfâșietoare făcută de fiul adoptiv al artistei: „Sunt devastat.…
Cum l-au numit turcii pe George Pușcaș după 7 luni petrecute la Bodrum
Cum l-au numit turcii pe George Pușcaș după 7 luni petrecute la Bodrum
Surpriză uriaşă! Billel Omrani joacă la altă echipă din România, după ce a plecat de la Poli Iaşi
Surpriză uriaşă! Billel Omrani joacă la altă echipă din România, după ce a plecat de la Poli Iaşi
BREAKING | 6 milioane de euro dintr-un foc. Şucu a făcut o mega-investiţie la Rapid:
BREAKING | 6 milioane de euro dintr-un foc. Şucu a făcut o mega-investiţie la Rapid: "De când am venit, am…
Soția lui Daniel Pancu, imagini incendiare! Andra Teodorescu s-a pozat la fel ca-n tinerețe, când făcea furori în revistele pentru adulți
Soția lui Daniel Pancu, imagini incendiare! Andra Teodorescu s-a pozat la fel ca-n tinerețe, când făcea furori în revistele pentru…
Vestea dată de Smiley și Gina Pistol! E bucurie mare în familia lor
Vestea dată de Smiley și Gina Pistol! E bucurie mare în familia lor
BANCUL ZILEI. Un tip din Vaslui către iubita lui: – Am ceva super pentru diseară!
BANCUL ZILEI. Un tip din Vaslui către iubita lui: – Am ceva super pentru diseară!
Satul în care de doi ani nu s-a mai născut nicun copil.
Satul în care de doi ani nu s-a mai născut nicun copil. "Suntem noi, ăștia de 75 de ani"
ALIMENTUL pe care toată lumea trebuie să-l mănânce ZILNIC
ALIMENTUL pe care toată lumea trebuie să-l mănânce ZILNIC
Mi-au maltratat copiii, mi-au luat totul! Fostul coleg milionar al lui Gică Hagi trăieşte o dramă! Ce meserie a ajuns să aibă după ce a rămas fără întreaga avere
Mi-au maltratat copiii, mi-au luat totul! Fostul coleg milionar al lui Gică Hagi trăieşte o dramă! Ce meserie a ajuns…
N-a scăpat nici Pescobar! Ce i-a spus Piedone, după ce a mers în locațiile lui
N-a scăpat nici Pescobar! Ce i-a spus Piedone, după ce a mers în locațiile lui
Regulă nouă privind suspendarea și retragerea permisului de conducere. Se aplică în toate statele UE
Regulă nouă privind suspendarea și retragerea permisului de conducere. Se aplică în toate statele UE
„Chipul ei” Semnul divin pe care Igor Cuciuc l-a primit de la fiica sa moartă, chiar când se afla în avion! Nu i-a venit să creadă ce vede când s-a uitat pe geam
„Chipul ei” Semnul divin pe care Igor Cuciuc l-a primit de la fiica sa moartă, chiar când se afla în…
Antonia, anunț trist după 13 ani de relație cu Alex Velea: 'Nu mai pot'
Antonia, anunț trist după 13 ani de relație cu Alex Velea: 'Nu mai pot'
Gadget-ul momentului! Cele mai bune căști de gaming true wireless pentru PS5, PC și mobile
Gadget-ul momentului! Cele mai bune căști de gaming true wireless pentru PS5, PC și mobile
Harta oficială a drumurilor pe care se vor monta 400 de radare fixe. Anunțul făcut de CNAIR
Harta oficială a drumurilor pe care se vor monta 400 de radare fixe. Anunțul făcut de CNAIR
Chefi la cuțite, 26 martie 2025. Cine a câștigat a noua amuletă. Un concurent a primit cuțitul de aur. Ce concurenți au uimit
Chefi la cuțite, 26 martie 2025. Cine a câștigat a noua amuletă. Un concurent a primit cuțitul de aur. Ce…
×