Mai sunt doar patru etape până la finalul sezonului regular, astfel că runda cu numărul 26 a adus, cum era de așteptat, încleștări cu intensitate și, sub presiune, chiar rezultate imprevizibile. Avem un prim 11 ideal în 3-4-3, extrem de ofensiv, din aceste dueluri!
Primele cinci clasate în Superliga sunt despărțite acum de un singur punct, dar în acest week-end FCSB a spulberat concurența: care sunt cei doi fundași și atacantul cu care domină Echipa Etapei și prin care are argumente în plus pentru încă un nou titlu?
Denis Rusu (Unirea Slobozia): Ialomițenii au pierdut acasă cu Universitatea Craiova, 0-1, dar portarul lui Adi Mihalcea și-a ținut echipa în joc până în minutul 76, contabilizând cu experiența celor 34 de ani 6 intervenții salvatoare, per total, dintre care 5 la execuții din interiorul careului.
Dan Sîrbu (Farul Constanța): Impecabil în victoria 1-0 cu Gloria Buzău, având 92% procentaj pase corecte și 8 din 11 dueluri directe câștigate. Utilizat în flancul drept, dar redutabil și pe axul defensiv, tânărul apărător a fost liderul meciului la acțiuni defensive reușite (15).
Daniel Graovac (CFR Cluj): Cu 8 din 9 dueluri directe câștigate, 90% pase corecte și 19 acțiuni defensive reușite (liderul meciului) a fost remarcabil în 4-1 la UTA Arad, contribuind cu urcarea ideală și șutul său la golul marcat în colaborare cu Louis Munteanu pentru deschiderea de scor.
Mihai Popescu (FCSB): Recentrare perfectă, cu capul, pentru deschiderea de scor în 3-0 cu Sepsi, plus liderul meciului la ieșiri eficiente din apărare (5), 5 din 8 mingi lungi corecte expediate, 89% pase corecte și o evoluție consistentă pentru un stoper versatil care impresionează încă o dată.
Zoran Mitrov (FC Botoșani): Execuție de mare calitate, șut din afara careului în plasa laterală, pentru deschidere de scor în 1-1 cu Dinamo. În continuarea golului de 3 puncte cu FCSB. Reușita lui de acum a garantat, finalmente, un punct esențial pentru moldoveni în lupta pentru evitarea retrogradării, în fața unei formații de prim-plan în Superliga.
Risto Radunovic (FCSB): Lansare ideală pentru golul de 2-0 al lui Bîrligea în 3-0 cu Sepsi și autorul golului final din partidă. Încă un meci consistent și aproape perfect în defensivă pentru campioană, dar acum cu o contribuție ofensivă determinantă. Esențial în tot angrenajul FCSB.
Alexandru Cicâldău (Universitatea Craiova): Marcatorul golului victoriei în 1-0 la Unirea Slobozia, redevine mijlocașul box-to-box de calibru cu care ne obișnuisem. Cinci acțiuni defensive reușite, patru pase lungi perfecte, două driblinguri de succes și o demarcare excelentă cu finalizare optimă pentru 3 puncte în dreptul oltenilor.
Dan Nistor (Universitatea Cluj): Ardelenii au pierdut neverosimil victoria, pe final, în 2-2 cu Poli Iași pe teren propriu, dar meritele lui Nistor nu se pot șterge. Deschidere de scor din lovitură liberă bătută perfect, apoi gol de 2-0 în dreptul său. „Motorul” și „creierul” formației, încă o dată!
Sekou Camara (Politehnica Iași): Liderul meciului în 2-2 la „U” Cluj la capitolul dueluri directe câștigate, nu mai puțin de 13!, și marcatorul golului care a făcut 2-1 în minutul 90, reluare din prima. Mai mult decât atât, a provocat și golul egalării nesperate, sărind la cap și incomodând portarul clujean după cornerul moldovenilor din prelungiri.
Daniel Bîrligea (FCSB): „Dublă” reușit în 3-0 cu Sepsi pe teren propriu, gol cu capul pentru deschiderea de scor și apoi reluare de atacant cu mare fler pentru mărirea diferenței pe tabelă. Incisiv, prompt, citind excelent spațiile, reconfirmă potențialul unui atacant de clasă inclusiv pentru echipa națională.
Louis Munteanu (CFR Cluj): Co-autor la deschiderea de scor și autor al golului doi în victoria categorică, 4-1 în deplasare, cu UTA Arad. Tânărul atacant continuă fulminant seria de formă impresionantă, încă o dată decisiv și prolific în avanposturile echipei lui Dan Petrescu.
A fost o rundă cu 7 jucători autohtoni în formația ideală, mulți jucători tineri precum Sîrbu, Mitrov sau Louis Munteanu, pe lângă nume cu constanță și experiență:
Rusu (Slobozia) – Sîrbu (Farul), Graovac (CFR Cluj), M. Popescu (FCSB) – Mitrov (Botoșani), Nistor („U” Cluj), Cicâldău (Craiova), Radunovic (FCSB) – S. Camara (Poli Iași), Bîrligea (FCSB), L. Munteanu (CFR Cluj)
7 nominalizări – Nistor („U” Cluj)
6 nominalizări – L. Munteanu (CFR Cluj), Bîrligea (FCSB), Mitriță (Univ. Craiova)
5 nominalizări – Pospelov (Slobozia)
4 nominalizări – Olaru (FCSB), Cisotti (Oțelul), Petrila (Rapid), Baiaram, Maldonado (Univ. Craiova), Blănuță („U” Cluj), Poulolo (UTA)
3 nominalizări – Anestis (Botoșani), Nkololo, S. Rocha (CFR Cluj), Gnahore, Politic (Dinamo), Alibec, Sîrbu (Farul), V. Crețu (FCSB), Balaure (Hermannstadt), I. Popescu (Oțelul), Zima (Petrolul), Dobre (Rapid), Ciobotariu, Fl. Ștefan (Sepsi), Boboc, Chipciu, I. Cristea, Thiam („U” Cluj), Bancu (Univ. Craiova)
2 nominalizări – Mitrov (Botoșani), Budescu, Matos (Buzău), Korenica (CFR Cluj), Abdallah, Boateng, Opruț, Roșca, Sivis (Dinamo), Ganea (Farul), Musi, M. Popescu, O. Popescu, Radunovic, Ștefănescu, Fl. Tănase (FCSB), Găman, I. Stoica (Hermannstadt), Stevanovic (Oțelul), G. Soares, Samayoa (Poli Iași), Grozav, M. Rădulescu (Petrolul), Borza, Christensen, Ignat, Pașcanu, R. Pop (Rapid), An. Dumitrescu, Ninaj (Sepsi), Bic, Masoero („U” Cluj), Omondi (UTA), L. Popescu (Univ. Craiova)
1 nominalizare – Chică-Roșă, Friday, E. Lopez, Ongenda, Sadiku (Botoșani), Ișfan, Sălceanu, D. Tavares, Turda (Buzău), Deac, Fică, Graovac, Hindrich, M. Ilie, Păun, Postolachi, Tachtsidis (CFR Cluj), Cîrjan, Licsandru, Mărginean, Milanov, Olsen, Selmani (Dinamo), Buzbuchi, Cercel, Cojocaru, Dican, Țîru, Vînă (Farul), Chiricheș, Miculescu, Ngezana, Șut, Târnovanu (FCSB), Antwi, Căbuz, Căpușă (Hermannstadt), J. Cisse, Juric, Maciel, Al. Pop (Oțelul), Dumitriu, Huja, Hanca, T. Keita, Roche (Petrolul), Bordeianu, S. Camara, J. Fernandez, Gheorghiță, A. Roman, Stefanovici (Poli Iași), Aioani, Braun (Rapid), M. Coman, Debeljuh, El Sawy, Gyenge, Neskovic, Oberlin, Simic (Sepsi), Afalna, Antoche, Dorobanțu, Ibrian, Medina, Purece, Rusu, Vlăsceanu (Slobozia), Ov. Popescu, Silaghi („U” Cluj), Cicâldău, Mora, Oshima, Koljic, Safira, Zajkov (Univ. Craiova), Costache, Fabry, Iliev, Mabea, Râpă (UTA)
Victorie pentru oltenii lui Mirel Rădoi, fără gol primit, pe terenul Unirii Slobozia, o nou-promovată tare incomodă: asta n-au reușit nici FCSB, nici Dinamo, Rapid sau CFR Cluj! Mai mult decât atât, cu Rădoi pe bancă, Știința ajunge la trei victorii consecutive, din trei posibile, revenind aprig în lupta la titlu și prin punctaj, dar și prin argumentul jocului.
Mirel Rădoi n-a produs doar un declic stereotip prin întoarcerea lui, ci a racordat extrem de rapid jucători altminteri valoroși, dar parcă inerți, la un sistem de joc armonios și eficient în același timp. Succesul cu Slobozia e o semnătură pe actul de naștere al unei echipe oltene ce poate emite pretenții pe măsura investițiilor fără a mai fi luată în râs.
5 nominalizări – Ioan Ovidiu Sabău („U” Cluj)
4 nominalizări – Adrian Mihalcea (Unirea Slobozia)
3 nominalizări – Elias Charalambous (FCSB), Zeljko Kopic (Dinamo București)
2 nominalizări – Marius Șumudică (Rapid București)
1 nominalizare – Gheorghe Hagi (Farul Constanța), Marius Măldărășanu (Hermannstadt), Dan Petrescu (CFR Cluj), Mirel Rădoi (Universitatea Craiova)
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER