Presiune pe Red&White. Analiza situației de la Dinamo. Acționarii trebuie să rezolve, urgent, mai multe probleme organizatorice și financiare. Andrei Nicolescu s-a întors la București, vine și Ovidiu Burcă, urmează zile de foc pentru dinamoviști | EXCLUSIV

Presiune pe Red&White. Analiza situației de la Dinamo. Acționarii trebuie să rezolve, urgent, mai multe probleme organizatorice și financiare. Andrei Nicolescu s-a întors la București, vine și Ovidiu Burcă, urmează zile de foc pentru dinamoviști | EXCLUSIV
  • Publicat:
  • Actualizat:

Dinamo se va reuni joi, la Săftica, într-o atmosferă de incertitudine. Șefii Red&White trebuie să rezolve, cu celeritate, mai multe probleme organizatorice, de la stabilirea cantonamentului extern până la semnarea contractelor cu oficialii care au făcut voluntariat, prelungirea înțelegerilor cu anumiți jucători sau deblocarea legitimărilor.

La Dinamo urmează o săptămână decisivă, iar presiunea este pe acționarii din cadrul Red&White 2022 Management. În acest moment, din cadrul societății care deține puțin peste 80% din cota socială a SC Dinamo 1948 SA fac parte trei oameni de afaceri, un avocat și un expert financiar. Este vorba de Eugen Voicu, Bogdan Pavel, Claudiu Florică, Andrei Nicolescu și Dan Gătăianțu.

Presiune pe Red&White. Acționarii trebuie să rezolve, urgent, mai multe probleme organizatorice. Andrei Nicolescu s-a întors la București, vine și Ovidiu Burcă, urmează zile de foc pentru dinamoviști | EXCLUSIV

„Câinii” se reunesc joi, la Săftica, iar unii dintre jucători se află în ultimele zile de contract, înțelegerile lor cu clubul urmând să expire la 30 iunie. În această situație se află mai mulți fotbaliști, veterani în lotul care a promovat: Alin Buleică, Gabriel Moura, Răzvan Patriche, Iulian Roșu, Alexandru Pop sau Cătălin Țîră. În emisiunea EXCLUSIV DINAMO de la ProSport, Ovidiu Burcă a transmis că are nevoie de câteva zile pentru a se hotărî pe cine dorește să se bazeze din această listă. În plus, tehnicianul vrea să își întărească și staff-ul cu cel puțin un preparator fizic.

Ovidiu Burcă a cerut jucători noi la reunire, mulți fotbaliști sunt în ultimele zile de contract, cantonamentul extern nu e bătut în cuie

De altfel, antrenorul lui Dinamo, care a plecat, joia trecută, pentru câteva zile în Spania, a lăsat în urmă o dorință. „Ne dorim şi nume noi la reunire, să fie cu noi de la începutul pregătirii, nu o să putem aduce 100%, dar la 75% din ţintele pe care le avem, ar trebui să fie cu noi când începem pregătirea”, a spus antrenorul în cadrul emisiunii Dinamo 7/9 de la PlaySport.ro.  

Momentul care a schimbat destinul lui Dinamo! Ovidiu Burca a dezvaluit cum a fost convins sa semneze cu echipa din „Stefan cel Mare” si cine l-a influentat
Aici intervine mai vechea problemă a „câinilor”, interdicția la legitimări și transferuri dictată de FIFA. O chestiune care trebuie rezolvată cât mai repede și pe care șefii „câinilor”, prin vocea lui Eugen Voicu, au promis că o vor închide în perioada viitoare.

Noi suntem într-un proces juridic prin care încercăm să rezolvăm problema, cu un avocat. Dacă nu reușim, planul B este să achităm suma respectivă înainte de încheierea perioadei de transferuri și vom face transferuri. Noi pregătim transferurile și le vom semna în ultima săptămână în care se mai pot face. Dinamo va face transferuri, nu este o problemă”, a spus acționarul în cadrul emisiunii DigiSport Special.

Discursul lui Voicu a inflamat spiritele. Viziunea acționarului se bate cap în cap cu doleanțele oficialilor, antrenorului și părerea reprezentanților administratorului judiciar

Declarația lui Eugen Voicu a trezit stupoare în rândul departamentului tehnic și cel de recrutare, în timp ce Răzvan Zăvăleanu, reprezentantul administratorului judiciar, a taxat-o public, la ProSport Live. În primul rând, antrenorul, așa cum a transmis Ovidiu Burcă, ar vrea, cât mai repede, să aibă jucătorii la pregătire, apoi este greu de crezut că țintele departamentului de scouting ar aștepta ca Dinamo să își rezolve problema litigiului de la FIFA.

Eugen Voicu și fiul său, Alexandru, în tribuna VIP a Arenei Naționale
Eugen Voicu și fiul său, Alexandru, în tribuna VIP a Arenei Naționale

În plus, orice înțelegere cu fotbaliștii trebuie înregistrată la Liga Profesionistă de Fotbal în termen de 14 zile de la semnare. În aceste condiții, în cazul în care acționarii nu reușesc să închidă cât mai repede această problemă, Dinamo riscă să se aleagă, din bazinul jucătorilor liberi de contract, cu ce se nimerește, nu cu ce se potrivește. Fiind în insolvență, „câinilor” le va fi imposibil să plătească sume de transfer pentru aducerea jucătorilor sau să acorde prime de instalare și comisioane impresarilor din fondurile societății! Acest detaliu îngustează și mai tare opțiunile în această perioadă de mercato.

Din punctul meu de vedere, cred nu poți aștepta ultima săptămână a perioadei de transferuri ca să ridici interdicția, pentru că atunci mai iei ce mai rămâne din piață. Dar până la urmă este o strategie care aparține acționarilor și eu pot doar să mă uit de pe margine și să mă gândesc cum ar fi mai bine, dar fără să am posibilitatea intervenției – Răzvan Zăvăleanu, reprezentant RTZ&Partners SPRL, administrator judciar SC Dinamo 1948 SA.

 Cât despre „planul B” invocat de Eugen Voicu, aici discuția trebuie dezvoltată. Astfel, declarația șefului dinamovist devine o sabie cu două tăișuri. Așa cum este valabil și în cazul transferurilor, în care legea nu permite să plătești pentru a aduce jucători sau să acorzi prime de instalare sau comisioane impresarilor din fondurile societății, chiar și în cazul în care șefii se hotărăsc să plătească datoriile către cei patru jucători care au câștigat litigiile la FIFA (Ante Puljic, Akpala, Azankpo și Janusz Gol), Legea insolvenței poate încurca demersul. Asta deoarece judecătorul sindic poate invoca o discriminare față ceilalți creditori înscriși la masa credală, unii dintre cei patru fotbaliști menționați fiind și creditori chirografari în reorganizarea judiciară a SC Dinamo 1948 SA.

La fel, în cazul în care Dinamo va achita suma către cei patru jucători -Eugen Voicu vorbește de 260.000 euro, conform informațiilor ProSport suma este mai mare, în jur de 400.000 euro-, având acest precedent și alți jucători străini înscriși la masa credală ar putea deschide procese la FIFA. În plus, declarația lui Voicu pare puțin hazardată, avocații fotbaliștilor putând folosi acest detaliu, „planul B”, în procesul deschis pentru întoarcerea deciziei la TAS.

Oficiali fără contract. Gabi Glăvan, analistul video, omul care a construit dosarul de licențiere și Vlad Iacob nu au contracte sau le expiră înțelegerile cu Dinamo

Un alt aspect aflat pe lista de „task-uri” pentru conducerea dinamovistă este legat de contractele oficialilor. ProSport a relatata, zilele trecute, situația lui Gabi Glăvan, omul care se ocupă de recrutarea jucătorilor, nu are contract cu Dinamo, asta în ciuda faptului că același Eugen Voicu a transmis, cu o lună în urmă, la Radio Dinamo, că acesta a semnat și este, oficial, noul director sportiv al „câinilor”. În aceeași situație se află și analistul video Laurențiu Angheuș, dar și Mihai Matei, director sportiv, căruia-i expiră înțelegerea în această vară. Fostul oficial al Astrei a avut un rol important în „construirea” dosarului pentru licențiere. Chiar dacă, până în acest moment, niciunul dintre cei menționați nu au dorit să comenteze în legătura cu situația în care se află, sursele noastre spun că răbdarea acestora se consumă cu fiecare zi care trece fără ca partea contractuală să fie rezolvată.

La fel, Vlad Iacob, care a deținut de la venirea sa în club, vara anului trecut, funcția de administrator special, în postura de voluntar, fără să încaseze vreun salariu, trebuie să se așeze la masa tratativelor pentru a se înțelege asupra unui contract.

Relația dintre Nicolescu și Iacob s-a diluat. „I-a interzis lui Vlad să iasă și să mai vorbească dacă nu-i dă voie el”

Conform lui Daniel Șendre, fost membru în board-ul DDB și jurnalist sportiv, realația dintre între Vlad Iacob și Andrei Nicolescu pare că s-a alterat în ultimele luni . „Am auzit că nici Vlad nu se simte prea bine și Vlad e cam gălbior, au pus ochii și pe Vlad (n.r. Șendre a susținut că Dan Giuraniuc, directorul de marketing care și-a dat demisia zilele trecute, a luat această decizie după ce ar fi avut opinii diferite cu Andrei Nicolescu) pentru că ăla (n.r. Andrei Nicolescu) vrea să centreze, să dea cu capul, să facă și șpagatul, să facă și încălzirea și să participe la ea. Și ar cam vrea să-i ia și funcția asta. Asta o zic așa, cu titlu de zvon. Eu am auzit că i-a interzis lui Vlad să iasă și să mai vorbească dacă nu-i dă voie el”, a transmis Șendre, în cadrul unei postări pe Facebook. 

Contactat telefonic pentru a comenta informațiile postate de Daniel Șendre, Vlad Iacob nu a dorit să comenteze, în timp ce Andrei Nicolescu a avut o reacție scurtă:

Domnul Șendre ne-a dovedit că le știe pe toate. Știe foarte bine totul și este foarte bun la sfaturi. În rest, noi avem treabă în perioada asta, altceva nu știu ce să vă zic”

Spusele lui Daniel Șendre sunt întărite prin funcția prin care Andrei Nicolescu s-a etalat în diferitele ieșiri în media, cea de președinte executiv, sinonimă cu poziția de administrator special. De altfel, în insolvență, funcția executivă este suspendată, administratorul special fiind cel care reprezintă acționarii.

Red&White trebuie să acopere, în termen scurt, cheltuieli de peste un milion de euro

Precum Ovidiu Burcă, la București se întoarce și Andrei Nicolescu, cel care a fost plecat pentru câteva zile în Franța, la Saint-Tropez, acolo unde a participat la campionatul mondial de fotbal al juriștilor.

În primul rând, fostul șef de la Rapid și ceilalți oficiali trebuie să închidă chestiunea cantonamentului. În acest sens, șefii au înaintat mai multe variante, locații pentru un stagiu de pregătire extern, Spania sau Slovenia fiind destinațiile posibile, însă, până la începutul acestei săptămâni, administratorul judiciar nu aprobase această deplasare, motivul fiind același, astfel de cheltuieli fiind interzise în insolvență din bugetul clubului. Și pentru cantonament este nevoie de o sursă externă!

Andrei Nicolescu a prezentat strategia lui Dinamo pentru sezonul 2023 - 2024 din Superliga! Bugetul de salarii va creste de 2.5 ori, iar obiectivul echipei este unul indraznet: „Pot aparea surprize!”
Andrei Nicolescu a prezentat strategia lui Dinamo pentru sezonul 2023 – 2024 din Superliga! Bugetul de salarii va creste de 2.5 ori, iar obiectivul echipei este unul indraznet: „Pot aparea surprize!”

Mai mult, când vine vorba de insolvență, tranșele trecute în planul de reorganizare funcțional reprezintă o nouă presiune financiară. Astfel, conform trimestrelor 6 și 7, ultima având termen de plată, conform planului, până la sfârșitul lunii iulie, SC Dinamo trebuie să achite creditorilor 3.415.643 lei (1,420.816 trim. 6) către creditori garantați, salariați și bugetari. Urmează mai multe înțelegeri de amânare de plată semnate cu foști jucători, antrenori (cum ar fi Dusan Uhrin jr), angajați (etc) pentru obținerea licenței sportive valabilă sezonului 2023-2024, salariile antrenorilor, fotbaliștilor și angajaților, în total peste 1 milion euro, chiar 1,5 milioane.

Sunt așteptați, la masa Red&White, noi investitori

În acest context, conform lui Eugen Voicu, Red&White încearcă să atragă noi investitori. Oameni de afaceri și firme care doresc să se alăture proiectului propus de societatea înființată în toamna lui 2022, care a preluat, în luna februarie a acestui an, pachetul majoritar de acțiuni de la Lotus (Dorin Șerdean), plus o altă cotă mai mică de la Asociația Peluza Cătălin Hîldan.

  • 500.000 euro trebuie să achite Red&White pentru pachetul de acțiuni deținut de Lotus. 125.000 euro au intrat, deja, în conturile fostului președinte executiv de la Dinamo, în timp ce o nouă tranșă, de 75.000 euro, este scadentă la începutul lunii iulie. Tranzacția se încheie în vara lui 2025

Așa cum ProSport a informat în fiecare caz, până în prezent, Red&White a reușit să coopteze alți doi milionari, este vorba de Bogdan Pavel, un apropiat de-ai șefului de la Certinvest, important jucător în domeniul farmaceutic și mult mai cunoscutul în lumea fotbalistică din România, Claudiu Florică.  Ultimul a fost și cel care a asigurat mare parte din suma necesată obținerii licenței. 

Alți milionari care au vrut să se alăture – printre care și un fond de investiții din Germania- nu au ajuns, până în acest moment, la o formulă comună pentru a se implica din cauza diferențelor de strategie.

Pe rând, ProSport a scris de intersul oamenilor de afaceri Simion Apreutese și Andrei Cionca, un alt nume prezentat, în ultima perioadă, fiind Sorin Preda (fiind prezent atât în loja dinamovistă la meciurile cu Steaua și FC Argeș, cât și la petrecerea de promovare care a avut loc într-un restaurant din București).

La fel, un fond de investiții din Germania s-a aflat printre ofertanți, de fiecare dată, șefii Red&White au fost tranșanți în ideea de investiții consolidată, care se bazează pe mai mulți investitori în cote egale, un manager care să ia deciziile sportive, totul într-un proiect până în 2028.

Conform planului Red&White, posibilii investitori se pot alătura investiției, într-o cotă începând cu 1000 euro, printr-o platformă de Crowdfunding. Din informațiile noastre, demersul se va realiza printr-o platformă românească, SeedBlink, specializată pe startup-uri tech europene, care, conform startupcafe.ro, până în prezent, a atras 9.000 de investitori din 50 de țări (cu un procent de 15% dintre investitori din străinătate).

Suntem aproape şi nu pot spune lucruri care sunt din interiorul clubului. La momentul ăsta oficial suntem doi, iar cât de curând vor fi încă doi. Au făcut afaceri în România, au un sistem performant şi se alătură unui proiect care vrea să crească pe principii corecte- Andrei Nicolescu – acționar Red&White.

Jurnalist sportiv din anul 2003, în prezent reporter special și realizatorul emisiunii EXCLUSIV DINAMO de la ProSport. Ziarist acreditat la clubul Dinamo București încă din anul 2004, Cătălin Mureşanu este autorul a mii de articole, interviuri, reportaje, cronici pe care le-a scris pentru ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
BREAKING! Anunț de la Buckingham despre starea de sănătate a Regelui Charles. Comunicat oficial emis după ce s-au pregătit de înmormântare
BREAKING! Anunț de la Buckingham despre starea de sănătate a Regelui Charles. Comunicat oficial emis după ce s-au pregătit de…
Gabi Balint a vrut să facă gluma serii după ce FCSB a câștigat titlul și nu a realizat gafa comisă
Gabi Balint a vrut să facă gluma serii după ce FCSB a câștigat titlul și nu a realizat gafa comisă
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Dieta-minune a Monicăi Anghel. Așa a slăbit ENORM: alimentele la care a renunțat total!
Dieta-minune a Monicăi Anghel. Așa a slăbit ENORM: alimentele la care a renunțat total!
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
Cine sunt românii care trebuie să plătească 
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care le deţin
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Prințișorul Craiovei, mărturisiri teribile despre adevărata dramă din familia lui: Am trăit cu 50 de euro pe săptămână!
Prințișorul Craiovei, mărturisiri teribile despre adevărata dramă din familia lui: Am trăit cu 50 de euro pe săptămână!
Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în locul în care micuța susținea că se află „un monstru”
Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în locul în care micuța susținea…
Anunț istoric pentru cei care au mașini PE MOTORINĂ. Vestea pe care nu o mai auziseră de foarte MULT TIMP
Anunț istoric pentru cei care au mașini PE MOTORINĂ. Vestea pe care nu o mai auziseră de foarte MULT TIMP
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta Română a făcut anunțul
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta Română a făcut anunțul
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
O româncă din străinătate gătește cu ce găsește la gunoi: „E mâna a doua pe gratis” VIDEO
O româncă din străinătate gătește cu ce găsește la gunoi: „E mâna a doua pe gratis” VIDEO
Care sunt talentele secrete ale Familiei Regale Britanice?
Care sunt talentele secrete ale Familiei Regale Britanice?
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea au decis echipa învingătoare
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea au decis echipa învingătoare