Noi milionari, plus un fond de investiții din Germania, interesați să intre la Dinamo. Negocieri cu Red&White! „Câinii” au nevoie, urgent, de 500.000 euro pentru licență | EXCLUSIV

Noi milionari, plus un fond de investiții din Germania, interesați să intre la Dinamo. Negocieri cu Red&White! „Câinii” au nevoie, urgent, de 500.000 euro pentru licență | EXCLUSIV
  • Publicat:
  • Actualizat:

La Dinamo este agitație. ProSport vă prezintă cine sunt ultimii milionari interesați sau curtați să vină la Dinamo și detaliile discuțiilor secrete. Pe lângă aceștia, în negocieri ar fi implicat și un fond de investiții din Germania. În aceste zile, „câinii” se află sub presiunea licenței. Pentru a obține dreptul de a evolua în Superligă, conducerea trebuie să achite o jumătate de milion de euro.

Noi milionari, plus un fond de investiții din Germania, interesați să intre la Dinamo. Unul dintre ei a venit la meciul cu Steaua

Așa cum au anunțat cei din conducerea societății încă din momentul în care au preluat pachetul majoritar de acțiuni de la Dorin Șerdean, șefii Red&White 2022 Management caută soluții pentru a coopta și alți investitori la Dinamo. ProSport a dezvăluit că, în acest sens, s-au purtat discuții cu milionarul Gheorghe Manole, un important jucător în domeniul energetic, dar și cu Claudiu Florică. Ultimul a devenit un obișnuit al lojei dinamoviste și, dacă Manole a transmis că se mai gândește la propunere, fostul șef de la Charlton Athletic a acceptat să se alăture proiectului Red&White, cu amendamentul validării Planului de reorganizare de către judecătorul sindic propus de administratorul judiciar și votat de Adunarea Generală a Creditorilor la începutul lunii Aprilie. Termenul fixat de instanță este 15 Mai.

Răspunsul meu este da! Sunt hotărât. E important ce se întâmplă și cu planul de reorganizare propus, de votul care urmează, însă nu cred că pot fi probleme.” – Claudiu Florică, la sfârșitul lunii Martie, pentru ProSport.

ProSport vă prezintă și alte nume de afaceriști care sunt în discuții pentru a investi la echipa din „Ștefan cel Mare”. Unii dintre ei au fost abordați de Andrei Nicolescu, respectiv Eugen Voicu, cei doi acționari Red&White, alții au ajuns la masa negocierilor fiind interesați, de mai mult timp, în a investi la Dinamo.

ProSport a aflat că, în acest moment, există un interes transmis șefilor Red&White din partea a doi oameni de afaceri importanți care ar dori să preia Dinamo! Aceștia, însă, au o singură doleanță. Importantă! Să ia deciziile, să își aducă la conducere oamenii lor de încredere. Pe scurt, ei să fie cei care controlează activitatea clubului. Această pretenție nu rezonează cu gândirea Red&White care, așa cum au declarat cei doi acționari, dorește o altă construcție a proiectului. Unul dintre numele aflate de ProSport este al lui Andrei Cionca, CEO și co-fondator Impetum Group.

Impetum a luat ființă în 2020 și, conform Bursa, sub acest brand s-au reunit Casa de Insolvenţă Transilvania (CITR), ROCA (prima soluţie de consolidare a IMM-urilor româneşti care au un viitor valid) şi ROCA X (un proiect destinat start-up-urilor din piaţa de tehnologie).

Andrei Cionca a investit și în domeniul imobiliar, iar în acest sector are proiecte importante în nordul Capitalei. Împreună cu șeful de Impetum, în acest demers s-ar afla și un alt investitor puternic din Ardeal. La rândul său, acesta este un important dezvoltator imobiliar. Cei doi, în cazul în care se vor înțelege cu Eugen Voicu și Andrei Nicolescu pentru a intra într-o formă sau alta la Dinamo, vor să facă echipă în această investiție. Conform Businessmagazin.ro, Cionca a absolvit cursurile Facultăţii de Drept ale Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj.

Un detaliu interesant este că Andrei Cionca (foto jos), împreună cu Ionuț Bindea, colaboratorul său din ROCA Industry, au fost prezenți la meciul cu Steaua. Cei doi au urmărit partida din loja dinamoviștilor.

Bogdan Nicolae Pavel, un fond de investiții din Germania și o bancă, țintele pentru angrenarea în Red&White

Pe lângă Claudiu Florică, cel care a recunoscut că este interesat să investească la Dinamo și despre care am spus că a devenit un obișnuit al lojei dinamoviste, un alt milionar reprezintă o țintă, mai veche spun unele surse, pentru noii șefi de la Dinamo. Este vorba de Bogdan Nicolae Pavel, un discret și important nume din industria farmaceutică. Acesta deține grupul distribuitor de medicamente Pharmnet Group și societățile Europharm Holding SA și Pharmnet Plus SRL, dar și Beneva SRL, operatorul brandului de farmacii Beneva, care, de curând, a preluat și lanțul Belladonna, dar și farmaciile Revitalia.

De altfel, Eugen Voicu, șeful Red&White, este asociat, prin Certinvest, cu Bogdan Nicolae Pavel în SC Pharma 1 Retail SRL, cu 46%. Pharma 1 este una dintre firmele conectate direct cu societățile controlate de Bogdan Nicolae Pavel, acesta din urmă deținând un procent de 3%. Precum în cazul lui Gheorghe Manole, Pavel nu a dat, încă, un răspuns.

Eugen Voicu, presedinte Certinvest și acționar Red&White 2022 Management

În acest moment, acționarii de la Red&White poartă discuții pentru a coopta în cadrul societății și alți oameni sau fonduri de investiții, așa cum a declarat Andrei Nicolescu încă de la primul interviu acordat după ce a fost oficială tranzacția cu Lotus.  În acest sens, sunt informații că ar exista negocieri cu un fond de investiții din Germania cu implicare în lumea sportului, dar și o bancă ce urmează să intre pe piața din România.

Nu ne imaginăm că vor apărea persoane exotice care să reverse râuri de bani. Nu au apărut și nu s-au revărsat până acum, n-o vor face nici de acum înainte. Și e firesc. Pentru că oamenii care au muncit banii, nu-i revarsă… investesc! Cu cap, cu planuri de afaceri, cu etape concrete și criterii bine definite. Astfel de parteneri ne dorim la Dinamo pentru a putea construi sănătos, temeinic și pe termen lung.” – Andrei Nicolescu – acționar Red&White, după ce Red&White a preluat pachetul majoritar de acțiuni în cadrul SC Dinamo 1948 SA.

500.000 euro, banii necesari pentru licență. Datoria trebuie „stinsă” până la sfârșitul săptămânii

În pline discuții pentru a coopta investitori, conducerea lui Dinamo trebuie să rezolve, până la finalul acestei săptămâni, problema licențierii în vederea sezonului viitor. Pentru a fi siguri de obținerea dreptului de juca în Liga 1, „câinii” trebuie să achite, în total, aproximativ 500.000 euro.

Această sumă cuprinde datoriile societății până la 1 Ianuarie 2023. În ultimele săptămâni au fost făcute viramente, diferite înțelegeri, reeșalonări sau amânări de plată. Eugen Voicu, președintele Consiliului de Administrație Red&White și acționar cu 40% în cadrul societății care deține pachetul majoritar la Dinamo a declarat, într-un interviu pentru ProTV, că fanii „câinilor” nu ar trebui să își facă probleme din acest punct de vedere:

E o perioadă scurtă. Avem niște realizări în această perioadă și cred că am cunoscut mai bine echipa între timp și ideile pe care trebuie să le dezvoltăm sunt mult mai clare în momentul de față. Trebuie, în primul rând, să rezolvăm problema datoriilor clubului ca să putem obține licența pentru sezonul următor. Suntem pe drumul cel bun, se va rezolva această problemă. Nu avem dubii că vom reuși să facem toate plățile la timp. Din această perspectivă, putem spune că ne-am organizat suficient de bine ca să trecem peste acest hop”- Eugen Voicu pentru ProTv/ Sport.ro.

Jurnalist sportiv din anul 2003, în prezent reporter special și realizatorul emisiunii EXCLUSIV DINAMO de la ProSport. Ziarist acreditat la clubul Dinamo București încă din anul 2004, Cătălin Mureşanu este autorul a mii de articole, interviuri, reportaje, cronici pe care le-a scris pentru ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Cât costă sicriul în care a fost depus trupul neînsuflețit al lui Costel Corduneanu. 'Stăpânul Moldovei', înmormântat regește!
Cât costă sicriul în care a fost depus trupul neînsuflețit al lui Costel Corduneanu. 'Stăpânul Moldovei', înmormântat regește!
Surprinzător! A văzut cine s-a calificat în semifinalele UCL și a spus clar ce echipă va câștiga trofeul
Surprinzător! A văzut cine s-a calificat în semifinalele UCL și a spus clar ce echipă va câștiga trofeul
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
Pacienții care suferă de cancer colorectal se pot vindeca! Tratamentul revoluționar descoperit de medici
Pacienții care suferă de cancer colorectal se pot vindeca! Tratamentul revoluționar descoperit de medici
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. Bulă îşi cumpără un taur viguros. Vine primarul:- Bulă, cât vrei pe el?
BANCUL ZILEI. Bulă îşi cumpără un taur viguros. Vine primarul:- Bulă, cât vrei pe el?
Filmul exploziei care a devastat, azi noapte, un bloc din Craiova: Țipete de groază și oameni sub dărâmături care imploră să fie salvați
Filmul exploziei care a devastat, azi noapte, un bloc din Craiova: Țipete de groază și oameni sub dărâmături care imploră…
A fost SPART codul celui mai TEMUT criminal în serie din istoria Americii
A fost SPART codul celui mai TEMUT criminal în serie din istoria Americii
Ronald Gavril a apărut dezbrăcat în pat, alături de iubita lui, Anamaria Prodan: Viaţa nu se aşteaptă, se trăieşte!
Ronald Gavril a apărut dezbrăcat în pat, alături de iubita lui, Anamaria Prodan: Viaţa nu se aşteaptă, se trăieşte!
IMAGINILE DURERII 😢 Mama lui Costel Corduneanu s-a prăbușit de durere când a văzut sicriul cu trupul neînsuflețit al fiului său
IMAGINILE DURERII 😢 Mama lui Costel Corduneanu s-a prăbușit de durere când a văzut sicriul cu trupul neînsuflețit al fiului…
Legea pe are O AȘTEPTAU milioane de români. Proiectul tocmai a fost DEPUS la Parlament
Legea pe are O AȘTEPTAU milioane de români. Proiectul tocmai a fost DEPUS la Parlament
Incredibil cine e Mihaela, fata care s-a aruncat de la etajul 15! Mesajul de adio emoționant: Vă rog să...
Incredibil cine e Mihaela, fata care s-a aruncat de la etajul 15! Mesajul de adio emoționant: Vă rog să...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Istvan Kovacs, răplata unei prestații stelare: poate bifa o premieră fabuloasă pentru România
Istvan Kovacs, răplata unei prestații stelare: poate bifa o premieră fabuloasă pentru România
Cum puteţi să luaţi 40.000 de euro direct pe Revolut să vă plătiţi instant creditele de la alte bănci. Cât veţi da înapoi pe lună
Cum puteţi să luaţi 40.000 de euro direct pe Revolut să vă plătiţi instant creditele de la alte bănci. Cât…
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
Chefi la cuțite, sezonul 13. Cine sunt concurenții din echipa lui chef Richard Abou Zaki. Ei au primit tunica roz
Chefi la cuțite, sezonul 13. Cine sunt concurenții din echipa lui chef Richard Abou Zaki. Ei au primit tunica roz