El este milionarul care se poate alătura Red&White! ProSport l-a surprins la meciurile „câinilor”. „Avem discuții”. Dinamo intră în era „crowdfunding”. Proiectul curajos al acționarilor pentru această vară | FOTO EXCLUSIV

El este milionarul care se poate alătura Red&White! ProSport l-a surprins la meciurile „câinilor”. „Avem discuții”. Dinamo intră în era „crowdfunding”. Proiectul curajos al acționarilor pentru această vară | FOTO EXCLUSIV
  • Publicat:
  • Actualizat:

Milionarul Sorin Preda, fan dinamovist conform surselor noastre, poate fi noul investitor convins de cuplul Eugen Voicu – Andrei Nicolescu să se alăture Red&White. Fondatorul Global Vision, un important jucător pe piața imobiliară din România, a fost surprins de reporterii ProSport în loja dinamovistă la meciurile cu Steaua și FC Argeș.

El este milionarul care se poate alătura Red&White! ProSport l-a surprins la meciurile „câinilor”

ProSport a aflat un nou nume care urmează să se alăture Red&White 2022 Management, societatea care, în luna februarie, a preluat pachetul majoritar de acțiuni din cadrul SC Dinamo 1948 SA. După ce am anunțat în exclusivitate tranzacția dintre „R&W” și Dorin Șerdean, administratorul Lotus Perfect Solutions, apoi, pe rând, negocierile secrete cu oamenii de afaceri Gheorghe Manole, Claudiu Florică, Bogdan Pavel (ultimii doi sunt, deja, acționari cu cote de câte 10%) sau interesul lui Andrei Cionca sau Simion Apreutese pentru a investi la Dinamo, astăzi prezentăm numele noului milionar care poartă negocieri secrete pentru a se alătura proiectului gândit de Andrei Nicolescu și Eugen Voicu!

EXCLUSIV. ProSport vă prezintă fotografiile cu Sorin Preda, alături de Andrei Nicolescu, în lojă, la meciurile cu Steaua și FC Argeș

Este vorba de Sorin Preda, fondator și CEO al companiei Global Vision. Din informațiile noastre, omul de afaceri a fost invitat la discuții pentru a se alătura în formula deja anunțată de inițiatorii Nicolescu și Voicu și urmează să achiziționeze acțiuni în cadrul societății care a fost înființată în vara anului trecut.

Până în acest moment, din Red&White mai fac parte Andrei Nicolescu, Eugen Voicu, Claudiu Florică, Bogdan Pavel și, cu o cotă mai mică, de 4%, Dan Gătăianțu, cel care a fost prezentat și în postura de CFO- directorul financiar. Florică și Pavel au asigurat banii necesari închiderii datoriilor către foști jucători, angajați sau furnizori, aproximativ 500.000 euro, efect financiar prin care Dinamo a putut obține licența pentru sezonul 2023-2024.

Revenind la Sorin Preda, reporterii ProSport l-au surprins pe acesta în loja dinamovistă la ultimele două meciuri ale „câinilor” pe Național Arena, derby-ul cu Steaua (3-0), respectiv partida tur din cadrul barajului de promovare în Superliga, contra celor de la FC Argeș (6-1). De fiecare dată, înaintea partidelor, în pauză sau la finalul meciurilor, fondatorul Global Vision s-a întreținut cu Andrei Nicolescu. (VEZI MAI MULTE IMAGINI ÎN GALERIA FOTO)

Conform informațiilor noastre, milionarul este un vechi suporter dinamovist, din copilărie și din familie, tatăl și frații fiind, la rândul lor, suporteri de-ai formațiiei din „Ștefan cel Mare”. Sediul central al firmei sale se află în apropierea stadionului Dinamo, pe „Barbu Văcărescu”, la intersecția cu Calea Floreasca.

Noi avem discuții deschise sau aproape finalizate și suntem în procedura pe care ne-am dorit-o de la început și suntem pe traiectul pe care ni-l dorim. Cred că oamenii cu care am discutat înțeleg mai mult procesul pe care vrem să-l facem aici, înțeleg mai bine conceptul în care vrem să lucrăm”. – Andrei Nicolescu- acționar Red&White 2022 Management.

Sorin Preda: „Am avut o discuție. Sunt dinamovist de la vârsta de cinci ani, de atunci merg la stadion, am copilărit, am făcut sport la Dinamo”

ProSport l-a contactat, joi, pe Sorin Preda, acesta a confirmat tratativele cu șefii Red&White. „Mă cunosc cu Eugen Voicu din zona invetițională din piață, am avut o discuție pe proiect pe care, în acest moment, vreau să-l înțeleg mai bine. Nu a fost o propunere concretă de a prelua o anumită parte din concret sau de a investi o anumită sumă, dar avem discuții. Eu sunt dinamovist de la vârsta de cinci ani, de atunci merg la stadion, am copilărit, am făcut sport la Dinamo, am învățat să înot la Dinamo, am făcut arte marțiale. Cei de la Red&White au o abordare prudentă, cu pași mici, într-un ritm care trebuie să conducă la un rezultat, pentru că promovarea asta cere bani și cere repede. Sunt destul de interesat de model, vreau să înțeleg propunerea, ce se întâmplă în diferite scenarii. Pe mine mă interesează să văd exact planul A, planul B, planul C și aici discutăm”.

Așa cum s-a întâmplat și în cazul altor oameni de afaceri pe care Red&White i-a abordat pentru a investi la Dinamo și Sorin Preda așteaptă răspunsul judecătorul sindic în cazul planului de reorganizare modificat propus, în luna martie, de administratorul judiciar. Următorul termen fixat la Tribunalul București  este 19 iunie.

E critic, pentru că tot proiectul dânșilor începe cu anul competițional următor. Dacă este în liga a doua sau în prima ligă, diferența este uriașă, dacă ai planul aprobat, poți să speri la alte lucruri, cum ar fi tranferuri și așa mai departe. Dacă lucrurile nu evoluează pe partea aia, liga 1 va fi tot un blocaj”, a spus Sorin Preda pentru ProSport.

Conform site-ului de specialitate Bussines Mark, Sorin Preda „a fost unul dintre managerii români de top ai operatorului de telefonie mobilă Connex. Este absolvent al Universității Politehnica din București și al cursurilor de Professional Management din cadrul The Open University UK.Este unul dintre fondatorii Family Business România, parte din FBN, organizație înfiinţată în anul 2012 și care urmărește să popularizeze în România conceptul „afacere de familie” și potențialul afacerilor de familie pentru dezvoltarea economică și socială a României. Totodată, Sorin Preda este implicat frecvent în acțiuni caritabile și este membru onorific al Hospice Casa Speranței. Pentru munca bazată pe principii sănătoase, depusă de Global Vision în anii săi de activitate, Sorin Preda fost inclus în lista celor 30 de antreprenori români care au construit afaceri solide și corecte în România”. 

Cât despre Global Vision, cităm din prezentarea realizată de fbn-românia.ro. „Compania este fondată în 2004, reprezintă o platforma de servicii integrate de real estate și „asigură servicii de dezvoltare, proiectare, management de proiect și construcții, administrarea proiectelor imobiliare deținute de investitori privați și instituționali din România și Europa Centrală și de Est. Până în prezent, a dezvoltat și construit peste 1.600.000 metri pătrați și administrează aproximativ 800.000 mp în cadrul diviziei de property & facility management. De asemenea, compania deține un portofoliu propriu de proprietăți format din clădiri de birouri, proiecte rezidențiale și parcuri industriale. Cel mai important proiect pe care Global Vision îl are în derulare în acest moment este Constanța Business Park, în parteneriat cu Globalworth”, notează sursa citată.

Din această vară, Dinamo intră în era „crouwdfunding”

O altă mișcare pe care o pregătesc acționarii din cadrul Red&White este atașată proiectului „Dinamo 2028”, în cadrul căruia, la finalul lunii Iunie, va fi lansată o nouă tehnică de finanțare, una originală pentru fotbalul românesc. Din informațiile noastre, totul se va face printr-o platformă de crouwdfunding românească, SeedBlink, specializată pe startup-uri tech europene, care, conform startupcafe.ro, până în prezent, a atras 9.000 de investitori din 50 de țări (cu un procent de 15% dintre investitori din străinătate).

Dar ce este o platformă crouwdfunding? Crowdfundingul este o tehnică de finanțare a proiectelor folosind resurse online (forumuri, platforme de socializare etc.) desprinsă din crowdsourcing. Acesta pot fi, printre altele, sub formă de donații sau împrumuturi și pot genera chiar și randamente de până la 10%. Baza crowndfundingului stă în ideea a apela la o comunitate ca un potențial finanțator pentru a dezvolta un produs. Traducând direct, ar însemna finanțare din partea publicului sau a mulțimii. Prin crowdfunding, un business existent sau la început de drum poate apela la un grup de persoane sau investitori, pentru a primi infuzia de capital de care are nevoie pentru a-și dezvolta sau lansa afacerea.

 

 

 

 

 

Jurnalist sportiv din anul 2003, în prezent reporter special și realizatorul emisiunii EXCLUSIV DINAMO de la ProSport. Ziarist acreditat la clubul Dinamo București încă din anul 2004, Cătălin Mureşanu este autorul a mii de articole, interviuri, reportaje, cronici pe care le-a scris pentru ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
FOTO „Arată dezgustător”. S-a umplut de mușchi după retragere, dar un fost coleg l-a pus la punct: „N-aș face la fel”
FOTO „Arată dezgustător”. S-a umplut de mușchi după retragere, dar un fost coleg l-a pus la punct: „N-aș face la…
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota 10 a „Reginei” la 62 de ani
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota 10 a „Reginei” la 62…
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Mister în Slănic Prahova, după ce o stradă s-a surpat din senin. Craterul se măreşte pe măsură ce trec orele
Mister în Slănic Prahova, după ce o stradă s-a surpat din senin. Craterul se măreşte pe măsură ce trec orele
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din Republica Dominicană
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din Republica Dominicană
Devine INTERZIS în statele UE! Intră în vigoare și în România
Devine INTERZIS în statele UE! Intră în vigoare și în România
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Afacerea care ia amploare în România. Locațiile apar ca ciupercile după ploaie, dar tot par neîncăpătoare: „Nu mai avem locuri disponibile”
Afacerea care ia amploare în România. Locațiile apar ca ciupercile după ploaie, dar tot par neîncăpătoare: „Nu mai avem locuri…
O româncă va arbitra returul unei semifinale din UEFA Women’s Champions League
O româncă va arbitra returul unei semifinale din UEFA Women’s Champions League
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele