Noul Rapid, club privat pe milioane din bani publici. Stadionul Sportul, unde joacă echipa lui Pancu, a fost renovat de ADP Sectorul 1 deși e în Sectorul 6. Primăria Sectorului 1 ia baza Coresi, unde se antrenează „vișiniii”, și le va pune la dispoziție Pro Rapid

Autor: Matei Udrea Publicat: 10 Apr. 2019, 06:52 Actualizat: 10 Apr. 2019, 14:25 Fotbal Intern

Locuitorii Sectorului 1 din București rămân – chiar dacă indirect – principalii investitori la „noul Rapid”, chiar dacă primarul Daniel Tudorache continuă să anunțe, pe bandă rulantă, acționari prezenți și viitori la gruparea „vișinie”. E vorba de milioane de euro băgate de autoritățile publice în infrastructura destinată echipei care, în acte, aparține unor persoane private.

Amplele lucrări de renovare executate în această primăvară la stadionul Sportul, unde joacă FC Rapid 1923 partidele de acasă în Liga 3, au fost executate de Administrația Domeniului Public Sectorul 1, deși baza sportivă aparține administrativ de Sectorul 6, iar administrator este Institutul de Arhitectură.


ProSport a încercat să afle detaliile acestei operațiuni – cât a costat bugetul Sectorului 1 renovarea stadionului, în baza cărui act normativ s-au făcut lucrările, cine le-a solicitat, cine le-a aprobat -, dar ADP Sectorul 1 nu a trimis încă un răspuns deși au trecut două săptămâni de la solicitare.

„Acțiunea ADP Sectorul 1 pe Sportul nu a fost aprobată de Consiliul Local, nu are justificare și acoperire legală. Sunt angajate resursele sectorului pentru un club de fotbal fără legătură cu noi”

În lipsa unei reacții din partea directorului ADP, Alin Vieru, sau a primarului Daniel Tudorache, am căutat informații suplimentare la consilierii locali, cei care ar trebui să supervizeze cheltuielile angajate de edili în numele locuitorilor. „Acțiunea făcută de ADP Sectorul 1 pe stadionul Sportul nu a fost aprobată de Consiliul Local și nu are absolut nicio justificare și acoperire legală. Baza sportivă nu este în administrarea primăriei și, mai mult decât atât, nici măcar nu face parte din Sectorul 1. Am aflat cu stupoare că sunt angajate resursele pentru o astfel de acțiune care servește un club de fotbal care, în acte, n-are nicio legătură cu noi”, a reclamat, pentru ProSport, Oliver Păiuși, consilier local din partea USR în Sectorul 1.
Acesta a adăugat că directorul ADP Sectorul 1 a refuzat să ofere informații chiar și atunci când a fost întrebat de reprezentanții legali ai cetățenilor, consilierii locali: „Se petrec aici niște abuzuri cum nu vă puteți închipui. Totul, pe banii publici, pe banii oamenilor. Primarul și directorii din primărie se comportă de parcă ar fi stat în stat și patroni peste Sectorul 1, ca și cum ar fi venit ei cu bugetul public de acasă. I-am solicitat directorului ADP Sectorul 1 oficial, în Consiliul Local, să ne spună în ce bază legală a folosit angajații instituției pentru a renova baza Sportul. Nu ne-a răspuns în niciun fel”.

Oliver Păiuși a declarat pentru ProSport că este exclus ca lucrarea să fi fost plătită de altcineva: „ADP Sectorul 1 nu este o societate comercială care poate fi angajată de cineva, contracost, să execute servicii. ADP are suficientă treabă în Sectorul 1 – treabă de care oricum nu se achită – ca să mai facă și acte de caritate pentru diverse echipe de fotbal”.


ADP Sectorul 1 are o eficiență foarte limitată din cauza supraîncărcării schemei de personal cu șefi și a lipsei muncitorilor, a explicat consilierul local Oliver Păiuși pentru ProSport. Aceste resurse restrânse au fost direcționate ilegal către un obiectiv care aparține administrativ unui alt sector, iar cheltuielile de la bugetul public făcute de ADP Sector 1 în folosul FC Rapid 1923 nu pot fi justificate legal, adaugă același consilier USR. Sursa foto: FC Rapid 1923


„Primăria Sectorului 1 nu a intrat și nu va intra în acționariatul clubului Rapid. Noi oricum nu am folosit până acum vreun leu din banii publici în activitatea echipei Rapid. Dar noi avem alte posibilități de a sprijini clubul”

Daniel Tudorache, primarul Sectorului 1, pentru Agerpres


O altă cheltuială angajată de primarul Daniel Tudorache în folosul echipei private SC FC Rapid 1923 SA este cumpărarea, pentru 2,1 milioane de euro, a bazei sportive Coresi. Primarul i-a convins pe consilierii locali să aprobe această cheltuială, beneficiarul principal fiind tot liderul Seriei a II-a din Liga 3. FC Rapid 1923 are contract de închiriere a bazei care va fi achiziționată de autoritățile publice, renovată și modernizată și, apoi, pusă la dispoziția echipei pentru suma de 5.000 de euro pe lună. „Zona este absolut improprie pentru copiii din Sectorul 1. Cine se duce până acolo? Cum ajung copiii? E un autobuz care circulă din an în Paști. De ce se face investiția asta de milioane de euro? Pentru cine? Pe urmă trebuie renovată baza. Alți bani cheltuiți fără nicio utilitate pentru locuitorii sectorului”, a comentat Oliver Păiuși oportunitatea inițiativei primarului.

Într-un interviu acordat Agerpres acum câteva zile, Daniel Tudorache a promis că, până în iunie, se va rezolva și problema bazei Pro Rapid. Complexul va trece, prin Hotărâre de Guvern, de la Ministerul Finanțelor la Primăria Capitalei, care o va ceda, la rândul său, Primăriei Sectorului 1. Primăria va investi masiv din bani publici pentru a renova baza, apoi o va da spre folosință echipei private FC Rapid 1923. „Eu sper din săptămână în săptămână să intre în ședința de Guvern. Am promisiuni de la Teodorovici (n.r. – ministrul de finanțe). Am înțeles că toate aprobările sunt obținute de către cei de la Ministerul Finanțelor, care sunt promotorii acestei Hotărâri de Guvern. Acum, Pro Rapid ține de Ministerul de Finanțe, iar baza trebuie să treacă la Primăria Capitalei, singurul administrator al Bucureștiului. Am vorbit deja cu primarul general și imediat cum baza ajunge acolo, va trece la Sectorul 1 printr-o hotărâre a Consiliului General. Eu am fost la Pro Rapid, am văzut care e situația, dar nu putem începe lucrările de amenajare atâta timp cât nu e în administrarea Primăriei Sectorului 1 sau a Primăriei Capitalei. Sper ca, până la 1 iunie, baza Pro Rapid să ajungă la Primăria Sectorului 1″, a declarat Tudorache pentru Agerpres.


Liviu Dragnea a promis că „vom ajuta să crească” noul Rapid. Primarul Tudorache a dezvăluit că are ușa deschisă la liderul PSD oricând e nevoie de ceva pentru club și că a primit promisiunea fermă că „se va rezolva” cu baza Pro Rapid FOTO: Mediafax
 

Singurul comunicator în numele „noului Rapid” rămâne un politician care n-are nicio funcție oficială în acte

Edilul a anunțat încă de anul trecut, în direct, la Realitatea TV, că a discutat cu Liviu Dragnea, liderul PSD, să se dea Hotărâre de Guvern pentru ca baza Pro Rapid să ajungă la FC Rapid 1923. „Ce vreau să mai spun… Știți cum vreau eu să vă sprijine politicul? Ca baza Pro Rapid să ajungă cât mai repede la Primăria Sectorului 1! E adevărat, președintele Dragnea, că tot ați vorbit de el, mi-a promis că va ajunge (n.r. – baza) în acest retur de campionat. Eu iau partea bună și…”.

În aceeași emisiune, Daniel Tudorache a spus că are ușa deschisă oricând la Dragnea pe teme legate de „noul Rapid”, iar Nicolae Stanciu – la acea dată prezentat de primar drept noul director general al clubului – a menționat că președintele PSD este adevăratul patron al formației fondate în 2017 de generalul de Securitate Vasile Mălureanu.

Liviu Dragnea este membru de onoare al Clubului Aristocratic Rapid (CAR) încă din 2003, iar din organizație face parte și generalul Mălureanu. Prezența politicianului printre „aristocrați” le-a rămas necunoscută multora dintre membri până anul trecut, când s-a aflat că Dragnea „susține” proiectul clubului care va promova, în vară, în Liga 2.

Doi membri ai CAR i-au declarat reporterului ProSport, anul trecut, că au luat decizia să se retragă din organizație când au aflat că Liviu Dragnea le este coleg.

Oficial, în acte, acționarii SC FC Rapid 1923 SA sunt off-shore-ul cipriot Casazela Rapid Ltd (40% din acțiuni), fostul fotbalist Ovidiu Burcă (26,67%) și un ONG numit AS CS Academia Rapid 1923 (fostă Redivivus 2017). Despre off-shore se vehiculează ideea că i-ar aparține tânărului om de afaceri Victor Angelescu, persoană care se numără printre cei trei administratori la vedere ai firmei înregistrate la Nicosia.


Toate deciziile care privesc noul Rapid se iau, de doi ani, în biroul lui Daniel Tudorache, de la Primăria Sectorului 1. Ovidiu Burcă (stânga), socotit omul de încredere al primarului în club, deține formal 26% din acțiuni și este membru în ONG-ul care deține alte 33% din acțiuni. Daniel Pancu, antrenorul echipei, rămâne și el un apropiat al edilului

În realitate, singurul comunicator în numele clubului rămâne, până la această oră, un politician fără nicio funcție oficială în acte: primarul Daniel Tudorache. Acesta l-a anunțat astă-vară pe Victor Angelescu drept acționar. Tot edilul a comunicat, săptămâna trecută, că din vară, după promovarea în Liga 2, acționar principal, cu 50%, va deveni un alt om de afaceri, o persoană care deține și o firmă importatoare de mașini. DigiSport afirmă că numele noului acționar ar fi Liviu Goncea, un personaj controversat, consilier local în Sectorul 1 din partea PSD și prieten cu primarul Tudorache, abonat la contracte cu statul (primește zeci de milioane de lei pentru servicii de igienizare în spitalele publice) și cu datorii uriașe la buget.

Ovidiu Burcă, reprezentanții ONG-ului AS CS Academia Rapid 1923 și Victor Angelescu, reprezentant al off-shore-ului cipriot, nu au avut până acum nimic de spus despre schimbările de acționariat anunțate de primarul Daniel Tudorache.

 

Autor: Matei Udrea Publicat: 10 Apr. 2019, 06:52 Actualizat: 10 Apr. 2019, 14:25 Fotbal Intern
Pe aceeași temă
E oficial, Luiza e moartă! Gheorghe Dincă a recunoscut, în sfârșit, cum a ucis-o:
E oficial, Luiza e moartă! Gheorghe Dincă a recunoscut, în sfârșit, cum a ucis-o: "Am crezut că se preface. I-am..."
Nepotul lui Gigi Becali, Vasile Geambazi, audiat în calitate de suspect la DNA
Nepotul lui Gigi Becali, Vasile Geambazi, audiat în calitate de suspect la DNA
LOVITURA URIASA pentru Iohannis. Dancila, anunt DEVASTATOR! Se schimba tot ce se stia
LOVITURA URIASA pentru Iohannis. Dancila, anunt DEVASTATOR! Se schimba tot ce se stia
Descoperirea care i-a lăsat PERPLECŞI pe arheologi. Este uluitor ce au pe cap doi bebeluşi morţi acum 2.100 de ani
Descoperirea care i-a lăsat PERPLECŞI pe arheologi. Este uluitor ce au pe cap doi bebeluşi morţi acum 2.100 de ani
Seicii lui PSG, aproape sa cumpere un club cu o istorie URIASA din Europa! Unde vor ajunge sutele de milioane
Seicii lui PSG, aproape sa cumpere un club cu o istorie URIASA din Europa! Unde vor ajunge sutele de milioane
A murit în timpul unui joc sexual. Cum a fost găsită tânăra! Legiștii s-au șocat
A murit în timpul unui joc sexual. Cum a fost găsită tânăra! Legiștii s-au șocat
Video : Și-a cumpărat o mașină SECOND-HAND, dar în service mecanicii i-au dat VESTEA
Video : Și-a cumpărat o mașină SECOND-HAND, dar în service mecanicii i-au dat VESTEA
Viaţa la bordul „oraşelor plutitoare“ ale Marinei Regale a Marii Britanii: cum
arată cele două nave uriaşe
Viaţa la bordul „oraşelor plutitoare“ ale Marinei Regale a Marii Britanii: cum arată cele două nave uriaşe
Gata. 2.000 de angajaţi ai ING din România îşi fac bagajele să se mute
Gata. 2.000 de angajaţi ai ING din România îşi fac bagajele să se mute
Cea mai PERICULOASĂ fantezie sexuală a femeilor. O au toate, dar nu îndrăznesc să o spună
Cea mai PERICULOASĂ fantezie sexuală a femeilor. O au toate, dar nu îndrăznesc să o spună
Detalii de ULTIMĂ ORĂ despre dezbaterea lui Iohannis de diseară. Ce se va întâmpla de fapt acolo. Cărţile au fost făcute
Detalii de ULTIMĂ ORĂ despre dezbaterea lui Iohannis de diseară. Ce se va întâmpla de fapt acolo. Cărţile au fost făcute
Au făcut sex într-un tanc! Peste 75 de mii de oameni au asistat la scene incredibile
Au făcut sex într-un tanc! Peste 75 de mii de oameni au asistat la scene incredibile
Decizie de ultimă oră despre pensii! Se aplică de la 1 ianurie. Un greu din Guvern a făcut marele anunț!
Decizie de ultimă oră despre pensii! Se aplică de la 1 ianurie. Un greu din Guvern a făcut marele anunț!
Ei sunt în cărți la Națională! Cine îi ia locul lui Cosmin Contra. Anunțul tocmai a fost făcut
Ei sunt în cărți la Națională! Cine îi ia locul lui Cosmin Contra. Anunțul tocmai a fost făcut
Istoria vibratorului: a fost inventat pentru a trata depresia şi anxietatea
Istoria vibratorului: a fost inventat pentru a trata depresia şi anxietatea
Tragedie la Timișoara. Doi copii și mama unuia dintre ei au murit. Alte 5 persoane din același bloc, la spital. Anchetatorii au găsit o substanță neuro-toxică în clădire
Tragedie la Timișoara. Doi copii și mama unuia dintre ei au murit. Alte 5 persoane din același bloc, la spital. Anchetatorii ...
MEGA-SCANDAL! O concurentă îl acuză pe Scărlătescu de hărțuire:
MEGA-SCANDAL! O concurentă îl acuză pe Scărlătescu de hărțuire: "S-a băgat în mine și.."
Mai multe tinere şi minore au acceptat invitaţia unui milionar de 50 de ani de a petrece pe IAHTUL lui în weekend. Au crezut că au avut parte de momente de neuitat, dar, la câteva zile după aceea, fetele au fost contactate de POLIŢIE: „Avem veşti proaste pentru voi...”
Mai multe tinere şi minore au acceptat invitaţia unui milionar de 50 de ani de a petrece pe IAHTUL lui în weekend. Au ...
Această tânără a mers la un operator telecom să îşi schimbe telefonul. Mesajul primit peste două zile a ŞOCAT-O
Această tânără a mers la un operator telecom să îşi schimbe telefonul. Mesajul primit peste două zile a ŞOCAT-O
România va fi acoperită de îngheţ. Avertisment ANM: Când îşi va intra iarna în drepturi
România va fi acoperită de îngheţ. Avertisment ANM: Când îşi va intra iarna în drepturi
Mega-scandal la Chefi la Cuțite de la Antena 1! O concurentă îl acuză pe Chef Cătălin Scărlătescu de hărțuire: „S-a băgat în mine și..”
Mega-scandal la Chefi la Cuțite de la Antena 1! O concurentă îl acuză pe Chef Cătălin Scărlătescu de hărțuire: ...
Valentina Pelinel si Cristi Borcea, mai indragostiti ca niciodata la botezul fiicei Ancai Serea! Gestul facut de afacerist pentru sotia lui
Valentina Pelinel si Cristi Borcea, mai indragostiti ca niciodata la botezul fiicei Ancai Serea! Gestul facut de afacerist ...
A trecut peste cea mai neagra perioada din viata sa, fiind la un pas de moarte, dar si-a revenit. Vedeta are acum si un iubit!
A trecut peste cea mai neagra perioada din viata sa, fiind la un pas de moarte, dar si-a revenit. Vedeta are acum si un iubit!
De câte benzi are nevoie șoferul unui BMW X6 pentru a face un viraj? VIDEO
De câte benzi are nevoie șoferul unui BMW X6 pentru a face un viraj? VIDEO
FOTO. Imagini intime INCENDIARE cu Roxana Vancea şi iubitul ei plin de muşchi au ajuns pe net!
FOTO. Imagini intime INCENDIARE cu Roxana Vancea şi iubitul ei plin de muşchi au ajuns pe net!
Dezvăluiri fără perdea: cum au ajuns să se iubească preşedintele Klaus Iohannis şi soţia lui, Carmen!
Dezvăluiri fără perdea: cum au ajuns să se iubească preşedintele Klaus Iohannis şi soţia lui, Carmen!
Andreea Bălan trece prin MOMENTE DE GROAZĂ! Fiica ei a înghițit ceva și a leșinat!
Andreea Bălan trece prin MOMENTE DE GROAZĂ! Fiica ei a înghițit ceva și a leșinat!
Horoscop zilnic – 19 Noiembrie 2019 – Zodia Taur
Horoscop zilnic – 19 Noiembrie 2019 – Zodia Taur