Grigoraş explică de ce nu a preluat pe CSU Craiova: "Nu mă puteam arunca în necunoscut"

17 mar 2014 2450 afişări Liga 2
Grigoraş explică de ce nu a preluat pe CSU Craiova: "Nu mă puteam arunca în necunoscut"

CS Universitatea Craiova îşi prezintă luni după-amiaza noul antrenor, în persoana lui Gabi Balint. Fostul antrenor al naţionalei Moldovei va avea un salariu lunar de 10.000 de euro şi va trebui să promoveze echipa în Liga I. Înainte de a semnat cu Balint, oficialii din Bănie au negociat intens cu Petre Grigoraş, dar tehnicianul în vârstă de 49 de ani a declinat în cele din urmă oferta.

Grigoraş a explicat pentru ProSport motivele pentru care e refuzat pe CS Universitatea Craiova, chiar dacă oferta financiară s-a ridicat mult peste ceea ce ar putea primi de majoritatea formaţiilor din Liga I. “Era foarte greu să preiau echipa în aceste condiţii, când s-a jucat mai bine de jumătate din sezonul competiţional. Nu cunoşteam bine nici seria şi nici lotul pe care urma să-l pregătesc. Regret că a trebuit să iau această decizie, dar nu mă puteam arunca în necunoscut. Nu a fost nicio clipă vorba de bani. Din acest punct de vedere eram ca şi înţeleşi”, a declarat Grigoraş, care a precizat că şi-ar dori ca într-o bună zi să lucreze la CS Universitatea Craiova: “Mi-aş dori să amtrenez pe CS Universitatea Craiova, dar din vară. Dacă voi fi căutat, voi merge în Bănie cu mare drag. Voi avea timp să fac cantonamente, să cunosc lotul şi să pregătesc echipa aşa cum ştiu eu”.

“Balint e o alegere bună”

Petre Grigoraş a vorbit şi despre Gabi Balint (foto), cel care va antrena CS Universitatea Craiova cel puţin până la vară. “Balint are un CV excelent şi cred că este o alegere bună. Sper să şi reuşească ceea ce îşi propune acolo. Craiova merită o formaţie în Liga I”, a declarat Grigoraş pentru ProSport.

Balint preia CS Universitatea Craiova de pe locul doi al Seriei a II-a a Ligii a II-a, la egalitate de puncte, 32, cu liderul CSM Râmnicu Vâlcea.

Gabi Balint a mai antrenat până acum formaţiile FC Bihor, Sportul Studenţesc, Sheriff Tiraspol, FC Timişoara, FC Vaslui, naţionala Moldovei şi a fost antrenor secund la naţionala României şi la Galatasaray Istanbul.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.