A costat un milion de euro şi l-ai văzut de 87 de ori în tricoul Stelei. Acum a ajuns sa-şi caute echipă pe net. Anunţul postat

10 sep 2014 15667 afişări Liga 2
A costat un milion de euro şi l-ai văzut de 87 de ori în tricoul Stelei. Acum a ajuns sa-şi caute echipă pe net. Anunţul postat AFP PHOTO DANIEL MIHAILESCU

Eugen Baciu, fundaş care le-a dat multe bătăi de cap celor de la Steaua, este fără echipă de aproximativ un an şi îşi încearcă norocul pe fieldoo.com, o platformă care face legătura între impresari, cluburi şi jucători

În 2004, Eugen Baciu ajungea la Steaua de la FCM Bacău, dintr-un lot de jucători din care au mai făcut parte Dorin Goian şi Florin Lovin. A stat la Steaua până în 2011, timp în care a prins totuşi 87 de meciuri, dintre care cel mai important a fost contra lui Arsenal, în octombrie 2007.

Atunci a fost titular, însă în rest a prins destul de rar echipa. Principalul motiv pentru care conducerea Stelei îl ţinea în lot era o clauză trecută în contractul fundaşului, conform căreia fostul club militar ar fi trebuit să achite despăgubiri de un milion de euro dacă-l lasă liber de contract.

În 2011, contractul lui Baciu a expirat, iar Steaua a decis să nu-l mai păstreze în lot. A urmat un lung şir de procese, atât pe plan intern, cât şi la nivel internaţional. FCM Bacău a avut câştig de cauză, iar Steaua a fost nevoită să achite milionul de euro, altfel risca să rămână fără licenţă.

La 3 ani de la despărţirea de Steaua, Eugen Baciu este liber de contract şi-şi caută un angajament. După ce s-a despărţit de campioana României a fost legitimat la FCM Bacău, unde a stat însă până în vara trecută. Ajuns la 34 de ani, nicio echipă nu i-a mai oferit de atunci vreun contract, astfel că în ultimul an a stat pe bară.

Eugen Baciu îşi încearcă însă norocul pe Fieldoo, un site ajuns la 150.000 de utilizatori, unde jucătorii, impresarii şi cluburile postează anunţuri la care ataşează CV-urile lor. Până acum, n-a avut prea mult succes.


87 de meciuri are Eugen Baciu în tricoul Stelei, timp în care a marcat o singură datăVersiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.