ULTIMA ORĂ | Incertitudinea a luat sfârşit: "Am câştigat, în instanţă, numele, culorile şi palmaresul istoric"

5 feb 2016 74307 afişări Comentează şi tu Liga 1
ULTIMA ORĂ | Incertitudinea a luat sfârşit:  "Am câştigat, în instanţă, numele, culorile şi palmaresul istoric"

Nicolae Robu, primarul Timişoarei, a anunţat, vineri, că ACS Poli a câştigat, în instanţă, palmaresul, culorile şi numele.

„Am informat de mai multe ori, multă lume nu a înţeles exact, că palmaresul, dreptul asupra numelui, asupra culorilor alb-violet în fotbal, aparţin clubului ACS Poli Timişoara, dar dreptul de a le utiliza este doar temporar la ACS Poli Timişoara, având în vedere un contract care a fost încheiat între AFC Politehnica Timişoara şi societatea comercială a lui Marian Iancu pe termen foarte lung. Fără să vorbesc despre asta până acum, am acţionat. Am tăcut şi am făcut, cu alte cuvinte. Şi astăzi am primit înştiinţarea. S-a încheiat procesul, avem sentinţa definitivă prin care contractul acela privind cedarea drepturilor de utilizare a culorilor, numelui şi palmaresului a fost reziliat. Instanţa a reziliat acel contract. Prin urmare, ACS Poli Timişoara este acum nu numai proprietara numelui, culorilor şi palmaresului, ci şi unicul îndrituit să le utilizeze”, a declarat Robu.

Acesta a dezvăluit că decizia putea fi atacată în instanţă, dar termenul a expirat. „Faptul că am primit această sentinţă ne deschide inclusiv perspective de a aduce finanţatori alături de noi. Au mai venit interesaţi, care au spus că, dacă drepturile ar fi definitiv ale clubului, ei ar fi interesaţi. Nu mă interesează de ce nu a fost atacată decizia, nu ştiu dacă firma s-a implicat în proces sau nu”, a adăugat Robu.

Contractul de asociere în participaţiune care vizează palmaresul istoric era valabil până în 2032. Clubul a cerut în instanţă rezilierea contractului între AFC Politehnica Timişoara şi societatea comercială a lui Marian Iancu. „ACS Poli, în numele AFC, care a cedat către ACS proprietatea asupra acestor valori, a cerut rezilierea contractului de asociere în participaţiune cu societatea comercială a lui Marian Iancu, contract prin care era cedat dreptul de folosinţă până în 2032. Am anunţat, în 2014, că vrem să facem asta, după care am tăcut, am acţionat”, a încheiat Robu.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.