Titlu trucat de Dinamo la Urziceni? Negoiţă: "Plauzibil. Era modul de lucru al grupului lui Borcea". Dragomir, uluitor: "A fost meci strâmb". Mărturie şocantă a prietenului lui Bucşaru

2 dec 2015 74085 afişări Liga 1
Titlu trucat de Dinamo la Urziceni? Negoiţă: "Plauzibil. Era modul de lucru al grupului lui Borcea". Dragomir, uluitor: "A fost meci strâmb". Mărturie şocantă a prietenului lui Bucşaru
GALERIE (24 de imagini) VEZI GALERIA

E a treia zi de dezvăluiri în cazul titlului luat de Unirea în 2009 şi Dinamo a reacţionat oficial la acuzele de blat făcute de antrenorul lui Dinamo faţă de un meci pe care, crede el, tot Dinamo a vrut să-l piardă. Şi, culmea pentru fotbalul românesc, Dinamo nu acuză presa de minciuni! „Foarte bine că au apărut aceste lucruri, să se dezbată! Numai aşa pot unii care au făcut nereguli să realizeze că lucrurile vor ieşi la suprafaţă. Doamne ajută, să apară şi alte detalii!”, a spus finanţatorul Ionuţ Negoiţă, inventatorul formulei New Dinamo.

Negoiţă a venit în club în 2007, pe vremea vechiului Dinamo. „Un om de marketing de la mine era foarte bun prieten cu Mircea Copaci, omul de marketing de la Dinamo. Am decis să intru ca sponsor la club”. Iniţial, Negoiţă contribuia anual cu 300.000 de euro la bugetul lui Dinamo. Ulterior, suma s-a transformat în servicii oferite de firmele sale. Pe 24 mai 2009, sponsorul Negoiţă a asistat la Urziceni la partida care a decis soarta campionatului. Clubul de care îşi asocia imaginea este acum acuzat de antrenorul readus de Negoiţă la Dinamo că a cedat deliberat titlul. Negoiţă spune: „Ştiu că a ieşit cu scandal. Cu tot felul de discuţii şi bănuieli după meci. Am auzit de la mai mulţi varianta aproape integrală pe care am citit-o în ProSport”.Ionuţ Negoiţă, alături de Mihai Teja, nepotul lui Ioan Becali, şi Daniel Stanciu, fost angajat la firma de impresariat a fraţilor Becali. Teja şi Stanciu au rezistat puţin la Dinamo

DIN EPISOADELE ANTERIOARE

Negoiţă crede că varianta lui Rednic e plauzibilă: „E modul lor de lucru”

A cedat Borcea titlul, în complicitate cu prietenii său, verii Ioan, Victor şi George Becali, şi cu prietenii acestora, Gică Popescu şi Dan Petrescu?

„Pare destul de plauzibil. Nu mă miră deloc. E plauzibil ca tipologie, ca mod de lucru pe care l-am bănuit şi l-am văzut şi în alte situaţii. Nu mă deranjează, din contră, mă bucură că se discută despre subiect şi că Rednic l-a deschis . E foarte bine. Mulţi, adică golanii care au făcut parte din gaşca respectivă, or să spună: „Domn’e, nu aveţi probe!”. Probabil că în anumite detalii nu sunt probe, dar nu suntem toţi proşti. Nu doar dacă ai probe, un subiect e adevărat, iar dacă nu ai probe, e fals”, spune Negoiţă.

Timp de 6 ani, actualul finanţator a stat aproape de oamenii care conduceau clubul, dar – spune el – nu suficient de aproape încât să aibă acces la secretele lor: „Nu aveam acces la grupul lor restrâns. Nu mă interesa şi nici nu mă potriveam cu ei. Stăteam în loja centrală. Ei erau un grup, cu Borcea, cu fraţii, cu Turcu, cu Walter”.

12 milioane de euro era suma minimă pe care ar fi câştigat-o Dinamo de la UEFA pentru participarea în grupele Champions League, dacă ar fi luat titlul în 2009

Practic, în ultimele luni, în media sau în tribunalele din România au apărut mărturii şi dovezi că o parte din grupul menţionat de Ionuţ Negoiţă lucra împotriva intereselor clubului Dinamo:

  1. Cristi Borcea şi Ioan Becali au fost condamnaţi la câte 6 ani şi 4 luni de închisoare, iar Victor Becali la 4 ani şi 8 luni pentru prejudicierea clubului Dinamo (în cazul impresarilor, prejudiciul se extindea şi la alte cluburi) cu 5,8 milioane de dolari.
  2. Vladimir Cohn, Cornel Dinu şi Mircea Rednic au vorbit despre aranjament la meciul Dinamo – Lazio 1-3 din 2007, decisiv pentru calificarea în grupele Champions League. Preţul blatului regizat la dineul oficial ar fi fost transferul lui Radu Ştefan la clubul italian
  3. Cornel Dinu susţine că partida Dinamo – Benfica din 1999 a fost aranjată în urma unei întâlniri Ioan Becali – Jupp Heynckes la hotelul Crowne Plaza, înainte de meci. Vali Năstase e acuzat că a luat cartonaş roşu intenţionat în minutul 44
  4. În media au apărut informaţii conform cărora finala Cupei României din 2011, Steaua – Dinamo 2-1, de la Braşov, ar fi fost „trântită” în birourile firmei lui Ioan şi Victor Becali. Suma aranjamentului e vehiculată la 500.000 de euro
  5. Mircea Rednic spune că „Dinamo nu a vrut titlul” în 2009. Dumitru Bucşaru împrumutase peste 15 milioane de dolari de la verii Becali şi aceasta ar fi fost singura modalitate de a returna banii datoraţi


Ioan Becali, Cristian Borcea şi Victor Becali, pe vremea când nu erau inculpaţi în Dosarul Transferurilor

Ionuţ Negoiţă vorbeşte, însă, şi despre o altă înfrângere a lui Dinamo administrată de propriul preşedinte executiv, o înfrângere cu valoare de simbol pentru fanii clubului. „De când am intrat în fotbal, mi-am dat seama că până nu fac curăţenie nu pot să o bat pe Steaua. Credeam că nişte oameni care sunt plătiţi la zi vor aprecia şi vor fi loiali. De când s-au înrudit marii binefăcători ai fotbalului, Dinamo n-a mai bătut-o pe Steaua. Are legătură, e aceeaşi poveste”.

MOTIVAREA JUDECĂTORILOR ÎN DOSARUL TRANSFERURILOR

În privinţa inculpaţilor Ioan Becali, Cristian Borcea şi Victor Becali, Curtea are în vedere perioada foarte întinsă a activităţii infracţionale, numărul mare al actelor materiale cu referire la toate infracţiunile săvârşite în formă continuată, multitudinea de infracţiuni săvârşite în concurs real, valoarea extrem de mare a prejudiciului infracţional cauzat şi modalitatea şi împrejurările concrete de comitere a faptelor - forma extrem de elaborată în care inculpaţii au conceput şi au pus în aplicare planul infracţional, faptul că inculpatul Becali Ioan a fost iniţiatorul şi principalul beneficiar, împreună cu inculpatul Victor Becali, al acestei activităţi ilicite, în cadrul căreia inculpatul Borcea a avut o contribuţie esenţială, determinată de funcţiile de conducere deţinute în cadrul clubului Dinamo Bucureşti

Fără să pronunţe nume, Negoiţă se referă la momentul în care George Becali a devenit naşul de cununie al teoretic rivalului Cristian Borcea, la nunta acestuia cu Alina Vidican. Evenimentul a avut loc pe 28 august 2011. Coincidenţă sau nu, ultima victorie a lui Dinamo asupra Stelei până acum o săptămână şi jumătate fusese înregistrată înainte de nunta lui Borcea. Pe 25 aprilie 2011, Dinamo o învingea pe Steaua în Ghencea cu 1-0 prin golul lui Torje. De atunci, echipa din Ştefan cel Mare a fost învinsă de 9 ori şi a reuşit doar 3 egaluri.

„Meciul cu Urziceni a fost aranjat. Nu mă surprinde ce spune Rednic. Din păcate pentru cei care iubesc acest sport, sunt persoane în lumea fotbalului care distrug imaginea. Corupţi, mafioţi”
Bruno Simao, fost fundaş Unirea

În această primăvară, după ultima înfrângere în faţa Stelei (1-3), Negoiţă l-a concediat pe Ştefan Bărboianu pe care l-a acuzat explicit că a trântit partida.

„Steaua a intrat în criză de timp şi avea nevoie de ajutor. Şi cine i-a ajutat? Un băiat care i-a mai ajutat. Vă vine să credeţi că un jucător de 27 de ani a făcut două faulturi în aceeaşi fază sub ochii lui Balaj? Asta este golănie. Măselele stricate trebuie aruncate. Vă amintiţi că Mititelu a spus că acest jucător este un trădător? M-a trădat pe mine, care-l plătesc. Şi-a trădat colegii, care aveau 3.000 de euro primă. A trădat toată suflarea dinamovistă. N-a fost reziliere amiabilă, l-am dat afară”, a explicat Negoiţă în mai 2015. Impresariat de fraţii Becali, Bărboianu fusese adus la Dinamo la dorinţa lui Cristi Borcea, în martie 2011, cu 3 luni înainte de finala Cupei României cu Steaua, în care şi-a marcat un autogol stupid.

A donat Bucşaru la campania lui Băsescu din 2009?

Înapoi în 2009, la meciul Unirea – Dinamo. Sub protecţia anonimatului, un fost investitor din fotbalul românesc comentează legăturile politice ale lui Bucşaru: „Era prieten bun cu Dorin Cocoş şi cu Udrea. Cel mai probabil, o parte din banii pe care i-a câştigat din Liga Campionilor au fost direcţionaţi spre campania electorală din 2009”.

Nu s-a vrut atunci campionatul. Tu ţii minte că eu am spus că o să vin să antrenez gratis când pleacă Borcea!? Şi i-am reproşat campionatul ăla pentru că mi s-a furat. Şi atât, mai multe nu spun
Mircea Rednic, despre meciul Unirea – Dinamo 1-0 din 2009

Nu ar fi o surpriză uriaşă. În 2008, în anul în care a luat titlul şi a mers direct în Champions League, Arpad Paszkany a contribuit cu 230.000 de euro la campania electorală PD-L, după ce cu un an înainte îi trimisese lui Traian Băsescu un memoriu în care reclama un abuz al DIICOT. „Rog analizaţi şi rezolvare legală”, a fost recomandarea preşedintelui, aceeaşi ca în cazul lui Dumitru Bucşaru care îi scrisese în 2005 pentru a se plânge că nu primeşte 3 milioane de euro datoraţi de SN CFR SA dintr-un contract. La scurt timp, finanţatorul Unirii şi-a primit banii. Dosarul lui Paszkany, în care era implicat şi tatăl său, nu a fost deschis de DIICOT.

Un jucător de la Dinamo a povestit pentru ProSport că Borcea a fost supus unor presiuni mari înainte de meciul de la Urziceni. O surpriză imensă vine, însă, dintr-o direcţie cu totul neaşteptată.

Asta surpriză: Dragomir spune că a fost „meci strâmb”

Timp de aproape 20 de ani, Dumitru Dragomir a trimis ziariştii la plimbare atunci când îl întrebau despre blaturile din campionatul pe care îl conducea din calitatea de preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal. „Fugiţi, băi, fraţilor cu prostiile!”, era expresia lui favorită în emisiunile TV. ProSport l-a contactat săptămâna trecută, înainte de a publica primul episod din seria dedicată meciului Unirea – Dinamo, iar Dragomir a avut o poziţie similară celor din trecut: „E o vrăjeală ce zice Rednic. Lăsaţi-mă-n pace! Eu ţin cu el, dar nu-l cred. A simţit numai el? Tot neamul e nesimţit şi a simţit numai el...”.

După două zile şi două episoade pline de mărturii legate de posibila trucare a meciului, fostul şef al Ligii şi-a schimbat declaraţia: „Singurele meciuri pe care le-am simţit că sunt „strâmbe” au fost ăsta de la Urziceni şi Ceahlăul – Dinamo. Nu mai ţineţi voi minte, dar am făcut atunci scandal cu Mircea Sandu. Am simţit că sunt strâmbe, dar nu am descoperit nimic”.

Galamaz şi Bucşaru celebrează titlul din 2009. Dragomir spune că meciul care a decis titlul a fost "strâmb"
 

Când spune Dragomir ce crede cu adevărat? Duminică sau marţi?

Dacă este reală, ultima mărturie este cu adevărat istorică. Au trecut 13 ani de la un moment care putea schimba fotbalul românesc, dar care s-a transformat într-o mare farsă.

Pe 10 martie 2002, la Procesul Etapei, Dumitru Dragomir se dezlănţuia în prima şi ultima – până ieri – mărturie despre un blat petrecut în curtea sa. Se întâmpla a doua zi după un Ceahlăul – Dinamo 1-2, indicat în avans de rivalii de la Steaua ca fiind trucat. În cronica partidei din ProSport, Cătălin Tolontan titrase „Meciul dinainte jucat”.

„La Piatra Neamţ a fost noncombat. Vă mărturisesc că am discutat de două-trei ori cu preşedintele Mircea Sandu, în timpul meciului, şi amândoi eram foarte supăraţi că nu se juca mai nimic acolo”, a început Dragomir, în direct. Contrat de Gheroghe Ştefan, viitorul om politic PD-L şi actualul acuzat în Dosarul Microsoft, şeful LPF a ezitat, dar a terminat în forţă, într-o declaraţie cu iz de autodenunţ: „Nu mai sunt dispus să vă acopăr pe niciunul”.

Scandalul iscat de această declaraţie a dus la o măsură fără precedent. Comitetul Executiv a decis depunctarea celor două formaţii cu câte 3 puncte. La Apel, decizia a fost întoarsă, iar cazul a fost îngropat.


Pagina doi din ProSport în 11 martie 2002. Dragomir era pornit împotriva blaturilor. S-a liniştit

Ce a declarat Dragomir la Procesul Etapei

 

Totuşi, în acele zile, în presă au transpirat mai multe informaţii despre blaturi făcute de Dinamo şi Steaua. Pe adresa ProSport, a venit o casetă audio care conţinea înregistrarea unor discuţii între finanţatorul de la FC Oneşti, Nicolae Puiu, şi oficiali de la Dinamo. Unul dintre ei era Cristi Borcea, iar Puiu îi cerea banii de la un meci aranjat.

Stenograma discuţiei poate fi citită mai jos.

Legăturile dintre Cristi Borcea şi Gheorghe Ştefan, altele decât cele de la meciul indicat de Dragomir şi taxat de ziarişti, sunt binecunoscute în lumea fotbalului. Cei doi erau asociaţi, scrie media, într-un business cu GPL. La începuturile Crimbo Gaz, firma care se ocupa cu îmbutelierea şi comercializarea gazului lichefiat, unul dintre primele puncte din provincie în care Borcea făcea afaceri era Piatra Neamţ, oraşul în care Ştefan a fost primar între 2004 şi 2014. Pielea de pe scaunul din biroul primarului avea culoarea portocalie, de la portocaliul PD-L, partidul finanţat de Dorin Cocoş. E acelaşi Cocoş, partenerul de afaceri al lui Dumitru Bucşaru. Ştefan, zis şi Pinalti, şi Cocoş au stat 6 luni în arest în dosarul Microsoft.

 

Prietenul lui Bucşaru: „Ce zice Rednic sunt poveşti”

Tot portocalie e culoarea sub care a candidat Gheorghe Babagianu la funcţia de primar al oraşului Urziceni, în 2008. Deşi a beneficiat de o campanie electorală în care a fost sprijinit inclusiv de Dan Petrescu şi Mihai Stoica, prietenul din clasa a noua al lui Dumitru Bucşaru a pierdut. A rămas subprefect de Ialomiţa şi, prin soţia sa, patron al hotelului Royal, situat la mică distanţă de stadionul campioanei surprinzătoare din 2009. E hotelul în care Unirea făcea cantonamentele, iar adversarele ei erau cazate cu o seară înainte de meciuri. Arbitrii stăteau şi ei la Royal sau la o altă pensiune, proprietatea aceluiaşi Babagianu.

Gheorghe Babagianu, un om important din judeţul Ialomiţa

Aromân, Babagianu a deţinut şi funcţia onorifică de vicepreşedinte la Unirea Urziceni. Contactat de ProSport, omul politic a dezminţit declaraţiile lui Mircea Rednic. Înainte, l-a avertizat pe reporter că îi trânteşte telefonul în nas dacă este întrebat despre alte persoane:

Asta că s-au lăsat, că n-au vrut campionatul... Astea sunt poveşti. Le-am auzit şi eu, cum să nu le aud!? Când a fost a doua oară să luăm campionatul, când a bătut CFR Cluj la Craiova... Stătea cineva până în minutul 90 să dea gol? Domnule, astea sunt numai aberaţii. Eu unul, cât am trăit în lumea fotbalului, nu am auzit de meci trucat, de aranjat, de vorbit cu jucători să se lase. Cred că Dan Petrescu, dacă ar fi auzit aşa ceva, dacă ziceai de vreun fotbalist, îl dădea afară!

Era Urziceni o echipă sprijinită politic?
Nu, exclus. Cine, daţi-mi un exemplu!

Prietenii domnului Bucşaru...
Vedeţi-vă, domnule, de treabă! Eu nu am auzit aşa ceva şi nu am văzut oameni politici să vină la meci.

E greu că crezut că ar fi vrut să vină la meciurile Unirii.
Şi atunci? Staţi puţin. Ce putea să facă omul politic? Spuneţi-mi mie, concret! Vorbiţi dumneavoastră cu domnul Iohannis să ajute pe Timişoara.

Poate să pună un preşedinte la Ligă. Domnul Ponta l-a pus Gino Iorgulescu.
Şi ce să facă la Ligă? Joacă tu fotbal şi dă gol, să vezi. S-au dus vremurile alea de acum 30 de ani, 25 de ani, când bătea Dinamo cu 15-0. Scorniceşti. Alea, da! În ziua de azi, ce mai fac, mai fac arbitrii. Dar şi ăia sunt oameni. Părerea mea. Nu cred că cineva îşi mai poate permite să facă ceva, să-şi ia foloase necuvenite. Părerea mea că un astfel de om e nebun.

Babagianu este fascinat de amintirea antrenorului Dan Petrescu (foto EVZ, alături de Babagianu). Spre deosebire de prietenul său Bucşaru, care a anticipat titlul abia cu 6 luni înainte de a fi câştigat, politicianul a avut o premoniţie mult mai devreme: „Sincer, am simţit că luăm campionatul când a venit Dan Petrescu (n.red. – 2006). Eu am stat mai mult pe lângă ei pentru că serveau masa la mine la restaurant şi vreau să vă spun sincer că disciplină şi devotament faţă de fotbal ca la Dan Petrescu nu am întâlnit la niciun antrenor. Au trecut mulţi pe la Unirea Urziceni. Acest om când intra pe terenul de fotbal uita de prietenie, uita de amiciţie, uita de tot”.

Nu se poate ca Urziceni să pună arbitrul spaniol (n.red. – Cesar Muniz Fernandez). Şi acum toate se leagă când am văzut declaraţiile. Bucşaru ăla avea datorii la Gigi Becali, la fraţii Becali, avea datorii la toată lumea. Era normal, că băiatul (n.red. – Bucşaru) nu avea de unde să returneze banii
Mircea Rednic

Gheorghe Babagianu e zgârcit cu poveştile. Totuşi, exemplifică profesionalismul lui Dan Petrescu prin două episoade amuzante: „La masă, odată, au întârziat Pădureţu şi Dănălache. Toată lumea a stat în picioare în faţa uşii 25 de minute până au venit ei. Ei, antrenori principali, secunzi, au stat în picioare până au venit ăia doi. Când au venit, au intrat la masă. Dan nu le-a zis nimic celor doi, dar vă daţi seama cam ce le-au făcut colegii. Altă dată, la un antrenament, le spunea să nu joace la mişto. Să nu dea pase fanteziste. Unul dintre cei mai buni prieteni de-ai lui, Mara, a dat cu călcâiul şi două etape nu a fost titular. A fost rezervă. Dan Petrescu s-a implicat şi cu sufletul, profesionist”.

A uitat de întâlnirea cu verii Becali de la nunta fiicei sale?

Discuţia curge spre prieteniile lui Dumitru Bucşaru din lumea fotbalului. În anul în care a câştigat titlul, fostul finanţator de la Unirea a fost fotografiat în repetate rânduri într-o cafenea din Dorobanţi, acolo unde – potrivit oamenilor din club – juca table cu Victor Becali, cel care a fost condamnat împreună cu Cristi Borcea pentru prejudicierea clubului Dinamo. Victor şi Ioan Becali erau impresarii multor jucători din Ştefan cel Mare care au intrat pe teren în mai 2009, la Urziceni.

Când aţi intrat în fotbal, vă cunoşteaţi cu familia Becali?

Întrebarea e facilă. Bagabianu e aromân, la fel ca familia Becali. Răspunsul prietenului lui Bucşaru a fost ferm:

„Nu, cu niciunul. Nici înainte, nici după ce am intrat în fotbal. Cu Gigi Becali cred că am discutat de două sau trei ori când a jucat Steaua la Urziceni şi a venit şi a servit masa în restaurant la mine. Atât. „Bună ziua, bună ziua”. Cu ceilalţi fraţi, niciodată nu am avut de-a face, au mai venit pe la meciuri şi i-am văzut la oficială. „Bună ziua, bună ziua”. În rest, nu am discutat niciodată. Nu am avut afaceri, nu am avut prietenii”.  

Curios este faptul că Babagianu şi verii Becali au participat în iunie 2011 la aceeaşi nuntă. Fata politicianului din Urziceni, Oana Babagianu, s-a măritat cu nepotul verilor Becali, fotbalistul Hristu Chiacu. Cei doi au divorţat în 2014. Babagianu nu menţionează, însă, acest eveniment pe lista întâlnirilor cu familia înrudită prin alianţă, care are acum doi membri după gratii. Cei trei veri au participat la nuntă, iar George Becali a povestit într-o emisiune TV că acolo a şi avut o discuţie importantă cu Vasile Avram. Citiţi cu atenţie:

„Vasile Avram mi-a zis, şi probabil el i-a spus şi lui Mircea Sandu, că cineva mare de la Ligă l-a pus faţă în faţă cu un patron de echipă mare, cu şanse la titlu, şi i-a promis că dacă îl ajută... Suma nu mi-a spus-o. Dacă recunoaşte Avram, bine, dacă nu, când mă întâlnesc cu el, îi zic că e vagabond”.


Hristu Chiacu şi fata lui Gheorghe Babagianu, Oana, la nunta din 2011. Cei doi au divorţat trei ani mai târziu

De la întâlniri conspirative, înapoi la Unirea – Dinamo. Întrebat despre legăturile dintre cele două cluburi, Babagianu a răspuns la fel de ferm: „Nu cunosc relaţia cu Dinamo. Ce relaţie? Nu, nu, astea sunt poveşti. Antrenori de la Dinamo au fost Dragnea, Orac. Poate sunt adevăruri, dar nu le ştiu eu. Nu am auzit de legături între Unirea Urziceni şi Dinamo. Îmi aduc aminte vag de nişte jucători când Unirea Urziceni începuse deja să se destrame. Nu era o relaţie specială”.

De Becali ştiam că e în închisoare. De Borcea nu ştiam. Dar nu mă miră. Mai mulţi oameni din fotbalul românesc ar trebui să fie la închisoare
Bruno Simao, fost jucător Dinamo

Aici, memoria îi joacă lui Babagianu feste serioase. În 2003, unul dintre primii fotbalişti trimişi de Dinamo la Urziceni a fost chiar viitorul său ginere, Hristu Chiacu. Faptul că Dinamo şi Unirea erau prietene e susţinut chiar şi de fostul oficial din Ştefan cel Mare, Cristi Tănase: „Pe vremea când Unirea Urziceni era în liga a doua, relaţiile cu Dinamo erau prieteneşti. Aveam o relaţie cu ei, făceam şi jocuri între noi. Am trimis antrenori acolo, Orac, Dragnea. Am trimis şi jucători. Predescu, Pădureţu, Alin Cocoş”.

Alin Cocoş, fiul lui Dorin Cocoş, partenerul de afaceri al lui Bucşaru.

Dar nu asta e acum important. Despre relaţia dintre Bucşaru şi cercul de influenţă din jurul preşedintelui Traian Băsescu, puteţi citi aici, în primul episod al serialului Unirea – Dinamo.

La un moment dat, Babagianu a încercat să demonstreze că echipa lui Bucşaru nu a apelat la manevre pentru a câştiga titlul.

Atenţie, vorbim despre soţul celei care apare în acte ca patron la hotelul Royal, unde stăteau adversarii şi arbitrii din meciurile Unirii!  Babagianu vorbeşte, logic, ca despre „hotelul meu”.

„Hai să vă spun ceva. Atât echipele de fotbal, cât şi arbitrii dormeau la mine la hotel. Sau la pensiune. Am şi hotel, şi pensiune. Îmi mai permiteam seara să mai glumesc la masă cu ei, la... Câteodată, ştiţi, aveam sentimentul ăla de a încerca să le zici: „Domnule, să aveţi grijă cu noi, să nu ne dezavantajaţi!”. Mai discutam cu stafful, cu conducerea. Niciodată, cel puţin patronul de la acea vreme, nu a agreat şi nu a fost adeptul acestei situaţii. Eu, sincer, aş fi încercat. Sincer vă spun. Eu, da.

O folcloristă ca domnul Ştefan?
Bravo, bravo, da! Bucşaru, dacă ar fi auzit că cineva face aşa ceva, nu ştiu ce s-ar fi întâmplat cu el. Şi nimeni nu avea curaj să facă aşa ceva.

Lovitură de teatru.

Vicepreşedintele Unirii, dar în acelaşi timp fostul viceprimar de Urziceni şi subprefectul de Ialomiţa, recunoaşte că, dacă ar fi fost după capul lui, ar fi încercat să le propună arbitrilor şi adversarilor să o ajute pe Unirea. Cu câteva minute mai devreme, acelaşi Babagianu declarase, vă amintiţi, destul de sigur pe el despre cum se fac blaturile în zilele noastre: „În ziua de azi, ce mai fac, mai fac arbitrii. Dar şi ăia sunt oameni”.

De unde ştie Babagianu că arbitrii mai fac blaturi? Cine are garanţia că nu a şi încercat să-şi pună în practică dorinţa cu iz penal?

Răspunsurile la aceaste întrebări vor fi căutate în zilele următoare. Mâine, puteţi citi cine a fost omul din umbră care a controlat deciziile lui Bucşaru de la Unirea Urziceni şi poveştile lui uimitoare.

CITEŞTE MAI JOS DESPRE RELAŢIILE BĂSESCU-COCOŞ-BUCŞARU-PETRESCU-VICTOR BECALI-BORCEA ŞI MĂRTURIILE UNUI JUCĂTOR DE LA DINAMO

 

Credeţi că Rednic are dreptate când spune că Dinamo nu a vrut campionatul în 2009?
Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.