Preşedintele lui Dinamo, replică extrem de dură pentru cei de la Sepsi: "Să se mute cu totul în Ungaria, nu îi ţine nimeni cu forţa aici. Să vadă Articolul 1 din Constituţie!"

11 feb 2019 9713 afişări Liga 1
Preşedintele lui Dinamo, replică extrem de dură pentru cei de la Sepsi: "Să se mute cu totul în Ungaria, nu îi ţine nimeni cu forţa aici. Să vadă Articolul 1 din Constituţie!"

Dinamo a învins, sâmbătă, în deplasare, 1-0, pe Sepsi în etapa 23 a Ligii 1 Betano, dar meciul "continuă" între cele două tabere. Cei din Sfântu Gheorghe cer măsuri dure acuzând fanii roş-albi de manifestări xenofobe. Câinii au afişat un banner pe care scria "Doar România, Doar Dinamo Bucureşti, Fără Autonomie În Ţinuturile Româneşti", mesaj considerat de gazde ca fiind antimaghiar.

De altfel, Janos Bokos, directorul sportiv al lui Sepsi, a vorbit despre momentele mai puţin plăcute din partida pe care echipa sa a susţinut-o în compania lui Dinamo. Oficialul este nemulţumit de modul în care galeria ”câinilor” s-a comportat, aceasta scandând în dese rânduri lozinci împotriva Ungariei.

Cei de la Sepsi se vor adresa tuturor comisiilor abilitate şi au explicat totul într-un comunicat postat pe pagina oficială de facebook a clubului în care se vorbeşte despre "atrocităţi". Măsurile luate de oficialii formaţiei din Sfântu Gheorghe l-au enervat la culme pe preşedintele lui Dinamo, Alexandru David.

"Tupeul unora nu cunoaşte limite! Domnul Bokor să lase victimizarea asta penibilă şi să pună mâna la treaba. Când băteau pe toată lumea era meritul lor, acum când iau bătaie e vina altora. Nu mai ţîn strategiile astea ieftine. Acum o săptămâna urlau că vine meciul cu Dinamo, le tremurau brăcinarii, dar acum văd că tot de luni urlă de Gaz Metan. Să lase prostiile şi să joace fotbal”,  a declarat Alexandru David, conform gsp.ro.

Preşedintele roş-albilor a continuat în aceeaşi notă dură: "Văd că pe aceşţi oameni îi “strânge haina” României. Jandarmeria nu e bună, probabil vor să apeleze la jandarmeria din Ungaria, observatorii nu sunt buni, arbitrii nu sunt buni. Păi, să se mute cu totul în Ungaria, nu îi ţine nimeni cu forţa aici. Văd că oficialul de la Sepsi e deranjat că se vorbeşte despre Dinamo. Văd că are tupeul inimaginabil să spună că “mor câinii".

"Trezeşte-te, omule, “câinii” nu vor muri niciodată, dar să fii sigur că experimentele de laborator nu au viaţă lungă! Nu plânge tu că rămâi fără spectatorii, chipurile scârbiţi, că ei au fost 5.000 dintr-un singur motiv – să vadă Dinamo. Poate nu-ţi dai seama! Şi scade din 5.000 cei 1.000 de “câini roşii” care v-au fost oaspeţi. Păi, am ajuns să ne fie ruşine să mergem să jucăm fotbal în ţară noastră pentru că apar astfel de tupeişti să ne tragă de urechi?"
, a tunat oficial celor din "Ştefan cel Mare".

"Domnul Bokor vorbeşte de scandări când tot stadionul lor e plin de steagurile Ţinutului Secuiesc, când la difuzoare pune la maxim imnul ţinutului secuiesc? Asta ce e? Oare nu sunt provocări pe faţă? Ce ar trebui să facă oaspeţii dumnealor, să lase capul jos în ţară lor? Să întoarcem şi celălalt obraz la noi acasă, să ne umilească cum vor ei? Văd că sunt deranjaţi că am adus steagul României mari la meci şi că galeria a expus un banner cu mesajul 'Doar România, Doar Dinamo Bucureşti, fără autonomie în ţinuturile româneşti'.Să vadă domnul Bokor Articolul 1 din Constituţie care spune că 'România este stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil'. Domnule Bokor, te deranjează Constituţia ţării al cărei cetăţean eşti? Mută-te atunci!", a încheiat acesta.

Nu e prima dată când între Sepsi şi Dinamo se produc incidente. În vara lui 2018, fanii roş-albi au furat un steag al Ungariei din sectorul galeriei gazdă şi situaţia a degenerat. S-au folosit inclusiv gaze lacrimogene, inclusiv Ionel Dănciulescu, cel care ocupa atunci funcţia de director sportiv, fiind afectat.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.