"Am atras atenţia asupra unor posibile atrocităţi". Poziţie dură a clubului Sepsi după meciul cu Dinamo. Gazdele au vrut să întrerupă partida

11 feb 2019 6719 afişări Liga 1
"Am atras atenţia asupra unor posibile atrocităţi". Poziţie dură a clubului Sepsi după meciul cu Dinamo. Gazdele au vrut să întrerupă partida EMANUEL TITUS ILIESI/ MEDIAFAX FOTO

Clubul Sepsi OSK a luat o poziţie dură faţă de fanii dinamovişti care au făcut deplasarea la Sfântu Gheorghe pentru meciul Sepsi - Dinamo 0-1. Gazdele partidei condamnă comportamentul şi cântecele alb-roşiilor şi susţin că vor apela la "toate forurile competente" pentru combaterea unor evenimente identice pe viitor. 

Luni dimineaţa, Janos Bokos, directorul sportiv al lui Sepsi, a vorbit despre momentele mai puţin plăcute din partida pe care echipa sa a susţinut-o în compania lui Dinamo. Oficialul este nemulţumit de modul în care galeria ”câinilor” s-a comportat, aceasta scandând în dese rânduri lozinci împotriva Ungariei. Oficialul echipei din “Sfântu Gheorghe” i-a inflamat pe dinamovişti după ce a lăsat de înţeles că echipa ar trebui retrogradată: „Dacă-i arde lui Dinamo o amendă de 50.000, apoi 100.000, iar a treia oară să-i dea afară din Liga 1, atunci nu vor mai aduce cu ei suporteri care să facă astfel de lucruri”.

Clubul Sepsi şi-a expus punctul de vedere şi printr-o poziţie oficială, iar gazdele şi-ar fi dorit ca partida să fie întreruptă în cazul în care dinamoviştii ar fi strigat cuvinte care nu le-ar fi convenit: 

"Comunicat

Conducerea Clubului Sepsi OSK Sfântu Gheorghe şi suporterii echipei au luat act cu consternare despre faptul că nu încetează manifestările cu caracter antimaghiar şi xenofob la adresa echipei noastre. La meciul cu Dinamo Bucureşti, disputat pe teren propriu în data de 9 februarie 2019, mai mulţi suporteri ai echipei oaspete au dat dovadă din nou de un comportament defăimător şi jignitor la adresa demnităţii umane şi identitare.

Vom protesta la toate forurile competente şi în mod public faţă de incidentele de asemenea natură, şi solicităm luarea unor măsuri clare din partea forurilor competente pentru a preveni în viitor astfel de manifestări.

Dorim să precizăm că la şedinţa tehnică premergătoare meciului Sepsi OSK – Dinamo Bucureşti, delegatul echipei noastre, domnul Bokor János, a atras insistent atenţia domnilor Aron Huzu (observator arbitri), Cătălin Popa (observator din partea LPF) şi Ionuţ Coza (al patrulea arbitru) privind posibilele atrocităţi. A cerut ca în cazul unor astfel de evenimente să se aplice regulamentele în vigoare, şi în caz de nevoie să fie oprit meciul. Cu toate că pe parcursul meciului au avut loc în repetate rânduri scandări şi au fost afişate bannere cu inscripţii defăimătoare, nici arbitrul şi nici observatorul de joc nu au considerat necesară întreruperea jocului.

Clubul Sepsi OSK cere Federaţiei Române de Fotbal şi Ligii Profesioniste de Fotbal să analizeze evenimentele şi să ia măsurile necesare.

Comunicatul nostru va fi trimis tuturor forurilor competente şi reprezentanţilor presei", a transmis Sepsi OSK printr-un comunicat postat pe pagina de Facebook. 

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.