LIVE BLOG | FCSB – CSM Poli Iași 1-1. Penalty-ul lui Gnohere anulează golul lui Platini, iar vicecampioana rămâne datoare

LIVE BLOG | FCSB - CSM Poli Iași 1-1. Penalty-ul lui Gnohere anulează golul lui Platini, iar vicecampioana rămâne datoare
  • Publicat:
  • Actualizat:

FCSB – CSM Poli Iași 1-1 (Gnohere pen. 56 / Platini 9)

Echipele de start:

  • FCSB:   Niță – Enache, Larie, Bălașa, Momcilovic – Pintilii (Teixeira 46), Morais – Man, Fl. Tănase (Gnohere 46), Golofca (D. Benzar 69) – Alibec
  • Rezerve: Stăncioiu, Achim, Ov. Popescu, Grecu
  • CSM Poli: Kelava –   Almeida, Cioinac, Frăsinescu, Sin –   Qaka (Moisi 77),   Chelaru – Bădic, Platini (   Spătaru 83), P. Mendes – A. Cristea (Kizito 65)
  • Rezerve: Koselev, Panțîru, Danale, Vremea

23:43 FINAL DE MECI! Bălașa are o ultimă ocazie, în al patrulea minut de prelungiri, dar lovitura sa liberă e oprită de zid și FCSB remizează pe teren propriu cu CSM Poli Iași, 1-1, după 90 de minute în care atacul lui Nicolae Dică a rămas dator.


23:38 KELAVA E EROUL! Momcilovic centrează perfect din stânga, Teixeira acoperă mingea minunat, reușește o execuție foarte grea și șutul său se transformă într-o pasă pentru Gnohere, francezul are reflex și trimite mingea spre vinclul, dar Kelava are inspirația de a rămâne pe loc și mingea îl ilzbește în cap, apoi iese în corner! Mai sunt cinci minute de prelungire.


23:35 OCAZIE IMENSĂ‚! Kizito se distrează cu Junior Morais la mijlocul terenului, deschide jocul pe o porțiune de 40 de metri care-i aparține doar lui Spătaru, fostul dinamovist scapă singur cu portarul de la jumătatea terenului, ajunge față în față cu Niță, dar se pierde și trage foarte, foarte slab, direct în goalkeeper-ul roș-albastru.


23:29 BENZAR! Puștiul FCSB-ului arată că nu duce lipsă de curaj, potolește rapid o minge la marginea careului, finalizează scurt, cu dreptul, dar Kelava împinge din nou foarte bine în picioare și respinge în corner. Până acum, fratele lui Romario Benzar a scos aproape de maximum de la fiecare fază în care a fost implicat.


23:26 Într-un moment al meciului în care fazele la poarta lui Niță sunt o raritate Gabi Enache deviază prost o centrare a moldovenilor, mingea ajunge la Cioinac, dar stoperul închide ochii, trage puternic din vole și nu nimerește decât inelul unu al Arenei Naționale.


23:23 Daniel Benzar intră foarte bine în meci și continuă forma foarte bună. Tânărul mijlocaș driblează bine, are tupeu, intră în dueluri, caută pasele filtrante, iar la o astfel de fază îl servește perfect pe Alibec, al cărui șut e scos cu greu de Kelava. Mai sunt 15 minute în care Iașul trebuie să reziste pentru a pleca cu un punct de la București.


23:17 Chelaru găsește spațiu la mijlocul terenului, înaintează și șutează foarte bine, spre colțul lung, dar o face la 30 de centimetri de poarta lui Niță. Minutul 69 e ultimul în care Golofca mai e pe teren, iar locul său e luat de Daniel, întâiul Benzar ajuns la FCSB.


23:13 Ca și cum Qaka, Platini și Mendes nu erau suficienți, Stoican îl trimite pe teren și pe Kizito, un alt străin care și-a găsit, cumva, locul într-o Ligă 1 în care tinerii români sunt promovați cu forța. Iese de pe teren Andrei Cristea, singurul fotbalist al moldovenilor.


23:08 Primul moment în care Golofca arată ceva! Transferul de 400.000 de euro al vicecampioanei scoate frumos un adversar din joc, își creează culoar de șut, trimite bine, dar mingea se duce o palmă peste poartă.

Moldovenii au renunțat de ceva vreme la atac, dar golul lui Gnohere ar putea să-i oblige să atace și pozițional din când în cand. Iar ăsta e, de obicei, un chin pentru echipele lui Stoican.


23:03 GOOOL FCSB! Momcilovic centrează din stânga, Tiago Almeida pune mâna pe minge în careu și nu-i lasă lui Iulian Călin altă variantă decât penalty-ul. Bate Gnohere, cu un stop înainte de execuție, Kelava sare în stânga, mingea merge în dreapta și tabela arată 1-1.


22:52 Începe repriza a doua, iar Mihai Pintilii și Florin Tănase o vor urmări de lângă Nicolae Dică. Intră Teixeira și Gnohere pentru a revitaliza o linie ofensivă aflată în lipsă de idei.


22:33 S-a terminat prima repriză! Iașul intră cu 1-0 la cabine grației gafei comise de Bălașa în startul meciului, dar tactica lui Flavius Stoican pare una falimentară și depinde prea mult de realizările oamenilor ofensivi ai FCSB-ului. Până acum, Golofca a jucat catastrofal, Alibec a greșit câteva pase în momente care se puteau dovedi decisive, iar remarcatul din atac e Florin Tănase.


22:23 Vicecampioana scade puțin ritmul pe plan ofensiv, Enache face câteva gafe înfiorătoare, iar ieșenii prind curaj și ajung din nou în zona careului lui Niță, fără prea multe reușite, însă.

Florin Tănase intră în viteză printre trei adversari, cade spectaculos în careu după un duel cu Sin, dar Iulian Călin nu acordă penalty. Alibec îl lasă singur cu portarul pe Golofca, dar mijlocașul preia prea lung și iese cu mingea în afara terenului. Enache și Golofca sunt, până acum, repetenții serii.


22:14 Pauza de hidratare e momentul în care defensiva lui Flavius Stoican mai respiră puțin. Cu câteva momente înainte, Golofca a mai avut o șansă bună, dar s-a lăsat pe spate în momentul șutului și a degajat mingea în tribune.


22:09 Trei ocazii în două minute! Bălașa centrează perfect pentru Pintilii, dar lovitura de cap a închizătorului ratează de puțin ținta. Urmează un corner, o centrarea foarte bună a lui Tănase și o reluare a lui Bălașa, dar, de data aceasta, Kelava e atent și respinge în față. Încearcă și Alibec un șut în forță, însă pe direcția portarului moldovean.

Jocul FCSB-ului începe să meargă, ocaziile apar, iar scenariul de la Chiajna are mari șanse să se repete.


22:02 FCSB încearcă să dea o replică rapidă și Golofca are șansa primului gol în roș-albastru, dar execuția sa, din cădere, nu are forța necesară pentru a-l învinge pe Kelava. Vine, imediat, un șut de la marginea careului tras de Alibec, dar nici starul FCSB-ului nu face destul pentru a pune probleme. Moldovenii fac un mic pas în spate și, probabil, vor aștepta câteva contraatacuri.


21:58 GOOOOOL POLI IAȘI! Platini combină foarte bine cu Mendes, profită de o greșeală foarte mare a lui Bălașa, care nu-i poate lua mingea de la picior, se dezechilibrează, dar rămâne la balon și finalizează dintr-o poziție grea, pe lângă Niță! 1-0 pentru oaspeți, scenariu pe care l-am văzut și la Chiajna, în ultima etapă.


21:52 Spectator-surpriză pe Arena Națională! Adi Ilie, unul dintre foștii mari jucători care evită să se afișeze public, a venit pentru a urmări la lucru echipa lui Nicolae Dică.


21:45 A început meciul de pe Arena Națională, iar Dragoș Nedelcu și Romario Benzar se află în tribune, de unde-și urmăresc colegii. Stadionul e, ca de fiecare dată, aproape gol.


20:25 Avem echipa de start aleasă de Nicolae Dică. Golofca va fi introdus din primul minut în meciul cu CSM Poli Iași la 48 de ore de când a semnat cu echipa vicecampioană. 


FCSB – CSM Poli Iași, ora 21:45, este meciul care închide ziua de fotbal în Liga 1. Echipa lui Dică are nevoie de victorie pentru a nu risca să piardă contactul cu ‘revelația’ FC Botoșani, formație care conduce clasamentul.

Dică nu a pierdut până în acest moment niciun meci, nici în Liga 1, nici în cupele europene. Victorii cu Voluntari, Timișoara și Chiajna și remiză pe teren propriu cu CS U Craiova sunt rezultatele înregistrate de FCSB în această ediție de campionat. Cătălin Golofca, jucător transferat la începutul acestei săptămâni, ar putea debuta rapid pentru roș-albaștri. „Este pregătit 100% pentru că a jucat pentru Botoșani și poate fi titular”, a declarat Dică înaintea meciului cu Iași.

De partea cealaltă, CSM Poli Iași a pierdut partidele cu echipele considerate a avea șanse la titlu în acest sezon și a obținut rezultate pozitive cu formațiile ce par a lupta pentru play-out. Echipa lui Stoican a fost învinsă de CS U Craiova și de CFR Cluj, dar a câștigat cu Concordia Chiajna și a remizat cu Gaz Metan.

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
Fernando Torres semnează! Prima echipă care pe care o va antrena la nivel de seniori
Fernando Torres semnează! Prima echipă care pe care o va antrena la nivel de seniori
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns de un parapet vechi. Acasă, doi copii îşi vor aştepta tatăl în zadar
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns de un parapet vechi. Acasă,…
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un marocan mai tânăr. Abia după 18 luni, a aflat cine e iubitul ei, de fapt
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un marocan mai tânăr. Abia după…
Obligație FĂRĂ EXCEPȚII pentru proprietarii de locuințe din ROMÂNIA. Toată lumea trebuie să plătească
Obligație FĂRĂ EXCEPȚII pentru proprietarii de locuințe din ROMÂNIA. Toată lumea trebuie să plătească
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune ce urmează
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Cât a ajuns să coste renovarea unui apartament în marile orașe ale României. „Chiar am avut un șoc”
Cât a ajuns să coste renovarea unui apartament în marile orașe ale României. „Chiar am avut un șoc”
Prima competiţie de frumuseţe AI din lume
Prima competiţie de frumuseţe AI din lume
Un nou SUV s-a lansat pe piața din România. Bate BMW sau Mercedes-Benz?
Un nou SUV s-a lansat pe piața din România. Bate BMW sau Mercedes-Benz?
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am pierdut?! E corect să iasă!”. Ce au filmat camerele
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am pierdut?! E corect să iasă!”.…