Gaz Metan – ASA Târgu Mureș 1-0. Băjenaru a adus victoria în minutul 90. Echipa lui Ciobotariu a pierdut primul meci în 2015

Gaz Metan - ASA Târgu Mureș 1-0. Băjenaru a adus victoria în minutul 90. Echipa lui Ciobotariu a pierdut primul meci în 2015
  • Publicat:
  • Actualizat:

Gaz Metan – ASA Târgu Mureș 1-0 (Băjenaru 90)

  • Gaz Metan: Pleșca –   Crețu, Zaharia, Muth,   Buzean –   Tahar, Elton (Băjenaru 46) –   Al. Munteanu, Figliomeni (R. Avram 76), Llullaku (   Vitinho 83) – D. Roman
     
  • ASA: Stăncioiu – Feussi, Gonzalez, Bejan, S. Ilie (Hanca 73) – Mureșan,   Gorobsov – Bumba, Zicu (Goga 67), Hora – Axente (   Manolov 56)
     

20:21 Final de meci la Mediaș! Gaz Metan se impune, scor 1-0, grație golului marcat de Băjenaru în minutul 90. După această înfrângere, ASA rămâne pe primul loc, dar poate fi detronată de Steaua, care va juca împotriva Concordiei, de la ora 21:00.


20:17 GOOOOOOOOOL GAZ METAN MEDIAȘ (BĂ‚JENARU 90). Bomba explodează târziu la Mediaș. Vitinho ia o acțiune pe cont propriu în banda dreapta, scoate mingea la Băjenaru, iar fostul mijlocaș al Stelei șutează de la 20 de metri, violent, fără nicio șansă pentru Stăncioiu. Poate fi golul care duce titlul în Ghencea, dacă elevii lui Ciobotariu nu marchează în cele 3 minute rămase.


20:09 A început ploaia la Mediaș, de câteva minute. Misiunea celor 22 de jucători va deveni mai grea. Între timp, Hanca reia cu capul după un corner al lui Goga, dar Pleșca e atent și reține. Mai sunt 10 minute.


20:04 Ocazie bună și pentru gazde. Roman primește o minge în careul advers, șutează la colțul scurt, dar Stăncioiu e atent și respinge de la colțul scurt. E rândul medieșenilor să ceară penalty, după ce minge respinsă de Mureșan pare să lovească brațul lui Gorobsov.


19:58 Ciobotariu e obligat să facă ultima schimbare. Silviu Ilie, accidentat, e înlocuit cu Hanca.


19:56 Gazul are cea mai mare ocazie, dar Llullaku o irosește nonșalant. Llullaku profită de greșeala lui Hora, scapă pe flancul stâng, dar centrează greșit, atrăgând protestele lui Dan Roman, care aștepta perfect liber în fața porții. ASA răspunde prin Goga, dar șutul mijlocașului e prins de Pleșca.


19:53 Interesantă opțiunea lui Ciobotariu. Renunță la Zicu, probabil cel mai activ om al echipei, și mizează pe Dorin Goga, autorul unui gol etapa trecută în succesul cu Viitorul, scor 6-1. Mai sunt 25 de minute.


19:48 Trece timpul, iar ASA are din ce în ce mai multe probleme. E minutul 63 și echipa condusă de Liviu Ciobotariu nu a fost capabilă să-și creeze nici măcar o ocazie de gol în partea secundă. Totuși, oaspeții au posesia, dețin în continuare controlul la mijlocul terenului și beneficiază de multe faze fixe.


19:42 Hațegan are în continuare de lucru. Același Buzean sare pe sub minge, apoi balonul îi cade pe brațul drept. Fundașul gazului se afla fix pe linia de 16 metri, dar centralul a lăsat și de această dată jocul să continue. Ciobotariu a schimbat și el. Tot post pe post, cu Manolov în locul lui Axente.


19:40 Prima fază controversată a partidei. Buzean îl calcă în careu pe Hora, mijlocașul mureșenilor cade imediat, chiar sub ochii lui Hațegan, dar centralul nu dă penalty și, așa cum arată reluările, ia decizia corectă.


19:31 A început repriza secundă. Gazul a făcut o schimbare. A ieșit Elton, unul dintre cei mai buni oameni ai primei reprize, și a intrat Liviu Băjenaru, fostul fotbalist al Stelei.


19:15 E pauză la Mediaș, după 45 de minute pe care gazdele le-au început mai bine. ASA a echilibrat repede partida, iar la mijlocul reprizei a devenit echipa mai activă. Hora a ratat două ocazii imense, de fiecare dată singur cu portarul Pleșca, iar Zicu a nimerit bara. E 0-0 la pauză, iar elevii lui Ciobotariu mai au la dispoziție 45 de minute pentru a pleca cu trei puncte atât de importante de pe terenul Gazului.


19:10 E minutul 41, iar jocul s-a mai calmat. Zicu e omul care coordonează atacurile oaspeților, dar e lipsit de inspirație în ultima treime. Colegul Cristi Scutariu, recunoscut pentru obiectivitatea de care dă dovadă de fiecare dată când îi e cerută părerea, crede ca gazdele evoluează într-un ritm incredibil, dar nu e sigur care e cauza pentru care Dan Roman și compania se descurcă, spune el, atât de bine.


19:00 Două ocazii imense pentru ASA, ambele în aceeași fază. Mureșan centrează în careu, Hora șutează, dar Pleșca respinge. Mingea ajunge la Zicu, care trimite din interiorul careului, dar mingea conducătorului de joc al mureșenilor întâlnește bara transversală. Gazul scapă și de data asta, dar dominația oaspeților e din ce în ce mai clară. Galben pentru Crețu, între timp.


18;52 Ce ocazie are ASA! Zicu deschide jocul în partea stângă, de unde Axtente pasează excelent pentru Hora, rămas singur cu portarul. Mijlocașul mureșenilor, autorul unei treiple etapa trecută, șutează însă dezamăgitor, cu dreptul, pe lângă Pleșca, dar și mult pe lângă poartă. Oaspeții trec, ușor dar sigur, la conducerea partidei.


18:45 Dat afară de la Rapid, Cristi Pustai a devenit consilier tehnic la Gaz Metan Mediaș. Fostul tehnician de la Târgu Mureș are de luat o revanșă în fața formației care l-a demis în turul campionatului, iar astăzi e momentul potrivit.


18:40 E un început de meci echilibrat, în care medieșenii joacă bine: sunt agresivi, determinați și petrec mult timp în jumătatea adversă. ASA contează și ea în atac, dar puțin deocamdată și doar prin mingile lungi trimise de mijlocași sau fundași spre Bumba sau Axente.


18:30 A început partida de la Mediaș, care va fi arbitrată de Ovidiu Hațegan.


18:06 Avem echipele de start trimise în teern de Ion Balauru și Liviu Ciobotariu. Gazul rămâne în același sistem tactic din ultimele etape, cu Dan Roman singurul atacant, în timp ce Liviu Ciobotariu mizează pe Silviu Ilie în locul lui Sepsi și are încredere în continuare în Mircea Axente, pe care l-a titularizat în locul bulgarului Manolov.


17:54 Cotele oferite de casele de pariuri sunt unele oarecum echilibrate. ASA e favorită, dar cota pentru victoria mureșenilor a urcat mult în ultimul timp, ajungând până la 2.20, semn că banii pariorilor au mers pe un succes al gazdelor sau un egal.


17:27 Contra Gazului, Ciobotariu și elevii săi vor avea unul dintre cele mai grele meciuri ale finalului de campionat. Nu doar pentru că echipa adversă se află într-o situație disperată și are nevoie de cel puțin un punct pentru a spera la evitarea retrogradării, dar ASA-ul va fi lipsită de trei dintre cei mai buni fotbaliști. N’Doye, accidentat, Marius Constantin și Sepsi, suspendați, nu vor fi astăzi pe teren.

De partea cealaltă, Gaz Metan nu va conta pe Curtean, Velazquez și Mujdragic.


17:22 E important să știm de unde plecăm. În clasament, ASA are 65 de puncte, Steaua 63, iar mureșenii au și avantajul meciurilor directe, după cele două victorii obținute în fața echipei lui Gâlcă, așa că-și pot permite un egal în cele patru meciuri rămase. Cât privește pe Gaz Metan, situația nu e deloc roz: locul 13, cu 31 de puncte.


 


17:18 Bună ziua! Ne aflăm în fața unor meciuri care se pot dovedi decisiv în lupta pentru titlu pe care ASA și Steaua o dau în ultimele etape ale campionatului. Peste o oră, de la 18:30, va începe meciul de la Mediaș, dintre Gaz Metan și echipa antrenată de Liviu Ciobotariu. De la ora 21:00, Cristi Scutariu vă va ține la curent cu tot ce se întâmplă la meciul Stelei cu Concordia.


ASA Târgu-Mureș are o șansă uriașă de a scrie istorie în Liga 1. Echipa venită din liga secundă este la doar câțiva pași de a câștiga titlul, ardelenii ocupând în acest moment prima poziție din clasament. Dacă nu fac niciun pas greșit în ultimele patru meciuri rămase, Steaua va rămâne la două puncte în spate, iar ardelenii vor realiza un lucru inimaginabil la începutul sezonului.

Primul obstacol pentru ASA, deplasarea de la Mediaș. Gaz Metan se află pe locul 13 înaintea etapei și are șansa de a părăsi pozițiile retrogradabile dacă se impune în acest meci. Medieșenii nu au mai pierdut de cinci etape, dar în toată această perioadă au obținut o singură victorie.

În tur, ASA Târgu-Mureș a câștigat cu 2-0. Bumba și Hora au marcat pentru victoria gazdelor de atunci.

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
De la Floreasca, l-au internat la Obregia. Mititelu Jr., mutat la 'Spitalul 9'! Ce au constatat medicii + câte zile îl vor ține la psihiatrie
De la Floreasca, l-au internat la Obregia. Mititelu Jr., mutat la 'Spitalul 9'! Ce au constatat medicii + câte zile…
Rana groaznică a lui Romario Benzar. Imaginea vă poate afecta emoțional
Rana groaznică a lui Romario Benzar. Imaginea vă poate afecta emoțional
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă…
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și femei?
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și femei?
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
Răsturnare de situaţie! Cine a preluat, de fapt, şefia clanului Corduneanu, după moartea Stăpânului Moldovei
Răsturnare de situaţie! Cine a preluat, de fapt, şefia clanului Corduneanu, după moartea Stăpânului Moldovei
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie găsită moartă: „Mi-a zis că…”
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie găsită moartă: „Mi-a zis că…”
Mașinile INTERZISE definitiv. Decizia finală a UE se aplică obligatoriu în România
Mașinile INTERZISE definitiv. Decizia finală a UE se aplică obligatoriu în România
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Cum s-a răzbunat în mod spectaculos un bărbat părăsit de soție din cauză că era obez VIDEO
Cum s-a răzbunat în mod spectaculos un bărbat părăsit de soție din cauză că era obez VIDEO
Lozuri pentru sprijinirea sportivilor români la JO de la Paris
Lozuri pentru sprijinirea sportivilor români la JO de la Paris
Un nou SUV s-a lansat pe piața din România. Bate BMW sau Mercedes-Benz?
Un nou SUV s-a lansat pe piața din România. Bate BMW sau Mercedes-Benz?
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen