FRF, decizie importantă în Comitetul de Urgenţă! S-a schimbat regula U21: modificările aduse "pentru a crea premisele creşterii calitative a Ligii 1"

3 aug 2018 8198 afişări Liga 1
FRF, decizie importantă în Comitetul de Urgenţă! S-a schimbat regula U21: modificările aduse "pentru a crea premisele creşterii calitative a Ligii 1"

Comitetul de Urgenţă al FRF a aprobat, vineri, o serie de reforme menite să crească numărul jucătorilor români din primele eşaloane, în special al tinerilor jucători, şi să îmbunătăţească nivelul calitativ al competiţiei.

"Comitetul Executiv al FRF reunit joi, 2 august 2018, a votat în unanimitate împuternicirea Comitetului de Urgenţă pentru aprobarea modificărilor ROAF cu privire la cotele de jucători non-UE şi jucători formaţi la nivel naţional şi de club ca urmare a dezbaterilor dintre FRF şi LPF. Astfel, astăzi, Comitetul de Urgenţă a aprobat în unanimitate reformele prezentate în Hotărârea nr. 12 (conţinutul complet şi oficial al Hotărârii), printre care:

Din sezonul 2019/20, la propunerea administraţiei FRF, fiecare echipă va alinia la startul partidelor din Liga 1 minimum 2 jucători U21 formaţi la nivel naţional şi va trebui să utilizeze pe toată durata partidei minimum 1 jucător din această categorie. Până acum, prevederile regulamentare făceau referire la un singur jucător U21.

Totodată, la acest moment, pe lista cu lotul celor 25 de jucători, cluburile din Liga 1 Betano au obligaţia de a prezenta un minimum de 6 jucători formaţi la nivel naţional şi un minimum de 2 jucători formaţi la nivelul clubului.

Din sezoanele următoare, aceste valori vor creşte şi îşi vor modifica ponderea, pentru promovarea tinerilor jucători români şi dezvoltarea centrelor de copii şi juniori ale cluburilor de Liga 1, după cum urmează:

                                                          Sezon 2019/20   Sezon 2020/21   Sezon 2021/22
Jucători formaţi la nivel naţional                 8                      10                        8
Jucători formaţi la nivel de club                   2                       2                         4

Din sezonul 2019/20, cluburile de Liga 1 vor trebui să aibă şi o echipă de juniori U16, în urma propunerii administraţiei FRF, aceasta urmând a fi integrată într-o competiţie organizată de FRF.

Până astăzi, pe lista cu lotul celor 25 de jucători, cluburile din Liga 1 Betano aveau obligaţia de a prezenta un număr maxim de 3 jucători non-UE, dintre care 2 jucători cu condiţia să fi fost convocaţi de minimum 3 ori la echipa naţională în ultimele 12 luni anterioare legitimării în România.

Pentru a crea premisele creşterii calitative a Ligii 1, la solicitarea reprezentanţilor cluburilor din acest eşalon, numărul maxim creşte, astfel încât 4 jucători non-UE pot fi incluşi în lotul de 25 al echipei. Jucătorul în plus faţă de prevederile de până acum are obligaţia să deţină naţionalitatea unei ţări participante la ultima ediţie a Campionatului Mondial de seniori", se arată pe site-ul frf.ro.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.