EXCLUSIV TAS a decis: Hotărârea Comisiei de Apel rămâne valabilă! Timişoara, FC Bihor şi Bistriţa rămân în liga a doua

18 iul 2011 25545 afişări Liga 1
EXCLUSIV TAS a decis: Hotărârea Comisiei de Apel rămâne valabilă! Timişoara, FC Bihor şi Bistriţa rămân în liga a doua Toţi cu ochii pe TAS! Timişoara, FC Bihor şi Bistriţa vor afla azi în ce ligă vor evolua în sezonul viitor
GALERIE (2 de imagini) VEZI GALERIA

UPDATE! FRF aprimit hotărârea Tribunalului de Arbitraj Sportiv! TAS a păstrathotărarea Comisiei de Apel: Poli Timişoara, Gloria Bistriţa şi FCBihor rămân în liga a doua!

"Nu ne-a surprins decizia, TAS-ul e într-o legătură cuUEFA, cu FIFA, şi nu cred că o decizie în favoarea cluburilor erabenefică, ar fi bulversat competiţiile europene. Am luat în calculeventualitatea de a juca în liga a doua, iar atunci vor rămânemulţi dintre jucători, dar dacă vom fi în liga a treia vor jucafotbalişti mult mai tineri. De la conducătorii fotbalului românescte poţi aştepta la orice. Asta e starea fotbalului românesc. O săne uităm cu plăcere la Chiajna-Sportul, o să avem meciuriinteresante în prima ligă. Sportul nici nu şi-a îndeplinit baremul,dar rămîne în Liga 1", a declarat Daniel Stanciu la DigiSport

"E o lovitură care ni se dă. Aţi văzut aseară o Supercupă de nivelde liga a treia. Timişoara va reveni cât de curând în prima ligă cuaceeaşi forţă
", a mai zis Stanciu

IANCU ANUNŢĂ CĂ SE RETRAGE DINFOTBAL

VEZI AICI REACŢIA LUI DUSANUHRIN

VEZI REACŢIA LIDERILORGALERIEI

Rămâi pewww.prosport.ro pentru detalii!"Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a anunţatdecizia în cele patru memorii privind cluburi româneşti de fotbalşi licenţele lor pentru sezonul 2011/2012 al primei ligi şi pentrucompetiţiile europene: Fotbal Club Timisoara SA vs UEFA; FotbalClub Timisoara SA vs Federaţia Română de Fotbal; CS FC Bihor Oradeavs Federaţia Română de Fotbal şi Liga Profesionistă de Fotbal;"Club Fotbal Gloria 22" Bistriţa vs. Federaţia Română de Fotbal şiLiga Profesionistă din România. Cele patru memorii au fost respinseşi deciziile luate de autorităţile competente din România şi deUEFA au fost confirmate în totalitate", a anunţat TAS pesite-ul oficial.

Potrivit TAS, cluburile din România au făcut apel la 14 şi 22iunie, toate părţile fiind de acord ca procedura să fie una deurgenţă: apelurile au fost judecate de aceeaşi comisie de arbitraja TAS, fiind stabilit un calendar procedural cu acordul părţilor,care a inclus schimburi de corespondenţă până la 11 iulie 2011 şiaudieri la 13 şi 14 iulie, la sediul TAS.

"În urma respingerii memoriilor, cele trei cluburi nu au licenţapentru a evolua în prima ligă din România, sezonul 2011/2012, iarFC Timişoara nu are nici licenţa pentru a evolua în cupele europeneîn acest sezon. Întreaga documentaţie TAS, cu bazele acesteidecizii, va apărea în câteva săptămâni", menţionează TAS, pesite-ul oficial.

Vicecampioana FC Timişoara, care de curând a revenit la numele PoliTimişoara, nu a primit licenţa pentru a evolua în sezonul 2011/2012al primului eşalon fotbalistic, în aceeaşi situaţie fiind şigruparea Gloria Bistriţa (locul 14 în Liga I), dar şi FC Bihor,care a obţinut pe teren promovarea din Liga a II-a.

Cele trei cluburi primiseră licenţa din partea comisiei de primăinstanţă a FRF, dar directorul de licenţiere a FRF, Viorel Duru, acontestat această decizie şi apelul său a fost admis. Apoi, FCTimişoara, Gloria şi FC Bihor s-au adresat TAS, iar instanţa de laLausanne a audiat părţile, în regim de urgenţă, la 13 şi 14iulie.

FC Timişoara nu a primit licenţa pentru datorii la bugetul statuluişi faţă de clubul Benfica Lisabona din transferul fundaşului LaszloSepsi, iar Gloria Bistriţa pentru datorii la buget. FC Bihor nu aprimit licenţa pentru datorii către angajaţi şi către bugetul destat.

În urma deciziei TAS de luni, Poli Timişoara şi Gloria Bistriţa auretrogradat în Liga a II-a, locul lor fiind luat de SportulStudenţesc, retrogradată sportiv, dar care îşi menţine poziţia înprimul eşalon, şi de CS Mioveni, locul trei în Seria a II-a a Ligiia doua, iar FC Bihor nu are dreptul de a promova, fiind înlocuităde Voinţa Sibiu, locul 4 în Seria a II-a, câştigătoarea unui mecide baraj cu Săgeata Năvodari, locul 3 în Seria I a ligiisecunde.


Motivarea deciziei TASva fi dată în două, trei săptămâni, anunţa site-ulTribunalului

Astăzi se va pune capăt stării de incertitudine care persistă de olună şi jumătate la Timişoara, Bistriţa şi FC Bihor. TAS-ul anunţăîn această după-amiază în ce ligă vor evolua cele trei cluburi înnoul sezon. Tribunalul de Arbitraj Sportiv a judecat separatcazurile celor trei echipe, iar dacă una primeşte răspuns pozitiv,nu e obligatoriu ca şi celelalte două să primească acelaşi verdict.Pentru toate însă există două variante:

VARIANTAPOZITIVĂ
Tribunalul de la Lausanne suspendă hotărârea Comisiei de Apel - înacest caz, FC Bihor şi Gloria Bistriţa îşi reprimesc dreptulcâştigat pe teren, acela de a juca în prima ligă în sezonul viitor.Pentru Timişoara, lucrurile se complică, întrucât un răspunsafirmativ de la TAS nu poate fi decât pe jumătate o ştire pozitivă.Poli poate fi reprimită azi în prima ligă, dar nu mai are cum săîşi recupereze dreptul de a juca în cupele europene. Bănăţenii potcere în acest caz despăgubiri celor de la FRF.

VARIANTANEGATIVĂ
TAS păstrează decizia de retrogradare dată de FRF. Timişoara,Gloria Bistriţa şi FC Bihor vor evolua în Liga a II-a şi, cel puţinîn ceea ce o priveşte pe Poli, câţiva jucători importanţi vorpărăsi echipa. Vestea este, în schimb, bună pentru SportulStudenţesc, Dacia Mioveni şi Voinţa Sibiu, formaţiile care vorocupa locurile vacante ale celor trei cluburi retrogradate "la masaverde".

Sper să primim un răspuns favorabil
Jean Pădureanu, preşedinte Gloria

Nu avem motive să fim optimişti. M-am pus eu în locul celor de laTAS şi m-am gândit ce aş decide eu, luând în calculconsecinţele

Marian Iancu, patron Poli

Licenţa ni s-a refuzat pentru că nu am avea un plan dereorganizare. Suntem optimişti în legătură cu TAS
Şerban Morcan, preşedinte FC Bihor

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.