Bogdan Stancu: "Vreau tricoul lui Dică!"

pros
9 iun 2008 79 afişări Liga 1
Bogdan Stancu: "Vreau tricoul lui Dică!" Bogdan Stancu este convins că va face față presiunii din Ghencea
Bogdan Stancu este considerat de mulţi drept următorul jucător de clasă mondială care va ieşi din Liga I. A confirmat la Urziceni, la naţionala de tineret, însă viitorul sezon va arăta potenţialul său real. Tânărul atacant va trebui să-şi dovedească valoarea la Steaua şi, foarte probabil, în Champions League.

Eşti jucătorul Stelei ?
Încă nu am semnat contractul, probabil voi face acest lucru pe 16 iunie, la reunirea echipei. Totuşi, din punctul meu de vedere, totul e deja rezolvat.

Dică a spus că te vede drept înlocuitorul perfect pentru el...
Ştiu! Eu sunt gata să preiau numărul lui Dică. Vreau să-i calc pe urme. Pe această cale ţin să-i mulţumesc pentru încrederea acordată şi sper să nu-i dezamăgesc nici pe fanii Stelei.

Totuşi, la Steaua nu e aşa uşor să prinzi primul „11“...

Normal! De aceea, mă voi lupta şi cu o mai mare înverşunare pentru titularizare. Vreau să joc! Nu vin la Bucureşti ca să rămân pe bancă. Nici nu-mi permit asta. Am în faţă o calificare la un Campionat European de tineret, unde sper să ajung cu actuala mea generaţie. Pentru asta, trebuie să am meciuri în picioare.

Ai auzit de transferul lui Tiago la Steaua?
Da. Pe mine nu mă sperie faptul că Steaua mai aduce şi alţi fotbalişti. Creşte concurenţa, ceea ce mă face să fiu şi mai motivat.

Cei de la FC Argeş te consideră, în continuare, jucătorul lor. Penescu spune că ai fost furat...
El nu mai poate face absolut nimic. Ştiu că a pierdut pe la toate comisiile la care s-a adresat. Nu e vina mea că nu au ştiut să mă păstreze atunci când eram la Piteşti.

Regreţi că n-ai prins lotul pentru Euro?
Nu, fiindcă sunt un om realist. Nu aveam nicio şansă să ajung de acum la naţională. Dar, pe această cale, vreau să le urez multă baftă băieţilor noştri. Sper din tot sufletul să facă o figură frumoasă la turneul final.

Deţinut în coproprietate cu Giovani Becali


„Înţelegerea dintre patroni valorează mai mult decât un contract”, ne-a declarat Adrian Ilie, recunoscând faptul că Bogdan Stancu nu a devenit încă, în mod oficial, jucătorul Stelei.

Astfel, Gigi Becali urmează să-i plătească finanţatorului de la Urziceni, Dumitru Bucşaru, suma de un milion de euro, în schimbul căreia va obţine doar 50 la sută din drepturile federative ale jucătorului. Cealaltă jumătate îi aparţine impresarului Giovani Becali, care l-a direcţionat pe Stancu spre Steaua.

9 goluri în 29 de meciuri a înscris Nicolae Dică pentru Steaua în ultimul sezon al Ligii I

6 goluri în 29 de meciuri a marcat Bogdan Stancu pentru Unirea Urziceni în stagiunea recent încheiată

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.