Adrian Ambrosie explică situaţia lui Flavius Stoican şi anunţă în ce condiţii ar putea pleca tehnicianul din Copou: "Dacă nu, ne-am strâns bărbăteşte mâna şi fiecare îşi vede de drumul lui"

7 mai 2019 2537 afişări Liga 1
Adrian Ambrosie explică situaţia lui Flavius Stoican şi anunţă în ce condiţii ar putea pleca tehnicianul din Copou: "Dacă nu, ne-am strâns bărbăteşte mâna şi fiecare îşi vede de drumul lui"

Remiza din deplasare cu FC Voluntari a readus liniştea în Copou. Cel puţin până la următorul meci. Deşi cu o zi înaintea partidei s-a vehiculat ideea înlocuirii antrenorului Flavius Stoican în cazul unui eşec, punctul obţinut în Ilfov, coroborat cu un succes sâmbătă, în Copou, cu Dunărea Călăraşi, ar putea scuti gruparea ieşeană de emoţiile retrogradării.

Invitat în emisiunea ”Repriza a 3-a”, la Radio HIT Iaşi, preşedintele executiv Adrian Ambrosie a vorbit pe larg despre situaţia antrenorului Flavius Stoican şi a explicat în ce condiţii s-ar putea produce o despărţire între cele două părţi.

”În momentul de faţă Flavius Stoican este antrenorul echipei, dânsul a fost reconfirmat recent în funcţie de către Comitetul Director până la sfârşitul sezonului. Dar un antrenor este ţinut în funcţie de rezultate. Este cunoscută acea vorbă că un antrenor stă în permanenţă cu valiza la uşă. Flavius Stoican este un antrenor ca toţi ceilalţi. Cât timp va avea rezultate, va continua la această echipă. Evident, dacă şi dânsul va dori. Noi ne dorim acest lucru. Dacă nu sunt rezultate şi el consideră că nu se mai poate, ne-am strâns bărbăteşte mâna şi fiecare îşi vede de drumul lui.

Flavius este un om de cuvânt. Înţelegerea noastră a fost că atunci când el consideră că nu mai poate redresa echipa, ne strângem mâinile şi ne despărţim. Nu trebuie să se ajungă la demisii sau la demiteri. Se poate ajunge la o întrerupere a angajamentului de comun acord şi să ne despărţim în relaţii civilizate. Dar deocamdată nu este cazul. Cel puţin nu din partea noastră. Avem încredere că poate redresa echipa”, a declarat preşedintele executiv Adrian Ambrosie în emisiunea ”Repriza a 3-a”, la Radio HIT Iaşi.

Acesta este de părere că toate turbulenţele din conducere au afectat echipa în acest sezon: ”Au fost multe lucruri care au tulburat activitatea sportivă, plecând de la asocierea cu directorul general Horia Sabo şi continuând cu selecţia defectuoasă făcută în vară. În anumite partide au fost rezultate peste aşteptări, dar iată că a venit şi reculul”.

”În situaţia dată, Poli Iaşi are antrenor. Iar acesta este Stoican”

Ambrosie a subliniat că nu a discutat cu niciun antrenor despre o posibilă venire în Copou, dar i-a asigurat pe suporterii Iaşiului că, în cazul despărţirii de Stoican, Poli va avea un tehnician capabil să facă performanţă.

”S-a scris înaintea meciului despre Bergodi, Zenga, Neagoe... Sunt speculaţii. Îi respect pe toţi aceştia, sunt antrenori care au făcut performanţe pe la echipele la care au trecut. Dar în situaţia dată, Poli Iaşi are antrenor. Iar acesta este Stoican. Dacă se va întâmpla să ajungem în situaţia de a nu putea continua cu el, atunci cu siguranţă vom găsi cea mai bună soluţie pentru ca Poli să aibă un antrenor cel puţin la fel de valoros precum Flavius, care a reuşit să ducă echipa în play-off în sezonul trecut. Întotdeauna vrem să avem un antrenor care să facă performanţă şi să ducă echipa în cupele europene. Cu Cristiano Bergodi am vorbit pentru prima dată la Voluntari, duminică, iar cu Walter Zenga niciodată nu am discutat. Cu Eugen Neagoe am vorbit doar atunci când a fost transferul lui Dylan Flores la Sepsi. Sunt doar speculaţii în ceea ce priveşte venirea acestora în Copou. Şi cu Nicolae Dică am vorbit la Voluntari, asta nu înseamnă că vine Dică la Iaşi”, a msi spus Ambrosie la Radio HIT Iaşi.

Vrea continuitate pe banca tehnică

Ambrosie a lăsat să se înţeleagă că îşi doreşte să continue cu Flavius Stoican până la sfârşitul sezonului, după care se va trage linie. ”Pe parcursul unui sezon sunt momente când primul impuls după un meci nereuşit este să renunţi. S-a mai întâmplat asta, iar Comitetul Director l-a reconfirmat în funcţie, tocmai pentru că avem încredere în antrenorul Flavius Stoican. Noi luăm în calcul doar victoria în meciul cu Dunărea Călăraşi, de sâmbătă. Nu ne gândim la un alt rezultat. Ideal este ca nici el, nici noi să nu ne gândim acum la demiteri sau la demisii, pentru că echipa are nevoie de linişte de continuitate în acest moment. Jucătorii trebuie să fie concentraţi la maximum pe următoarele meciuri. Din punctul nostru de vedere, i-am dat un vot de încredere până la expirarea contractului. Dar dacă el doreşte să plece, noi nu putem interveni împotriva voinţei lui”.

”Indiferent de antrenor, voi lua decizii atunci când se impun”

”Eu unul mi-aş dori continuitate, pentru că în Liga I, în afară de Viitorul, puţine echipe oferă şansa unui antrenor de a lucra pe un termen lung, să aibă timp să creeze o filosofie de joc. Mi-aş dori continuitate, dar vreau să spun foarte clar. Indiferent de cine este antrenor, de numele lui, relaţia mea cu antrenorul va fi una corectă. Dacă se va ajunge să nu mai putem colabora, nu se pune problema să nu pot lua o decizie atunci când se impune. Relaţia mea cu Flavius Stoican nu este deasupra interesului clubului. Clubul primează. Îmi place să lucrez corect cu oricine. Chiar dacă ar veni Florin Prunea înapoi, aş încerca să am aceeaşi relaţie cu el. Trebuie să lucrezi corect cu oricine din club. Dar principiul este următorul: relaţia mea cu o persoană din club nu este deasupra interesului clubului”, a continuat acesta.

”Era important să nu pierdem la Voluntari”

Legat de meciul de la Voluntari, Ambrosie este de părere că punctul obţinut este extrem de important. "A fost un rezultat echitabil. E adevărat, gazdele au avut câteva ocazii, dar şi noi ne-am creat situaţii, dar nu am reuşit să le finalizăm. Avem în continuare probleme pe faza ofensivă. Important este că am avut un joc ceva mai consistent faţă de celelalte partide. Rusu a făcut o partidă foarte bună, Cioinac şi Qaka au reintrat foarte bine, este îmbucurătoare şi revenirea lui Chelaru. Sigur, poate că am fi reuşit mai mult dacă am fi avut mai mult curaj pe final. Eu am fost atacant, profilul meu este mai mult pe atac. Poate nu aş fi mutat defensiv, cum a făcut-o Flavius, ci aş fi jucat cu mai mult curaj pe atac, introducând un jucător ofensiv. Dar asta se întâmplă când ai nevoie disperată de victorie. Ori pentru noi era important să nu pierdem acest meci. De aceea Flavius a adopat o tactică de a închide meciul, pentru a nu pierde şi să lovim apoi pe contratac”, a mai spus preşedintele Adrian Ambrosie.

Acesta a anunţat că l-a simţit tensionat înainte de meci pe antrenorul Flavius Stoican: ”Este normal să fii tensionat când citeşti înainte de meci prin presă că ba vine unul, ba vine altul, că eşti dat afară... E firesc. Nu ştia nimic despre asta. Cred însă că cineva vrea să creeze un dezechilibru în vestiar. Sunt sigur că unii s-ar bucura să pierdem şi să fim în situaţii critice”.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.