FOTO | Cum arată cele patru mărci pierdute de Steaua

26 apr 2019 16698 afişări Fotbal Intern
FOTO | Cum arată cele patru mărci pierdute de Steaua

Curtea de Apel Bucureşti a decis, joi, 25 aprilie, că Armata a fost decăzută din drepturile de folosinţă a mărcilor "Steaua Bucureşti", "CS Steaua 1947-1967" şi "Steaua". Totuşi, FCSB, echipa lui Gigi Becali, nu a avut de câştigat fiindcă CSA deţine încă marca notorie, cea pentru care se războiesc, de fapt, cele două părţi.

De altfel, Florin Talpan, juristul CSA Steaua, a explicat de ce decizia luată de Curtea de Apel Bucureşti este de fapt în favoarea Armatei. Acum, siteul www.steaualibera.com prezintă cele patru mărci şi specifică:

"Conform art. 46 alin. 1 lit. a din Legea 84/1998 a mărcilor şi indicaţiilor geografice (republicată): Orice persoană interesată poate solicita Tribunalului Bucuresti, oricând în cursul duratei de protecţie a mărcii, decăderea titularului din drepturile conferite de marcă dacă: a) fară motive justificate, într-o perioadă neîntreruptă de 5 ani, socotită de la data înscrierii în Registrul mărcilor, marca nu a făcut obiectul unei folosiri efective pe teritoriul României pentru produsele sau serviciile pentru care aceasta a fost înregistrată sau dacă această folosire a fost suspendată pentru o perioadă neîntreruptă de 5 ani;

Asta nu înseamnă că, dacă clubul Steaua încetează să mai funcţioneze, după 5 ani de la închidere, cineva poate să facă un club cu numele Steaua, să înregistreze marca Steaua şi să spună că e clubul înfiinţat în 1947. Nu. Steaua a fost decăzută din drepturile asupra celor 4 mărci probabil pentru că nu le-a folosit timp de 5 ani în activităţile pentru care au fost înregistrate. Din nou, şi asta e foarte important!, dacă cineva le înregistrează acum, nu înseamnă că va deveni automat Steaua. De altfel, s-ar putea ca chiar clubul Steaua să le înregistreze din nou, lucru care ar anula decizia de azi (n.red. - ieri)"

Iată cele patru mărci (sursa: www.steaualibera.com)

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.