Finala Ligii Campionilor: Tottenham – Liverpool 0-2. Salah și Origi aduc al șaselea trofeu pe Anfield!

Redactor:
Andrei Pal
Redactor:
Daniel Anghel
Finala Ligii Campionilor: Tottenham - Liverpool 0-2. Salah și Origi aduc al șaselea trofeu pe Anfield!
  • Publicat:
  • Actualizat:

Tottenham – Liverpool 0-2 (Salah 2 pen, Origi 87)

Echipele de start:

  • Tottenham: Lloris – Trippier, Alderweireld, Vertonghen, Rose – Sissoko (Dier 74), Winks (Lucas 66) – Alli, Eriksen, Son – Kane
  • Rezerve: Vorm, Gazzaniga, Sanchez, Lamela, Wanyama, Walker-Peters, Llorente, Foyth, Aurier, Davies
  • Liverpool: Alisson – Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson – Henderson, Fabinho, Wijnaldum (Milner 62) – Salah, Firmino (Origi 58), Mane
  • Rezerve: Mignolet, Kelleher, Lovren, Gomez, Sturridge, Moreno, Lallana, Oxlade-Chamberlain, Shaqiri, Brewster

Minutul 90+5: FINAL! S-a terminat finala Ligii Campionilor! Liverpool, triumfătoare după 14 ani în competiția stelelor!


Minutul 87: GOOOOOOOOOOOOOLLLLLLL LIVERPOOL! Origi înscrie, cu un șut din unghi, din careu! Lloris nu mai poate interveni și e 2-0, cu 3 minute înainte de final!


Minutul 85: OCAZIE TOTTENHAM! Eriksen îl întinde pe Alisson, cu un șut direct din lovitură liberă!


Minutul 80: OCAZIE TOTTENHAM! Son trage la poartă puternic, de la 25 de metri, Allison respinge în dreapta, iar de acolo mingea e bagată din nou în centrul careului, la Lucas Moura, care trage cu stângul, dar goalkeeperul brazilian al lui Liverpool nu are emoții să rețină.


Minutul 78: OCAZIE TOTTENHAM! Trippier centrează din dreapta, Son sare la cap și reia, dar peste poarta lui Lloris!


Minutul 73: OCAZIE TOTTENHAM! Son, aflat în marginea careului după o acțiune în viteză, îi pasează lui Alli, în interiorul suprafeței de pedeapsă, iar mijlocașul englez încearcă o execuție de finețeze. Un lob peste portarul Alisson, din prima, dar mingea poposește în brațele portarului brazilian, deși căpătase un efect interesant.


Minutul 69: OCAZIE LIVERPOOOL! Mane ia o acțiune pe cont propriu, ajunge pănă la marginea careului, îi pasează lui Salah, care așează perfect mingea pentru Milner. Căpitanul lui Liverpool trage din marginea suprafeței de pedeapsă, dar mingea trece puțin pe lângă poarta lui Lloris.


Minutul 66: Jocul a intrat într-o perioadă „moartă”. Ocaziile lipsesc, lupta să dă mai mult la mijlocul terenului, cele două echipe se anihilează reciproc. Atacurile nu-și mai găsesc ținta, iar „cormoranii” se apropie de un succes, după finala pierdută anul trecut, 3-1 cu Real Madrid, la Kiev.


Minutul 54: OCAZIE LIVERPOOL! Salah a intrat în careu, a driblat un advesar și a tras la poartă, dar șutul său a fost blocat. La aceeași fază, Robertson a recuperat și a centrat, din stânga, dar Mane a ajuns prea târziu, iar Lloris a reușit să rețină!


Minutul 46: A început repriza a doua!


Minutul 45+2: Final de primă repriză pe Wanda Metropolitano!


Minutul 45+1: OCAZIE TOTTENHAM! Eriksen, rămas liber cu mingea la 20 de metri, după o intercepție, trage cu stângul, dar mult peste poarta lui Alisson.


Minutul 38: OCAZIE LIVERPOOL! Robertson îl întinde pe Lloris cu un șut de la 20 de metri, la care goalkeeperul francez răspunde prezent fără probleme!


Minutul 33: OCAZIE TOTTENHAM! Sissoko a urcat cu mingea la picior și a ajuns la marginea careului lui Liverpool, a încercat o pasă filtrantă pentru Son, care aștepta să preia și șuteze, în careu, dar Van Dijk a întins  un picior salvator și a blocat mingea!


Minutul 23: OCAZIE LIVERPOOL! Robertson centrează din stânga, mingea îl caută pe Salah, aflat la a doua bară, dar Alderweireld repsinge în corner, din fața atacantului egiptean. „Cormoranii” domină startul de partidă din punct de vedere al ocaziilor, elevii lui Pochettino par sufocați de intensitatea jocului propus de Liverpool.


Minutul 20: OCAZIE TOTTENHAM! Son scapă spre poartă, umăr la umră cu adversarul, după o pasă a lui Dele Alli, dar încearcă să-i întoarcă mingea în spate lui Harry Kane și faza se stinge, după ce atacantul nu reușește să ajungă balonul.


Minutul 18: OCAZIE LIVERPOOL! Alexander-Arnold avansează în banda dreaptă și ajunge în poziție de șut, la marginea careului lui Lloris, trage puternic, dar balonul trece puțin pe lângă stâlpul din dreapta porții goalkeeeperului francez.


Minutul 2: GOOOOOOOOOLLLLLLLLL SALAH! Penalty pentru Liverpool! Aflat în careu, Mane îi trimite mingea în mână lui Mousa Sissoko, iar arbitrul Damir Skomina dictează lovitură de pedeapsă! Salah bate și transformă, fără emoții!


Minutul 1: A început meciul! Înainte de fluierul de start, tot stadionul a ținut un moment de reculegere în memoria lui Jose Antonio Reyes, cel decedat sâmbătă, după un accident de mașină.


21:52 A început ceremonia de deschidere a finalei! Până acum, cele două s-au încălzit înaintea fluierului de start.


21:00 Avem echipele de start! Golgheterul lui Tottenham, Harry Kane, revine pe gazon după o accidentare și îl ține pe bancă pe Lucas Moura, omul care i-a calificat pe londonezi în finală cu „tripla” de pe Amsterdam Arena. De partea cealaltă, Klopp îi titularizează pe Salah, Firmino și Mane. Acesta a decis să înceapă și cu Wijnaldum, unul dintre „eroii” meciului retur cu Barcelona. Origi este pe banca de rezerve.


20:35 Real Madrid se bucură de ultimele ore de supremație! Echipa antrenată de Zinedine Zidane este campioana Europei de 1.099 de zile. Record absolut în noul format al Ligii Campionilor.


19:45 Fanii lui Liverpool fac show în Madrid! „Cormoranii” se „încălzesc” cu un cântec dedicat lui Virgil Van Dijk, unul dintre cei mai iubiți jucători din echipa lui Jurgen Klopp.


18:52 Fanii lui Ajax sunt la Madrid! Un grup de suporteri ai „lăncierilor” va asista la partida dintre Tottenham și Liverpool. Aceștia și-au rezervat bilete pentru marea finală din timp: „Noi am fost prevăzători, am rezervat totul cu mai mult timp înainte, iar apoi am văzut cum totul se scumpește pe zi ce trece! Și atunci ne-am zis că indiferent ce se întâmplă, vom merge la Madrid ca să arătăm tuturor că suntem suporteri adevărați”. 🙂


13:32 Firmino e apt 100%. Au existat zvonuri conform cărora vârful brazilian ar putea fi pe bancă în această seară, în finala Ligii Campionilor, contra lui Tottenham. Presa din Anglia anunță că Firmino, care a marcat patru goluri în acest sezon al UCL, e refăcut și poate evolua 90 de minute. Rămâne de văzut dacă Klopp va începe cu Firmino din primul minut sau va miza fie pe Origi, eroul din returul cu Barcelona, fie pe Sturridge.


Tottenham și Liverpool se vor duela în finala Ligii Campionilor de la Madrid, a doua din istorie cu două formații din Premier League. Prima a fost la Moscova, în 2008, între Manchester United și Chelsea, iar „diavolii” s-au impus atunci la loviturile de departajare, cu Cristiano Ronaldo în teren. Învingătoarea va juca în Supercupa Europei cu Chelsea, formație care a câștigat Europa League după o finală cu Arsenal, scor 4-1. Va fi primul meci din Supercupă în care se vor întâlni două echipe din Anglia.

Liverpool are șansa de a se revanșa, după ce a pierdut titlul în Premier League, chiar dacă a terminat cu 97 de puncte. Manchester City, cu 98, a cucerit al doilea titlu la rând pe plan intern, prelungind astfel așteptarea fanilor lui Liverpool. „Cormoranii” nu au mai cucerit de 30 de ani titlul pe plan intern, dar pot „salva” acest sezon bifând cel mai râvnit trofeu al Europei.

Traseul lui Tottenham în Liga Campionilor

Echipa lui Mauricio Pochettino s-a calificat la limită în primăvara celei mai importante competiții intercluburi din Europa, reușind un rezultat de egalitate în ultima etapă din grupe, cu Barcelona, scor 1-1. Astfel, londonezii au terminat la egalitate de puncte cu Inter Milano, dar au ajuns în optimile Ligii datorită meciurilor directe. Au urmat surprize pe „bandă rulantă” pentru echipa Spurs. Mai întâi, aceștia au trecut fără emoții de Borussia Dortmund, scor 3-0, respectiv 1-0, iar în sferturi au eliminat dramatic rivala City. După 1-0 în tur, Eriksen&Co. au obținut biletele pentru semifinale cu rezultatul de 4-3 de pe Etihad Stadium. Nici revelația Ajax Amsterdam nu i-a putut opri pe elevii lui Pochettino din drumul spre finala de la Madrid. Chiar dacă au câștigat la Londra, scor 1-0, olandezii au cedat pe final în meciul de pe Amsterdam ArenA, scor 3-2, iar Tottenham a ajuns pentru prima oară în istoria clubului în finala acestei competiții.

Traseul lui Liverpool în Liga Campionilor

La fel ca Spurs, „cormoranii” au tremurat pentru calificarea în optimile competiției, chiar dacă în sezonul precedent a ajuns până în finală. Liverpool a câștigat „finala” cu Napoli din grupe, scor 1-0, și a mers mai departe datorită golaverajului, dat fiind că italienii s-au impus în tur cu același scor, astfel că departajarea nu s-a putut face după meciurile directe. Bayern a fost primul adversar de calibru de care echipa lui Jurgen Klopp trebuia să treacă. 0-0 pe Anfield, respectiv 3-1 pe Allianz Arena, iar vicecampionii Europei se calificau, pentru al doilea sezon la rând, în sferturile competiției. FC Porto a cedat în fața lui Liverpool cu scorul general de 6-1, iar elevii lui Klopp se vedeau nevoiți să înfrunte Barcelona pentru un loc în finala de la Madrid. Nici cei mai optimiști suporteri ai lui Liverpool nu credeau că echipa favorită poate să întoarcă rezultatul de 3-0 de pe Camp Nou, fără vedetele Salah și Firmino. Origi și Wijnaldum au ieșit la rampă, cu câte o „dublă”, iar catalanii părăseau competiția rușinos pentru al doilea sezon consecutiv.

Înfruntări directe între Tottenham și Liverpool

Este pentru prima oară când cele două echipe se întâlnesc într-o competiție europeană. În acest sezon, Liverpool și Tottenham s-au întâlnit doar în campionat, iar cormoranii au câștigat ambele înfruntări cu 2-1.

De 107 ori s-au întâlnit Liverpool și Tottenham. „Cormoranii” conduc detașat la întâlnirile directe, cu 54 de victorii, în timp ce Spurs s-a impus doar de 28 de ori. 25 de meciuri s-au încheiat la egalitate.

Tottenham vs Liverpool = Pochettino vs Klopp

Cei doi antrenori s-au întâlnit de nouă ori. Germanul a câștigat patru întâlniri, alte patru s-au încheiat la egalitate, iar Pochettino se poate mândri cu un singur succes, scor 4-1, în sezonul 2017-2018, când Spurs s-a clasat pe locul trei, cu două puncte peste Liverpool.

A treia oară e cu noroc?

Va fi a treia finală europeană pentru Liverpool în mandatul lui Jurgen Klopp. De fiecare dată, „cormoranii” au cedat în ultimul act în fața echipelor din Spania. Prima dată a fost în finala Europa League, în sezonul 2016-2017, când andaluzii s-au impus cu 3-1. Doi ani mai târziu, Klopp a fost aproape de a pune mâna pe trofeul Ligii Campionilor, dar a pierdut duelul cu Realul lui Zinedine Zidane cu același scor, 3-1. Acesta mai are o finală de Liga Campionilor, pe vremea când o antrena pe Borussia Dortmund, pierdută în fața lui Bayern cu 2-1 pe Wembley.

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
Andreea nu este singura victimă a lui Mirel! Ce i-a făcut fostei iubite într-o criză de gelozie?!
Andreea nu este singura victimă a lui Mirel! Ce i-a făcut fostei iubite într-o criză de gelozie?!
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Din Londra s-a mutat într-un sătuc din România. De ce a renunțat Andrei la luxul de acolo, după 14 ani:
Din Londra s-a mutat într-un sătuc din România. De ce a renunțat Andrei la luxul de acolo, după 14 ani:…
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Putin CUTREMURĂ Europa! Ce țări poate ATACA Rusia: E legitim
Putin CUTREMURĂ Europa! Ce țări poate ATACA Rusia: E legitim
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Atleta Viorica Viscopoleanu şi gimnastul Dan Grecu au primit Colanul de Aur la 110 ani de la înfiinţarea COSR
Atleta Viorica Viscopoleanu şi gimnastul Dan Grecu au primit Colanul de Aur la 110 ani de la înfiinţarea COSR
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a ajuns la veterinar. Ce creatură îngrijise, de fapt
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a ajuns la veterinar. Ce creatură…