Liga Campionilor | Messi-show pe Camp Nou! Barcelona o învinge pe Liverpool la scor de neprezentare, 3-0, și este cu un picior în finala de la Madrid. „Dublă” de senzație pentru argentinian

Redactor:
Andrei Pal
Liga Campionilor | Messi-show pe Camp Nou! Barcelona o învinge pe Liverpool la scor de neprezentare, 3-0, și este cu un picior în finala de la Madrid.
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Barcelona se impune la scor de neprezentare, 3-0, în fața lui Liverpool, și este cu un picior în finala de la Madrid, de pe stadionul lui Atletico.
  • Ajax a luat prima opțiune la calificarea în finala Ligii Campionilor după ce a învins cu 1-0 pe Tottenham, pe noul White Hart Lane.

Barcelona – Liverpool 3-0 (Suarez 26, Messi 75, 82)

Echipele de start:

Barcelona: Ter Stegen – S. Roberto (Alena 90+4), Pique, Lenglet, Alba – Rakitic, Busquets, Vidal – Messi, Suarez (Dembele 90+3), Coutinho (Semedo 60)
Rezerve: Cillessen – Semedo, Arthur, Dembele, Malcom, Umtiti, Alena
Liverpool: Alisson – Gomez, Matip, Van Dijk, Robertson – Milner (Origi 84), Fabinho, Keita (Henderson 24)  – Salah, Mane, Wijnaldum (Firmino 78)
Rezerve: Mignolet – Lovren, Firmino, Henderson, Shaqiri, Origi, Alexander-Arnold

Minutul 90+5: Final de meci! Barcelona se impune la scor de neprezentare, 3-0, și este cu un picior în finala de la Madrid, de pe stadionul lui Atletico. Cormoranii au avut ocaziile periculoase, dar nu au reușit să înscrie. Suarez a deschis scorul din alunecare în prima parte a jocului și a stabilit scorul pauzei. Elevii lui Klopp au început curajos repriza secundă și au avut câteva șanse importante de a înscrie prin Milner și Salah, dar Ter Stegen s-a opus de fiecare dată.

Au urmat reușitele Barcelonei! Suarez a trimis în bară din fața lui Alisson, mingea a ajuns la Messi, iar acesta nu a ratat din fața porții goale. Argentinianul a reușit „dubla” cu o execuție perfectă din lovitură liberă, direct în vinclul porții cormoranilor, și a stabilit scorul final.


Minutul 84: Bară pentru Liverpool! Firmino trimite balonul printre picioarele lui Ter Stegen, Rakitic respinge de pe linia porții către Salah, dar egipteanul lovește bara din poziție ideală.


Minutul 82: GOOOOOOOOOOOL Barcelona! Messi face instrucție cu cormoranii. Argentinianul a executat perfect o lovitură liberă, direct în vinclul porții lui Alisson, fără nicio șansă pentru portarul brazilian.


Minutul 75: GOOOOOOOOOOOL Barcelona! Catalanii se desprind după ce Luis Suarez lovește bara din poziție ideală, mingea ajunge la Messi care nu ratează din fața porții goale și face 2-0 pentru echipa antrenată de Valverde.


Minutul 60: Încă o șansă mare irosită de Liverpool! Salah trimite în careu, Wijnaldum lasă mingea să treacă și Milner vine cu un șut puternic, dar pe direcția lui Ter Stegen, care reține și păstrează avantajul catalanilor.


Minutul 53: Asediu la poarta lui Ter Stegen! Wijnaldum nu poate trage la poartă din poziție ideală, trimite către Salah care scapă de un adversar și trage din întoarcere pe jos, dar goalkeeper-ul german este atent și respinge în corner.


Minutul 47: Început bun de repriză pentru cormorani! Wijnaldum trimite către Milner, acesta trage din prima cu interiorul, mingea se „strecoară” printre fundașii Barcelonei, dar Ter Stegen se întinde și respinge.


Minutul 46: S-a reluat jocul!


Minutul 45+3: Final de primă repriză!


Minutul 35: Ce ocazie ratează Mane! Henderson pasează pe poziție viitoare pentru decarul lui Liverpool, dar acesta reia mult peste poartă din poziție ideală. Sadio Mane este, până acum, printre cei mai buni jucători ai lui Liverpool din această partidă.


Minutul 26: GOOOOOOOOOOOOL Barcelona! Jordi Alba centrează în careu, Suarez este scăpat din marcaj de Matip și reia din alunecare direct în plasa porții lui Alisson. Chiar dacă a înscris împotriva fostei sale echipe, atacantul sud-american nu a ezitat să-și celebreze reușita.


Minutul 23: Liverpool este din ce în ce mai periculoasă! Cormoranii reușesc să ducă mingea în apropierea careului advers, dar defensiva catalanilor reușește de fiecare dată să îi blocheze pe atacanții englezilor înainte ca aceștia să șuteze.


Minutul 22: Probleme pentru Klopp! Naby Keita s-a accidentat și nu mai poate continua partida. În locul său va intra Henderson, scos la încălzire de antrenorul german.


Minutul 14: Messi primește o centrare în careu de la Jordi Alba, dar este blocat de Robertson înainte de a șuta la poarta lui Alisson. Acesta este „încolțit” și de Matip, fundașul lui Liverpool câștigând duelul. Argentinianul a cerut penalty după ce acesta a atins mingea cu mâna în interiorul careului.


Minutul 3: O primă șansă pentru catalani! Rakitic scapă spre poarta lui Alisson, preferă să trimită în centru în loc să șuteze, dar Matip apare și deviază în corner.


Minutul 1: Fluier de start pe Camp Nou! Klopp încearcă să scoată un rezultat pozitiv pe stadionul pe care, în faza sferturilor, a fost „răpusă” chiar rivala lui Liverpool, Manchester United, scor 3-0.


21:50 Așa arată vestiarul celor de la Liverpool de pe Camp Nou!


20:51 Avem echipele de start!


Tottenham – Ajax 0-1 (Van de Beek 15)

Echipele de start:

  • Tottenham: Lloris – Alderweireld, Sanchez, Vertonghen (Sissoko 39) – Trippier (Foyth 80), Eriksen, Wanyama, Rose (Davies 79) – Alli, Llorente, Lucas
  • Rezerve: Gazzaniga – Dier, Skipp, Walker-Peters
  • Ajax: Onana – Veltman, de Ligt, Blind, Tagliafico – van de Beek, Schone (Mazraoui 65), de Jong – Ziyech (Huntelaar 87), Tadic, Neres
  • Rezerve: Varela – de Wit, Dolberg, Magallan, Sinkgraven

Minutul 90+3: Final de meci pe White Hart Lane! Ajax se impune cu 1-0 prin golul marcat de Van de Beek în prima repriză și pleacă cu prima șansă în returul de pe Amsterdam ArenA. Echipa lui Ten Hag a dominat în întregime prima parte a jocului, a avut posesia și a încercat să „desfacă” echipa așezată perfect în teren de Pochettino. Singura ocazie notabilă a gazdelor din prima repriză a fost a lui Llorente, când acesta a trimis puțin pe lângă poarta lui Onana.

Partea secundă a jocului a început total diferit. Tottenham a atacat în valuri, dar fără succes. Llorente și Dele Alli au avut șanse importante de a înscrie. S-a așternut calmul în jocul celor de la Ajax, liniștiți la „adăpostul” avantajului de pe tabela de marcaj. Totuși, Neres putea închide jocul în finalul partidei, dar a nimerit bara cu un șut care l-a lăsat fără replică pe Lloris. Astfel, Spurs bifează a doua înfrângere pe noul stadion, după cea din weekend împotriva celor de la West Ham. „Ciocănarii” s-au impus cu același scor pe White Hart Lane, 1-0.


Minutul 78: Bară pentru Ajax! Olandezii plimbă mingea în preajma careului advers, Neres trage din unghi închis dar mingea lovește bara porții lui Lloris. Portarul francez, fără replică.


Minutul 50: Șansă importantă pentru londonezi! Lucas trimite cu capul către Dele Alli, rămas singur într-un colț al careului, acesta șutează puternic, din prima, dar pe direcția lui Onana, care reține balonul.


Minutul 46: S-a reluat jocul!


Minutul 45+5: Pauză!


Minutul 45+3: Englezii, periculoși la fazele fixe! Trippier centrează, din nou, din lovitură liberă, iar Alderweireld trimite cu capul puțin peste poarta lui Onana.


Minutul 38: Nu mai poate continua! Vertonghen se întoarce singur la marginea terenului, pare că i s-a făcut rău și este purtat pe brațe de staff-ul medical al englezilor. În locul său este introdus Sissoko.


Minutul 33: Probleme pentru Tottenham! Vertonghen a căzut pe gazon în urma unui duel cu Onana, și-a spart nasul și a fost nevoit să iasă de pe teren pentru a-și schimba echipamentul. Centralul partidei s-a consultat cu staff-ul medical al englezilor cu privire la sănătatea belgianului înainte de a-l lăsat pe acesta să intre pe teren.


Minutul 26: A venit și replica englezilor! Trippier centrează din lovitură liberă în careu, Llorente reia cu capul dar trimite pe lângă poarta lui Onana.


Minutul 24: Fază superbă a lui Ajax! Tadic îi pasează lui Van de Beek, care trage din unghi închis direct în piciorul lui Lloris, astfel că tabela rămâne nemodificată. Ajax continuă să atace, iar Tottenham nu a bifat, până în acest minut, nicio șansă importantă de a înscrie.


Minutul 15: GOOOOOOOOOOL Ajax! Van de Beek deschide scorul, după ce este scăpat din marcaj de defensiva englezilor. Ziyech pasează în careu către mijlocașul olandez, iar acesta nu-l iartă pe Lloris din poziție ideală.


Minutul 15: Fără ocazii notabile în Londra! Ajax menține posesia, încearcă să „desfacă” o echipă a lui Tottenham foarte bine poziționată în teren, în timp ce gazdele „pândesc” o greșeală din partea olandezilor.


Minutul 1: Fluier de start pe White Hart Lane! Cele două surprize din acest sezon de UEFA Champions League se înfruntă pentru un loc în finala de pe pe Wanda Metropolitano, stadionul lui Atletico Madrid.


21:35 Avem echipele de start.


Ediția 2018/2019 a Ligii Campionilor a ajuns la faza semifinalelor. Barcelona, Liverpool, Ajax și Tottenham se află în careul de ași al celei mai importante competițiie intercluburi din Europa și, marți, se joacă prima partidă din turul penultimului act. Tottenham, una dintre surprize, primește vizita celor de la Ajax – cea mai mare surpriză a acestui sezon -, de la ora 22:00, pe noul White Hart Lane.

Tottenham s-a calificat mai departe în Liga Campionilor dintr-o grupă cu Barcelona și Inter, în care a terminat pe locul secund, iar mai apoi a trecut pe rând de Borussia Dortmund și Manchester City. De partea celalată, Ajax a ieșit dintr-o grupă cu Bayern Munchen și a scos mai apoi două super-echipe în drumul spre semifinale: Real Madrid și Juventus, două dintre favoritele la trofeu.

În cealaltă semifinală, miercuri, se duelează Barcelona și Liverpool, cu primul meci care se joacă pe Camp Nou, de la ora 22:00. „Cormoranii” sunt singura echipă din Anglia care a învins-o pe Barcelona pe teren propriu. Se întâmpla într-un meci din 2007, câștigat de trupa din Liverpool cu 2-1, în optimi. Catalanii par puțin avantajați înaintea dublei.

Barcelona și-a acontat deja titlul în La Liga, cu trei etape înainte de final, în timp ce Liverpool e la mare luptă cu Manchester City pentru coroana din Premier League. Cele două formații sunt despărțite de un singur puncte, cu trei etape înaintea de finish, iar dubla cu Barcelona vine exact în momentul critic al stagiunii. Rămâne de văzut cum se vor descurca elevii lui Jurgen Klopp.

Ca să ajungă până în semifinale, Barcelona a ieșit dintr-o grupă cu Tottenham și Inter, terminată pe prima poziție, apoi a trecut de Olympique Lyon și Manchester  United. De partea cealaltă, Liverpool a ieșit dintr-o grupă cu Napoli și PSG, pentru ca mai apoi să treacă de Bayern și FC Porto.

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate puteam să fug jumătate de oră'
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate…
Adio, Real Madrid! I-a spus „nu” lui Florentino Perez și pleacă la finalul sezonului
Adio, Real Madrid! I-a spus „nu” lui Florentino Perez și pleacă la finalul sezonului
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al bărbatului era coborât în groapă?
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al…
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma uriaşă e plătită de o companie a familiei conducătoare din Emirate
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma uriaşă e plătită de o…
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în weekend!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în…
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au cunoscut celebritatea
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen