Liga Campionilor | Liverpool merge la Kiev după un final dramatic cu Roma și scorul general de 7-6! Cormoranii joacă a doua finală europeană în trei ani cu Klopp pe bancă

Liga Campionilor | Liverpool merge la Kiev după un final dramatic cu Roma și scorul general de 7-6! Cormoranii joacă a doua finală europeană în trei ani cu Klopp pe bancă
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Liverpool a avut parte de un retur infernal la Roma, reușind să se califice su scorul general de 7-6.
  • Real Madrid a obținut biletele pentru al patrulea ultim act în ultimii cinci ani după un egal pe teren propriu, 2-2 cu Bayern München. Succesul cu 2-1 din Bavaria le-a asigurat calificarea spaniolilor.

AS Roma – Liverpool 4-2 ( Milner 15-autogol, Dzeko 52, Nainggolan 83, 90+2 / Mane 9, Wijnaldum 26 )

AS Roma: Alisson – Florenzi, Manolas, Fazio, Kolarov – Pellegrini (Under 53), De Rossi, Nainggolan – Schick, Dzeko, El Shaarawy
Rezerve: Skorupski – Antonucci, Gonalons, J. Jesus, Peres, Gerson, C. Ãœnder

Liverpool: Karius – Alexander-Arnold, Van Dijk, Lovren, Robertson – Wijnaldum, Henderson, Milner – Salah, Firmino, Mane(Klavan 83)
Rezerve: Mignolet – Clyne, Ings, Klavan, Moreno, Solanke, Woodburn

Min. 90+3 Fluier final pe Olimpico! Liverpool merge la Kiev, unde va da piept cu Real Madrid.


Min. 90+2 GOOOOOOOL Roma! Nainggolan transformă un penalty obținut după un henț în careu al lui Klavan!


Min. 83 GOOOOOOOOOL Roma! Nainggolan trage puternic din afara careului, mingea atinge bara și intră în poartă! Karius, fără replică!


Min. 80 Dzeko îl depășește pe Alexander-Arnold și trage spre poarta lui Karius, goalkeeper-ul lui Liverpool respinge, iar Lovren îndepărtează pericolul.


Min. 78 Fazio trage din prima de la mare distanță, dar mingea trece, cu efect, pe lângă poarta lui Karius!


Min. 69 Ocazie mare pentru Liverpool! Salah îi pasează excelent în careu lui Firmino, dar șutul brazilianului este respins de conaționalul său din poarta Romei, Alisson.


Min. 60  Ocazie imensă pentru Roma! Under primește o centrare în careu, acesta reia din prima dar balonul este reținut de Karius cu mare dificultate!


Min. 52 GOOOOOOOOL Roma! El Shaarawy trage din interiorul careului, Karius respinge, dar mingea ajunge la Dzeko care nu iartă și restabilește egalitatea!


Min. 46 S-a reluat jocul!


Min. 45 Pauză pe Olimpico, după o primă parte cu trei goluri!


Min. 35 Bară pentru Roma! El Shaarawy își încearcă norocul cu un șut de la mare distanță, dar mingea lovește bara porții lui Karius!


Min. 26 GOOOOOOOOOL Liverpool! Dzeko încearcă să îndepărteze pericolul din careul Romei cu o lovitură de cap, dar trimite în spate către Wijnaldum, care reia tot cu capul și înscrie pentru 2-1!


Min. 25 Ocazie mare pentru Liverpool! Cursă de excepție a lui Robertson, acesta intră în careu și îi pasează lui Mane, dar senegalezul trage în Alisson.


Min. 15 GOOOOOOOOL Roma! Lovren încearcă să îndepărteze pericolul din careul cormoranilor, dar balonul îl lovește în față pe Milner și intră în poarta lui Karius.


Min. 9 GOOOOOOOOL Liverpool! Cormoranii scapă pe contraatac, Firmino pasează pe poziție viitoare către Mane, iar senegalezul deschide scorul!


Min. 6 Florenzi și-a încercat norocul de la mare distanță, iar mingea trece puțin pe lângă poarta lui Karius.


Min. 1 Fluier de start pe Olimpico!


21:30 Încă 15 minute până la startul partidei dintre AS Roma și Liverpool.


21:10 Atunci și acum! Iată cum arătau echipele de start în 1984, la finala de Cupa Campionilor pe care AS Roma și Liverpool au disputat-o pe „Olimpico”. Neal a deschis scorul pentru „cormorani”, Pruzzo a egalat înaintea pauzei, iar soarta partidei a fost decisă la loviturile de departajare. Fostul antrenor de la Dinamo și ASA Tg. Mureș, Dario Bonetti, a fost titular în flancul drept al apărării pentru italieni în ultimul act de atunci.


20:45 Au fost publicate echipele de start! Eusebio Di Francesco a renunțat la sistemul cu trei fundași pe linia de fund, astfel că va alinia un clasic 4-3-3 în această seară. Față de meciul tur, antrenorul italian a decis să-i lase pe bancă pe Juan Jesus, Kevin Strootman și Cengiz Ãœnder, în locul lor fiind preferați Lorenzo Pellegrini, Patrick Schick și Stephan El Shaarawy. De partea cealaltă, Klopp a operat o singură modificare în primul 11, l-a înlocuit pe Ox Chamberlain, accidentat în tur și indisponibil pentru tot restul sezonului, cu olandezul Wijnaldum.


20:10 Va fi primul meci pentru Liverpool fără secundul Zeljko Buvac, omul care lucrează cu Jurgen Klopp de 17 ani. Puteți vedea aici culisele plecării antrenorului bosniac de pe Anfield Presa din țara sa natală anunță că Buvac ar urma să-l înlocuiască pe Arsene Wenger la finalul sezonului. Francezul o va părăsi pe Arsenal după 22 de ani în care a condus formația londoneză.


20:00 Englezii au luat cu asalt Roma și au intonat deja celebrul „Allez, Allez, Allez”. Forțele de ordine au stat tot timpul în apropiere suporterilor veniți din Regat, pentru a se evita un nou episod sângeros. Înaintea meciului din tur, un fan al „cormoranilor”, Sean Cox, a fost bătut de susținătorii oaspeților, iar de atunci și până în prezent se află în comă.


19:10 Fanii Romei bat la porțile stadionului, cu mai bine de două ore înainte de începerea partidei.



Real Madrid – Bayern Munchen 2-2 (Kimmich 3, James 63 / Benzema 11, 46)

  • Real: Navas – Lucas, Ramos, Varane, Marcelo – Asensio (Nacho 88), Kovacic (Casemiro 73), Modric, Kroos – Benzema (Bale 73), Ronaldo
  • Rezerve: Casilla – Bale, Casemiro, Ceballos, Hernandez, Mayoral, Nacho
  • Bayern: Ulreich – Kimmich, Hummels, Sule, Alaba – Tolisso (Wagner 74), Alcantara – Muller, Rodriguez (Martinez 84), Ribery – Lewandowski
  • Rezerve: Starke – Rudy, Dorsch, Mai, Martinez, Rafinha, Wagner

Min. 90+5 Fluier de final pe Santiago Bernabeu, după un sfârșit de partidă dominat în totalitate de Bayern!


Min. 74 Ocazie mare pentru Bayern! Ribery trage cu pământul din careu, dar Navas respinge!


Min. 63 GOOOOOOOOL Bayern! James șutează spre poarta lui Navas, mingea este respinsă, dar se întoarce la columbian care îl execută pe portarul gazdelor! Mijlocașul refuză să celebreze golul.


Min. 51Ocazie pentru Bayern! Alaba trage de la marginea careului, dar Navas respinge cu mare dificultate în corner!


Min. 46 GOOOOOOOOL Real Madrid! Ulreich primește o pasă de la un coechipier, dar aluneca pe lângă minge, iar Benzema trimite în poarta goală.


Min. 46 S-a reluat jocul pe Bernabeu!


Min. 45+2 Pauză la Madrid!


Min. 45+1 Kimmich centrează iar mingea îl lovește în mână pe Marcelo în careu. Arbitrul nu a acordat lovitură de la 11 metri.


Min. 45 Toliso își încearcă norocul de la mare distanță, dar mingea trece cu mult pe lângă poarta lui Navas.


Min. 39 Ocazie pentru Real! Ramos primește o centrare din corner, dar reluarea sa cu capul trimite balonul în plasa laterală.


Min. 33 Ocazie imensă pentru Bayern! Lewandowski trage din careu, Navas respinge, dar mingea ajunge la James care trage mult peste poartă!


Min. 11 GOOOOOOOL Real Madrid! Marcelo centrează în careu, mingea îi depășește pe Alaba și Ulreich, iar Benzema reia cu capul în poartă!


Min. 6 Ocazie mare pentru Real! Benzema trimite pe jos în careu către Ronaldo, dar portughezul trimite pe lângă poartă.


Min. 3 GOOOOOOOOL Bayern! Muller centreză în careu și Ramos respinge chiar în fața lui Kimmich, care nu iartă și deschide scorul în minutul 3!


Min. 1 Fluier de start pe Santiago Bernabeu!


 

Real Madrid, față în față cu istoria

Câștigătoare a ultimelor două Ligi ale Campionilor, echipa lui Zinedine Zidane continuă să se lupte cu istoria. Într-un an în care rivala Barcelona a câștigat al 25-lea titlu în La Liga și Cupa Spaniei, madrilenii contraatacă pe frontul cel mai important, Liga Campionilor, iar o calificare în dauna lui Bayern ar reprezenta o performanță incredibilă în fotbalul modern, întrucât Real ar ajunge în a treia finală consecutivă de Ligă. Singura echipă care a mai reușit asta în ultimii 20 de ani a fost Juventus, care a fost prezentă în ultimele acte între 1996 și 1998, dar a câștigat un singur trofeu.

În căutarea istoriei, Real are avantajul de a începe returul de la un rezultat favorabil, 2-1 în turul din Germania, iar statistica e de partea lui Zidane. Bayern a câștigat o singură dată în ultimii 15 ani pe Santiago Bernabeu, chiar la ultima vizită, rupând o serie de cinci succese consecutive ale „albilor”. Considerată cea mai bună echipă din lume când vine vorba despre meciurile din fazele eliminatorii, Real pleacă la drum fără Isco și Carvajal, accidentați, dar vestea bună pentru Zidane este că Nacho și-a revenit după o accidentare și poate fi folosit. În absența lui Isco, e de așteptat ca nici Bale să nu fie folosit din primul minut, iar Benzema și Asensio să-și facă loc, lângă Cristiano Ronaldo, în linia ofensivă.

Bayern vine pe Bernabeu fără patru staruri, Heynckes se teme

De cealaltă parte, Bayern vizitează capitala Spaniei dintr-o postură puțin neobișnuită, de outsider, iar gândurile bavarezilor zboară la confruntarea de anul trecut, tot din Ligă, când au trimis dubla în prelungiri și au pierdut ca urmare a unui arbitraj pe care l-au contestat vehement. Pentru Heynckes, istoria nu contează atât de mult, dar arbitrajul e un factor important: „Sper ca arbitrul să fie imparțial și calificarea să fie decisă de jucători. Va fi greu pentru noi, dar și pentru ei. Nu contează câte meciuri am pierdut în fața lor, pentru că nu eu eram antrenorul lui Bayern”, a spus neamțul, la conferința de presă premergătoare meciului.

Dacă Zidane se poate baza în mare parte pe nucleul care i-a adus performanțele fabuloase din ultimii ani, Heynckes e dezavantajat și la capitolul probleme de lot. Bayern vine pe Bernabeu fără Manuel Neuer, Arturo Vidal, Jerome Boateng și Arjen Robben, patru titulari în mod normal, dar vestea bună e că David Alaba a fost recuperat la timp și va putea fi trimis în flancul stâng al liniei defensive.


AS Roma – Liverpool, echipele probabile:

  • Roma: Alisson – Florenzi, Manolas, Fazio, Kolarov – Nainggolan, De Rossi, Pellegrini – Schick, Dzeko, El Shaarawy
  • Liverpool: Karius – Alexander-Arnold, Lovren, Van Dijk, Robertson – Wijnaldum, Henderson, Milner – Salah, Firmino, Mane

La 24 de ore după ce vom afla prima semifinalistă a Ligii, AS Roma și Liverpool vor intra pe „Olimpico” într-un meci cu senzație de deja-vu pentru echipa din capitala Italiei. Condusă cu 5-0 pe Anfield după o prestație entuziasmantă a egipteanului Mohamed Salah, Roma a reușit să redea speranțele unei reveniri istorice grație golurilor lui Dzeko și Perotti, însă misiunea capitolinilor se anunță, în orice caz, din cale afară de dificilă. Speranța? Evident, toate gândurile fanilor italieni zboară spre isprava din faza sferturilor de finală, când trupa lui Eusebio di Francescu a învins Barcelona cu 3-0 și s-a calificat în careul de ași.

Acum, romanii au nevoie de același rezultat pentru a realiza o a doua minune consecutivă în cea mai importantă competiție intercluburi din lume, iar suporterii nu au renunțat la gândul de a-și vedea favoriții în lupta pentru marele trofeu, la Kiev. Conștienți că jucătorii au nevoie de sprijin puternic pentru a repeta lucrurile bune din returul cu Barcelona, fanii vor umple „Olimpico”, iar meciul va fi unul special pentru Mohamed Salah, candidat la Balonul de Aur și Gheata de Aur în 2018. Autor a două goluri și două pase decivive pe Anfield, Salah se întoarce la Roma după aproape un an de la momentul în care italienii l-au vândut la Liverpool pentru 42 de milioane de euro, sumă considerată, acum, mult prea mică în raport cu valoarea atacantului.

Dacă din punct de vedere fotbalistic stă foarte bine, Firmino, Salah și Mane marcând goluri pe bandă rulantă, Liverpool a întâmpinat și probleme înaintea returului cu AS Roma. Cu două zile înaintea partidei care poate califica clubul englez în prima finală de Ligă din ultimii ani, Zeljko Buvac, omul de încredere al lui Jurgen Klopp, a luat decizia de a demisiona la finalul sezonului, după un conflict în sânul staff-ului tehnic.

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
Andreea nu este singura victimă a lui Mirel! Ce i-a făcut fostei iubite într-o criză de gelozie?!
Andreea nu este singura victimă a lui Mirel! Ce i-a făcut fostei iubite într-o criză de gelozie?!
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Din Londra s-a mutat într-un sătuc din România. De ce a renunțat Andrei la luxul de acolo, după 14 ani:
Din Londra s-a mutat într-un sătuc din România. De ce a renunțat Andrei la luxul de acolo, după 14 ani:…
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Putin CUTREMURĂ Europa! Ce țări poate ATACA Rusia: E legitim
Putin CUTREMURĂ Europa! Ce țări poate ATACA Rusia: E legitim
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Atleta Viorica Viscopoleanu şi gimnastul Dan Grecu au primit Colanul de Aur la 110 ani de la înfiinţarea COSR
Atleta Viorica Viscopoleanu şi gimnastul Dan Grecu au primit Colanul de Aur la 110 ani de la înfiinţarea COSR
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a ajuns la veterinar. Ce creatură îngrijise, de fapt
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a ajuns la veterinar. Ce creatură…