Legenda "cormoranilor" a decis: "Sper ca Liverpool să şi câştige trofee, nu doar ca Salah să-mi doboare recordul"

23 mar 2018 3328 afişări Campionate Externe
Legenda "cormoranilor" a decis: "Sper ca Liverpool să şi câştige trofee, nu doar ca Salah să-mi doboare recordul"

Fostul atacant al echipei Liverpool, Ian Rush, a declarat că nu se va supăra dacă Mohamed Salah îi va bate recordul de goluri marcate într-un singur sezon, dar spune că pentru Liverpool ar fi mai bine să înceapă să şi câştige trofee.

Salah a înscris deja 28 de goluri în meciurile din Premier League în acest sezon şi 36 în toate competiţiile, fiind cel mai bun marcator al lui Liverpool în acest sezon. Acum vrea să bată şi recordul absolut deţinut de Ian Rush: 47 de goluri în 65 de partide, record stabilit în sezonul 1983-1984.

Într-un interviu acordat ESPN, Rush, al cărui record a ajutat Liverpool-ul lui Joe Fagan să câştige titlul, Cupa Campionilor Europeni şi Cupa Ligii, a spus că scopurile lui Salah trebuie să aibă un efect similar, pentru a-şi face realizările şi mai memorabile.

"Bineînţeles că îmi doresc ca recordurile mele să nu fie doborîte, dar nu ma supăr daca Salah o va face. Sunt la curent cu tot ceea ce se întâmplă la Liverpool acum şi, dacă lucrul acesta se întâmplă. înseamnă că se descurcă foarte bine. Poate o diferenţă este că atunci când am marcat 47 goluri, am câştigat trei trofee. Asta este ceea ce trebuie sa facă acum ... e grozav cu trofee individuale, dar, sunt mai fericit cu faptul că am câştigat trei trofee decât că am marcat 47 de goluri.", a spus Rush.

Liverpool este în afara luptei pentru titlu în Premier League, iar obiectivul principal, pe plan intern, rămâne ocuparea locului secund, acolo unde se luptă cu rivalii de la Manchester United. Speranţele echipei antrenate de Juergen Klopp sunt însă în Liga Campionilor, acolo unde, pe 4 aprilie vor juca tocmai împotriva viitoarei campioane din Anglia, Manchester City.

Rush, cel mai important marcator din istoria lui Liverpool, cu 346 de goluri marcate spune că Salah ar trebui să-ţi îmbunătăţească jocul pentru a menţine acelaşi nivel şi în perioada următoare.

"Trebuie să ştie că în sezonul următor toţi ochii vor fi pe el. Adversari îşi vor face tactica în funcţie de prezenţa lui pe teren şi vor spune: Dacă-l oprim pe Salah, atunci o oprim şi pe Liverpool să mai joace şi să mai înscrie. Trebuie să facă mereu ceva nou, să-şi îmbunătăţească mereu jocul pentru că adversarii vor face asta. Dacă nu-i va reuşi atunci va avea probleme serioase.", a încheiat Rush.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.