E campion mondial, dar fiecare meci din carieră a fost un chin: "Vomit mereu, mi s-a întâmplat de peste 500 de ori. Corpul meu e distrus, trebuie să pun punct. Nu am putut să renunţ, e vorba de mulţi bani"

12 mar 2018 8479 afişări Comentează şi tu Campionate Externe
E campion mondial, dar fiecare meci din carieră a fost un chin: "Vomit mereu, mi s-a întâmplat de peste 500 de ori. Corpul meu e distrus, trebuie să pun punct. Nu am putut să renunţ, e vorba de mulţi bani"
  • Unul dintre campionii mondiali din 2014, Per Mertesacker, a anunţat că va agăţa ghetele în cui la finalul actualului sezon, într-un interviu acordat publicaţiei Dep Spiegel.

Veteranul în vârstă de 33 de ani a recunoscut că înainte de fiecare meci are probleme cu stomacul şi trebuie să vomite. Fundaşul legitimat la Arsenal a mai spus că niciodată nu şi-a dorit să ajungă fotbalist profesionist, sportul rege fiind în tinereţe doar o pasiune.

"Stomacul meu se transformă şi trebuie să vomit mereu. Însă trebuie să înghit şi este atât de greu încât îmi dau lacrimile. Îmi întorc capul într-o parte şi pun bărbia pe umăr, astfel încât să nu observe nimeni, nici măcar colegii. Nu mă pot plânge pentru că sunt conştient că am o viaţă plină de privilegii. Este prima dată când vorbesc despre greaţă, iar apoi despre diaree, care apare în dimineaţa dinaintea fiecărui meci. Dacă mă uit în spate, mi s-a întâmplat de peste 500 de ori în viaţă. Mă ridic din pat şi trebuie să merg imediat la baie, iar apoi după micul dejun, după prânz şi apoi la stadion. Pot să suport greaţa cu ajutorul uleiului de măsline. Nu am vrut să dramatizez, nu mi-a afectat prestaţia din teren. Nu mi-am dorit niciodată să ajung fotbalist profesionist. Fotbalul era doar pasiunea mea şi atât.

Cariera mea e unică, am fost foarte norocos în viaţă, nu puteam să renunţ. E greu de explicat, dar e ca un vârtej din care nu poţi ieşi. Salariul a fost mereu un argument, e vorba de mulţi bani. Ştiu ce am realizat, responsabilităţile pe care le-am avut, ceea ce am pierdut, tinereţea, viaţa personală şi libertatea, însă eu am ales asta, nimeni nu m-a forţat să o fac"

Corpul meu e distrus, trebuie să pun punct. Toată lumea spune că voi savura ultimul meu an şi că trebuie să joc cât pot de mult şi să îndur totul, dar prefer să stau pe bancă sau în tribune. Chiar dacă vomit înaintea fiecărui meci şi fac recuperare de 20 de ori pe lună, aş face-o din nou. A meritat, mai ales din punct de vedere al amintirilor. Voi fi liber pentru prima dată în viaţa mea", a declarat Mertesacker, conform sursei citate.

Per Mertesacker a fost cumpărat de Arsenal în 2011 de la Werder Bremen, pentru 11,3 milioane de euro. De-a lungul carierei, fundaşul care măsoară aproape 2 metri a adunat 104 meciuri în tricoul naţionalei Germaniei, 220 sub comanda lui Wenger şi aproape 300 în ţara sa natală.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.