Realizare senzațională a milionarului italian, care a slăbit 90 de kilograme în 8 luni, fără să se înfometeze, doar renunțând la două alimente.
Unul dintre cei mai celebri chefi din Italia a eliminat zaharurile și carbohidrații din alimentație și, apelând la exerciții fizice, greutatea i-a scpzut la jumătate.
Celebrul bucătar italian Matteo Grandi a oferit o adevărată lecție de autoperfecționare, slăbind 90 de kilograme în doar opt luni. Performanța este cu atât mai lăudabilă, cu cât a făcut acest lucru fără să se înfometeze.
Ajunsese la 185 de kilograme și era într-un punct de cotitură care l-a determinat să reflecteze profund asupra stilului său de viață.
Îmbunătățirea stării sale de sănătate s-a bazat pe exerciții fizice și post intermitent, așa cum a explicat într-un interviu acordat ziarului Corriere del Veneto, după cum scriu spaniolii de la Sport.
Primul pas a fost să elimine din alimentație două elemente esențiale, mai precis zaharurile și carbohidrații. Când a făcut acest lucru avea 185 de kilograme și îi era tot mai evident că-și aruncă viața la gunoi.
Deși pare ironic pentru un italian, Matteo Grandi a renunțat în primul rând la paste. Ca urmnare, a adoptat o dietă low-carb, s-a documentat după discuții amănunțite cu nutriționiști și, pe baza sfaturilor lor, și-a alcătuit propriul plan alimentar.
A început să mănânce doar două mese, iar în ceea ce privește activitățile fizice a inclus antrenamente intense la sală, alergarea și schiul.
„Pierdusem din vedere sănătatea mea, nu doar din motive estetice, ci și pentru a mă simți din nou bine cu mine însumi.
Știam care sunt principalii vinovați ai creșterii în greutate. De când i-am eliminat din dietă, mă simt incredibil de bine. Mintea mea este mai clară, energia mea este constantă, iar productivitatea mea a crescut. În plus, psoriazisul a dispărut.
Acum merg la sală, schiez și alerg. Mă trezesc foarte lucid. Înainte, aveam probleme să mă ridic. A fost ca și cum aș fi ieșit dintr-o bancă de ceață”, a mai spus el
În prezent, Grandi este o figură importantă pentru oricine dorește să slăbească. Cele două mese le consumă la prânz și alta la ora 17:00.
Alimentele care au dispărut complet din dieta sa au fost pastele, orezul, pâinea și produsele procesate. A început să mănânce pui, somon, ouă, carne, fructe de mare, legume verzi și avocado.
Mai mult, chiar, a adaptat inclusiv meniul restaurantului pe care-l conduce, Basilica Palladiana având 30 de preparate fără carbohidrați și lactate, dar 12 bazate pe ouă.