Wuhan: demonstrație de forță pentru Simona, la startul celui de-al 5-lea turneu din 2015 jucat din postura de favorită. „Pavliucenkova a rămas complet fără idei”

Wuhan: demonstrație de forță pentru Simona, la startul celui de-al 5-lea turneu din 2015 jucat din postura de favorită.
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Simona Halep a început perfect al cincilea turneu stagional din postura de principală favorită: la Wuhan, în China, a doua jucătoare a lumii și-a câștigat autoritar biletul pentru optimile de finală, în 65 de minute, în fața rusoaicei Pavliucenkova, o mai veche cunoștință căreia i-a cedat un singur set, în șase meciuri.

 

40 victorii pe suprafață rapidă pentru Simona Halep, în 2015. Este borna atinsă de a doua jucătoare a lumii la debutul pe cimentul de la Wuhan, după o victorie autoritară în fața rusoaicei Anastasia Pavliucenkova, 6-2, 6-1. Halep a demarat în trombă după un game în care i-a tremurat mâna la finalizare, în care și-a pierdut serviciul de la 40-0, însă apoi nu a mai ridicat piciorul de pe accelerație niciun moment, câștigând convingător, cu multe lovituri spectaculoase și o siguranță pe care care te aștepți să o vezi din partea unei principale favorite a unui turneu.

În fața unei jucătoare capabile să trimită retururi aproape perfecte, extrem de agresive, Simona a plusat pe retur, a depășit-o pe Pavliucenkova chiar la jocul care îi convine și nu s-a relaxat niciun moment. Tricolora a obținut astfel primul succes la Wuhan, un turneu pe care îl mai inclusese în programul său doar în 2014 și în care fusese învinsă de Garbine Muguruza.


Așa am trăirit împreună, în format LIVE BLOG pe www.ProSport.ro, primul meci jucat de Simona, la 24 ani, o victorie marcă înregistrată pentru o sportivă de top.

 

18:05 În optimi, Simona o va întâlni în premieră pe britanica născută la Sydney, în Australia, Johanna Konta, jucătoare cu un salt spectaculos în a doua jumătate a anului, din turnee ITF direct în optimile de la US Open, la capătul unui parcurs cu șase victorii consecutive, început pe tabloul de calificări și incluzând succese de marcă, în fața ibericei Garbine Muguruza (9 WTA, în decisiv) și a nemțoaicei Andrea Petkovic (19 WTA, în minimum de seturi).


18:00 Sam Smith, o fostă jucătoare care nu întotdeauna a avut cuvinte măgulitoare la adresa Simonei, a rezumat sugestiv desfășurarea meciului: „Pavliucenkova a rămas complet fără idei”. Statistica este la fel de categorică în a arăta supremația Simonei: 19 / 7 raportul lovituri câștigătoare / erori neforțate, față de 16 / 23 pentru rusoaică.


17:55 Victoooooorie pentru Simona, în 65 de minute: Halep va juca în optimile de finală ale turneului de la Wuhan, după o victorie autoritară, 6-2, 6-1 în fața Anastasiei Pavliucenkova. „Sunt încrezătoare, îmi doresc să intru pe teren să îmi fac jocul„, le-a transmis Simona spectatorilor din tribună.


17:45 Cinci minute de ploaie nu schimbă raportul de forță din teren. Simona obține break-ul, câștigând net un duel cros de forehand, făcând punct și cu reverul și contabilizând și eroarea adversarei. 3-1 pentru Halep, autoritar instalată la conducerea meciului.


17:37 Un fel de pauză cu efecte speciale. Regizorii transmisiunii insistă cu cadre care fixează cerul, doi dintre copiii de mingi deschid umbrelelele pentru a le proteja pe Simona și pe Anastasia, iar prosoapele sunt imediat aduse pe teren, pentru a șterge stropii. Este însă doar o mică răbufnire a norilor, iar partida este întreruptă doar timp de cinci minute.


17:35 Trei game-uri adjudecate destul de confortabil de jucătoarea aflată la serviciu, în debut de set doi: Simona servește prima și, după un prim joc alb, se desprinde la 2-1 pe tabelă.


17:25 PRIM SET SIMONA HALEP, 6-2. Puțin peste jumătate de oră îi trebuie Simonei pentru a se desprinde la 1-0 pe tabelă. Tricolora a accesat zona: are la fel de multe lovituri câștigătoare ca și adversara sa (9), dar de două ori mai puține erori neforțate (3 la 12). Meciul de ieri reușit de Pavliucenkova a pus-o probabil și mai mult în gardă.


17:19 Simona rezistă pe serviciu, salvând trei mingi de break: forehandul Simonei anulează cele două oportunități consecutive de break ale adversarei, pentru că neutralizează de două ori returul inspirat al rusoaicei, o aduce pe Halep în avantaj în raliu și îi aduce și finalizarea, iar pe a treia minge de break, Anastasia joacă prea riscant și ratează terenul.


17:12 S-a întors roata pentru Pavs. Pavliucenkova simte cam ceea ce a trăit Kuznetsova în partida de ieri, în fața conaționalei sale: Anastasia nîntrerupe seria de game-uri a Simonei grație primului serviciu. În contiuare, pe mingea a doua, are zero puncte câștigate, din 6. 4-2 pentru Simona.


17:09 Simona, pe fast-forward: tricolora a prins viteză, preluând net inițiativa în schimbul de mingi. O deplasează pe rusoaică și îi lasă doar cinci puncte în patru game-uri. 4-1 pentru Simona.


17:05 Serviciu câștigat de Simona: încă având probleme în a pune prima minge în teren, Simona compensează cu lovituri de pe linia de fund a terenului pentru a câștiga primul game de serviciu al meciului. 2-1 pentru Simona.


17:00 Re-break Simona: returul constănțencei este la înălțime, la fel și concentrarea și determinarea după seria bună a adversarei. Pavliucenkova nu găsește decât un singur prim serviciu în game-ul său din debut de partidă, iar Simona returnează agresiv pe mingea a doua, atacă și finalizează din interiorul terenului, câștigând fiecare punct jucat cu al doilea de rusoaică, echilibrând astfel imediat partida. 1-1.


16:55 Început ezitant pentru Simona: constănțeanca își pierde game-ul de serviciu de la 40-0, Pavliucenkova trecându-și în cont cinci puncte consecutive, grație jocului agresiv. Halep este împinsă în defensivă și depășită pe partea de rever. Break în debut pentru Anastasia, la fel  ca la Cincinnati. 1-0 pentru Anastasia.


16:45 Simona și Anastasia se încălzesc pe Central. Ambele bine înfofolite, cu tricouri cu mâneci lungi luate peste echipamentul obișnuit de joc. Simona începe meciul la serviciu.


16:40 Facem 50-50 procentajul zilei? Depinde de Simona, pentru că după două înfrângeri mai devreme, la simplu, avem o veste bună de la dublu: Irina Begu și Monica Niculescu și-au unit forțele și s-au calificat în turul doi al tabloului de dublu, câștigând 5-7, 7-6(3), 10-8 – duelul de o oră și 48 minute cu perechea jucătoarelor din China, Xu / Zheng.


16:35 Undă verde pentru debutul Simonei Halep la Wuhan: Petra Kvitova a făcut fețe-fețe în această partidă extrem de complicată cu Daria Gavrilova, a suferit mult, a fost cu un picior la vestiare în momentul în care rusoaica a servit pentru meci, dar important pentru ea este că, după 2 ore și 35 minute de joc, supraviețuiește în turneu, în ciuda celor 47 de erori neforțate. 6-3, 4-6, 7-5 este scorul final pentru cehoaică.


16:20 Nasty Nastia. În timp ce pe terenul central, Petra Kvitova a evitat la mustață eliminarea din turneu, reușinb break în game-ul în care Gavrilova a servit pentru a închide meciul, forțând apoi egalitatea la 5-5, iat-o pe Nastia Pavliucenkova într-o ipostază super-sexy. Poza a postat-o chiar ea, pe contul oficial de Twitter. HOT!


16:10 Venus 700. Cea mai mare dintre surorile Williams a atins o bornă impresionantă astăzi, prin victoria în fața Juliei Goerges: 700 meciuri câștigate în circutul WTA. Fostul lider mondial, care în primul tur a produs supriza în fața polonezei Radwanska, ar putea fi adversara din sferturile turneului de la Wuhan pentru Simona Halep.


15:55 Pavliucenkova și delfinii. A zburat spre Wuhan alături de Vika Azarenka, iar apoi organizatorii i-au pregătit o super-întâlnire cu delfinii. Eram obișnuiți cu astfel de întâlniri la Miami, dar iată că și chinezii au dat dragonii și urșii panda pe animale mai occidentale. Iar „Pav” pare că aspiră la statutul de mare stea a circuitului, cel puțin în afara terenului.


15:40 Am văzut cum și-a făcut apariția Simona Halep la petrecerea jucătoarelor: iată ce revelație a avut Anastasia Pavliucenkova cu aceeași ocazie. Nu știm care au fost consecințele acestei mișcări deloc ortodoxe, în China, dar explicația foto atașată de „Pav” este super-haioasă.


15:35 Daria Gavrilova ne prelungește așteptarea: rusoaica o împinge pe Kvitova, campioana în exercițiu de la Wuhan, în set decisiv, finalizând setul doi cu break, pentru 6-4, după ce avantajul de două game-uri luat în debut de set fusese recuperat de dubla campioană de la Wimbledon. Și iată și un mod inedit de a sărbători, marca Daria Gavrilova.


15:20 Am spus că serviciul doi al Simonei va fi supus astăzi unui adevărat bombardament, în condițiile în  care 2015 a fost un an cu procentaje relativ scăzute de reușită în acest compartiment (au fost seturi în care nu a câștigat decât până în 30% puncte pe serviciul doi), iar Pavliucenkova vine după un meci cu reușite încredibile pe mingea a doua a Svetlanei Kuznetsova, o jucătoare care nu intră de regulă în topurile WTA ale jucătoarelor cu servicii modeste: șase retururi direct câștigătoare, 82% procentaj de reușită pe mingea a doua a adversarei.

Pentru că am atras atenția asupra acestui aspect din jocul Simonei, iată ce a punctat Darren Cahill vizavi de această lovitură, în interviul pe care cu multă deschidere l-a acordat ProSport: „Serviciul este un proiect în plină dezvoltare. Simona a făcut în acest an mici ajustări în ceea ce privește lansarea mingii, pentru a câștiga forță și variație, dar este nevoie de timp pentru ca aceste schimbări să înceapă să se simtă ca fiind normal. Ea lucrează zi de zi la antrenament, fiind conștientă că un serviciu mai bun nu aduce decât beneficii jocului său. Este ceva de durată și este greu să judeci în funcție de o zi, bun sau rău. Pe termen lung, cauți constanță, plasament mai bun, viteză superioară și mai multă variație. Este nevoie de timp„.


15:10 Dor de Wimbledon: cel puțin 30 de minute ne mai despart de primul serviciu în duelul Halep – Pavliucenkova, așa că până când Kvitova mai lucrează la ecuația propusă de Gavrilova, să o admirăm pe Simona. Nu știm dacă a doua jucătoare a lumii a dat petrecere de ziua ei, având în vedere că era în China duminică, dar iat-o pe constănțeancă „Albă-ca-Zăpada” la petrecerea jucătoarelor de la Wuhan. Sau perfect îmbrăcată pentru o fugă la Wimbledon.


14:55 Efortul intensiv al ultimelor zile a ajuns-o din urmă pe Irina Begu, cea care s-a înclinat în fața Robertei Vinci, o jucătoare în formă, cu moral și mai bine clasată în ierarhia WTA după finala de la US Open.


14:50 Să recapitălum rezultatele care au deschis ziua pentru româncele la Wuhan: Carla Suarez Navarro a câștigat doar a doua partidă în ultimele 10 disputate, în fața Monicăi Niculescu, revenind după cedarea primului set, 5-7. Iberica s-a impus în următoarele două, 6-3, 6-4. Tricolora a resimțit efortul chiar și după victoria parțială din primul set – un scenariu pe care l-am văzut și la Guangzhou.


14:45 Salutare! Ne apropiem de startul partidei Simonei: pe terenul central de la Wuhan, Petra Kvitova a câștigat primul set al duelului cu Daria Gavrilova, 6-3. Lui Halep îi revine misiunea de a întrerupe o serie mai puțin reușită a româncelor în această zi și de a contrazice acel dicton care spune că lucrurile rele vin în număr de trei.


Simona Halep începe aventura în ultima competiție de categorie Premier 5 a sezonului 2015. Wuhan este cel de-al doilea din trei turnee din cadrul „Asian Swing” înscris în programul său, iar „Simo” revine după o pauză de câteva zile dată de eliminarea din sferturi de la Guangzhou, care i-a oferit un mic răgaz pentru a sărbători aniversarea a 24 de ani.

Constănțeanca rămâne jucătoarea cu cele mai multe victorii pe suprafață rapidă în 2015 și crește treptat nivelul competiției, vizând atingerea unui nou vârf de formă pentru ultimul mare concurs de obiectiv al sezonului – Turneul Campioanelor. Debutul de la Wuhan îi aduce în față o jucătoare care a testat-o, preț de un set, pe cimentul de la Cincinnati (cel din urmă turneu jucat de Simona înaintea US Open-ului).

Cel mai recent meci direct dintre Halep și Pavliucenkova, din urmă cu o lună, a fost un test pentru tricolora ușor obosită: Simona a fost depășită de entuziasmul, forța și super-agresivitatea Anastasiei – în debut de partidă, însă calitățile de jucătoare care știe cum să rezolve rapid și de una singură problemele care îi sunt servite au scos-o pe constănțeancă la liman, cu o victorie în minimum de seturi în buzunar, după doar o oră și 40 minute de joc.

Cu un 5-0 în palmaresul întâlnirilor directe și 9,5 – 1 – bilanțul la seturi, misiunea Simonei este aceea de a păstra un nivel ridicat al concentrării, așa cum a făcut-o pe tărâm american, în fața unei adversare agresive, cu un plan clar dar greu de susținut eficient un meci întreg.

La Cincinnati, Halep s-a impus în minimum de seturi, deși nu a fost nici în cea mai bună formă și a primit și o replică aspră din cealaltă jumătate de teren. Anastasia Pavliucenkova a intrat pe teren cu multă determinare, cu un plan de joc bine pus la punct și a atacat-o pe Simona cu toată forța de care a fost capabilă. Însă cu mult calm și cu un joc la retur care a funcționat mult mai bine decât serviciul, a doua jucătoare a lumii s-a impus.

„Pavs Express” în primul tur

Anastasia vine după un prim meci la Wuhan în care și-a spulberat o conațională, campioană de Grand Slam – pe Svetalana Kuznetsova. Scorul final înregistrat de tabelă a fost 6-0, 6-1, într-un meci care nu a atins 50 minute de joc și în care mai tânăra tenismenă a câștigat 70% din puncte, cu un zdrobitor 82% puncte adjudecate la retur, pe serviciul doi al adversarei (14 din17) – procentaj mai mare decât a avut și pe primul și pe al doilea său serviciu. Kuznetsova s-a aflat astfel din nou de partea greșită a fileului într-un meci care a curs fluviu în favoarea unei adversare care a lăsat pe alocuri senzația că pur și simplu nu poate greși, după ce Petra Kvitova îi trimitea două lovituri câștigătoare la fiecare punct pe care rusoaica și-l trecea în cont, în finala de la Madrid.

Cel mai probabil, rusoaica va miza din nou pe jocul în forță, la limita exterioară a liniilor, va încerca să rupă ritmul decisiv așa cum a făcut-o în primele game-uri de la Cincinnati și așa cum s-a dovedit a fi câștigător și în cazul Flaviei Pennetta, dar și al Dariei Allertova – ultimele jucătoare care au învins-o pe Simona. Serviciul al doilea al Simonei, slăbiciunea de la Cincinnati va fi vizat de Pavliucenkova, la fel ca și în cazul Kuznetsovei, dar returul și loviturile de trecere sunt așteptate să îi câștige meciul tricolorei.

  • Turneul de la Wuhan este transmis în direct pe DigiSport 2.
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un marocan mai tânăr. Abia după 18 luni, a aflat cine e iubitul ei, de fapt
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un marocan mai tânăr. Abia după…
Fernando Torres semnează! Prima echipă care pe care o va antrena la nivel de seniori
Fernando Torres semnează! Prima echipă care pe care o va antrena la nivel de seniori
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns de un parapet vechi. Acasă, doi copii îşi vor aştepta tatăl în zadar
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns de un parapet vechi. Acasă,…
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Câți bani a ajuns să primească Nadia Comăneci de la statul român. Suma care intră, lunar, în conturile Zeiței de la Montreal
Câți bani a ajuns să primească Nadia Comăneci de la statul român. Suma care intră, lunar, în conturile Zeiței de…
Milioane de români rămân fără pensii, în prag de Paşte! Veste teribilă pentru pensionari
Milioane de români rămân fără pensii, în prag de Paşte! Veste teribilă pentru pensionari
NOILE REGULI pentru șoferi. Au fost adoptate astăzi, 24 APRILIE
NOILE REGULI pentru șoferi. Au fost adoptate astăzi, 24 APRILIE
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune ce urmează
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Cât a ajuns să coste renovarea unui apartament în marile orașe ale României. „Chiar am avut un șoc”
Cât a ajuns să coste renovarea unui apartament în marile orașe ale României. „Chiar am avut un șoc”
PSG i-a găsit înlocuitor lui Mbappe. Pregăteşte o ofertă spectaculoasă de 200 de milioane de euro
PSG i-a găsit înlocuitor lui Mbappe. Pregăteşte o ofertă spectaculoasă de 200 de milioane de euro
Un nou SUV s-a lansat pe piața din România. Bate BMW sau Mercedes-Benz?
Un nou SUV s-a lansat pe piața din România. Bate BMW sau Mercedes-Benz?
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani